Home » Forum » Datingsite etiquette

Datingsite etiquette

73 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Alison
Datingsite etiquette

Toch eens even checken hier wat volgens jullie de etiquette is op een datingsite. Ik chat met een aantal heren. Met sommigen spreek ik ook af om kennis te maken. Aangezien het aantal afhakers en tegenvallers vrij hoog ligt doe ik dat met verschillende mannen tegelijk.
Nu viel een van de heren, waar ik tot nu toe alleen mee heb gechat en die zelfs nog niet de mogelijkheid voor een afspraak heeft besproken, erover dat ik een afspraak had met iemand. Hij vond het niet kunnen.
Wat denken jullie? Wel of niet meer ijzers in het vuur houden?
Tis trouwens treurig gesteld in datingland. Op al die tijd 3x een afspraak gehad maar dat was allemaal niks. Na een kopje thee ben ik er snel vandoor gegaan ;)

@Emma
Ja hoor

Meerdere contacten tegelijk onderhouden vind ik geen enkel probleem. Jij ook niet blijkbaar. Je bent toch nergens aan gebonden? Zo hard ging het bij mij ook niet hoor ;-) Wat je zegt: meerdere ijzers in het vuur. Je hebt in dit stadiumgeen enkele exclusiviteit met iemand waar je contact mee hebt. Het is wel vaak tegen mij gezegd: ik heb momenteel een contact lopen met iemand anders. Tja, dat zal dan wel iets heel exclusiefs zijn. Meestal had ik geen enkel contact, soms een paar tegelijk.
Tja, als vrouw van in de 50 met een puber in huis lag ik al niet zo lekker in de markt dus dan ging ik niemand uitsluiten 😅
Toen ik mijn huidige vriend tegenkwam had ik nog twee andere contacten lopen, maar die duurden niet lang meer. Hij was ook nog in contact met iemand waar hij een date mee had gehad. Als het goed is wijst zich dat vanzelf.

@Emma
En ook

Ik vond het nooit zo slim om er naar te vragen. Sowieso niet meteen praten over je andere contacten en ervaringen met daten met iemand waar je contact mee legt. Dat vond ik echt not done.

Marit
ja

Hier ook meerder contacten. Maar dat begin ik lastig te vinden. Eerst dacht ik: ik gooi de boel pas open op het moment dat er met een van de heren gezoend wordt. Nu, na met verschillende heren verschillende dates, en dan mannen die me elke dag mailen of appen (wat voor mij allemaal niet zo hoeft, ik heb dan ook al het verwijt gekregen dat ik zo laat antwoord) heb ik het gevoel dat ik niet eerlijk of zo ben. Het blijft een vreemd gebeuren want wat moet je nou als je iemand wel heel gezellig vind en er echt leuke avonden mee hebt, maar de kans op een relatie klein acht om allerlei redenen?

Marit
Trouwens Emma

Hier een vrouw van zestig (en dat geef je me ook) met een bijna volwassen zoon. Blijk toch best goed in de markt te liggen. En toch leuke mannen. Je zou zeggen: maar dan toch niet leuk genoeg? Tja ligt ook aan mijn aangeschoten wild zijn en daardoor niet meer goed durven. Maar dat is wel stof voor een ander draadje

@Emma
Marit

Ik had echt niet veel sjans hoor, op die sites. Wat je vaak hoort over overspoeld raken door allerlei contacten wad wat mij betreft erg overdreven.
Ik heb een paar keer meegemaakt dat mannen van mijn leeftijd oudere kinderen hebben. Ik heb wel leuke avonden gehad, maar soms was er echt een ondertoon van geen zin in weer een puber. En al helemaal niet fulltime, zoals bij mjj thuis. Dan haak ik snel af, want het is niet wat ik zoek. Of hij haakte af.
Leuke avonden hebben met iemand waar je geen relatie mee wil heb ik niet gedaan.

Over etiquette gesproken: als je je in het café niet kunt gedragen kun je het ook niet op zo'n site, en omgekeerd. Soms was ik wel blij als ik daar bij iemand al zo snel achter was ;-)

elledoris
ja hoor

Als je in een café bent heb je toch ook meerdere mensen om je heen waar je mee kunt praten? Dus je hoeft niks exclusief te houden. Lastig vind ik alleen als je ineens twee matches hebt maar eigenlijk niet snel de ruimte om af te spreken. Ik ben ook tegen de 60, als ik een man van 10 jaar ouder zou willen ben ik morgen aan de man. Maar ja, dat wil ik dus niet ;)

elledoris
wel lastig

Wel lastig vind ik dat je op basis van één ontmoeting eigenlijk al moet beslissen of je er iets inziet. Daar ben ik nooit zo snel in geweest, meestal (heul lang geleden) zat de ander enige tijd achter mij aan voordat ik dacht hé die is leuk. Die tijd om tot zo een inzicht te komen mis ik wel.

juf Ank
oioi

Ik zou die meneer die dat niet vindt kunnen maar snel dumpen. Die is van de claimende soort,

Phryne Fisher
Chatten

Ik vind chatten met meer dan een persoon zeker kunnen. De eerste kop koffie ook, maar daarna maak je imo toch de keuze om elkaar beter te leren kennen om te kijken of er een relatie in zit. Dat zou je dan niet met meerderen tegelijkertijd moeten doen. Ik zou dat althans niet accepteren als ik aan het daten was.

Leanne
Eens meegemaakt...

.. dat iemand zei na de eerst afspraak: "Ik vond het heel gezellig, maar volgende week heb ik nog een date staan. Ik wil even aankijken of ik die niet leuker vind."

Ja, bizar vond ik dat. Maar ook wel eerlijk. Want waarschijnlijk gebeurt dit best vaak, alleen wordt het niet uitgesproken. Zelf heb ik wel met meerdere mannen gechat (in dezelfde periode), maar dan in die fase al een schifting gemaakt of ik die wilde ontmoeten. Dus dan zit je sowieso niet in de situatie dat je vlak achter elkaar afspreekt om te vergelijken.

Mijn huidige vriend vond ik de eerste afspraak meteen sympathiek, maar het was zeker geen love at first sight. Op die basis zouden er genoeg zijn die het bij dat ene kopje koffie hadden gelaten. Maar omdat er verder niks naast liep, kon ik het ongedwongen de tijd geven en bleek die sympathieke man na nog twee afspraakjes leuker dan alleen maar sympathiek.

Sinilind
Net als Phryne

Chatten met meerdere mensen vind ik wel kunnen maar als je voorbij de eerste kop koffie elkaar beter wil leren kennen dan vind ik uitgaan met nog meer mensen eigenlijk niet ok. Die opmerking over “volgende week een date die misschien veel leuker is” vind ik ronduit bot. Ik ben toch geen tv of bank? Brrr dat vind ik een comsumerrnde manier om naar een relatie tekijken
Sini

Lente
Die opmerking klinkt bot inderdaad

Maar als je met twee verschillende personen een kop koffie hebt gepland, dan hoef je nummer 2 niet gelijk af te zeggen als nummer 1 een positieve indruk gemaakt heeft.
Je kunt dan ook zeggen: Ik heb met twee personen waar ik nieuwsgierig naar was, een afspraak gemaakt. Die tweede persoon wil ik ook graag in het echt zien.

Yanea
Bot

Om het zo te zeggen, is wel bot. Maar dat maakt het niet raar, toch? Ook als je je partner ontmoet buiten de datingsites om, ga je eerst een paar keer uit met verschillende mensen, tot er uiteindelijk eentje overblijft met wie de relatie zich verdiept en je een 'echt' stelletje wordt?

@Emma
De reden van etiquette

Daar is etiquette toch voor? Je gaat je gang zonder een ander nodeloos te kwetsen. Bovendien: wat heeft zo'n opmerking voor nut? Je kunt toch ook gewoon zeggen dat je het contact niet wil voortzetten?

Titia
Het signaal

Het is het signaal dat dit hem niet gaat worden. En later ben je blij want deze man is niet zo aardig voor je. Verwonder u slechts 🤣

juf Ank
zo ben ik eens

Gebeld door een werkgever die mij vertelde dat ik niet aangenomen was voor de functie waar ik op gesolliciteerd had. Toen ik informeerde naar de reden begon hij uit te weiden over de persoon die ze hadden aangenomen:' Zij was zo fris, zo sprankelend, vol enthousiame en.....' bla bla bla....

Oke, oke. Ik ga al!

@Emma
Haha Juf Ank

En dan als uitsmijter: tis niet persoonlijk bedoeld hoor 🤣

Alison
Humor

De man die dat dus niet vond kunnen, heeft me dus laten zitten. We hadden een afspraak, alleen de tijd moest hij nog even zien. Denk dat ie stekeblind is geworden ;)
Dat is me deze week nog 2x gebeurt. Ach ja. Denk dat ik er voorlopig wel weer even klaar mee ben

Voor de duidelijkheid, als het klikt bij het eerste kopje thee dan stop ik met de rest en wacht ik af wat het wordt. Omdat ik dat netjes vind en het een kans wil geven en omdat het me anders te ingewikkeld wordt ;)

Phryne Fisher
Waarom?

Je bent toch net twee maanden single? Waarom ben je dan nu al zo hevig aan het daten? Ik zou het even afhouden, en alleen nog afspreken als een man je echt leuk lijkt.

Alison
Hevig, hevig

Ik ben een paar keer per week een avondje op zo'n site en trof deze week drie keer iemand die wilde afspreken. Prima wat mij betreft. Ik geloof niet in lang chatten. Het is beter om zo snel mogelijk een afspraak te maken zodat je weet welke vis je in de kuip hebt.
In totaal heb ik nu 3x daadwerkelijk een ontmoeting gehad maar dat was allemaal niks

@Emma
ja

dat is slim, snel afspreken, zo deed ik het ook. En vaak had ik er dan ook wel weer een tijdje genoeg van.

William
geen probleem

Ik heb enkele jaartjes gedate na mijn huwelijk en er is helemaal niets mis met contacten met meerdere mensen terzelfdertijd. Wel te vermijden is meerdere afspraakjes terzelfdertijd vastleggen. Ik heb dat zelf enkele keren gedaan omdat ik bijna niet anders kon (in de beginfase kan zo'n dating site overrompelend zijn), maar ik voelde me er zelf niet zo goed bij.

Ik zou zeker niet afspreken met iemand die tijdens het chatten al claimend overkomt.

Zelf vond ik de dates waarbij ik eerst minstens één à twee weken had gechat de leukste, de dates waarbij ik nog te weinig wist over mijn date de minst leuke; kan ook toeval geweest zijn.
Ik herinner me nog mijn eerste date, waarbij de voorafgaandelijke contacten heel positief waren en veelbelovend, en we spaken af om uitgebreid te gaan dineren, maar na enkele minuten samen wist ik dat ze toch totaal mijn type niet was; ik wilde niet grof zijn en heb heel de avond met haar 'uitgezongen', maar toen ze op het einde van de avond haar agenda uithaalde om al direct een tweede date vast te leggen, heb ik vriendelijk bedankt.
Ik had mijn lesje geleerd, maar ik heb toch nog enkele keren die fout gemaakt.
Ik heb in die periode heel veel bijgeleerd over vrouwen; na een huwelijk van 20 jaar was dat misschien ook nodig.

Ondertussen iets langer dan 2,5 jaar samen met een vrouw die ik op een dating site heb leren kennen (nota bene een site dat me door mijn ex-vrouw is aangeraden).

Alison
Updeetje

Weten jullie nog van die meneer van een datingsite die vond dat je niet met meerdere mensen tegelijk contact moest hebben? Uiteindelijk heb ik een afspraak met hem gemaakt die hij de avond van te voren weer af zei. Exit dus.
Ik had de afgelopen tijd leuk contact met vijf of zes mannen en met eentje heb ik afgesproken. Denk dat het een blijvertje is :)
En om weer terug te komen op de etiquette, ik heb de andere heren een berichtje gestuurd dat ik met hen stop omdat ik die relatie in wording een kans wil geven. Eentje heeft heel veel woorden er aan besteed om me te overtuigen dat ik dat verkeerd zag en echt hem eerst moest ontmoeten ;) Een andere heeft me meteen geblokkeerd. Die nam het nogal slecht op ;) Maar ik heb m'n accounts meteen ook maar verwijderd. Als het niks wordt neem ik in ieder geval even rust.
De vorige keer dat ik date leverde de 7e date en relatie van 4 jaar op. Zou dit een blijvertje zijn dan is het date nr 4.
Volgens mij ben ik dan best snel. Of gemiddeld? Hoeveel heren kwamen er bij jullie langs eer mr. Right zich aandiende? Gewoon nieuwsgierig ;)

Doenja
Eerlijk?

Best wat meer. Hapje drankje dan brrr wegwezen. Maar n paar die echt leuk waren.

@Emma
Alison

Dat is snel hoor :-)!
Ik ben er zeker 8 jaar met tussenpozen mee zoet geweest. Na een jaar of 6 ben ik aan mezelf gaan werken waardoor ik er echt heel anders in kwam te staan. Toen nog een jaar niet gedate en daarna was het na een jaar in mijn ogen toch snel raak.
Ik vond mezelf een nogal hopeloos geval. Met een fijner zelfbeeld ging het een stuk makkelijker. Maar niet alles is maakbaar. Ik vind ook dat ik enorm veel geluk heb gehad nu met hem.

William
bij mij

In een periode van 19 maanden heb ik een relatie gehad van 8 maanden (interesses sterk gelijkaardig, maar bleek karakterieel toch een mismatch), een kortstondige affaire en uiteindelijk mijn huidge partner tegengekomen (bijna 3 jaar samen).
De dating periodes tussendoor waren vrij intensief, gemiddeld 1 date per week (soms geen tot één keer 3 dates in één week).

Paasei
Kan best

Ik geloof dat ik een iets meer dan een half jaar ge-internetdate heb. Mijn huidige partner, waarmee ik alweer aardig wat jaren samen ben, was date nr 3. Ik kende hem al (online) toen ik die 2 andere date, maar ik wilde nog niet 'toegeven'. We hebben best leeftijdsverschil en ik vond hem te oud.. Ben nog steeds blij dat ik me daar overheen heb gezet..:-)

Persephone
Wel meer dan een paar dates

Ik heb na mijn scheiding echt best fors gedate. Daaraan hield ik soms een korte fling over, maar meestal bleef het bij 1 date en dacht ik daarna: de leuke mannen zijn op; ik begin er niet meer aan. Om dan toch maar weer eens te gaan kijken.

Op enig moment leerde ik een leuke man kennen, en met hem heb ik bijna 2.5 jaar een relatie gehad die recentelijk verbroken is. En hoewel mijn hoofd (en hart) nog volop bij hem zijn, ben ik toch maar weer eens op datingsites gaan kijken. Meer vanuit een "eens kijken of ik nog in de markt lig"-achtige nieuwsgierigheid dan dat ik nou direct een nieuwe relatie aan wil gaan, en dat zeg ik dan ook eerlijk.

Ik had onlangs 2 dates. 1 met een man die simpelweg mijn type niet was, en toen ik hem -nadat hij me een paar dagen later op een tweede date vroeg- liet weten dat ik het bij die ene date wilde laten, werd-ie kwaad en begon per whatsapp te schelden. Ja, echt.

De andere man vond ik wel leuk. We hadden een leuke avond; de volgende dag appte hij dat hij op wolkjes liep en vroeg wanneer-ie me weer zou zien. We spraken een vervolgdate af voor een paar dagen later. Hij zou locatie regelen. Daarna hoorde ik niets meer, en toen ik uiteindelijk vroeg hoe laat we elkaar waar zouden zien, antwoordde hij dat hij er "niet meer op geanticipeerd had" omdat hij niets meer van me hoorde. WTF.

Ik zei al: de leuke mannen zijn op.

elledoris
Nog niet

Ik heb een jaartje getinderd en kwam toen een leukerd tegen met één nadeel, hij wou meteen samenwonen nadat ie nét uit een relatie van 40 jaar kwam. Dat werd m dus niet helaas. Ben nu twee jaar verder, weinig tijd voor daten dus schiet niet echt op. Tindermannen blijken over t algemeen in een relatie en op zoek naar afleiding. Als ik het niet erg zou vinden om een man te hebben die 10 jaar ouder is ben ik zo aan de bak denk ik, maar ja, op deze leeftijd zie ik dat niet zo zitten. Kan ik over 2 jaar gaan mantelzorgen...

elledoris
@william

Waar haalde je al die dates (en de tijd) vandaan!??

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.