Home » Forum » Datingsites 1

Datingsites

37 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Alison
Datingsites

Niets zo veranderlijk als de mens ;) Nadat ik gedumpt werd door mijn vriend riep ik dat ik wel klaar was met de mannen en een kattenvrouwtje met 7 katten werd.
Maar een maand later, nu het stof weer is gaan liggen, zou ik toch eigenlijk graag een nieuwe relatie willen.
Het is fijn om dingen te kunnen delen en samen te ondernemen. Dat kan ook met vriendinnen maar dat is toch anders.
De laatste keer dat ik me met datingsites bezig hield is alweer 4 jaar geleden en ik vroeg me af wat nu een goeie is om te beginnen. Liefst eentje waar je ook mogelijkheden hebt zonder dat je meteen een kapitaal kwijt bent elke maand. Overal zitten fakers, daar doe je niks aan maar ik neem aan dat er betere en slechtere sites bestaan?
Iemand tips?

Persephone
Relatieplanet

Ik heb mijn lief gedownload van Relatieplanet. Een betaald account is daar wel noodzakelijk om ook berichtjes te kunnen sturen etc., maar kost geen fortuin.

Ik had ook een account op e-Matching, en dat vond ik eigenlijk een leukere site omdat er veel meer informatie in de profielen stond en het aantal "neppers" daar echt heel erg klein was, maar er waren dan ook weer relatief weinig gebruikers in mijn leeftijdscategorie.

@Emma
Via E-matching, al 3 jaar een relatie.

Maar ik zeg erbij dat het bij je moet passen. Ik ken ook stellen die elkaar via Tinder hebben gevonden en die zijn ook heel gelukkig. Aan mij is dat niet besteed, het gaat voor mij echt te snel.
Fakeaccounts heb je overal. Zodra iemand een ontmoeting afhoudt zouden er al alarmbellen moeten gaan rinkelen, en al helemaal als iemand geld nodig heeft.
Wat je ook doet: je komt jezelf tegen, en wat je uitstraalt krijg je terug. Is er geen relatie, dan in ieder geval wel een aantal leuke avonden ;-) Succes!

Merel
Tinder

Ik heb mijn partner leren kennen op Tinder, nu 3,5 jaar geleden. Ik zat er ongeveer 5 weken op, had iets van 6 mannen aangeklikt, en ik was met sommigen aan het chatten. En inderdaad je komt ook rare types tegen, maar daar ga je gewoon niet verder mee chatten, maar ook hele gewone vriendelijke. Na de eerste afspraak met iemand (gewoon ergens koffie drinken) bleek dat een hele vriendelijke man te zijn,maar gewoon mijn type niet. Daarna dacht ik, ik moet toch maar wat sneller afspreken, want al dat gechat zegt niet veel, je moet iemand gewoon even zien en horen. Bij de tweede man sloeg meteen de vonk over, wederzijds en met hem ben ik nog steeds, we zijn samen super gelukkig.
Ik koos voor Tinder omdat de andere sites allemaal inschrijfgeld vroegen en dat vond ik te duur. En met een gratis account kan je op die sites gewoon niets.

Doenja
Mijn ervaring

Ik heb mijn lief leren kennen op Paiq. Een datingsite waarbij je zonder profielen of foto’s elkaar leert kennen door eerst te chatten en daarna pas een foto te zien. Daarna kun besluiten of je online contact wil houden. T is gratis. Je kunt ook gewoon gezellige gesprekjes aanknopen of wat serieuzer je gang gaan. Speeddaten vond ik altijd heel leuk; n gesprek aanknopen zonder dat je weet wie t is. Een afrikaan met geel geverfd haar en oorbellen of een boer op een trekker. Heel spannend!

Paasei
Leuk!

Ik heb in mijn tijd (zo'n 8 jaar geleden inmiddels) diverse sites geprobeerd. In mijn ervaring is er niet veel verschil tussen gratis en betaalde sites; overal kom je fakers en griezels tegen. Ik heb het meest gehad aan sites met een chatbox; een soort virtuele kroeg. Heb er echt enorme schik mee gehad, in mijn eentje op de bank savonds met een laptop op schoot..
Ik heb mijn huidige ega ook leren kennen in zo'n chatbox. Maar goed ook, want hij viel niet in mijn keuze-profiel..;-).

Marlies
Doenja

Ik vond het idee zo leuk van wat jij schreef over Paiq: zonder foto's. Maar ze vragen wel degelijk om een foto
jammer

Doenja
tuurlijk Marlies

Marlies, ze vragen om een foto, maar wat ik probeerde uit te leggen is dat je voorafgaande aan het gesprek/chat geen foto ziet van elkaar. Dus geen 'vleeskeuring'. Of andersom, als je er als vrouw leuk uit ziet, niet een hopeloze berg opdringerige mannen die om je gunsten bedelen (die vaak slechts eenmalig zijn).
Nooit zou ik afspreken met iemand die weigert zijn foto te laten zien voor de afspraak. Dan gaan bij mij de alarmbellen rinkelen. Maar datingsites met profielen waar iedereen in zit te vissen, is echt niet mijn ding. Zelf kwam ik erachter dat het voor mij van essentieel belang is hoe een man je behandelt en of er een gesprek mee te voeren is wat mij aanspreekt. Zo heb ik mijn huidige lief weg geswiped op Tinder (waar ik alleen maar zat te vegen als ik me verveelde, want dates had ik nooit via die app), omdat de foto mij niet aansprak. Niet lelijk, maar een vage blik die niet binnen kwam. Pas op PAIQ kwam ik hem al chattend tegen en omdat het gesprek heel leuk was, bleven we praten en kregen we uiteindelijk toch elkaars foto te zien. Toen herkende ik die vage foto weer, en zag in dat ik vooral op zijn persoonlijkheid was gevallen. Uiteindelijk helemaal goed gekomen.
Wat bleek? Hij heeft zulke felblauwe ogen, die laten je niet meer los en daar kreeg hij zo vaak commentaar op, dat hij bewust die wat vage foto erop zette.
Zou jij een date aangaan met een man die je nooit op de foto had gezien?
Je kunt ook wat onduidelijkere foto's opzetten, dat je niet in de camera kijkt. Bedenk wel dat je een foto gebruikt die je niet al op andere sociale media gebruikt, want dan is het in no-time gedaan met je anonimiteit. ICT-nerds kunnen je met een foto in enkele seconden opzoeken. Ik had zo een keer tijdens de chat toen mijn foto bekend werd binnen 2 minuten iemand aan de telefoon op mijn werk. Helluuuupppp. Direct aangepast en die persoon gerapporteerd bij de app. Dat is mijn grootste tip; zorg voor je veiligheid.

Marlies
Doenja

Oh? Werkt het zo. Leuk goede tips geef je. Ik ga het doen. Dank je.

Leek
Geen ict-nerd hoor

Dat soort dingen zijn heel makkelijk te doen.
En google helpt ook.

Doenja
ik niet

Leek, ik wist dus echt niet dat dit kon. En vier/vijf jaar geleden was dit, misschien is dit nu zo gemeengoed. Maar t is ook zo ver van mijn bed. De persoon die t deed vertelde ook trots dat dit zijn werk was. Vond t een creep....en ik voelde me zo dom en kwetsbaar.

@Emma
Google

Ja, afbeeldingen googelen is heel makkelijk. Voordat je het weet zitten ze op je linked-in profiel en weten ze waar je werkt.
Op e-matching heb ik sws mijn (niet te googelen) foto afgeschermd gehad totdat ik contact had met iemand. Ik hoefde geen ongevraagde feedback op mijn uiterlijk van iemand waar ik bij voorhand toch al niks van wil ;-)
Risico daarbij is dat je zonder openbare foto veel minder contacten krijgt. Dat is dan maar zo. Ik zag daar collega's, studenten, buurtgenoten, oude vrienden. Ik wilde er echt niet tussen met mijn gezicht.
Uiteindelijk heeft het me toch een leuke relatie gebracht, dankzij én ondanks een vrij late foto. Hij viel er meteen voor, dat dan weer wel :-)

Phryne Fisher
Paiq

Een vriendin van mij heeft haar man van een site waar je foto in beeld komt na een tijdje chatten. Is dat Paiq? Ze vertelde dat ze ook eens leuk aan het kletsen was met iemand die na het verschijnen van de foto de Malle Pietje van een winkel in haar dorp bleek te zijn. Daar kan ze nu nooit meer heen ;-)

Doenja
Ja zo haha

Phryne ik had zo opeens mijn vaste pakketbezorger te pakken. Oh mijn hemel wat was dat genant toen hij weer bij me aan de deur stond! En ja dat is dus Paiq! Heb ook n keer een afspraak gehad met wat bleek n strafpleiter van enig aanzien en bekendheid. Getver wat n kwal bleek dat te zijn.

Marlies
of

dat je een ineens met je ex aan het chatten blijkt te zijn, lijkt me ook wel apart

Paasei
;-))

Daar is een liedje van; 'If you like pina colada's, getting caught in the rain..'. Titel ben ik ff kwijt. Maar moraal van het verhaal was dat de ex toch de ware bleek te zijn..;-))

@Emma
Toekomstige ex

Op die datingsite stond ook een foto van de vader van een vriendinnetje van mijn dochter. Die was gewoon getrouwd hoor, en had kinderen. Maar ja, wie weet kwam hij daar ook wel zijn toekomstige ex weer tegen waar het dan toch ineens weer mee klikte dan ;-)

Alison
Bekenden

De vorige keer dat ik date ben ik op Tinder een kennis tegengekomen. Volgens mij had die toen een relatie. Was wel apart inderdaad. Blij dat het op Tinder was en ik hem kon wegvegen.
Benieuwd wie ik deze keer allemaal tegenkom ;)

William
via ...

... Match4me(.be of .nl)

Ik vond het best grappig maar ietwat confronterend dat mijn ex er ook tussenstond.

Alison
Wish me luck ;)

Omdat ik eigenlijk geen goede, recente foto's van mezelf had heb ik een kennis gevraagd om wat foto's te maken. Voordeel is dat die ook nergens te vinden zijn dus ik neem aan dat ik dan ook niet googlebaar ben?
Dadelijk ga ik me in te schrijven dus wish me luck ;)

@Emma
Alison

I wish you luck ;).
Je bent niet googlebaar met een foto doe nergens andets online is.

Leanne
Paiq

In 'mijn tijd' op Paiq kon je ook eerst foto's bekijken en op basis van die foto besluiten of je contact wilde. Dat kostte je dan wel een paar credits... de hoeveelheid credits hing af van de match die je met die persoon zou hebben.
Zo heeft mijn huidige vriend contact met mij gezocht. Hij mag nog steeds wel 'ns zeggen dat ik maar 2 credits kostte. :-)

Alison
Alweer genoeg ervan ;)

Mannen met vissen. Mannen met dure auto's. Mannen met hun vrouw. Mannen met hun kind. Mannen met nog een man erbij zodat je moet raden. Mannen met slechte gebitten. Mannen zonder foto. Mannen met cryptische teksten. Mannen met alleen een foto van een motor. Mannen met duckfaces. Mannen met stockfoto's. Halfnaakte mannen. Mannen met foto's van hun, gevulde, broek. Mannen met spelfouten in hun tekst. Mannen die zich Mr. Geil noemen. Mannen die op een foto staan van hetzelfde festival als waar mijn zoon naar toe is geweest. Mannen met varkensoren of een hondenneus. Mannen met een foto van een vrouw en een baby.

Zucht.

@Emma
Oef Alison

Zit je wel op een goeie site? Hoe groter de vijver, hoe meer mannen ook die denken ongegeneerd en infantiel een beetje te kunnen rondvissen is mijn ervaring. En hou in je achterhoofd dat vrouwen net zo overkomen op mannen.
Misschien lag het aan mijn zoekopties (50+ zoekt ook 50+), maar er waren er niet veel. Sommigen inderdaad in strak fietstenue met helm (brrrr) of eisen over bmi, soort schoenen ("ik wil pumps én gympen"). Meteen wegklikken hoor, niet over nadenken. De minst erge zet je in een aparte map, dan hoef je alleen maar daarmee verder.

Merel
haha ja die categorieen

Ik heb ook wel getinderd met een vriendin samen, om een leuke man voor mij uit te zoeken, en inderdaad, die categorieen ontdekten wij ook. De fietsmannen, de motormannen, biermannen, een man die 5 foto's had geplaatst in dezelfde setting voor de spiegel met mobieltje in zijn hand ;-). We hebben veel gelachen.
Maar toch met een paar mannen echt leuke gesprekken gevoerd, en ja, er zitten ook echt rare figuren tussen, maar die delete je meteen. De man waarmee ik nu een relatie heb, had inderdaad ook een wielrenfoto er tussen, en een wintersportfoto en een foto met zijn dochter. En op die laatste foto viel ik op een of andere manier. En het blijkt een hele leuke man te zijn die echt niet de hele dag wielrent ofzo haha, sommige mannen zijn denk ik gewoon slordig in het kiezen van een leuke foto (en in hun ogen is dat echt een leuke foto).
Ik had trouwens voor deze man contact met een andere man op tinder en hij had een foto geplaatst waar hij niet op leek. Tenminste, hij leek langer op de foto en had een smaller gezicht. Toch was dat ook een super vriendelijke man, gezellig koffie gedronken, ik kreeg een verjaardagskadootje van hem, want ik was net de dag ervoor jarig geweest. Ik vond het bijna erg om naderhand te zeggen dat het mijn type niet was. Hoe aardig hij ook deed. Dus dat deed me besluiten om bij een volgende leuke man direct koffie te gaan drinken, omdat je iemand dus echt even moet gaan zien, om te weten of het je type eigenlijk wel is.
Maar ja, ik zou het niet te snel opgeven, er zitten echt ook vast gewone, leuke kerels tussen, die geen idee hebben hoe dit aan te pakken op datingsites.

Doenja
Ow jaaaa! Hilarisch

Die vis foto's hahahaha. Die vond ik altijd erg. Voor mij vielen dat soort types altijd af. Ik vertelde het ze wel altijd heel netjes. Meer als vraag; wat wil je bereiken met een vis foto. Vaak was het uit onbenul. Sommige mannen waren gewoon blij dat ik aangaf dat het voor mij de reden om er vanaf te zien. Die man wil toch een leuke vrouw aantrekken?
Of wat dacht je van foto's met een zonnebril? Ik denk dat echt 60% van de mannen er alleen of zeker een zonnebril foto heeft staan. Met zonnebril denk je jaaaa George Clooney, of oeeee Paul Newman (ik roep maar wat) en dan vroeg ik om een foto zonder bril en dan bleek het toch echt een ome Henk te zijn. (brrrr die van dat leipe konijn ' Ome Henk, uw tent staat in de hens'). Datingsites geven vaak ook tips welke foto's geschikt zijn en vooral welke niet. Sommige foto's worden ook afgewezen door de datingsite.
Mannen staan gewoon niet graag op de foto en als ze gefotografeerd willen worden dan is dat om hun prestatie vast te leggen; fietsen, vissen een motor kunnen rijden/betalen.
Mannen zien dat echt als een prestatie. Dat een vrouw een sprankeling in de ogen wil zien, of een stukje ziel/persoonlijkheid of even die schattige blik, dat willen mannen vaak niet! Help, eng, vrouwelijk, en iets wat ze t liefst willen verbergen heb ik gemerkt.
In het datingcircuit wordt heel veel gelogen, ik heb 80% betrapt op zich anders of beter voordoen dan ze echt zijn. Leeftijd (pas na maanden ontdekt toen t rijbewijs uit zijn portemonee viel), opleiding (echt iedereen riep dat hij minimaal HBO of WO had, maar in de gesprekken dacht ik vaak ai niet zo slim, bleek hij de LTS gedaan te hebben), en vooral of ze alleen zijn. Vaak draaide ik het om als ik achter dat laatste kwam. Dan zei ik zoiets als ' Joh wat een goed idee dat je voor de rust nog bij je toekomstige ex blijft wonen. Tuurlijk voor de kinderen. En ik ga dolgraag tweede viool spelen en kijk wel wanneer je tijd hebt voor mij. Ik wacht wel.'
En wat al helemaal vaak door de mannen zelf werd geopperd was dat ze niet op zoek waren naar iets wat vast was of serieus. Dan riep ik vaak ' nee, wil je niet meteen trouwen? Oh wat erg, ik heb de trouwjurk al klaarhangen'.
Gaf wel hilarische gesprekken hahaha. En zo probeerde ik t destijds ook te zien; het zijn hele rare, hilarische gesprekken waar ik een stille avond mee vulde. Als ik die avond weer eens hardop gelachen had, dan had ik mijn doel bereikt. Moeilijk hoor, als je vooral die ene enorm leuke man probeert te vinden.

@Emma
Ja Merel :-)

Zeer herkenbaar. Ook die onhandigheid mbt foto's. Het is goed je te realiseren dat iedereen natuurlijk zo leuk mogelijk wil overkomen met zo'n profiel. Vrouwen kunnen er ook wat van trouwens.
Ik maak nog vaak grappen met mijn vriend: ik ben vandaag toevallig erg fysiek ingesteld, ik wil nú een goed gesprek met een glas wijn bij de open haard, nounou, dat had je ook niet in je profiel staan...;-)
Profielen zeggen niet alles. Het is belangrijker hoe iemand reageert en wat jij daarmee doet.
Als het vervelend is, meteen stoppen met die figuur. Steek je energie in de leuke contacten. Die zijn er ook. En ik denk ook vooral (net als Merel) snel even koffie drinken samen. Gewoon een uurtje en midden op de dag. Geen romantische etentjes of gedoe met iemand die je nog nooit gezien hebt.

Paasei
Lol

Haha ja, die foto's..;-)) Ik 'mijn tijd' was Tinder er nog niet, maar die lijkt me wel garant staan voor een avond lol met vriendinnen.. Zoals ik al schreef; overal zitten weirdo's en viezerikken. Ik heb veel gehad aan die chatbox. Gewoon omdat je dan met elkaar 'praat' en zo een andere indruk krijgt van die ander dan via de profielfoto/tekst. Ik was anders echt nooit op mijn huidige man gevallen! En, zoals Doenja zegt, het is gewoon leuk om te doen.
Mijn man is bevriend met andere mannen die ook als single in die chatbox kwamen. Van hen hoor ik wel eens verhalen over de andere kant.. geloof me, wij dames kunnen er ook wat van.. ik schaam me soms bijna voor mijn eigen sekse als ik die verhalen hoor.. :0)

@Emma
Chatbox

Ik heb nooit in zo'n chatbox gezeten. Het lijkt me een uitkomst, je weet snel hoe iemand reageert. Het contact is wat luchtiger en niet meteen broeierig zoals bij 1 op 1-contact. Uiteindelijk wil je toch met één persoon afspreken, dat moet je dan wel weer serieus kunnen aanpakken na zo'n chat. Of misschien maak ik het te zwaar :-)

Paasei
@Emma

De gratis site waar ik destijds op zat, Relatiekllik, had zo'n chatbox. Knuz (andere gratis site) ook. Relatiekllik is relatief klein; in die box kwamen vaak dezelfde mensen. Het is net een virtuele kroeg; je gaat elkaar kennen ('hoe was je sollicitatiegesprek?'). Uiteraard veel geflirt.. Wat handig is om vlot te kunnen typen en gevat te kunnen reageren. In mijn ervaring werden 'nieuwelingen' in de box altijd snel opgenomen.
Je kunt met iemand apart (en dat gebeurde ook wel; de viezerikken.. gauw wegklikken!) Maar ik heb mijn lief voor t eerst 1 op 1 gesproken toen we toevallig een keer als enige in de box waren. Toen hebben we zo gezellig gekletst dat we MSN adressen hebben uitgewisseld (bestaat MSN nog..?). Vanaf toen konden we samen kletsen en dat hebben we avond aan avond gedaan. Gewoon, over van alles en nog wat, heel neutraal. Telefoonnummers uitgewisseld, gebeld urenlang, weer heel neutraal. Frustrerend! Als vrouw hoop je toch dat de man het initiatief neemt en hij durfde niet ;-). Geloof me; mannen zijn ook bang (voor afwijzing). Maar ik heb hem over de drempel geholpen en het is goed gekomen..:-))

Papa van 3
Badoo

Hoi ik heb mijn huidige vriendin gevonden via badoo. Ook ik ben men ex tegengekomen en dat is niet erg leuk om tegen te komen.
Inmiddels 3 jaar samen waarvan 1 jaar samenwonend en een kleine dame van 2 weken.

Ik zag laatst nog men ex op badoo en zoala ik begrepen heb al ruim 10 nieuwe vriendjes gehad. Het is sneu voor de kids om elke keer weer aan een vreemde te moeten wennen. Maar daar doe je niks aan.

Op badoo zitten ook vervelende mensen maar die kan je weren en doorklikken.
Heb ook op lexa en andere gestaan maar dat koste geld en zonder resultaat.

Pagina's