Home » Forum » Ex van mijn man speelt manipulerende spelletjes

Ex van mijn man speelt manipulerende spelletjes

25 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Bella1234
Ex van mijn man speelt manipulerende spelletjes

Hi allemaal!

Dit is de eerste keer dat ik hier iets schrijf Omdat ik me geen raad meer weet. Ik ben nog erg jong en ik ga met een man met 3 Kinderen. Hij heeft 1 ex vrouw waar hij zijn laatste kind mee heeft gekregen, hun kind is 5 jaar. Ik ga nu al een jaar Met hem en zijn ex weet ervan, Maar ze boef in het begin gewoon nog liefdesberichten naar hen sturen en af en toe nog niet zo lang geleden stuurd ze hem een random bericht dat ze nog zoveel van hem houd. Het erge ervan is dat ik haar hierin begrijp Maar het duurt nu al zo lang en ze stops Maar niet Met deze praktijken. Mijn vriend negeert haar vaak als ze zulke dingen naar hem stuurd Maar alsnog weet ik natuurlijk niet wat hij op haar terug zegt als ik niet in de buurt ben. Ik vrees niet dat hij nog Met haar gaat Als op seksueel gebied. Zijn ex stuurd hem wel bijna iedere dag een bericht dat ze hem nodig heeft Met dingen betalen of dat ze ziek is en ze hem nodig heeft of dat de auto kapot is. En zo gaat het maar door ze wilt hem blijven spreken ookal gaat het over een grijze haar op haar hoofd bij wijze van spreken. Hij laat haar gewoon berichten sturen en gaat er ook 9 van de 10 keer op in. Ik heb Met hem erover gepraat en hij zegt als het over de kinderen gaat maakt het me niet uit. Maar elke dag echt iedere dag stuurd ze nogsteeds berichten en ik heb er niks over te zeggen. Het maakt me zo verdrietig en zeer onbelangrijk en op de 2e plek gezet. Ze speelt een heel sluw spelletje en het lijkt erop dat hij het gewoon leuk vind. Draai ik nu door? En wat geven jullie mij als advies? Ik sta zelfs op het punt om gewoon weg te gaan van deze relatie :( dit geeft mij hele benauwde gevoelens. Oh en ik heb haar maar 1x gezien. Ze heeft ook niet mijn telefoon nummer. Als ze iets wilt ophalen bij ons thuis moet ze perse mijn man bellen of op hem wachten tot hij er is. Het lijkt erop alsof ik niet besta.

AlisonH
Bella

Je bent nog heel jong, dat schrijf je zelf en dat blijkt ook uit je bericht. Ik begrijp ook dat je vriend meerdere exen heeft waarvan er eentje nog erg op hem leunt. Verder heeft hij nog twee kinderen, die hebben ook een moeder. Dat hij als vader geen berichten negeert van de moeder(s) van zijn kind(eren) is volkomen normaal. Dat zij hem wil spreken en niet jou is ook volkomen normaal, wat heeft ze (na een jaar) met jou te maken?

Je zegt dat je overweegt om weg te gaan en dat zou precies mijn advies zijn. Stap uit deze ingewikkelde situatie met een veel oudere man met veel bagage en ga op zoek naar iemand die in dezelfde levensfase / ontwikkelingsfase zit als jij. Het klinkt ongelooflijk hard wat ik zeg want je houdt van hem. Maar erg gelukkig word je er niet van. Ik heb zelf ook jaren van mijn leven verspeeld aan een relatie waarvan ik wilde dat ik er na een jaar al was uitgestapt. Niet dat ik toen luisterde naar mensen die zeiden dat ik op moest stappen hoor. Want ik hield van hem.

Lanza
Hoe jong

ben je? En waarom ben je met deze man? Hij heeft al drie kinderen van verschillende moeders en zit in een totaal andere levensfase dan jij.

Doe jezelf een plezier en ga weg bij deze man. Dit is een enorm complexe situatie die je nu niet kunt overzien. Je kunt echt een veel leuker en makkelijker leven hebben als je een leuke man zoekt van je eigen leeftijd, die lopen er genoeg rond.

Bella1234
Ik hou van hem

Bedankt voor jullie reactie, ik hoor wat jullie mij beiden vertellen vaker van familie en vrienden. Ik probeer me ook in zijn situatie neer te zetten en vraag mezelf dan ook heel vaak af Waarom bij uberhaupt voor mij gaat Omdat ik zo jong ben. Natuurlijk snap ik het wel ik bedoel niet om op te scheppen Maar ik ben gewoon een leuke meid en ik zit in de bloei van mijn leven Dus dat Trekt Mensen aan. Alleen ik ben geen moeder en kan pas net voor mezelf zorgen, om Met hem samen tewonen was voor mij al een mega grote stap. Laat staan Met zijn kinderen erbij elk weekend, daar dacht ik allemaal niet zo erg over na, ik heb het heel erg onderschat. Ik ben 22 jaar en hij is 40 jaar, absoluut geen standaard relatie dus. Ik wil er wel alle moeite in steken en voor deze relatie vechten (mentaal) om het te laten werken. Ik hou zoveel van hem, en hij behandeld mij voor de rest ook echt heel goed.

Lisa70
kinderen

Zijn zijn drie kinderen er elk weekend?

Hoe oud zijn ze? Jongste is 5, en de anderen?

Doet hij veel met/voor zijn kinderen als ze er zijn?

En doe jij veel met/voor zijn kinderen als ze er zijn?

Ely
Lieve schat

Je schept niet op als je over jezelf zegt dat je in de bloei van je leven zit. Opscheppen kan je over iets doen wat je prestatie is geweest, dit is gewoon een levensfase waar ouderen al doorheen zijn geweest en jongeren (hopelijk) nog doorheen zullen gaan. Sorry als ik de boodschapper van het nieuws ben, maar je bent maar een poosje in de bloei van je leven, net als de moeders van zijn kinderen. En dat geeft niet, want de tijd daarna kan net zo goed fantastisch zijn 😊. Maar als de reden dat hij bij jou is jouw levensfase is is het wel een goed idee om even stil te staan bij het feit dat dat dus tijdelijk is... en niet persoonlijk

Bella1234
Lisa 70

Zijn kinderen komen om de twee weken
Zijn kinderen zijn 12,8 en 5
Ook komen de kinderen van zijn ex dus niet zij eigen kinderen Maar de broer en zus van zijn zoontje die hij Met haar heeft.
Hij doet bijna niks Met zijn kinderen ze zitten gewoon thuis Met ze alle tv te kijken of spelletjes te doen. Ik kijk in de avond dan meestal een film Met hun Maar daar is de vader meestal niet bij. Verder bemoei ik me niet met de kinderen ze hebben te slotte een eigen moeder en vader die hun opvoed. Daar wil ik me ook niet mee bezig houden.

Paddington
Zoals al door anderen is gesteld

Stop met deze relatie. Zoek iemand die beter bij je past. Wees je bewust dat het verleden geen garantie is voor de toekomst, maar wel een goede indicatie geeft. Wil je echt na een paar jaar er pas achter komen dat jullie toch niet bij elkaar passen?

Als ik lees hoe je vriend met zijn kinderen omgaat, zou voor mij een groot punt van zorg zijn. Wat zou er gebeuren als jullie samen een kind krijgen, ben jij dan degene die alles voor het kind moet regelen? Verwacht je dat hij dan ineens een super goede vader wordt?

Je bent jong, maar ook weer niet zo jong. Je bent een volwassen vrouw die heel goed weet dat deze situatie niet goed is. Eigenlijk zeg je het zelf al, het enige dat mist is daad bij woord voegen. Zeg deze man gedag als levenspartner en zoek iemand die goed voor jou is.

Jasmijn
Hoeveel kinderen wel niet?

Je partner heeft 3 kinderen en ook de twee stiefkinderen uit de laatste relatie komen voor de gezelligheid mee, begrijp ik dat zo goed? Dus dat er 5 kinderen komen?
En je partner doet overdag niets met de kinderen en is er in de avond niet bij als jij ze vermaakt met film kijken, waar is hij dan?
Je lijkt bijna wel de gratis babysitter voor deze kinderen, mijn dochter deed dit als weekendbaantje toen ze 21 was, oppassen op andermans kinderen.
Ik begrijp dat je verliefd bent op deze man, maar ik kan me haast niet voorstellen dat je zelf ook niet bedenken kan dat dit toch geen toekomst heeft? Dat hij ergens toch geen leuke man is gebleken? Hij heeft al kinderen bij verschillende vrouwen, waarvan de relaties allemaal verbroken zijn, dan moeten er bij jou toch alarmbellen gaan rinkelen? Waarom gingen die relaties mis, hoogstwaarschijnlijk echt niet alleen door die vrouwen maar (ook) door zijn gedrag, en zou jij vrouw nummer 4 met kinderen met hem willen zijn, dan hebben jullie misschien straks wel een club van 7 kinderen (stel jullie krijgen er 2) om te entertainen. En straks gaat het met jou en hem ook mis en is er een nog uitgebreidere/ingewikkelder omgangsregeling met al die kinderen.

mirreke
Tjonge...

Lieve schat, iedereen was jong en leuk en actief en stralend en in de bloei van haar leven. Niet dat we nu niet meer leuk en actief en stralend, fantastisch, knap, sexy enz. enz. zijn, maar 1 ding klopt wel, ik ben niet meer jong. Kortom, het is geen verdienste, het is gewoon zo. En het gaat ook weer over, jong zijn (wat niet erg is, het leven wordt alleen maar leuker).

Wat doe je verder in je leven, behalve samen met vijf kinderen op de bank zitten in het weekeinde? Studeer je, heb je een baan, doe je een opleiding? jeWant echt, juist als je jong bent en in de bloei van je leven, zit je ook in de fase dat je een EIGEN leven aan het opbouwen bent. Geniet daarvan, en maak er gebruik van, bouw voor jezelf een leven op.

Ik snap het niet zo goed, als je jong bent wil je toch juist ook uitgaan? Leuke dingen doen? Ik denk vast dat het niet jouw idee van een spannend weekeinde is om samen met een clubje kinderen op de bank tv te kijken.

Probeer toch eens vanaf een afstandje naar je relatie te kijken. Dit lijkt verdomd veel op: oude bok, groen blaadje en gratis oppas.

tsjor
Of

' Je partner heeft 3 kinderen en ook de twee stiefkinderen ' Of partner heeft 1 (eigen) kind en dan komen er 2 stiefkinderen mee als het eigen kind komt. Wellicht voor de gezelligheid. Of misschien vinden ze het alledrie leuk bij vader. Of is moeder blij als ze ze allemaal kwijt is een weekend.

Tsjor

Syboor
Hij kan dus geen relatie met leeftijdsgenoten krijgen

> Het maakt me zo verdrietig en zeer onbelangrijk en op de 2e plek gezet. Ze speelt een heel sluw spelletje en het lijkt erop dat hij het gewoon leuk vind.

Natuurlijk vindt hij het leuk. Twee vrouwen in competitie om hem! Twee vrouwen jaloers op elkaar. Een onzekere vriendin die uit onzekerheid extra hard haar best doet om hem te bekoren.

> Oh en ik heb haar maar 1x gezien. Ze heeft ook niet mijn telefoon nummer.

En terecht. Jij wordt echt geen mede-opvoeder meer van die 12-jarige die je eens in de twee weken ziet. Daar is dat kind al veel te oud voor.

Mochten jullie samen een kind krijgen, dan wordt de spreiding in leeftijden een heel groot probleem. Dan kun je het eigenlijk nooit goed doen. Laat je de opvoeding van de stiefkinderen over aan hun vader, dan worden de stiefkinderen jaloers op jouw eigen kinderen (wegen meer aandacht / andere band), en jouw eigen kinderen
jaloers op de stiefkinderen (wegens lossere regels). Ga je je wel bemoeien met de opvoeding van de stiefkinderen, dan gaan ze daar hevig tegen in verzet.

Kinderen krijgen met deze man is gewoon voor alle partijen een loose-loose situatie. Niet doen!

> Ik ben 22 jaar en hij is 40 jaar, absoluut geen standaard relatie dus.

De dingen die jij noemt (niet voor de kinderen zorgen, romantische/seksuele communicatie met een ex) zijn dingen die geen enkele 30'er zou pikken. Er zijn zoveel betere, lievere mannen op de wereld. Iemand die al 40 is, gaat echt niet meer veranderen.

Ik ben 37 en geen haar op m'n hoofd die eraan denkt om een relatie met iemand van 22 aan te gaan. Waar zouden we het in hemelsnaam over kunnen hebben? Wat begrijpt iemand van 22 nou helemaal van mijn leven; van mijn levenservaringen, van mijn worstelingen als opvoeder, van mijn eerdere relaties, van de sleur van een een carriere waar je al 15 jaar mee bezig bent... Niets toch zeker? Iemand van 22 is leuk om seks mee te hebben maar is echt niet iemand om mijn leven (of zelfs maar een huishouden) mee te delen.

Je bent vast een prachtige meid, maar de reden dat hij jou kiest is omdat relaties met vrouwen van zijn leeftijd niet willen lukken. Die willen niet lukken, omdat hij gewoonweg geen partner-materiaal is (en als helemaal geen mede-opvoeder-materiaal!) Tegen de tijd dat je 30 bent zul je dat ook in zien, dan zul je veel sneller kunnen oordelen wie jouw energie verdient en wie niet... Maar verspeel alsjeblieft niet je jonge jaren aan deze vent.

Lisa70
Bella

Wat vind je van alle reacties om te kappen met je vriend?

Nb ik ben het met de anderen eens. Ik stelde de vragen omdat ik ook al vermoedde dat je vriend jou misbruikt, of in elk geval gebruikt, als gratis oppas. Makkelijk!

Je bent niet de enige hoor, er zijn meer mannen die (zoveel) kinderen maar veel gedoe vinden, dus die een leuk jong meisje (ook leuk voor de seks) goed als oppas kunnen gebruiken.

Maar volgens mij ben jij daar te goed voor.

Zonde van je leven, om nu al met 3 kinderen en gedoe met een ex te zitten.

Weet je, iedereen heeft goede kanten, ook jouw vriend, maar uiteindelijk moet je toch naar het totaalplaatje kijken, en dat is helaas niet zo positief dat hij jou met zijn kinderen opscheept en zelf iets anders (wat?) gaat doen en dan ook regelmatig (of elke zaterdagavond?!).

Ik zou maar zeggen dat je zaterdagavond plannen hebt, als je voor die tijd je koffers nog niet gelakt hebt. Of het hele weekend. Eens kijken hoe hij daarop reageert! Moet hij zelf voor zijn kinderen zorgen! Hellep;-).

En voor alle duidelijkheid: het probleem zit dus niet bij zijn ex, maar bij je vriend, ook in hoe hij met zijn ex omgaat.

Wegwezen!

Heel veel geluk met hopelijk een lieve vriend die jou om jezelf leuk vindt (en niet als oppas) en je niet meteen lastig valt met kinderen en exen.

Bella1234
Lisa 70

Ik vind al de reactie wel hard aan komen, en toch sta ik er niet van te kijken. Toch blijft het natuurlijk mijn eigen keuze die ik maak, en daar moet ik een beslissing over nemen.

Ik ben absoluut niet de oppas van zijn kinderen, in de nacht is hij aan het werk. Hij verplicht mij ook niet om op de kinderen te passen als ik weg wil ga ik gewoon weg. Het is meer dat ik het zielig vind voor ze en ze vinden het ook leuk als ik een film met ze kijk.

Hij probeert juist op een normale manier Met zijn ex om te gaan voor de kinderen, maar zij houdt nogsteeds van hem en probeert steeds weer hem terug te krijgen door hem te berichten met ongepaste Berichtjes te sturen. Als gevolg dat hij haar zelfs moet blokkeren Omdat ze erin doorslaat.
Maar hij dat niet wilt toegeven aan mij Omdat ik denk dat hij bang is dat ik haar erop ga aanspreken.
Dat is meer het probleem.

En natuurlijk ontken ik niet dat het allemaal niet zo goed eruit ziet en een jonge meid niet Met deze drama zou horen te dealen. Maar ik probeer er wel voor te gaan en niet meteen door zijn kinderen en exen het achter me te laten. Het klinkt waarschijnlijk heel erg naïef en omdat jullie mij natuurlijk persoonlijk ook niet kennen en hem ook niet neem ik de reacties ook niet te letterlijk.

Wie weet wat de toekomst mij brengt, what’s meant to be will always find a way. Uiteindelijk maak ik de keuze die bij mijn leven horen en ik ben hem natuurlijk ook niet Voor niks tegen gekomen in mijn leven of wel. Ik zal het allemaal wel zien. Bedankt voor de reacties !

mirreke
Tjonge Bella

als ik je één advies kan geven, ga je absoluut niet bemoeien met de relatie tussen vader en moeder, en ga al helemaal haar er niet op aan spreken. Als je vriend daar bang voor is, zal daar wel een reden voor zijn... niet doen hoor. Het gaat nooit werken.

Verder: ik schrik van je opmerking:
'Ik ben absoluut niet de oppas van zijn kinderen, in de nacht is hij aan het werk. Hij verplicht mij ook niet om op de kinderen te passen als ik weg wil ga ik gewoon weg. Het is meer dat ik het zielig vind voor ze en ze vinden het ook leuk als ik een film met ze kijk.'

Ik snap het niet zo goed: is je vriend 's nachts weg om te werken, en laat hij dan zijn kinderen in principe alleen (want jij mag weggaan), of werkt hij thuis?

Of zijn de kinderen 's nachts niet bij hem? En als hij 's nachts werkt dan slaapt hij dus overdag, als de kinderen bij hem zijn?? En dan zitten ze voor de tv met z'n allen?
Of woon je samen met hem, en is hij 's nachts aan het werk, maar overdag dus thuis, en kun jij overdag en in de avond gerust weggaan, terwijl er een rijtje kinderen op de bank tv zit te kijken terwijl hij slaapt?

~Hefig...

Lanza
Laat hij

zijn kinderen dan alleen als hij 's nachts werkt en jij van hem zo de deur uit mag lopen?

Heb je door dat deze man absoluut niet goed voor zijn kinderen zorgt? Zelfs in de paar dagen per maand dat hij zijn kinderen ziet laat hij de zorg aan jou over en gaat hij werken, of iets anders doen.

Je weet dus al dat je absoluut geen kinderen met deze man moet krijgen, omdat hij geen goede vader is. En die wens heb jij over een paar jaar wel, toch? Jullie hebben dus geen toekomst samen. Plus dat hij over een paar jaar toch op je uitgekeken is, net als hij dat was op zijn exen. Je hebt dus niet zoveel aan hem, het is niet een man waar je op kunt bouwen.

Ik hoop echt dat je de adviezen goed leest en actie onderneemt. Kies alsjeblieft voor jezelf er zijn veel, veeeel leukere mannen op de wereld.

Anca
Onzin

"Voor niks tegen gekomen in mijn leven of wel." Dikke onzin. Hij zag een groen blaadje en jij vond de aandacht wel leuk, dat is wat er gebeurd is. Best leuk voor even, maar niet voor een serieuze relatie.

Deze man is geen leuke man (hij is niet vanwege zijn zweetvoeten al 2x gescheiden) en geen goede vader.

Run Forrest, run!

Jippox
nou inderdaad Anca

Ik kom zoveel mensen volkomen voor niks tegen in mijn leven :-)

Overigens heb ik niet zo'n oordeel over leeftijdsverschil. Leeftijd is namelijk maar 1 dingetje van je hele persoonlijkheid, dus dat zegt niet altijd alles. Maar hier is wel overduidelijk dat jullie in een andere fase van het leven zitten. Ook dat hoeft nog geen probleem te zijn als je je daar maar allebei zeer van bewust bent en allebei kijkt hoe je naar iets wat meer gemeenschappelijk is kunt gaan.

Ik vraag me af of dat er gaat komen in dit verhaal. Natuurlijk, je bent verliefd en ziet alle leuke en mooie dingen. Maar toch beginnen de eerste deukjes al te verschijnen... Hoe lang zijn jullie eigenlijk al samen?

Ik zou je toch aanraden om een beetje afstand te nemen. Spreek eens een poosje alleen met hem af als hij zonder zijn kinderen is, bijvoorbeeld.

Nan
Wat wil jij?

Hoe zie jij je toekomst? Of beter nog, hoe zag jij je toekomst toen je hem nog niet ontmoet had? Wil je samenwonen/trouwen, wil je kinderen? Heb je een opleiding afgerond? Heb je ambities op werkvlak?

En leg al je dromen en plannen nu eens op de situatie nu. Is alles wat je voor jezelf wilt wel mogelijk binnen deze relatie? En natuurlijk moet je in een relatie water bij de wijn doen, maar dan gaat het om slokjes, en geen halve liters.

Als jij een carrière nastreeft, graag op reis gaat, straks met een leuke vent wil samenwonen en kinderen wil, zie je dat allemaal met deze vriend gebeuren? Denk je dat hij jou steunt als jij bijvoorbeeld een tijdje in het buitenland zou willen wonen en werken? Of als jij door wilt leren en een studie op zou willen pakken?

Hoe zit het financieel bij je vriend? Met 3 kinderen bij 2 andere vrouwen zal hij behoorlijk wat alimentatie moeten betalen. En dat blijft zo tot de kinderen klaar zijn met hun opleiding en een baan hebben. Ben jij bereid zo lang alles wat hij verdient te delen met hen? Of denk je dat dat toch een keer gaat schuren? Werk je nu fulltime? Ben je aan het sparen voor iets, of gaat er ongemerkt toch heel wat zijn kant op? Als jullie uit gaan, wie betaalt er dan?

Als je mijn dochter zou zijn zou ik me over al deze dingen enorme zorgen maken. Krijg jij binnen deze relatie wel de ruimte om te worden wie je bent, of buig je mee met (het gezin van) je vriend? Op jouw leeftijd zou je alle ruimte moeten hebben om te doen en laten wat je wil. Backpacken, feesten met je vriendinnen, dat gun ik je allemaal. Als je eenmaal zelf kinderen hebt zit dat er gewoon niet meer, of veel minder, in. Voor wat betreft vrijheid en weinig verantwoordelijkheid moet je het van deze jaren hebben, dus ik vind het eeuwig zonde om je nu al zo te (laten) beperken.

Als je vriend je alle ruimte geeft, alles zelf bekostigt, goed voor jou zorgt (als in: stimuleert om je te ontwikkelen), dan heb ik niks gezegd. Maar zo komt hij uit je verhaal in ieder geval niet over.

Tine Winkel
eens met mijn voorgangers hier

Over een aantal jaren gaat je vriend dus op stap met een danjong blaadje, daar kun je vergif op innemen. Als je dat niet erg vindt, dan kun je tot die tijd fungeren als gratis oppas voor zijn kinderen. Dat is voor die kinderen misschien wel fijn, want hun vader is er zelf immers niet voor hen (want werkt 's nachts en moet dus overdag slapen).

Tip van mij: zorg dat je geen kinderen met hem krijgt, want dan moet je over een aantal jaren zorgen voor een bezoekregeling met een man die al met 2 andere exen ook bezoekregelingen heeft - volgens mij wordt dat echt heel complex.

Helaas komt de tip van Jippox waarschijnlijk te laat voor je, want uit je verhaal begrijp ik dat je al met hem samenwoont? Misschien kun je je dan nu alvast laten inschrijven als woningzoekende, dan heb je over een paar jaar, als je weg wilt, alvast een aantal jaren inschrijfduur.

Sorry, ik kan het ook vriendelijker verwoorden, dat doe ik meestal, maar in dit geval denk ik dat de toon van de boodschap net zo weinig uitmaakt als de inhoud van de boodschap - volgens mij WIL je gewoon niet zien dat jij echt beter verdient dan deze man. Sterkte!

mirreke
Nou ja tine,

Bella is 22. Mijn zoon van 21 woont ook weer thuis, na een verandering van studie...

Kom op Bella, ik sluit me aan bij de rest. Je verdient beter dan dit!

Enna M.
Niet de ex...

.... maar je man (vriend? Je bent nog niet getrouwd toch?) zit fout. Het is niet jullie leeftijdsverschil op zich, maar de bijkomende dingen: dat jij de zoveelste vrouw in de rij bent, dat hij kinderen heeft van verschillende vrouwen, het kleine leeftijdsverschil tussen jou en de kinderen, zijn nachtdiensten terwijl er niemand voor de kinderen hoeft te zorgen.... het is én-én dat maakt dat jullie relatie heel ongezond is.

Nan
Eens met Enna

Dat stukje ben ik nog vergeten in mijn vorige post.

Ik vind, los van alles wat Enna al noemt, het ook niet slim (understatement) van je vriend om binnen een jaar al met jou te gaan samenwonen. Voor de kinderen is dat echt niet goed. Niet omdat jij niet goed zou zijn voor ze, maar omdat ze al zoveel meegemaakt hebben en het goed voor ze zou zijn om rust te hebben, alleen met papa en zorgen voor een goede band met hem. Een leven waarin je soms bij papa woont en soms bij mama is al lastig genoeg zonder dat er nieuwe partners bij komen kijken. Dat zou hij ook voor zijn kinderen moeten willen. Rust, stabiliteit, een band opbouwen. In alle draadjes over het leven na een scheiding kun je het nalezen: confronteer je kinderen niet te snel met een nieuwe liefde, en ga daar al helemaal niet snel mee samenwonen.

Het lijkt er echt veel te veel op dat je vriend misschien wel een leuke man is, maar geen leuke vader. De zorg wentelt hij af op jou, terwijl hij er voor zijn kinderen zou moeten zijn. Hij denkt zo te lezen vooral (alleen) aan zichzelf. En dat kan niet meer, als je vader bent. Jij hebt die mogelijkheid nog wel, grijp die alsjeblieft!

Angela67
toekomst

ik weet niet of het argument al ter sprake is gekomen, maar als jij een kind met hem zou willen en het kind komt er, denk je dat hij dan niet ook de relatie zou verbreken en iemand anders gaan zoeken? En dan heb je een kind met hem als vader, een man waarvan je nu in ieder geval al ziet dat hij geen exclusieve tijd en aandacht wil geven aan kinderen.
gr Angela

Watervrouw
Of hij wil misschien helemaal geen kinderen meer?

Post 24 van Angela67 doet mij denken aan een stel zoals jullie dat k ken alleen het verschil was zo'n 10 jaar, zij wilde heel graag kinderen maar hij wilde absoluut geen kindren meer hij vond 3 kinderen bij 2 vrouwen genoeg. Dit werd pas na 1,5 / 2 jaar uitgesproken en hun relatie heeft het niet gered. Goed om te weten van elkaar wat je verwacht en wenst