Home » Forum » Geen kerstfeest vieren bij nieuwe schoonfamilie

(geen) kerstfeest vieren bij (nieuwe) schoonfamilie

12 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Moniek
(geen) kerstfeest vieren bij (nieuwe) schoonfamilie

Eigenlijk heb ik geen vraag maar wil ik het gewoon even van mij afschrijven. Sinds een aantal maanden heb ik een nieuwe vriend. We zijn heel gelukkig en doen rustig aan in verband met mijn kinderen. Afgelopen weekend hebben we heerlijk sinterklaasavond gevierd. De ene avond met zijn familie en de andere avond met mijn familie. De kinderen hebben genoten. Nu is kerst in aantocht. Eigenlijk ging ik er vanuit dat we ook nu weer gezellig met elkaar de kerst zouden gaan vieren. Gisteren hebben we de dagen doorgenomen en nu blijkt dat er eigenlijk geen plek is voor mijn kinderen tijdens het kerstdiner bij zijn familie. Praktisch gezien is er geen ruimte voor 3 personen extra en wat betreft het de extra drukte is het voor mijn schoonmoeder ook te druk. Is het nu zo raar dat ik verwacht had dat wij 3en uitgenodigd zouden worden? Ik snap het aan de ene kant wel. Mijn vriend neemt toch 3 personen extra mee en aangezien mijn schoonmoeder niet de allerjongste meer (bijna 90) is begrijp ik het van de drukte ook wel. Toch raakt het mij best wel. Het lijkt wel of ik het als een afwijziging zie ofzo. Ik heb mijn vriend al aangegeven dat ik zonder mijn kinderen sowieso niet kom. Moet ik het zo laten en het accepteren of kan ik aangeven dat ik best wel teleurgesteld ben?

Elfje65
Of

Je nodigt de hele bups bij jou uit. Gezien de leeftijd van zijn moeder lijkt mij dat voor haar ook fijn.

Sinilind
Laat maar zo

Die dame is 90, jullie zijn niet zo kang bij elkaar, jullie hebben Sint al samen doorgebracht. Doe iets met je eigen kinderen en ga met hem de volgende dag brunchen/gourmetten...

mutsje
overdreven

Jeetje Moniek, je bent pas enkele maanden samen! Eerlijk gezegd is het al heel wat dat je de schoonfamilie al kent. Wat een onzin dat je je nu teleurgesteld voelt. Zeker als het gaat om een moeder van 90! Er zijn toch duidelijk praktische problemen waarom het niet kan? Het is niet dat ze je niet willen zien, want je kon Sinterklaas wel met hen vieren.
Ik zou op de dag dat je vriend naar zijn familie gaat, zelf met je kinderen naar je eigen familie gaan (wat je waarschijnlijk de vorige jaren ook deed?). Moeten de kinderen nog op de andere kerstdag bij je ex zijn? Zo niet, misschien kun je de andere kerstdag gewoon met je vriend en kids vieren zonder overige familie.

Ermee
keuze

Ik zou altijd voor mijn kinderen kiezen. Kinderen niet welkom, dan kom ik ook niet. Zo simpel ligt dat.
Schoonzus heeft nu een relatie met een man die ook meerdere kinderen heeft. Mijn schoonmoeder ziet dat niet zitten met kerst. Erg van "ons kent ons en eigen" (zelfs ik hoor er niet echt bij), dus die man heeft zoiets van: "Prima, kom ik niet". Ik begrijp dat heel goed.

knor
begrip

Niet als afwijzing zien hoor. Zo kort samen, een 'schoonmoeder' van bijna negentig, jeetje echt niet zo raar hoor dat ze tegen extra eters opziet. Zonde om daar negatieve gevoelens op te projecteren.

Map
Huh afwijzing?

Als ik even reken met oma's leeftijd moet je toch minstens een man hebben die redelijk op leeftijd is. Ik weet niet hoe oud jij bent, maar toch wel oud en wijs genoeg om te snappen dat het ouderen snel teveel wordt? Mijn ouders van nog geen 75 hebben er al geen zin meer in. Daarnaast heb je nog maar zo kort een relatie dag je dat toch begrijpt?
Niet zo voelen hoor nergens voor nodig. Als ze er volgend jaar nog is en jullie nog bij elkaar nodig je ze thuis uit.

tante Sidonia
uh...

en in wat doe je nu precies 'rustig aan?'
Je bent pas enkele maanden samen. Wel 2 x sinterklaasavonden vieren en zo te horen is de vader van de kinderen nergens bij betrokken?

En even uit elkaar. ben je boos op je vriend omdat zijn familie dit zo doet, of omdat hij er niet afwijzend t.o. staat of wat precies?
Want vanuit de schoonfamilie lijkt me dat je ze niets te verwijten hebt. Want jeetje, het is al een heel gedoe.

Kunnen de kinderen een van de dagen niet naar hun vader, dat je samen met vriend heen gaat? Of vind je het echt onoverkomelijk om of zonder kinderen of zonder vriend te zijn?

Gevoelsmatig lijk je me wat claimerig. Probeer een compromi te vinden, vraag je vriend bijv. gezellig bij jullie te brunchen en breng de kerst als gezin door of met jouw familie.ikhoor je trouwens niet over jouw familie of die van vader. Je bent uitsluitend op vriend gericht en op hoe het van jouw visie uit zou moeten.

Wat is leuk voor je kinderen?

Triva
map

Waarom zou haar vriend niet 48 kunnen zijn of vind je dat ook 'redelijk op leeftijd'?

Sally MacLennane
leeftijd (beetje offtopic)

Mijn oma stierf toen ze ca. 73 was, ik was toen 7 jaar.
De opa van mijn kinderen (vader van hun vader) stierf toen hij 79 was, mijn kinderen waren toen 3 en 5.

Leeftijd grootouder zegt dus weinig over de leeftijden van de kleinkinderen.

Moniek
"probleem"opgelost.

thnx voor de reacties. Ik heb er wel wat aan. De kids gaan een dag lekker bij hun vader kerstvieren. Misschien omdat hij ook nog niet echt iets van zich liet horen in de kerstkwestie. Snap ook niet waarom ik zo moeilijk deed.

Map
Triva/Sally

"Waarom zou haar vriend niet 48 kunnen zijn of vind je dat ook 'redelijk op leeftijd'?"

Natuurlijk kan dat. Ik gaf het voorbeeld omdat ik met de leeftijd uitga dat een paar volwassenen toch wel in kunnen schatten wanneer het ouderen teveel is en dat dat niet aan het welkom heten ligt.
Mijn schoongrootouders wilden later in hun leven ook de kleinkinderen er niet meer bij. Vond ik wel erg jammer maar snapte het wel. Ze verstonden elkaar al niet, gingen elke middag naar bed, zo'n dag zou gewoon veel te veel zijn en ze zouden er dagen voor bij moeten komen. Als je nou 25 bent, dan snap ik dat je dat "nog niet weet". Als je 40+ bent dan zou die gedachte in je hoofd moeten kunnen zitten.

Sally ik bedoel de kinderen zelf, partner van TS, niet de kleinkinderen.