Home » Forum » Relaties » Geschrokken zoon van 14 gaat zomaar weg met vriend van 18

Geschrokken (zoon van 14 gaat zomaar weg met vriend van 18)

29 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Nvp
Geschrokken (zoon van 14 gaat zomaar weg met vriend van 18)

Mijn zoon (14) is uit de kast gekomen dat is geen probleem,
3 dagen later kwam ik van mijn werk ik zag al een auto staan in de straat die ik niet kon thuisbrengen, net toen ik de sleutel in de deur stak kwam mijn zoon (14) naar buiten ik zeg Hoi hoe was ie op school “geen tijd moet weg” doet hij de deur open en loopt naar buiten en achter hem aan loopt een jongen (18) ik Reageer Nog heel luchtig wie heb je nu weer mee genomen’ zoon (14) Zegd mijn vriend vriend En ze lopen allebei naar die auto en zijn weg

Madeleine
ja

Ik zou ook schrikken. Niet van het gay zijn. Maar van de combinatie leeftijdsverschil en niet even voorstellen. Maar hoe weet je trouwens dat die jongen 18 is? Ik bedoel, mijn zoon is 17 en 15,16,17, 18: voor mij lijkt het allemaal op elkaar. De een is wat sneller met snor of lage stem dan de ander dus dat kan je nooit accuraat inschatten.

Maar kan je je zoon niet even bellen of appen? Of vriend gezellig mee komt eten vanavond?

Triva
Madeleine

Wellicht omdat de jongen in die auto wegreed? Dan moet hij minimaal 18 zijn want met 17 moet er iemand van minstens 23 naast zitten.

betsy
oh jee

Ik heb praktisch hetzelfde meegemaakt; mijn zoon was toen 16 en de vriend 22. In jouw geval is dat nog wel even anders met een veertien jarige.

Probeer niet boos te zijn en blijf je openstellen. Voor nu zou ik even afwachten of hij gewoon terugkomt. probleem is dat hoe bozer jij doet, hoe minder reden hij heeft om terug te komen en hoe meer reden hij heeft om bij zijn vriend te blijven.

Ik zou gewoon proberen appjes te sturen en zo contact te maken. Was er ruzie geweest?

Madeleine
Triva

"Wellicht omdat de jongen in die auto wegreed?" Oeps ja natuurlijk :-)

Kaori
betsy

ik zie nergens een indicatie dat het kind weggelopen is of dat er ruzie is geweest. Eerder een puber die zijn plan van die dag niet gedeeld heeft met zijn ouders, dan wel die gewoon spontaan gewijzigd heeft en dus haast om weg te komen.

Ik zou zeker ruim afwachten voor ik een app of sms bom zou sturen. En als hij weer thuis is rustig het gesprek aan gaan. Misschien stelt het andere jongmens zich wel voor als ze terug komen.

AnneJ
Veilig vrijen

Bemoei je liever niet met de relaties van je zoon, tenzij je verdenkingen hebt op criminele of andere slechte zaken.

Ik zou het wel een goed moment vinden om de theorie van het veilig vrijen nog eens door te nemen. Maar ook: hoe ga je in relaties met elkaar om op een aangename en respectvolle manier.

De rest zou ik nu toch aan hem overlaten. Je zou hooguit kunnen aangeven dat je het ook leuk zou vinden als je de jongen leert kennen, tenminste als het wat serieus is.

Wil toch niet zeggen dat je zoon nu ook per direct een vrijer heeft? Als hij met een vriend de deur uitrent. Ouders denken vaak veel verder dan kinderen al zijn. Houd het wat realistisch. En sommige zaken zijn prive. Ook voor je kind.

Madeleine
nou niet mee bemoeien...?

De jongen is veertien. Dat vind ik best nog een leeftijd waar enige supervisie benodigd is. Een jongen van veertien die gaat met een andere jongen van veertien of vijftien zou ik me niet mee bemoeien maar een jongen van veertien met een jongen van achttien (en dus misschien nog wel ouder). Ik bedoel een vriendin van mij maakte zich zorgen over haar dochter van 14,5 die zelfde soort dingen deed. Dan begrijpt iedereen wel de bezorgdheid van de moeder

juf Ank
in dit geval

is 14 nog heel jong om het zo maar los te laten, zeker. Maar wat ik bedoelde was ook om de zaak niet op de spits te drijven en rustig te blijven, niet boos te worden. Juist dan, als je de sfeer een beetje goed weet te houden kun je je ervan daaruit weer mee 'bemoeien'.

Madeleine
juf Ank

ja vind ik ook hoor, niet boos worden.

Jesse_1
Wat is nu het probleem

Het leeftijdsverschil of dat hij opeens weg was?

juf Ank
feit

Dat hij zonder uitleg wegging denk ik in combinatie met het feit dat hij ineens een vriend heeft die zoveel ouder is.

Jesse_1
Juf Ank

Wat bedoelde je met je titel?

Dank voor je antwoord, maar mijn vraag was juist bedoeld voor TS; Wát in deze situatie maakte dat ze zo geschrokken was. Was ze ook geschrokken als de vriend 14 was, of als het een meisje was, of als hij een duidelijker antwoord had gegeven?

Verder kan ik me voor de verandering een helemaal vinden in de reactie van AnneJ. Als dit een serieuze vriend is, probeer hem dan te leren kennen. Zolang hij niet zijn invloed of macht of overwicht op je zoon probeert uit te oefenen, is er in principe niet echt wat aan de hand.
Het bericht van TS is alleen dat ze geschrokken is, we kennen de zoon van TS niet en weten helemaal niet wat voor soort jongen het is. (Gedraagt hij zich ouder dan zijn leeftijd, of juist niet, heeft hij vaak oudere vrienden en vriendinnen, is hij makkelijk beïnvloedbaar etc).

Jesse_1
NB

niet verkeerd bedoeld AnneJ, je zegt vaker zinnige dingen ;), maar vaak kan ik met maar deels in je reactie vinden. Je geeft vaak een andere blik op de dingen en dat is wel verfrissend en laat mensen in ieder geval wel nadenken vermoed ik.

Fransien
Nou

Ik zou ook niet blij zijn als mijn 14-jarige ineens met een 18+-er die ik niet ken en waar ik nooit van gehoord heb er vandoor zou gaan, ongeacht sekse of geaardheid.
Mijn 14-jarige overziet echt nog niet alles, ze kan in situaties terechtkomen die ze niet wil doordat ze het niet overzag en daardoor te laat op de noodrem trapt.
Zelf zou ik inderdaad appen of hij/zij ook een bakkie koffie doet/gezellig mee komt eten/zoiets en 's avonds mijn puber op het hart drukken dat ik graag de vriendjes/vriendinnetjes leer kennen en dat ik blij voor haar ben dat ze een leuk persoon tegengekomen is en dat ik dat altijd graag hoor. En dat ik best wel even geschrokken was.

Jesse_1
Ik kan van alles verzinnen

Maar het gaat hier om nvp.

Bij mijn ene kind zou ik vooral geschrokken zijn dat ze plotseling met iemand weg ging - die is daar het type niet voor. Het andere kind, die zou dat zo kunnen doen, maar daar zou ik juist meer schrikken omdat hij nogal beïnvloedbaar is, dus daar zou het leeftijdsverschil mij eerder 'zorgen' baren.

Madeleine
En hoe is het nu NVP?

Het is nu een dag verder. Heb je zoonlief al gesproken? Of kennisgemaakt met nieuwe vriend?

Nvp
Zoonlief geeft reactie

Hij is thuis gekomen, alleen maar even om zijn werk kleding tehalen.
Maar langzaam kwam er een gesprek op gang (waar ik zelf blij mee ben)
Hij vertelde ook waar hij al de tijd was
En ze hebben dus al 2 maanden
En de ouders van de jongen (18) wisten dat al
Heb nu ook contact met de ouders

AnneJ
Ha fijn

Goed te lezen dat het zich zo ontwikkelt. En contact met de ouders is ook heel prettig natuurlijk.

Madeleine
klinkt goed

dat het jonge stel maar mag genieten van elkaar

juf Ank
nou mooi

Ik snap je eerste schik maar als je nu weer gewoon contact kan krijgen dan kan het allemaal prima te doen zijn, weer contact met zoon en misschien zo ook met zijn vriend, maar vooral nu ook met zijn ouders!! Mooi toch?

Kaaskopje
Poeh, op die leeftijd

zou ik toch ook wat in de 'daar ben ik niet zo blij mee' stand schieten hoor. Ik vind 14 te jong voor dit vrijheid blijheid gedrag op dit gebied. Maar goed, wat is dan belangrijker... je zin krijgen als ouder, of dat de relatie met je kind goed blijft?

Mezelf kennend, zou ik de relatie met kind goed houden te belangrijk vinden om het op de spits te drijven, maar ik zou niet goedkeuren dat zoon zomaar wegblijft. Alles leuk en aardig, maar 's nachts thuis slapen. Niet omdat ik denk dat je daarmee van alles voorkomt, maar daarmee leg je het gevoel dat kind echt totaal zijn gang maar mag gaan wel een beetje aan banden.

Ik zou nu toewerken naar een gesprek met beiden. De oudste zou de wijste moeten zijn en snappen dat een jongen van 14 toch nog andere koek is dan van 18.

Ik zag van de week heel toevallig een programma (met Sophie Hilbrand) waarin een man van in de 60 een vriend van in de 20 had. Ze hadden elkaar al veel eerder leren kennen, toen was de jongste meen ik pas 16. Daar was aanvankelijk ook gedoe met de moeder van de jongste en om eerlijk te zijn begreep ik dat wel. Ik ben op zich wel wat gewend door mijn zus. Zij is met iemand getrouwd geweest die 18 jaar ouder was. Maar dit ging wel om wat meer dan 18 jaar en ik begreep in de loop van het programma ook dat de oudste een crimineel verleden had. Ik zou vrees ik toch wel in de stress schieten bij zo'n situatie en toch vinden dat ik daar iets over te zeggen had. Of dat verstandig zou zijn is dan de vraag, maar ik zou hier denk ik niet spontaan flexibel op in kunnen springen.

Het contact met de moeder was kennelijk wel volledig hersteld en dusdanig goed dat schoonzoon (ouder dan zijn schoonmoeder) helemaal met haar wegloopt. Dat zijn dan toch weer mooie ontwikkelingen :-).

Jesse_1
?

Jullie lezen allemaal andere dingen in de openingsposting dan ik.

Nvp kwam thuis en haar zoon van 14 ging net weg met zijn (nieuwe) vriend van 18 zonder duidelijk te maken waar hij heen ging.

Ik lees nergens dat hij niet van plan was voor het eten weer thuis te komen.
Of dat hij een gepakte koffer bij zich had.

Kaaskopje
Jesse

"Hij is thuis gekomen, alleen maar even om zijn werk kleding tehalen.
Maar langzaam kwam er een gesprek op gang (waar ik zelf blij mee ben)
Hij vertelde ook waar hij al de tijd was
En ze hebben dus al 2 maanden"

Ik krijg de indruk dat hij niet thuis slaapt. Maar misschien onterecht.

Jesse_1
Kaaskopje

Dat was de tweede posting, niet de openingsposting.

Kaori
Kaaskopje

ook in het tweede deel lees ik het niet.
Al die tijd kan ook een paar uur zijn.
En dat hij overdag al bij zijn vriend was omdat hij vakantie heeft en nu even zijn werkkleding kwam halen omdat hij blijkbaar later op de dag moest werken.

Niet te veel invullen, daar zijn we wel mee bezig in dit draadje. Komt ook omdat TO niet heel duidelijk tijden / perioden aangeeft.

Kaaskopje
Jesse en Triva

Ja inderdaad niet in de eerste.

Hopelijk horen we nog hoe het zit.

Nvp
Zoonlief

Slaapt wel thuis,,, komt rond 22:00 altijd thuis en slaapt en is de volgende dag om 6:00 (is ook best ver fietsen moet van Brabant naar Limburg) al vertrokken naar de vriendt, dit pratoon weet hij al een week vol te houden met werk er bij en is over dag voor mij gevoel dood op

AnnaNiem
Afspraken maken

En daar zou ik zoonlief wel op aanspreken. Verkering is geweldig en je energie krijgt er een enorme boost van... maar er zijn grenzen. De opluchting van de comming out zal hem wellicht nog extra vleugels geven. In de vakantie kan dat allemaal nog wel en ik zou het voor die anderhalve week dat de vakantie nog duurt, laten gaan. Nodig de jongeman in kwestie een keer uit voor een bbq deze week zodat je hem leert kennen en hun samen ziet.

Als ouder wil je vooral niet dat zijn school, bijbaantje, hobby's etc. er onder gaan lijden. Koppel je bezwaren dus niet aan de jongen zelf, maar meer dat je bezorgd bent over hoe het zal gaan als ze weer naar school gaan en dat je merkt dat hij nu moe lijkt door zijn lange dagen. Daar zou ik dus afspraken over gaan maken met hem voor na de vakantie, bijvoorbeeld alleen op zaterdag, thuis slapen, aparte logeerplek als hij bij jullie slaapt etc. Net waar jullie als ouders je prettig bij voelen en dan kun je het nog altijd versoepelen als je de andere jongen beter kent, merkt dat je zoon er verstandig mee omgaat, er een speciale gelegenheid is etc.