Home » Forum » Gevoelens voor een getrouwde man

Gevoelens voor een getrouwde man.......

16 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Lotte
Gevoelens voor een getrouwde man.......

Hoe kan je een onmogelijke liefde loslaten........ mis hem vreselijk na het beëindigen van een emotionele affaire....heel lastig omdat hij toch tekenen aan gaf het heel fijn met je te hebben en er gevoelens waren....

Plakband
En wat is precies de reden

dat je deze zieleroerselen hier wil delen? Op een forum voor ouders?

Een tip: neem een koude douche, wis hem uit al je sociale media en ga door met je leven. Liefdesverdriet is heftig, maar het gaat over, als je de verliefdheid niet meer voedt. Dus absoluut geen contact, op wat voor manier dan ook.

En zorg ervoor dat je volgende crush in ieder geval niet gebonden is, dat scheelt een hoop ellende.

wil40
Emotionele affaire.

Het klinkt nog al dramatisch. Nou is een gebroken hart soms ook dramatisch.
Wat voorbij is is voorbij en krijgt ergens een plekje, dat heeft tijd nodig. Inderdaad, geen contact is de beste remedie.
Sterkte met je verdriet, ieder verdriet mag er zijn.

Waardeloos
Knudde

Van zulke schepselen moet je zo hard mogelijk wegrennen en niet voor openstaan.

@Emma
Nou zeg Plakband

ik vind dat je dit best op een forum voot ouders kunt delen.
Lotte: liefdesverdriet wordt iedere week een klein beetje minder. Op een dag is het weg en zul je misschien opnieuw verliefd worden. Een liefde met een getrouwde man is onmogelijk, dat schrijf je zelf ook. Echter een relatie met een niet-gebonden man geeft ook geen garantie dat je geen liefdesverdriet meer zult krijgen.

Kaaskopje
Lotte

Misschien ben ik een ouderwetse troela, maar ik vind dat je sowieso van getrouwde mensen af moet blijven en als de getrouwde mens zelf over de schreef gaat, vind ik dat je dat mens op zijn plaats moet zetten door te zeggen dat je daardoor ziet dat hij niet trouw is, onbetrouwbaar dus aan degene van wie hij zegt te houden, dus waarom zou dat bij jou anders zijn? Maar belangrijker nog: hij is getrouwd, dus als hij wil dat zijn huwelijk stukloopt, doet hij dat maar zonder jou. Gewoon... uit principe, getrouwd = verboden terrein.

Ik weet het hoor... het vlees is zwak, je kunt graag willen dat je iemand wél voor jou zal kiezen en kunt vertrouwen, maar eigenlijk wil je daarmee dus dat een compleet gezin uit elkaar valt en op zijn minst 2/3 of 3/4 van dat gezin ongelukkig achter zal blijven en als puntje bij paaltje komt... dan kiest die mens vaak niet voor jou. Of zijn/haar wereld stort in en hij/zij gaat scheiden en moet daar van herstellen zonder jou, óf het huwelijk gaat gewoon door, maar dan zonder jou.

Plakband
@Emma

Natuurlijk mag dat, maar ik snap de toegevoegde waarde van dit forum in dit geval niet. Er komen geen kinderen ter sprake in de OP. Schrijf dan op het Viva-forum of zo...

En verder eens met Kaaskopje. Billen en blaren en zo. Maar liefdesverdriet is naar, hoe dan ook. Toch kom je daar wel overheen hoor. O.a. door te doen wat ik al aanraadde.

Alkes
misvatting

Ik vind het een enorme misvatting om te denken dat getrouwde mensen niet verliefd meer zouden kunnen zijn. En de moralistische boodschap van Kaaskopje spreekt me ook niet zo aan. Moraal: de man is zwak, breng hem niet in verleiding want dan is het jouw schuld als een gelukkig gezin opbreekt. O ja en die man kiest toch nooit voor jou.

AnneJ
Controle

Je hebt er ook maar beperkt controle over. Sommigen zijn in een situatie die katten op het spek bindt en anderen zijn weer impulsiever of seks- of emotieverslaafd. Je kunt van moraal verschillen en van mogelijke gelegenheden.

Ideaal is het allemaal niet. Het is mooi als je in een relatie bent en je kunt je (volgens afspraak) beheersen. Dat geeft ook wat minder hartzeer en afleiding van de rest van je leven.

@Emma
Plakband

Er zijn wel meer topics hier die niet over het ouderschap gaan: inkomsten, Hollandse pot, ballen on de wasdroger.....Er is meer dan luiers en schooladvies, ook voor ouders.
Of het slim is hier te posten als je een relatie met een getrouwde man hebt is wat anders (gezien de reacties), maar hier kan het wel vind ik.
Verder ben ik het met je eens hoor: de koude doche en geen contact meer hebben.

Kaaskopje
Alkes

Ik heb het over hem en haar. Niet alleen over een man.

Ik ben zeer binnenkort 30 jaar getrouwd, maar 33 jaar samen met man. Van ons tweeën ben ik denk ik nog de meest 'losbandige' als het om gevoelens voor anderen gaat. Het is me al héél lang niet gebeurd, dat kan zomaar al 18 jaar geleden zijn, maar natuurlijk vind ik ook weleens iemand net wat leuker en interessanter dan iemand gewoon aardig te vinden. Maar zolang ik getrouwd ben, heb ik daar zeker wel mijn eigen verantwoordelijkheid en laat ik niet toe dat het meer wordt dan wat mini-vlinders, waar de persoon in kwestie ook echt geen idee van zal hebben. Dat waait dan weer over en dan blijven er gewoon gevoelens van 'ik mag je graag' over en meer niet.

Er zijn inderdaad genoeg voorbeelden te noemen waarbij de man of vrouw wel voor de nieuwe liefde kiest, daar heb je gelijk in, maar a. gaat dat dan ook altijd goed? en b. waarom druk je niet meteen op de stopknop zodra je 'getrouwd' of 'samenwonen' hoort? Dat kun je moralistisch vinden, maar ik vind dat je als het even kan moet voorkomen dat je huwelijk spaak loopt en daar dus je best voor moet doen, dat doe je niet door al tijdens het huwelijk met iemand anders in zee te gaan. Merk je dat je die kant opgaat, dan is het tijd om op de rem te trappen en na te denken waarom dat gebeurt. Ik biecht eerlijk op dat ik met één man de fout in ben gegaan terwijl ik wist dat hij een relatie had. Ik was jong en was me kennelijk op dat moment niet voldoende bewust van het verdriet wat onze actie kon veroorzaken. Zijn relatie is later alsnog beëindigd, er is kennelijk meer misgegaan dan alleen dat slippertje. Ze waren nog niet getrouwd, wel verloofd. Maar als je zelf een serieuze relatie hebt gehad, dus weet hoe dat is, dan weet je toch ook dat je zelf niet zou willen dat jou dat aangedaan wordt? Het is me ook een keer gebeurd dat ik níet wist dat iemand getrouwd was, maar bij de eerstvolgende ontmoeting waarbij ik het inmiddels wel wist, heb ik hem de laan uitgestuurd. Zo werkt het niet in mijn beleving. Kennelijk is dit ouderwets?

@Emma
Volkskrant

Mooi verhaal over dit onderwerp vind je in Volkskrant Magazine van afgelopen zaterdag (rubriek leven en liefdes geloof ik) .
Man verlaat huis, vrouw en kinderen om met zijn eveneens getrouwde geliefde te kunnen zijn. De afloop verklap ik niet ;-)

Lotte
Snap jullie reactie.......

Ik heb geen relatie met een getrouwde man....
Had een emotionele affaire met hem en was geen seks in het spel nog... omdat we juist gevoelens kregen zijn we ermee gestopt...juist omdat het niet kan. Maar is wel moeilijk om er een pint achter te zetten als je heel graag bij hem wil zijn.
Daarom juist zo in de war dat ik juist voor hem gevoelens kreeg omdat ik er niets mee kan.

Phryne Fisher
@Emma

Oh, dat was echt het ergste verhaal dat er ooit in gestaan heeft. Wat voel je je dan bekocht.
Een emotionele affaire = hechte vriendschap?

Miss
@emma

Kwam die even van een koude kermis thuis.

En zo gaat het volgens mij heel vaak.

@ Lotte, heel erg verdrietig voor je. Maar zet die roze bril eens af. Dit kan echt niet. En daarbij dit wat hij met zijn vrouw doet, sex wel of niet dat terzijde. Kan hij ook bij jou. Fijn zn betrouwbare diamant van een man.

Kaaskopje
Lotte

Ik kan me best voorstellen dat je gevoelens voor iemand krijgt en als dat ook beantwoord wordt is dat leuk en spannend. Jullie hebben het verstandig gedaan. Vind ik.

Je beseft dat je er niets mee kan, doe er dan ook niks meer mee 😊. Dat klinkt gemakkelijk, maar je moet daar je best voor doen. Probeer het minder serieus te nemen. Het leven gaat door en dat doe je met je man. Daar heb je voor gekozen toch? Doe voor jezelf wat je misschien ongemerkt voor deze man bent gaan doen. Net iets meer om je kleding denken, misschien een likje lipstick meer dan je eerder deed. Doe dat voor jezelf. Wees aardig voor jezelf. Het positieve gevoel wat deze verliefdheid op gang heeft gebracht, hoeft niet te stoppen.