Home » Forum » Geweld zus van vriend stookt

Geweld! Zus van vriend stookt.

Winnen! Handboek voor jonge moeders!

Met meer dan 100 onmisbare tips, doe hier mee!

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Rona9
Geweld! Zus van vriend stookt.

Het gaat over mijn dochter van 24 jaar. Ze heeft kennis aan een vriend, en er is iets heel vreselijks gebeurd!
Hij heeft haar geslagen en nu heeft ze een gekneusde neus en blauw oog!!!
Ze wilde het me aleen vertellen als ik zou beloven dat ik niets zou doen!

Hij woont samen met zn zus en ik vertrouw die zus niet.
Hij en zij hebben biologisch de zelfde vader, maar inmiddels zijn op hun jonge leeftijd allebei hun ouders overleden.

Onlangs dus de moeder van zijn zus. Iedere keer als mijn dochter en hij elkaar zagen was zijn zus erbij! Zo gek! Wil je dat nou wel vroeg ik aan mn dochter, men wil toch samen leuken di gen doen?
Nu kregen dochter en vriend ruzie en altijd zzit die zus erbij of die zus van die vriend zit hierover met mijn dochter te appen. Nu had die zus laten weten dat ze vond dat hij zn vera twoorxing moest nemen oor zn leven naar mij dochter toe.Ik had laten weten aan mijn do hter dat die zus dat met haar broer (Vriend van mn Dochter) dat zelf maar et hem moest oplossen! En wat gebeurde er nou? ....
Die zus vroeg aan mjjn dochter of ze naar hun huis toe wilde komen en dochter is dus naar hun huis gegaan. Eenmaal daarbinnen, zei die zus dat mijn do hter en vriend moesten praten en die zus is toen de kamer uit gegaan. En toen ....
heeft ie haar op haar gezicht geslagen en haar oog is flink blauw en haar neus flink gekneusd!!!
Ik denk dat die zus haar broertje niet kwijt wil en jaloers is op mijn dochter.
Deze ellende zou mijn dochter helemaal niet in haar leven hebben moeten meemaken!!!
Eigenlijk helemaal niemand, toch!

Toch b lijft die zus maar steeds appen naar mn dochter. Ik heb haar gezegd dat heemaal geen contact met beide meer moet hebben.
maar ja neemt ze niet van me aan!

Mijn dochter wil geen aangifte doen!

Wat vinden jullie hier nou van?

En wat moet ik zeggen tegen mn dochter dat ze inziet dat dit echt niet door de beugel kan en echt geen contact meer met ze moet hebben?

ElenaH
Wat

Is in vredesnaam een vera twoorxing?

Tine Winkel
Vera twoorxing

Is verantwoording

Mark
re

Je moet tegen je dochter zeggen dat ze weg moet bij hem. Het blijft nooit bij een eerste klap.
Het maakt niet uit wat die zus doet of laat, hij slaat. Weg met hem.

Vee
Goh ElenaH

Ik had jou wel wat hoger ingeschat.....

AnneJ
Keuzes

https://sites.google.com/site/bausfalarag/als-hij-maar-gelukkig-is-ijlkjo

Er zijn keuzes in het leven. Deze jongen zal iets aan zichzelf moeten doen voor je daar leuk relatiemateriaal aan kunt hebben. Niet waar jij bij bent dus.

Zonde van je leven.

Rona9
Als moeder kapot van!

Als moeder al drie dagen kapot van dat dit met mijn kind is gebeurd!

Biebel
Niet alleen de zus is fout

Maar het begint natuurlijk bij de vriend zelf. Die heeft een paar keuzes gemaakt waar je dochter slachtoffer van is. Dat de zus erbij betrokken is, is heel vervelend. Maar alleen de zus de schuld geven maakt de vriend wel heel erg heilig.

Wat jij kunt doen? Er voor je dochter zijn. Dat is niet er al drie dagen om huilen. Maar wel haar steunen. Onderzoek waarom ze geen aangifte wil doen. Maak foto’s alvast als bewijs als ze dat later toch wil.

Maar alsjeblieft. Praat haar en jezelf uit je hoofd dat de zus de kwade genius is. De vriend van je dochter heeft hier een groot aandeel in gehad. Jij kunt je dochter alleen maar duidelijk maken dat je haar steunt en helpt. Dat je haar graag helpt bij aangifte of doktersbezoek.

En hooguit kun je haar vertellen dat sprookjes, waarin de foute vriendjes ineens voor de rest van hun leven lief worden, niet bestaan. Dit is wat hij is en hoe hij zijn zus ruimte geeft. Dat gaat echt niet magischer wijs veranderen.

Sterkte, want je dochter zal het niet makkelijk hebben.

ElenaH
Vee

Hoe bedoel je?

Pennestreek
Wat ik ervan vind

is dat je dochter 24 is en dat het dus haar eigen leven is. Ze is al 6 jaar volwassen. Tijd om haar zelf te laten beslissen wat ze doet en wil.
Persoonlijk ben ik erg allergisch voor het woord ‘moet’, mijn moeder begint er standaard iedere zin mee. Je dochter hoeft helemaal niks, en hoe harder jij roept dat ze moet hoe minder zij dat zal doen.
Je kunt als moeder je dochter steunen, vragen wat zij wil, hoe zij het ziet. En wellicht wil ze iets waar ze jouw hulp bij kan gebruiken. Maar dat hoor je dan vanzelf wel.
En je helpt haar echt helemaal niet door zelf zo over de top te reageren, zo voelt je dochter straks nog dat ze jou moet steunen ipv andersom. Jij hoort haar rots in de branding te zijn, niet andersom.

Basje
Wat afschuwelijk!

als je dochter zoiets meemaakt! Jong volwassenen staan idd meestal niet open voor het 'moet' dat moeders uitspreken.
Maar als dit mijn dochter was (die is pas 16 dus ik weet natuurlijk niet hoe het is als je kind volwassen is) dan zou ik met mijn dochter in gesprek gaan. Want dit gaat natuurlijk van kwaad tot erger. Maar als dat niet zou helpen zou ik contact opnemen met veilig thuis of met de politie, want idd moeten volwassen kinderen hun eigen keuzes kunnen maken, maar iemand bewust mishandelen is strafbaar en totaal ontoelaatbaar. Het is niet alleen enorm schadelijk voor jouw dochter, maar iemand die het normaal vindt om anderen, zeker anderen die minder sterk zijn dan hij, zo toe te takelen, die is een gevaar voor zijn omgeving! Ik ben niet zo van de overheidscampagnes maar die campagne van 'Het houdt niet op, niet vanzelf' die slaat wel de spijker op zijn kop! Hier moet echt snel hulp komen!

Eef
boek lezen

Rona, vreselijk dat je dochter dit overkomt.

Heb je zelf door dat haar vriend de echt foute is? Hij heeft haar immers geslagen. Het kan goed zijn dat hij door zijn zus opgestookt is, maar hij heeft wel jouw dochter geslagen. Dus hij is fout.

Dus zolang jij je dochter vertelt dat de zus van haar vriend de foute is, help je haar niet, want dan is de focus niet op het echte probleem, nl. haar vriend die haar slaat.

AnneJ adviseerde je het boek: Als hij maar gelukkig is, te lezen.

Hier nog een link van bol naar dit boek.

https://www.bol.com/nl/p/als-hij-maar-gelukkig-is/9200000026165454/?bltg...

Niet om reclame te maken, maar vanwege de reviews.
Ik hoop dat jij de reviews leest en vervolgens het boek koopt voor je dochter. Misschien wil je het zelf lezen om je dochter beter te begrijpen en te helpen.

Hopelijk kan je je dochter ook zover krijgen dat ze het boek leest (misschien eerst de reviews lezen als ze anders niet aan het boek begint) en gaan haar ogen open. Hopelijk kan ze dan snel weg uit deze ongezonde relatie.

Sterkte ermee.

Tinkerbel
Toxic relationship

Wegwezen; begin van heel veel ellende.

Syboor
Niet vertellen wat ze moet doen.

Hij maakt haar zelfvertrouwen kapot. Zodat ze denkt dat hij het beste is wat ze kan krijgen. Zodat ze denkt dat familie en vrienden haar niet zullen steunen.

Je moet je vertrouwen in haar uitspreken. En dus niet haar vertellen wat ze moet doen.

Je kunt je afkeuring voor vriend uitspreken zonder je dochter te vertellen wat ze moet doet. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: "dat had je niet verdiend" of "je verdient beter dan dat". Je kunt vragen wat ze er zelf van denkt, of wat ze zou adviseren als haar vriendin naar haar toe kwam met zo'n verhaal.

Je kunt ook dingen zeggen als: "ik weet zeker dat als jij beslist om hem te verlaten, dat je dan weer hartstikke gelukkig wordt en dat je op een dag een hartstikke lieve zorgzame vriend zult vinden" .

En een hele belangrijke: Vertel haar dat ze altijd welkom is bij jou in huis en dat je altijd voor haar klaar zult staan als ze je nodig heeft. Ook als ze zich op een gegeven moment gedwongen voelt om het contact te verbreken of te laten verwateren, zul je haar niets kwalijk zult nemen en zul je haar met open armen ontvangen op het moment dat ze je nodig heeft.

Yura
Wat heeft die zus ermee te maken?

Ik vind het een moeilijk te volgen verhaal. Er komt een heel verhaal over die zus, maar wat heeft die ermee te maken? Je dochter heeft dus vriend die haar slaat? Dan moet ze de relatie beëindigen, zus of geen zus. Zal echt niet bij 1 keer blijven.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.