Home » Forum » Relaties » Heeft mijn vader flirterige contacten

Heeft mijn vader flirterige contacten?

26 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Terrie
Heeft mijn vader flirterige contacten?

Hallo,

Zoals de titel al stelt heb ik de laatste tijd het vermoeden dat mijn vader er flirterige contacten op nahoud. Ik heb geen harde bewijzen en weet ook niet hoe ver het gaat. Het houd mij echter wel veel bezig omdat dit totaal niet bij het beeld past dat ik van mijn vader heb. Ik schaam me ook dat ik dit überhaupt van hem kan denken. Hopelijk kan iemand op dit forum mij advies geven voor wat ik het beste kan doen.

Laat ik bij het begin beginnen. Als thuiswonende vang je nog wel eens (per ongeluk) een berichtje van je ouders op. Of je nou naast ze op de bank zit, hun telefoon aan het fixen bent, of dat ze je wat foto's of een filmpje laten zien. Zo nu ook, zag ik bij m'n vader een whatsapp bericht binnenkomen met de naam van een onbekende vrouw. Het werd snel weggeklikt en ik zocht er verder niks achter, het zou immers gewoon een collega ofzo kunnen zijn. De laatste tijd verschijnt deze naam steeds vaker in een melding van whatsapp, ook in het weekend en 's avonds laat.

Nu heb ik gemerkt dat mijn vader steeds meer bezig is met zijn mobiele telefoon. Hij is er ook steeds voorzichtiger mee, laat deze niet zomaar rondslingeren. Hij blijft de laatste tijd ook steeds langer op het toilet zitten met zijn mobiel en is dan constant online op whatsapp. Deze avond was hij ook steeds online terwijl ik aan de andere kant van de kamer zat. Telkens als ik langsliep was er een soort schrikreactie en werd heel snel whatsapp weggeklikt en iets anders erbij gepakt. Ja ik weet het, ik begin er zelf ook wat stalkerig van te worden.

Wat moet ik hier nou mee? Kop in het zand en niet teveel mee bemoeien? Proberen meer bewijs te verzamelen? Gesprek met mijn vader aangaan? Ik ben bang dat hij erg beledigd is als ik erover begin en er niks van het verhaal blijkt te kloppen. Ik hoor graag jullie mening / advies.

juf Ank
je hebt

genoeg aanwijzingen om hem ermee te confronteren. Je kunt gewoon zonder beschuldigend te doen of er van alles bij te halen, hem vertellen wat je aan hem ziet. Kijk hoe hij reageert.

@Emma
Vader

Ja daar lijkt het wel op. Is je moeder er ook? Dan kan ik me voorstellen dat je het pijnlijk vindt. Vertel hem idd wat je ziet.

Stickertje
Heeft je vader een duurzame relatie?

Zo ja dan zou je er iets van kunnen zeggen, zo nee dan zou ik mij er niet mee bemoeien. Hij is oud en wijs genoeg om daar zelf een weg in te vinden.

AnnaNiem
Relatie?

Je schrijft niet of je vader nog met je moeder is of dat hij in een relatie is met een andere vrouw. Heeft hij geen relatie dan is hij jou geen verantwoording schuldig. Zit hij wel in een relatie dan zou ik hem toch eens aanspreken over wat je is opgevallen. Misschien gaat het inderdaad nergens over maar denkt hij dat het verdacht zou kunnen worden opgepakt en verbergt hij het ergens anders over. Je weet het pas als je het hem vraagt.

Terrie
Bedankt voor de reacties

Allemaal bedankt voor de reacties. Excuses ik ben vergeten te vertellen dat hij op dit moment (ik denk gelukkig) getrouwd is met mijn moeder, al ruim 25 jaar. Ik zal overwegen om hem aan te spreken, het is inderdaad een goed idee om dat niet meteen al te beschuldigend te doen.

Ik heb ook nog broers en zussen waarvan er nog 1 thuis woont. Is het ook een idee om het met hun erover te hebben? Of beter direct naar mijn vader gaan?

Alkes
bespreken

Nu ben ik er al helemaal geen voorstander van dat kinderen betrokken worden in de relatie van hun ouders of zich er actief mee bemoeien. Maar vooruit, het zit jou nu dwars. Ik zou het gewoon tegen je vader zeggen. Dat het niet jouw zaken zijn, maar dat je wel ziet dat hij stiekem gedrag vertoont. Laat het verder aan hem wat hij er mee gaat doen.
Ik zou het zeker niet met je broers of zussen gaan bespreken.

@Emma
Vader

Nee, niet met broers en zussen of moeder bespreken, wel met vader dus. Het is aan hem wat hij ermee doet. Als het iets blijft tussen jou en je vader is dat iets dat jij met je meedraagt. Ik denk dat je vader zich daar bewust van noet zijn.

Optimist
Tja....

....toen mijn inmiddels ex-man precies dat gedrag vertoonde, bleek er een paar maanden later sprake van een buitenechtelijke relatie.
Ik zou willen dat ik (te goed van vertrouwen geweest) of iemand anders hem er destijds eerder op had aangesproken.

Dochter
Niet jouw zaak

Als kind dien je je niet te bemoeien met het liefdesleven en met andere privé-zaken van je ouders.

Dochter
Uit huis

Het wordt tijd dat je op jezelf gaat wonen, denk ik.

@Emma
dochter

....maar niet als kind zaken geheim moet houden voor moeder, of zich daartoe verplicht voelt uit loyaliteit naar vader.

Terrie
Reactie

Ik zal proberen in deze reactie overal even op te reageren. Bedankt voor de adviezen. Ik zie in dat mijn moeder of broers of zussen inlichten geen goed plan is. De vraag is of ik wel of niet het gesprek aan ga met mijn vader.

Aan de ene kant ben ik het eens met dat ik me er niet te veel mee moet bemoeien, het liefdesleven van mijn ouders is niet iets waar ik over ga. Aan de andere kant, als het verhaal blijkt te kloppen, kan ik het tegenover mijn moeder niet over mijn hart verkrijgen om de andere kant op te kijken en me stil te houden.

Ik ben best wel close met mijn ouders en als ik harde bewijzen had, dan had ik het zeker even met mijn vader erover gehad. Maar wat doe je als je alleen een vermoeden hebt?

PS: ik ben al een tijdje bezig met het zoeken naar een eigen huisje.

Trix
Houd je bij de feiten

Je kunt tegen je vader zeggen wat je ziet. De naam van de vrouw noemen die je is opgevallen, dat hij vaker dan vroeger zijn WhatsApp wegklikt.
Je kunt erbij zeggen dat je er verder niet over wilt praten en dat het je niet aangaat, maar dat het jou wel opvalt. Je kunt ook zeggen dat je je zorgen maakt, hopelijk onterecht.

Persephone
En wat daarna dan?

Net als Optimist heb ik helaas de ervaring dat stiekem doen met een telefoon weinig goeds betekent.

Je kunt je vader erop aanspreken. Aangeven dat je iets opgevallen is. Ik weet alleen niet goed wat je daaraan hebt. Je vader zal, als hij inderdaad een affaire of flirterige contacten heeft, dat niet zomaar toegeven - hij zal eerder voortaan voorzichtiger zijn. En dan?

@Emma
...en dan.....

Misschien zal vader zorgen dat zoon dit niet meer hoeft te zien en gaat hij zich kapot schamen want het is natuurlijk onvoorstelbaar stom van hem om in het bijzijn van zijn kinderen stiekem te gaan zitten appen :-(

Wilgenkatje
houd het bij jezelf

Het valt mij op dat...
Ik voel me daarover …

Ga een eindje wandelen, de hond uitlaten, een boodschap halen, samen de auto wassen, en lucht je hart. Dat is makkelijker praten dan samen aan tafel of zo.

Je kunt denken 'het zijn mijn zaken niet' maar het is wel jouw vader en er gebeuren in jouw bijzijn dingen die je onrustig maken en waar je zorgen over hebt - ook naar de andere gezinsleden toe.

Hij zal vast niet toegeven, maar wie weet brengt het hem wat tot bezinning.

Ad Hombre
Persephone

"Net als Optimist heb ik helaas de ervaring dat stiekem doen met een telefoon weinig goeds betekent."

Dat is het moderne relatieleven, inderdaad. Daarom kan mijn vrouw ook gewoon op mijn telefoon en ik op de hare. En we delen ook nog permanent elkaars locatie.

Da's lastig vreemdgaan...

Optimist
Moderne relatieleven

Ik kon op mijn toen-nog-echtgenoot zijn telefoon. Mijn fout, maar ik vond het nooit nodig zijn telefoon te checken. Te goed van vertrouwen, zelfs bij (achteraf) verdacht gedrag.

Optimist
Bedrog of niet

Terrie, je zegt niet hoe oud je vader is, maar ik zeg: hoe ouder hoe gekker, een midlifecrisis kan prima tot een jaar oud zestig. Met mijn recente ervaring, zou ik mijn vader er zeker op aangesproken hebben, net zo goed als ik dat bij een vriend(in) gedaan zou hebben of bij een toekomstige partner zal doen. Als je een goede band hebt met diegene, dan kan dat. Of je "betrapt" hem op iets wat inderdaad niet "hoort" of hij wordt zich bewust van wat zijn gedrag betekend voor zijn vrouw en kinderen. In beide gevallen redenen om over je gedrag na te denken. Bedrog is niet oké, de suggestie van bedrog ook niet als je daarmee je naasten kwetst.

Optimist
Lastig vreemdgaan

Ad Hombre, ik wil je niet op ideeën brengen, maar je kunt prima vreemdgaan op plaatsen waar je hoort te zijn. Met een collega op kantoor onder werktijd, afgesproken via de werkmail, geen mobiel of GPS die je verraad.

@Emma
Ad

"Dat is het moderne relatieleven, inderdaad. Daarom kan mijn vrouw ook gewoon op mijn telefoon en ik op de hare. En we delen ook nog permanent elkaars locatie.

Da's lastig vreemdgaan..."

Serieus?
Mijn vriend heeft geen vergrendeling op telefoon maar ik haal het niet in mijn hoofd erop te kijken. Mijn telefoon is wel vergrendeld en hij haalt het niet in zijn hoofd daar iets van te vinden.
Permanent locatie delen? Nou dan is het snel afgelopen tussen ons. We hebben dat 1x voor de lol gedaan toen ik in de file stond en niks beters te doen had.
Onze relatie is heel modern hoor, in alle opzichten. Dat dan weer wel ;-)

Stickertje
"vertrouwen"

====Daarom kan mijn vrouw ook gewoon op mijn telefoon en ik op de hare. En we delen ook nog permanent elkaars locatie.

Da's lastig vreemdgaan...====

Hoezo Ad? Zonder vreemd te gaan kan ik zo al verzinnen wat ik zou kunnen doen om verborgen te houden waar ik ben geweest. Als de noodzaak van het verbergen groter wordt zijn de oplossingen vaak nog creatiever. Even wat voorbeelden:
- telefoon op kantoor laten en ergens buiten "lunchen"
- telefoon "vergeten" als je naar kantoor/werk gaat
- een tweede telefoon aanschaffen speciaal voor dat doel

Dus met permanent locatie delen niet vreemd kunnen gaan? Mwah ik zou daar niet te hard op vertrouwen. Zo lijkt het of je elkaar vertrouwd maar weet niet welke dubbele lading dat "vertrouwen" heeft

Hier kan man wel op mijn telefoon, ik niet op de zijne. Hij heeft een mobiel van het werk die goed beveiligd is. Thuis heeft hij dat ding altijd op de plank liggen, ik zie nooit "verdacht" gedrag dus geen noodzaak om er op te willen kunnen.

Sally MacLennane
telefoon bekijken

Achteraf bleek mijn ex ook een vreemdganger te zijn. Daar had hij geen telefoon voor nodig.

Ad Hombre
Stickertje

Nou begin ik me ook nog zorgen te maken. Ze is wel laat vandaag, en maandag ook al... :-(

Sally MacLennane
Ad

In de gaten houden! Is ze nou helemáál...! Heb je je al ingeschreven bij de woningbouwvereniging?

;-)