Home » Forum » Herstellen van communicatie

herstellen van communicatie

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Rudi
herstellen van communicatie

Een lange tijd heb ik onbegrip voor schoonfamilie. Schoonvader praat alleen als het strikt noodzakelijk is met bepaalde familie leden, zoals biertje en het aangeven van de BBQ-saus tijdens de BBQ nog niet eens. Ook elkaar begroeten is er nooit bij. Zijn zoon vertoont hetzelfde onbegrijpelijke gedrag waarbij hij enkel tijdens een studieperiode van onze zoons bij dezelfde HBO school er aanleiding was om eens te buurten, of om contact te zoeken op facebook zodat hij wist of er aanleiding was om even te buurten

Wie herkend dit gedrag? Hoe heb jij het opgelost ?

Flanagan
Rudi,

Wat haal je op je hals?
Niet het antwoord dat je wilt horen maar had je echt de hoop dit te kunnen veranderen?

Zelf zit ik ook niet op Facebook en mis zodoende wat anderen meemaken. Ik heb op mijn eigen manier omgang met anderen. Als iemand mijn hulp nodig heeft, kan die mij altijd bellen. Kan dat bij je schoonvader en je zwager ook? Zijn ze afstandelijk maar wel behulpzaam? Dat laatste is ook heel wat waard.

Hoeveel last heb je van hun desinteresse? Hier een opa die alleen aandacht aan de vaderloze kinderen van mijn zus besteedde zodat mijn kinderen amper een band met hem hadden. Ook niet leuk, dus verwaterde die band. Het zij zo.
Hoeveel last hebben je kinderen en partner van die koude houding? Wil je echt de kar gaan trekken. Bedenk dat je die kar zal moeten blijven trekken want hun opstelling verander je niet zo gauw.

Maar als je iets wilt veranderen, begin dan klein door je schoonvader vaker uit te nodigen bij jullie langs te komen voor v.b. een bbq zodat hij ziet hoe jullie met elkaar omgaan.
Succes.

Flanagan
Acceptatie

Er bestaat ook zoiets als acceptatie. Acceptatie dat iets niet gaat veranderen geeft rust.
Dus als je een poging doet maar geen effect heeft, laat het dan los.