Home » Forum » Hoe hadden jullie dit aangepakt eetgroep

Hoe hadden jullie dit aangepakt (eetgroep)

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kobie
Hoe hadden jullie dit aangepakt (eetgroep)

Hallo, ik zit bij een eetgroepje/leesclubje. Ik ben er als laatste bij. Nog niet heel lang, half jaar of zo en we komen maar een keer per maand bij elkaar. Dus ik ken de mensen nog niet zo heel goed en zij zijn best al langere tijd een groep

Laatste tijd dus per skype maar de mijne werkte slecht, geen geld voor nieuwe tablet.

Nu zouden we dit weekend buiten bij elkaar komen. Het gaat om zes mensen. Maar het is lelijk weer dus men zei "doen we het binnen met stoelen 1,5 meter van elkaar af".
Nou behoor ik tot een risicogroep en ik weet hoe het huis daar is: nauw gangetje als keuken (ieder neemt wat mee en staat zich altijd om elkaar heen te wurmen bij voorbereiden en afwas).
Ik zie het voor mijzelf dus niet zitten. Nog met het RIVM gebeld en die raadde het mij ook af.

Ik vertelde dat de groep en ook dat ik er dus niet met skype ook niet bij kan zijn. Vinden ze allemaal jammer.

Maar mijn vraag is dit: vorige keer is er wel een bijeenkomst verzet omdat iemand op het betreffende uur moest werken. Zij vroeg daar zelf om, niks mis mee.

Ik had eigenlijk leuk gevonden als men had voorgesteld: "oh zullen we dan een weekje wachten, op mooi weer dan kan Kobie er ook bij zijn" Ze weten dat ik al vier maanden alleen thuis zit.
Men was zo vrolijk aan het plannen "ik neem salade mee, ik neem soep mee, de quiche staat al in de oven" dat ik niet zelf durfde te opperen om even op mooi weer buiten te wachten. Heb nog wel gezegd dat ik het ook jammer vond want dat ik me er op verheugd had.
Er speelt natuurlijk mee dat mensen vinden dat het wel weer kan en dat als jij zo voorzichtig wilt zijn, dat je eigen keuze is. Eén van de leden heeft overigens corona gehad en is daar erg ziek van geweest.

Mijn vraag is: hadden jullie het wel gedaan, vragen of het voor jou uitgesteld kon worden?

Ik kom dus niet zo voor mijzelf op, maar kan ook niet aanvoelen of als ik dat ik dit geval wel zou doen bot zou zijn.

Zonnehoed
Nee

Ik had niet gevraagd of het voor mij uitgesteld kon worden. Je zit nog maar net bij het clubje en bent waarschijnlijk dan ook maar een paar keer echt bij een bespreking/etentje geweest. Dan ben je denk ik nog niet echt een vast onderdeel van de groep. Ik zou wel via skype of via whatsapp aansluiten, iemand daar zet zijn telefoon op tafel en dan kan je gewoon meepraten. Als de verbinding dan slecht is kan je altijd nog afhaken.

Kobie
zonnehoed

je brengt me op een idee: mijn skype verbinding is weliswaar slecht maar via whats app zou het misschien ook kunnen. Bedankt

Zonnehoed
whatsapp

Whatsapp werkt prima voor dat doel, heb er goeie ervaringen mee. Dan ben je er toch gewoon bij, ook al is het op afstand.

Kenfan
Niet geschoten is altijd mis

Ik had het - net als die andere vrouw - wel gevraagd. Wel met een paar slagen om de arm, dat ik wat angsthazerig ben, dat ik begrijp dat het lastig plannen is met zes mensen, en dit ik als nieuweling niet te veeleisend wil zijn bladibla. Nu loop je een uitstapje mis, en voel je je enigszins miskend omdat ze geen rekening met je houden. Op afstand lijkt mij dan weer geen klap aan.

ElenaH
Kobie

'Maar mijn vraag is dit: vorige keer is er wel een bijeenkomst verzet omdat iemand op het betreffende uur moest werken. Zij vroeg daar zelf om, niks mis mee.'

Als jij hebt afgezegd omdat je in een risicogroep zit, zal dat niet met een weekje over zijn. Tenminste, dat zou ik denken als iemand om die reden afzegt. Dan is een maand uitstel realistischer, dus zou ik ervanuit gaan dat je de volgende keer weer meedoet.

AnneJ
voorstel

Ik zou mijn 'verlies' hier nemen maar voorstellen om binnenkort een keer buiten te gaan eten en dan naar het weer te kijken. De dag dat het niet doorgaat een dag of paar dagen later plannen. Of wijs een weekend aan waarop je 3 mogelijkheden ziet, vrijdagavond, zaterdagavond, zondagavond.

Maar ook, als deze mensen blijkbaar er geen been in zien om binnen op een krappe ruimte bij elkaar te gaan zitten, en jij bent kwetsbaar wat betreft je gezondheid, dan zou ik daar verder niet teveel energie in steken. Blijkbaar is er een kloof.

Zoek een leuke vriendin met een groot balkon of zo, iets meer in jou league.

Mijntje
loont

Volgende keer wel zeggen, dat je het jammer vindt en stel iets anders voor. Je ziet het aan die vrouw die op een bepaald tijdstip niet kon, voor jezelf opkomen loont. Anderen realiseren zich niet dat jij een stuk geïsoleerder leeft en snakt naar een uitje. Ze weten het wel in theorie maar denken ws meer vanuit zichzelf. Je moet ze eraan herinneren :-)
Maar misschien is het de volgende keer wel gewoon buiten.
En als iemand in z'n tuin kan Skypen kan je zo misschien een keer meedoen.

Kobie
opgelost

Nee hoeft geen maand te duren, iom RIVM lijkt buiten wel heel goed te doen, zeker bij afstand en daar zullen ze rekening mee houden. Zoals ik al zei, was het oorspronkelijk ook buiten gepland.

Maar voor nu heb ik gemeld dat ik via whatsapp erbij probeer te zijn. Voor mij een goede oplossing.

Dendy Pearson
Wel

Ik had het wel gevraagd. Ook omdat deze situatie nog wel even duurt en ik denk dat het goed is als je aangeeft dat je graag wil, maar dus nu een beperking hebt. Zeker omdat ze jou nog niet goed kennen.

juf Ank
nee

ik had het niet gevraagd. Ik begrijp dat iedereen het zo zat is thuis en zich er nu extra op verheugd had. Heel begrijpelijk dat jij deze keus maakt, maar verwacht niet van iedereen nog eens dat ze uitstellen.
Wat je wel kunt doen:" jongens zullen we volgende week of de week daarop gewoon een keertje extra doen? Om de coronatijd in te halen?

Triva
ligt er aan

Wanneer kwam de omzetting van tuin naar huis? Dus hoe kort ervoor? Als mensen de quiche al in de oven hadden kun jij niet vragen om een week uitstel.

wil40
Prima opgelost.

Voor nu ben jij nog even via de app erbij en hopelijk kan het de volgende keer weer buiten en ben jij er ook weer echt bij. Het is wat minder gezellig, maar het weer is nu even de spelbreker.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.