Home » Forum » Hoe krijgen we het weer gezellig met elkaar

Hoe krijgen we het weer gezellig met elkaar

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
alleen
Hoe krijgen we het weer gezellig met elkaar

Al vaker hier wat geschreven.

Maar nu tot de conclusie gekomen dat ik wel verder met mijn gezin.
En dan bedoel ik met mijn vriend.

Maar hoe krijg ik wat contact met hem.

We praten veel, maar dan name over het werk, onze jongens, maar niet over ons zelf.
Hij is zelf geen prater, en hij antwoord vaak met ja en nee.

Graag tips.

tsjor
Dat moet dan wel een gouden tip worden

Een niet-prater aan het praten krijgen, zoals zijn partner dat gezellig vindt, dat moet een gouden tip worden.
Tip 1: stel je eigen verwachtingen over 'gezelligheid' en 'praten' bij als het gaat over je relatie.
Tip 2. lees: vrouwen komen van venus....
Tip 3. Ga na of je relatie het nodig heeft om over jullie zelf te praten; dat is iets anders dan dat jij het nodig hebt. analyseer waar jouw behoefte vandaan komt, wat wil je wkijt of wat wil je horen.

Ik leg geen verbanden met eerdere berichten, want ik maak die koppelingen niet in mijn hoofd, dus wellicht zijn er mensen die vanuit eerdere berichten anders kunnen reageren.

Tsjor

Triva
precies

'Hij is zelf geen prater, en hij antwoord vaak met ja en nee.'

Dus jij wil dat je partner wordt zoals jij. Draai het om... Misschien vindt jouw partner het leuk om met jou te gaan vissen (let op dit is een voorbeeld) terwijl jij daar niks aan vindt. Hoe kom je dan tot een compromis? Half vissen gaat niet. Half praten, kan dat wel? Praat eens tijdens een wandeling (vroeger tijdens de afwas) dan kun je niks anders doen dan lopen en praten en gaat het vaak makkelijker. Gaan zitten op de bank, tv uit en praten werkt gewoon niet voor de meeste mannen.

@Emma
Samen iets doen

De auto wassen
Een Ikeameubel in elkaar zetten
Een taart bakken
De slaapkamer opleuken
De berging of schuur uitmesten
enz enz

Hier helpt het vaak om wat meer plezier met elkaar te hebben. Hoewel de meningen over de Ikeameubelen verdeeld zijn. Wij kunnen dat iig als de besten samen ;-)

Maro
je zegt 'weer'

Was hij vroeger dan spraakzamer? Hadden jullie het gezelliger?

elledoris
Lachen?

Mijn ex was ook geen prater. Toen we elkaar leerden kennen konden we wel heel goed samen lachen. Dat was helemaal weg op 't eind. (En vond hij weer bij z'n nwe vlam). Probeer het plezier terug te vinden en vooral, geen verwachtingen hebben. Lees het boek "tantra het geheim van de liefde" door Jan den Boer en Caroline van Wijngaarden. Dat maakt zo duidelijk hoe we de ander kunnen beklemmend - en onszelf - en hoe je veel ontspannender met elkaar om kunt gaan. En veel duidelijker kan zijn in het aangeven van je eigen behoefte zonder projectie op de ander. Ze geven trouwens ook relatietherapie. Gericht op doen of juist niet doen en ontdekken van elkaar. Niet op praten.

Pom
Soort vraag

Als jouw vriend enkel met Ja of Nee antwoordt stel je in ieder geval geen open vragen.

Hier is partner ook geen prater. En zelf vind ik het ook wel lastig eigenlijk. Maar we proberen het allebei wel om verbinding met elkaar te hebben. Dus we doen vaak iets samen. Bijvoorbeeld koken, boodschappen, we kijken een serie of we lopen een ommetje. En dan kletsen we gewoon wat over van alles. Soms komt het dan wel tot een iets diepgaander gesprek. Vaak door vragen als ‘hoe zie jij dat of hoe heb jij dat ervaren’. Oprechte nieuwsgierigheid ipv plichtmatig praten kun je echt leren! En hij ook :-)

Groet Pom

Triva
Pom

Inderdaad je bent geen goede vragensteller als je man alleen met ja of nee kán antwoorden!

Maro
ja maar

Ik vroeg aan ts of hij vroeger wel gezellig was. Daar ben ik oprecht benieuwd naar. Als dat namelijk wel het geval was zou ik juist een andere richting op bewegen als hier wordt aangeraden.
Veel advies is er op gericht om dat ts haar best moet gaan doen om hem uit zijn tent te lokken dan wel leuke evenementen te organiseren, met andere woorden: harder te gaan lopen. Maar als iemand er wel toe in staat was kan het ook dat er zoiets is als 'bezit van de zaak einde van het vermaak'. De ander vindt het wel makkelijk en comfortabel zo en trekt zich in zichzelf terug en denkt geen moeite meer te hoeven doen.

In dat geval zou ik juist leuk dingen voor mij zelf doen en een stapje terug doen zodat de ander weer een stapje jouw richting op kan doen.

Het kan ook dat de ander juist voelt dat er aan hem getrokken wordt en daar geen zin in heeft.

Dan zou ik toch oprecht ook eens proberen wat afstand te nemen zodat de ander ruimte voelt en kan innemen.

Dymo
mijn ex

Mijn ex kon op open vragen heel goed 'ja' of 'nee' zeggen. Of 'tja' of 'zeik niet zo' of 'doe maar wat'.
Ik: 'Ik ga boodschappen doen. Wat zullen we eten vanavond?' Hij: 'ja'. Ik: 'ik vroeg niet of je wilde eten, maar WAT'? Hij: 'Doe maar wat.'
Gezellig was anders. Het is niet voor niks mijn ex. Aan het begin van de relatie lulde hij de oren van mijn kop. En na 20 jaar gescheiden te zijn, trekt hij ook weer lekker bij in dat opzicht. Wij waren niet zo'n goede match blijkbaar.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.