Home » Forum » Relaties » Hoe verder

Hoe verder?

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Dootje
Hoe verder?

Ik ben ten einde raad, dus misschien is dit een forum waar ik mijn hart kan luchten. Ik heb 2 geweldige kinderen en zij verdienen zoveel beter. Mijn partner is een heel gesloten iemand. Praat niet over zijn emoties en kan alleen negatieve dingen zeggen als hij ergens mee geconfronteerd word. Door hem, zitten wij nu flink in de problemen (schuldhulpverlening) en alles komt op mij neer, en hij lijkt dat allemaal niet te begrijpen. Hij gaat niet naar de afspraken bij de gemeente, hij gaat niet naar rechtszittingen, hij zorgt niet dat rekeningen worden betaald. Dat doe ik allemaal. Ik werk fulltime, zorg voor het huishouden, zorg ervoor dat iedereen heeft wat ze nodig hebben... Maar niemand om mee te praten. Mijn partner praat er niet over en vraagt nauwelijks hoe mijn dag was. Hij is de laatste tijd ook nog gaan gokken met de weinig centen die wij hebben, en als hij wat wint, gebruikt hij het voor zichzelf. Hij zal nooit wat aan mij geven voor het huishouden of iets leuks met de kinderen doen. Ook al weet ik dat het een slechte situatie is hebben wij vaak goede tijden. Het gaat slecht als ik vragen stel over geld of waar hij allemaal mee bezig is. Ik weet dat ik bij hem blijf voor de kids en omdat ik medelijden met hem heb omdat hij nergens heen kan. Heeft geen familie in Nederland, geen vrienden en helemaal niks. Ik weet niet hoe ik verder kan zonder dat ik mij schuldig voelen. Ik hou van hem.... Maar denk dat mijn leven makkelijker en beter is zonder hem...maar ik wil de tijd met mijn kinderen ook niet delen.... Hoe moet ik nou verder.....

AnneJ
Nare situatie

https://www.jellinek.nl/familie-en-omgeving/

Een nare situatie. Kan zijn dat je man wat ontmoedigd is geraakt en hij laat zich nu gaan in schadelijke verslavingen.

Daarom lijkt het mij voor jou handig om je licht eens op te steken bij de Jellinek.
Ik begrijp ook dat je een buitenlandse partner hebt. En daarvoor heb je ook een forum.

https://www.buitenlandsepartner.nl/forumdisplay.php?113-De-Stichting-Bui...

Het is vast een probleem waar de oplossing niet zomaar voor de hand ligt. Maar je kunt je in elk geval eerst goed informeren.

Mari
ach

Wat ontzettend rot voor je. Ik weet even geen raad maar wil je toch sterkte wensen. Er zijn hier vast mensen die tips hebben.

Ja toch iets in navolging van wat AnneJ zegt: misschien een gemeenschap hier in Nederland van mensen uit zijn geboorteland? Ik heb laatst een kerkgemeenschap gevonden voor een Christelijke Ethopiër die erg eenzaam was en hij is helemaal opgefleurd.

Liev35
...

Wat te doen?

Zelf heel snel een coach zoeken voor jezelf zodat je snel zelf helder krijgt wat je hiermee wil en gaat DOEN!

Deze situatie is Schadelijk voor jezelf en de kids!!!

Je spreekt jezelf tegen en tegelijk geef je ook antwoord:
Mijn leven is beter ZONDER hem

En

Ik wil de kids niet delen
Vs ik blijf bij hem omdat ik medelijden. Heb met hem?!? En jezelf zo kapot werken-& je eigen verdiende geld gewoon maar uit laten geven en weg laten gooien...

Dit is werkelijk de GROOTSTE zelfopoffering die je maar kan hebben.
Vraag jezelf eens af: hoelang zou je een vreemde en wie dan ook die zo om zou gaan en in de problemen en schulden zat, in JOUW huis nemen?

Werk aan jezelf en dan komt het antwoord vanzelf! Ga naar de huisarts met de vraag pf hij je naar basis ggz kan doorsturen (word vergoed) of naar een coach/ psycholoog omdat je met eigen gevoelens worstelt.

Sterkte en succes!!

AnneJ
Huisarts

Een huisarts kan ik nog billijken. Een goede huisarts is belangrijk en kan je steunen. Maar verder zou ik toch voorzichtig zijn. Je kunt vaak beter, liever voordat je vervolgstappen zet, contact opnemen met lotgenoten om je voor de begrijpelijke valkuilen te behoeden.

Nee, je schuldig voelen helpt je niet, ja dit moet stoppen desnoods door uit elkaar te gaan.

Maar van een POH verwachten dat die de ins- en outs van een biculturele relatie kan volgen is teveel gevraagd. Die expertise ontbreekt gewoon.

En dan heb je ook nog het risico op gedoe omdat je samen kinderen hebt.

Er zijn lotgenoten die met hetzelfde probleem tobben.