Home » Forum » Hoe weet ik of ik nog van mijn vriend houd

Hoe weet ik of ik nog van mijn vriend houd

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

18 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
alleen
Hoe weet ik of ik nog van mijn vriend houd

Wij zijn al 30 jaar samen. En wonen al heel lang samen, 2 kids 17 en 20 jaar. Maar volgens mij is het gevoel weg van houden van.

Hoe kom ik er achter of ik nog van mijn vriend houd.

Het dagelijkse leven loopt altijd in een sleur.

Of is dat bij jullie ook zo.

We geven elkaar alleen maar een kus als iemand weg gaat, voor boodschappen of werk.
Geen aanraking meer.

Miekemieke
Hier ook zo

Ik vind het niet erg.

AlisonH
Wie na 25 jaar

Herken het niet gelukkig, wij hangen ook niet meer elke dag in de kroonluchters, maar doen wel veel samen. Intimiteit is er ook.
Natuurlijk is iemand niet meer zo spannend als in het begin, je kent elkaar al zo goed. Ik denk wel dat dit onder de huidige omstandigheden meer opvalt: niemand maakt veel bijzonders mee, je zit veel op elkaars lip.

Paasei
Wat is houden van

Leuke vraag.. toevallig kreeg ik m van mijn jongste (student) die nu met zijn ook studerende vriendin opgehokt zit in haar studio van 16 m2. Dat geeft spanningen, uiteraard. En ze zijn al dermate lang samen dat de eerste roze wolken allang opgetrokken zijn.

Ik moest gelijk denken aan de uitspraak van een caberetier (welke weet ik niet meer): 'ik heb zo'n zin in sleur met jou'. Want zo is t wel natuurlijk. Niemand blijft aan de kroonluchters hangen. In het gunstigste geval wordt je een ge-oliede economische eenheid, waar iedereen gelukkig is met zijn/haar rol.

Wat ik hem als antwoord gaf waren een paar vragen;
1/ is zij degene met wie je gelijk wilt delen als je iets overkomt? Iets leuks of juist iets heel naars?
2/ word je nog steeds blij als je haar gaat zien?
3/ kun je samen lachen?
4/ kun je erop vertrouwen dat ze er voor je is als je haar nodig hebt?

Is het antwoord op alles 'ja' dan heeft ze toegevoegde waarde en dat is wat een goede partner maakt. Eigenlijk vat dat de 3eenheid 'lust, laughter and loyalty' samen. De basis van een goede relatie. Ook als ie saai wordt.

Kopzorg
Nog even afwachten

Het is nu met de corona- maatregelen niet het juiste moment om jezelf deze vraag te stellen.
Alles is anders, je hebt veel meer dan anders je puber en jongvolwassene over de vloer, wellicht werken jullie beiden vanuit huis en is er teveel ruimte om je aan elkaar te ergeren.
Je blik is nu niet objectief.

9 jaar na de start van onze relatie is mijn man depressief geweest en 2 jaar geleden was onze jongste ernstig ziek. Bij beide situaties hebben wij begeleiding gekregen van 2 verschillende psychologen. Beide dames hebben ons heel snel verteld dat deze periodes zwaar en moeilijk zouden worden en dat het nemen van grote beslissingen uitgesteld moest worden. Niet bedenken dat verhuizen of een echtscheiding de problemen (die er onderling waren) op konden lossen. Dat kan namelijk niet. Iedereen gast op zijn eigen manier met situaties om waardoor irritaties ontstaan.

Sommige irritaties uit die voorgaande periodes steken nu ook bij ons de kop weer op. Maar deze tijd is zo anders dan normaal, je spreekt weinig anderen, zit veel meer op elkaars lip dat irritaties eigenlijk onvermijdelijk zijn.

Straks als alles weer normaal begint te worden en de sportclubs weer open mogen, je weet eens lekker samen uit eten kan en de kinderen weer naar school mogen is een beter moment om je relatie te evalueren.

Ik ben corona moe en wil het gewone leven weer terug . Naar de kapper om er weer iets aantrekkelijker uit te zien. Naar de fysio om van mijn pijn in mijn knieën af te komen. Gewoon weer aan het werk, zodat je bij de avondmaaltijd iets te bespreken hebt als je elkaar en hele dag niet gezien hebt. Dan kijk je ook weer met een wat meer helderde blik naar de man waar je al zo lang mee samen bent.

Pennestreek
Paasei

mooi, die vragen van jou. En heel raak denk ik. Voor mij hoort daar toch ook de vraag bij of je (intiem) fysiek contact (nog) prettig vindt. Voor mij is dat toch ook een wezenlijk onderdeel van de liefdesrelatie. Alle andere punten zijn namelijk van toepassing op bijvoorbeeld mijn zus, maar daar wil ik niet mee naar bed :-).

Ook eens met Kopzorg, dit is niet het moment en de situatie om grote beslissingen op te baseren. Maar als het al jaren zo is...

Voor alleen: ik ben ook ruim 30 jaar met mijn man samen, en natuurlijk is er sleur, maar dat ervaren we allebei als prettig. We doen niet extreem veel samen, gaan ook best ieder onze eigen gang. Maar we worden blij als we elkaar zien, ook (zelfs) in deze coronatijden en na 3 weken quarantaine. We hebben lol samen en knuffelen veel. Seks hebben we regelmatig. Voor mij zijn dat allemaal essentiële onderdelen van onze relatie. Maar hoeveel belang jij daaraan hecht weet ik niet. Wat ik wel weet is dat je leven samen straks heel erg verandert als de kinderen de deur uit gaan. Ik denk dat je NU in actie moet komen om je relatie af te stoffen, zodat je straks niet als twee vreemden in 1 huis naar mekaar zit te staren. Probeer er om te beginnen eens over in gesprek te gaan met je man. Wees nieuwsgierig naar zijn visie en probeer niet te wijzen of de schuld bij de een of de ander te leggen maar heb het samen over wat je waardeert aan jullie relatie en wat je graag anders zou willen zien. Als je samen tot de conclusie komt dat je graag dingen wilt veranderen kun je daar samen aan werken.

Ga leuke dingen doen samen. Is nu wat lastig maar met wat creativiteit kom je een heel eind. Samen wandelen en fietsen ligt voor de hand, maar samen een legpuzzel doen of nieuwe films of series kijken kan ook. En praat dan na over hoe je hem vond. Ga samen online een taal studeren. Lees allebei hetzelfde boek en bespreek dat. Plan een (fictieve) vakantie. Verbouw (op papier) je huis. Zoek nieuwe kunst uit voor aan de muur. Koop een nieuwe bank of verf een muur. Ga samen uitgebreid koken of bakken (en bekijk op youtube de tutorials). Draai de taakverdeling in huis om en lach om elkaars onhandigheid. Alles wat je samen doet kan helpen om je contact op te frissen. En geef het de tijd. Kijk over een jaar of er wat veranderd is en of je dat voldoende vindt. Maar wat je zeker niet moet doen is blijven rondlopen met dit gevoel en dan op een dag besluiten dat je zo niet verder wil. Of tot je op een dag een ander ontmoet en verliefd wordt. Ga in gesprek met je man.

Phryne Fisher
Alleen

Dit is niet iets van de laatste tijd toch? Volgens mij heb je er al veel langer geen zin meer in. Daar mag je best knopen over doorhakken.

elledoris
Verslaafd aan Liefde

Ben ik weer met m'n boek Verslaafd aan Liefde door Jan Geurtz. Lees dat. Dat maakt veel duidelijk over waarom je met iemand bent en of er nieuw leven in een verslofte relatie is te blazen. Voor sommigen is het te zweverig, daar is wel doorheen te kijken. Het geeft ook een hele mooie oefening om elkaar te herontdekken. Die heb ik helaas nooit kunnen uitproberen omdat ik al gescheiden was toen ik het boek las. En tranen met ruiten heb gehuild van herkenning. En mezelf de haren uit het hoofd heb getrokken van verdriet dat ik dit boek niet eerder had gelezen.

alleen
Aan iedereen

Ja ik schrijf vaker iets. En heb contact met iemand van ool. Maar ik wil graag met iemand weer praten over mijn gevoelens en hoe ik over bepaalde dingen denk. En hoe ik dit het beste kan aanpakken. Want praten over mijn gevoelens tegenover mijn vriend vind ik lastig.

Ad Hombre
elledoris

"Ben ik weer met m'n boek Verslaafd aan Liefde door Jan Geurtz. Lees dat. Dat maakt veel duidelijk over waarom je met iemand bent en of er nieuw leven in een verslofte relatie is te blazen. Voor sommigen is het te zweverig, daar is wel doorheen te kijken. "

Ik snap best dat mensen er behoefte aan hebben om hun relatieproblemen een 'plekje te geven'. Maar ik kan er slecht tegen als ze dat doen door vervolgens maar gelijk alle relaties op een hoop te gooien. Is niks, kan niks worden, is alleen maar een illusie. (bron: helft van youtube interview bekeken)

En dat is precies wat die Geurts doet. Achter al dat gemediteer en gespiritualiseer gaat gewoon iemand schuil die zijn eigen relatieverleden probeert goed te praten. Sommige mensen kunnen dat zo goed dat ze er boeken over kunnen schrijven en geld mee kunnen verdienen. Fijn voor hem.

Je kunt je natuurlijk afvragen of die guru-aspiraties niet gewoon een nieuwe verschijningsvorm van zijn behoefte aan erkenning zijn.

Marola
hoe weet je dat Ad?

"Achter al dat gemediteer en gespiritualiseer gaat gewoon iemand schuil die zijn eigen relatieverleden probeert goed te praten."

Is dat een aanname of weet je meer?

Ad Hombre
Marola

Heb je dat interview niet gezien? Lijkt mij vrij duidelijk. Is sowieso een beetje de makke bij dit soort guru's, al dat zweverige spirituele is meestal een schasmlap om al te menselijke zwakheden toe te dekken.

Best hoor, maar als de scheidingsmaffia het nodig vindt om andermans relaties zwart te gaan maken om zichzelf op te hemelen kom ik in verzet.

Marola
Ad

Welk interview? Ik vroeg het omdat ik wat inside informatie heb en was benieuwd of jij die ook had.
Waarbij ik nu al zeg dat ik die inside info natuurlijk verder niet hier neer ga zetten. Maar laten we zeggen dat het een bevestiging is van jouw vermoeden.

Ad Hombre
Marola

Dit is interview deel 1. Er zijn er 4 geloof ik, ik ben tot halverwege deel 2 gekomen voor ik mijn diagnose stelde ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=SXUg8z-E91s&t=5s

Ik ken Jan verder niet, maar ik weet dat zijn naam hier nog wel eens valt, dus ik dacht, laat ik eens kijken.

Het grappige is eigenlijk dat ik zelf weinig met de materie te maken heb gehad, meer uit de literatuur (Michel Houellebecq) en van horen zeggen, maar het rationaliseren van je eigen wens om vreemd te gaan is volgens mij een klassieker bij het guru-type. Helaas loopt het meestal niet zo goed af.

Wel grappig dat je het bevestigt. Jammer dat je die inside info niet kunt delen want Jan zou het vast met ons eens zijn dat we daar veel van zouden kunnen leren ;-)

elledoris
HUHHH Ad!!

Waar haal je het vandaan?? Ik gooi relaties absoluut niet op een hoop, dat ze niet te redden zouden zijn, dat je maar met iemand anders moet gaan flikflooien. Lees mijn reactie nog een keer door:
"Het geeft ook een hele mooie oefening om elkaar te herontdekken. Die heb ik helaas nooit kunnen uitproberen omdat ik al gescheiden was toen ik het boek las. En tranen met tuiten heb gehuild van herkenning. En mezelf de haren uit het hoofd heb getrokken van verdriet dat ik dit boek niet eerder had gelezen."
Elkaar herontdekken, dat vind jij "alle relaties op een hoop te gooien. Is niks, kan niks worden, is alleen maar een illusie."???????? Al het inzicht in mijn eigen gedrag, waar ík fout heb gezeten, wat ik zo graag anders had willen doen als ik het eerder had geweten, nou ja...

Ad Hombre
elledoris

Ik reageerde op het interview, niet op jou.

elledoris
Ad

Als je op een interview reageert, moet je niet eerst mij quoten lijkt me.

En voor de geïnteresseerden onder ons, dit is ook een mooi artikel:
https://www.tantratraining.nl/PDF/Onkruid%20tantra%20artikel%20mei%20202...

Ad Hombre
elledoris

Er stond gewoon dit bij: bron: helft van youtube interview bekeken

Dus ik vind het zorgvuldig genoeg.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.