Home » Forum » Hoe zouden jullie dit aanpakken

Hoe zouden jullie dit aanpakken?

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Merle
Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Hallo,

Ik heb een vriendin, meer een goede kennis die ik de laatste tijd wat meer gezien heb. Ik ken haar van vroeger. Een jaar geleden kwamen we elkaar tegen en leek het wel te klikken dus gingen we wat vaker een kopje koffie drinken. Steeds meer werd dat ingevuld door haar date verhalen. Terwijl ik daar slechts zijdelings in geinteresseerd ben. Ik ben ook alleenstaand, date weleens maar vraag mezelf ook af of ik nog wel een relatie wil. En ik ben zeker niet uit op oppervlakkige sekscontacten via Tinder. Zij wel en zij hoopt dan dat die tot een relatie gaan leiden. Nou heb ik daar geen moreel oordeel over, ik vind het juist gaaf dat iemand van onze leeftijd (rond de zestig) zichzelf die lol gunt. Want ze heeft er wel degelijk lol in. Ik zelf kom uit een relatie waar ik behoorlijk beschadigd ben geraakt op meerdere gebieden en dat van seksualiteit zeker dus dat verklaart mijn insteek op het moment.
Punt is dat ik eigenlijk te enthousiast heb mee geleefd. Er zijn momenten geweest waarop ik dacht "pff dit gaat wel erg veel over haar en die mannen". Maar ik weet dan niet of en hoe ik het moet aanpakken (heel erg want ik heb zelf vroeger assertiviteits trainingen gegeven, enfin you teach what you most have to learn). Ik vond het zo bot om te zeggen "ja sorry het gaat nu al anderhalf uur over jou en iets wat heel ver van mij afstaat". Maar als iemand ergens zo vol van is en zelf helemaal niet ziet hoe dat voor mij is, heb ik even geen tekst meer. De laatste keren dat ik haar zag is het dan ook geen moment meer over mij gegaan.
Nu stuurt ze me een berichtje "ja ben weer leuk aan het daten op tinder dus laten we snel afspreken". (nadat het net twee weken uit is met iemand waar ze dus wel een paar maanden iets mee had). Maar phoe, ik heb geen zin meer in al die verhalen. Ik weet dat sommigen gewoon zeggen 'ja geen zin in hoor'. Maar ik weet ff niet meer hoe ik dit aan moet pakken. Help?

Lou
Toch iets over zeggen

Vorige keer ging het al geen moment over jou. En nu stuurt ze een berichtje met 'DUS laten we snel afspreken'. Dat 'dus' geeft al aan dat dit net zo'n soort afspraak wordt als de vorige keer. Ik zou er wel wat van zeggen. Dat kan ook wat vriendelijker.

Zij: ja ben weer leuk aan het daten op tinder dus laten we snel afspreken.
Jij: Ja leuk. Ik ben wel met heel andere dingen bezig hoor. Daten interesseert me op dit moment nauwelijks. Wil je nog steeds afspreken dan :-)

Sinilind
Zoals Lou zegt

Als ze je alleen als klankboord wil gebruiken voor haar Tinderavonturen dan begrijp ze bovenstaande bericht (of dan heeft ze een plaat voor d’r hoofd). Misschien denkt ze opeens “oh sh...” en wordt het alsnog een leuke afspraak? En als het weer alleen maar over haar daten gaat dan weet je voldoende en zeg je het bij het afscheid nemen. Weet ze ook waar ze aan toe is met jou.
Sini

AlisonH
Eerlijk zijn

Als je durft: reageren met “afspreken gezellig maar kunnen we het dan niet alleen maar over jouw date-avonturen hebben? Dat ligt wat te ver van me af en ik vond het de vorige keer niet zo geslaagd.” Daar zal ze van schrikken en misschien helpt het - of ze hoeft opeens niet zo nodig meer.
Er is geen enkele reden om je kostbare tijd te verspillen aan iemand die je alleen maar energie kost.

Jackie
vertel zelf

Je zegt dat het de vorige keer helemaal niet over jou is gegaan. Had je wel iets wat je wilde delen en bespreken toen? Mensen die veel over zichzelf praten doen dat omdat ze daar de ruimte voor voelen, als jij nou je eigen verhaal had, zou ze daar dan tussen komen en zeg maar jouw moment kapen? Of heeft ze het gewoon niet door? Is ze ook een goede luisteraar als jij vertelt (en dat weet je alleen als je zelf dus gaat vertellen)?
Het kan ook zijn dat ze echt denkt zo bij die Merle kan ik lekker uren praten zonder bezwaar, maar die kans lijkt me echt kleiner.

Kaaskopje
Nou...

"Leuk voor je! Maar hoezo moeten we dús weer afspreken? Spreken we dan alleen af als jij op Tinder zit? Ik wil best weer eens afspreken, maar niet alleen om over Tinder te praten. Wanneer wil je afspreken?"

MarSy
Ik vind

De tekst van Lou het netst, duidelijk en met een heldere vraag

Pukkie
Ja

Die van Lou vind ik kort, vriendelijk en duidelijk. Vooral om die niet heel expliciet naar haar date-verhalen wijst, dus ook niet kwetsend zal kunnen overkomen.
(Dus je wijst haar niet af, maar je wijst het praten over daten af).

Miss
Meer een OQP moment..

Je kunt het beste aankaarten dat je je graag op andere onderwerpen wilt richten. Wat een alternatief is ( dat doe ik zelf vaak over onderwerpen waar ik niet te lang over wil praten) dat je van tevoren af spreekt dat je het er bijv een half uurtje over wil hebben, omdat je graag naar haar luistert maar ook graag zelf iets wil delen.

Je kunt dit voorstel ook inspreken op de Whatsapp app. ( dat microfoontje weet je wat ik bedoeld??)
In plaats van type. Dan is het toch persoonlijk. En kun je haar reactie afwachten.

Of je gaat je richten op Only quility people.....

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.