Home » Forum » Iemand om mee te praten

Iemand om mee te praten

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
alleen
Iemand om mee te praten

Ik zou graag met iemand willen praten over mij en mijn relatie. Wie zou ik telefonisch kunnen benaderen.
Ik zeg altijd dat het goed gaat maar dat is niet zo. Dus geen familie of zo maar iemand anders

Pennestreek
Wij? Of bedoel je professioneel?

Er zijn hier zoveel draadjes over relaties, dus ik zou zeggen, doe hier je verhaal. Het grote voordeel is dat het anoniem is en heel veel verschillende invalshoeken oplevert. Nadeel is dat sommige reacties je ook hard kunnen raken, je bent tenslotte (denk ik) kwetsbaar op dit punt. En het is lastig om op papier alles goed en helder uit te kunnen leggen. Het is voor de lezers lastig om niet (te veel) in te vullen. Dus niet aan alle reacties zul je wat hebben.
Wil je een professional, dan zou ik eens in gesprek gaan met je huisarts. Die kan je verder helpen.

Sterkte.

wil40
Stichting korrelatie?
alleen
Reactie plaatsen

Opschrijven is voor mezelf ok. maar mijn partner gaat het misschien lezen maar er wordt niet over gepraat. Want dat kan hij niet. Daarom is het voor mij moeilijk om te beginnen.
Waar hij wel over praat is zijn werk. Dat vindt hij leuk. Hij werkt 6 dagen. Savonds en zondagmorgen administratie. Dit doe ik ook.
Maar de vrije tijd. Hoe kunnen we dat invullen.

alleen
vandaag

sorry maar ik moet even mijn verhaal kwijt.

Mijn vriend is vaak aan het werk, zoals ik al eerder heb geschreven.
Ook savonds en weekends.

Nu dus weer.

Hij moest vanavond naar een klant omdat hij anders geen tijd heeft.
Hij werkt maar door en door.

En als ik het met hem daarover wil hebben zegt hij ik hoef geen rust.
Maar er is zoveel te doen, en dat snap ik ook wel. Maar dit gaat al heel lang zo en daar baal ik van.

Maar nu even over onze zoon. Hij moet een keuze maken qua opleiding. En hiervoor is hij bezig geweest met een beroepentest,en deze is besproken samen met de doorstroombegeleider en gemeente en daaruit zijn 4 beroepen naar voren gekomen.
En nu moeten wij als ouders hier met onze zoon over gaan praten, en afstrepen welke beroepen hij niet wil doen.
en zijn antwoord is dan altijd chagrijnig, als het om deze zoon gaat. Hij moet het weten, hij moet naar school. Maar mijn zoon vindt alles wel best.

Ik heb hier even geen zin in, maar waar kan ik naar toe.

Clientondersteuner
Voor

de patiëntenvereniging waar ik vrijwilligerswerk doe heb ik een driedaagse cursus gedaan genaamd ervaringsdeskundig vrijwillig clientondersteuner. Daar heb ik verder nog niet veel mee gedaan omdat ik me daar toch onzeker bij voel. Maar ik wil best op jou oefenen alleen ;)
Stuur maar een mail naar het forumbeheer, dan komt het wel goed.

alleen
Clientondersteuner

Wat houdt het in

Miekemieke
alleen

Ik wist ook niet wat een clientondersteuner was. Google gewoon de vraag 'wat is een clientondersteuner' en je hebt je antwoord ; - )

Pennestreek
Naar je vriend

Ik denk dat het niet zo heel veel zin heeft om hier je verhaal te doen, of met 'iemand' te praten. Je moet tot je vriend zien door te dringen. Die legt zijn prioriteiten niet goed. Het is natuurlijk belangrijk om geld binnen te brengen, en dus te werken, maar tijd met elkaar doorbrengen is net zo belangrijk. Misschien nog wel belangrijker, want je zoon is straks de deur uit, en dan kun je zijn jeugd niet meer overdoen.

Je zegt dat je al vaak geprobeerd hebt om met je vriend te praten, maar dat hij dan chagrijnig reageert. Probeer op een rustig moment eens het waarom van die reactie boven water te krijgen. Begin met te vertellen wat je ziet. Dat je vraagt om hulp (bij het begeleiden van JULLIE zoon), maar dat hij daar van lijkt te schrikken of zo. Wat triggert die reactie? Een boze reactie kan ook een reactie zijn vanuit onvermogen. Overziet hij het zelf niet, denkt hij dat geen zinnige bijdrage kan leveren? Of heeft hij stress op zijn werk, wat hij niet met jou gedeeld heeft? Geldzorgen? Feit is dat het een niet-passende reactie is. En dat jullie zoon hulp nodig heeft. Wat heeft je vriend nodig om die hulp te kunnen bieden?

En als deze aanpak niets oplevert, dan denk ik dat het misschien tijd is voor actie. Voor veel mannen werkt praten niet, die hebben actie nodig om dingen duidelijk te maken. Dus dan kun je denken aan zelf eens flink boos worden, of hem zeggen dat je op deze manier niet de meerwaarde van samenzijn ziet, en dus overweegt om (tijdelijk) uit elkaar te gaan. Maar dat is wel heel kort door de bocht, dan moet er wel meer gebeurd zijn. Maar op de een of andere manier moet je hem duidelijk maken dat hij meer bij moet dragen aan het gezin, de opvoeding en de begeleiding.

Flanagan
Telefoon

Soms gaat praten beter via de telefoon; zo kan hij je lichaamstaal niet zien en nog belangrijker, jij de zijne niet. Zo kan je echt zeggen wat je te vertellen hebt. Kan je ook makkelijker boos worden. Zolang hij maar van jou te horen krijgt dat het je menens.
Via telefoon schept ook een ‘veilige’ afstand.

Andere oplossing is via een brief, maar dan moet je maar afwachten of hij de moeite neemt deze te lezen. :-(

Verder; is zijn weigeringen te denken aan de studiekeuze voor de jongen het gevolg van zijn eigen opvoeding? Hebben zijn ouders hem begeleid of is hij ook zonder die steun grootgebracht. In dat geval zal hij kunnen vinden dat de jongen zelf die keuze zal moeten maken omdat het zijn toekomst is, zoals hij dat zelf ook gedaan heeft en vind dat hij daar goed aan gedaan heeft. ( ik wil niet te veel invullen).
Probeer uit te zoeken wat speelt; onwil of bewust loslaten.

Anke
Schriftelijk?

Voor sommige mannen is praten te confronterend. Maar ze kunnen wel schrijven. Heb je dat al geprobeerd? Appen of e-mailen? Stel dan niet 10 vragen in 1 bericht. Liefst begin je met jouw gevoelens. Vragen stel je het best 1 voor 1.

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.