Home » Forum » Ik kom niet verder blijf hangen

Ik kom niet verder, blijf hangen....

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Ankie
Ik kom niet verder, blijf hangen....

Tja, waar te beginnen. ..Alleenstaande moeder met 3 kinderen.
Drie en een half jaar geleden gescheiden. .

Ten tijde van de scheiding had ik het zwaar, veel verdriet. En dan komt steun uit hoeken waar je het niet verwacht. Zo ook van een lieve collega. Heeft mij heel erg gesteund. Zijn huwelijk was en is ook moeilijk met een geestelijk zieke vrouw. Dus het was gewoon fijn om samen te praten en ervaringen uit te wisselen.
Klassieke verhaal, Ik werd verliefd. Hij werd ook verliefd. Dit is heel goed uitgesproken. Er is dan ook nooit iets gebeurd wat niet door de beugel kon.
Hij koos en kiest voor zijn vrouw. Meer dan terecht en het siert hem enorm dat hij zo trouw is terwijl zijn huwelijk al jaren niet meer is wat het ooit was.

Ik had het aanvankelijk moeilijk, maar de knop moest om. De vlinders zijn over, maar ik heb inmiddels al 3 jaar in hem een fijne vriend en collega. Ben ik blij mee, hij ook.. Het is toch mooi dat je een bijzondere vriendschap met iemand kunt hebben.

Inmiddels ben ik al een tijdje alleen, zou best wel weer eens een leuke man willen leren kennen.
Voorzichtig aan het daten, maar ik vergelijk alles en iedereen met HEM en dan delven ze allemáál het onderspit. .

Moeilijk, de vriendschap is me dierbaar, maar ik wil verder.. of zou ik simpelweg de juiste nog niet zijn tegengekomen?
Nu gaat collega op vakantie met zijn vrouw en ik merk dat ik dat moeilijk vindt...
Voor mijn gevoel is de verliefdheid over en waarom dan toch dit gevoel ?

Ben misschien wat blijven hangen in iets, hoe ga ik verder op een goede manier ?

Let wel, deze collega zie ik dagelijks, dus negeren of contact verbreken is geen optie..

Ik wil leuk met hem omgaan, maar tegelijkertijd ook weer onbevangen gaan daten...

What to do ? Of gaat dit vanzelf een keertje over ?

Pas
1 dingetje

Ik denk dat het minder wordt. Misschien blijft het een zwakke plek, maar minder worden zal het en dat kan wel even duren.

1 dingetje: wat ze ook geestelijk mankeert: hier zet je haar op 1-0 achterstand en kweek je begrip voor jullie, hoe netjes je er daarna ook over praat. Geestesziek is nog steeds redelijk taboe en je wordt al snel niet als volwaardig mens gezien.

juf Ank
je zult

het contact toch echt tot een minimum moeten beperken en dat wat er is zo strikt mogelijk zakelijk houden. Maar ik lees je bericht en krijg het gevoel dat je dit helemaal niet wil. Vermoedelijk zijn de eerste vlinders over maar omdat je zo dicht bij hem staat is het bij jou toch tot meer gegroeid.
Je moet zelf weten hoe je hier uit wil komen, maar ik denk dat het supermoeilijk gaat worden om hem te skippen uit je mind, terwijl je nog zo veel contact hebt.

Daarnaast is het goed je te realiseren dat je hem aan het ophemelen bent. Strikt genomen is het gewoon een vent die op het punt heeft gestaan om vreemd te gaan en dit fysiek nog net niet gedaan heeft.
Punt 2: besef dat hij gekozen heeft voor haar; waarschijnlijk omdat hij echt heel veel van zijn vrouw houdt al verkeerd het huwelijk in zwaar weer. Jij bent voor hem onvoldoende de moeite waard om zijn leven voor om te gooien.

Dus als je ervoor kiest om hier te blijven werken of om met hem te blijven werken, gaat het je zo niet lukken om hem te vergeten, vrees ik.
Sterkte

Miekemieke
enige tips
Thera
Ankie

Zolang je denkt, ik moet hem vergeten, lukt dat natuurlijk niet zo goed. Ook niet als hij je collega niet meer zou zijn.

Ik denk dat je maar van jezelf moet accepteren dat zelfs al wordt je weer verliefd op iemand je zult vergelijken. Maar pas als je een tijdje met een ander iets hebt, kan dat de plaats van je gevoelens overnemen. Niet aan het begin, of het moet wel een heel bijzondere liefde op het eerste gezicht zijn. Bij je collega's zijn die gevoelens toch ook gegroeid door met elkaar om te gaan. En toen was het er 'ineens', zo lijkt dat.
Je zult je verstand erbij moeten roepen om jezelf te forceren een ander toe te staan je hart te veroveren. En dat dan tijd te geven. Wachten totdat je iemand tegen komt die pats boem in een keer die ander kan vervangen is een beetje kansloos.

Alkes
eens met Thera

Probeer gewoon een nieuwe relatie en vergeet "de prins op witte paard" gedachte. Dat is een tip die ik van iemand kreeg toen ik na scheiding weer ging daten. En bij mij was er geeneens sprake van een sluimerende verliefdheid of een terugverlangen naar een ex (helemaal niet zelfs).
en juf Ank, niet voor iedereen is het leven zo digitaal als jij beschrijft. Mensen maken ook wel eens rationele keuzes in plaats van met gevoel. En dat is zeker goed. Maar om dan te zeggen "jij bent gewoon niet genoeg de moeite waard" vind ik wel bot. Of denk je dat dergelijke opmerkingen helpen om Ankie uit haar verliefde gevoelens te halen?

@Emma
Geestelijk zieke vrouw

Dit gaat niet vanzelf over. Ik zou toch echt maar gaan daten en een nieuwe relatie de kans geven en niet meteen langs de meetlat leggen. Ik weet niet wat voor bijzonder werk jullie doen dat je als collega's geen afstand kunt nemen.

"Hij koos en kiest voor zijn vrouw. Meer dan terecht en het siert hem enorm dat hij zo trouw is terwijl zijn huwelijk al jaren niet meer is wat het ooit was".
Deze opmerking in combinatie met de "geesteszieke vrouw" triggert mij. Ken je haar? Het siert hem ookals hij de vriendschap met jou in stand kan houden, ook als jij elders werkt en een nieuwe relatie hebt.
Wat hij met zijn geesteszieke vrouw heeft moeten zij zelf oplossen, daar kun jij helemaal niets mee.

Margriet
Miekemieke

Huh? in de verkeerde draad gepost? Hoort meer thuis in een andere rubriek.
Anders: fijngevoelig wel (Niet dus, slaat helemaal nergens op)

Anke
Reactie

Om nog even enige aanvulling te geven :

Het was nooit de bedoeling om vreemd te gaan, dat punt is nooit bereikt. Ook niets in de trant van ' een huwelijk kapot maken'..
No way. .. Sterker nog, als hij niet bij haar bleef kon zij niet eens zelfstandig wonen. Ik dénk dat elk huwelijk in zwaar weer zou verkeren als je ipv echtgenoot voornamelijk nog mantelzorger bent.

Maar dat is inderdaad tussen hun en gaat mij verder niet aan.

Ik ga eens proberen voorzichtig te daten. Uiteraard met reële verwachtingen. .
Ik juich het toe om zorgeloos verliefd te worden..

Hoe dan ook, ik ga t eens heel voorzichtig proberen en me een beetje oriënteren. ...

Ankie
Update

Of het slim is weet ik niet, maar ik heb open kaart gespeeld.
Collega gezegd hoe de vork in de steel zit en afstand genomen. Hem geblokkeerd op app.

Misschien rigoureus en impulsief, maar zo voel ik t nu. Geen zin meer in..

Lekker ff janken en straks de knop weer om !!!!!

Flanagan
Als broer?

Misschien nu als mosterd na de maaltijd, maar kan je die man niet als een broer beschouwen?
Eens ging een relatie uit maar ik mocht hem te graag om niet meer met hem om te gaan. Dat was vice versa. Ik ben hem als broer gaan zien. Dat heeft veel geholpen; leuke gesprekken terwijl hij later een ander had. Ook geen last meer van verliefdheid want je wordt niet verliefd op je broer ;-).

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.