Relaties Relaties

Relaties

kerriekipje

kerriekipje

30-05-2009 om 23:36

Ik wou dat ik adam curry durfde te zijn...

Na aanvankelijk heel verontwaardigd te zijn over het overspel van Adam Curry, begin ik zo langzamerhand ook wel bewondering te krijgen voor zijn actie.
Na huwelijk van 20 jaar, met 16 jaar oudere partner en een volwassen kind is het toch ook heerlijk om toe te kunnen geven aan een totaal overrompelende verliefdheid en je leven gewoon huppakee op de schop en een nieuwe start te maken? Weg met die morele verplchtingen van 'tot de dood ons scheidt' en 'happily ever after'... je leeft maar 1 keer en waarom niet je gevoel volgen in plaats van altijd maar je verstand of wat 'men ervan vindt'?

Het lijkt me heel bevrijdend om dat gewoon te kunnen doen. Ik heb mezelf verplicht om goed voor patner en kinderen te zorgen en huwelijkse trouw en stabiel gezinsleven hoort daarbij. Ik heb een goede relatie, maar soms wat sleets en saai maar nog altijd heel liefdevol.
Ik wil hoe dan ook deze relatie goed doen maar tegelijkertiij voel ik af en toe de behoefte om uit te breken, verliefd te worden op een grote veroveraar en aan de andere kant van de wereld een nieuw leven op te bouwen.. net als Adam nu doet. Jezelf op de 1e plaats zetten, je geweten en verantwoordelijkheidsgevoel te negeren en het avontuur aan te gaan..

Iemand die dit herkent? (ps: ik ben 40


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.
Kaaskopje

Kaaskopje

31-05-2009 om 00:16

Ach

Na een periode van verliefdheid en de nasleep van de scheiding e.d. treedt er in een nieuwe relatie ook sleur op en moet je het ook hebben van de liefde die er dan hopelijk nog is en je belofte trouw te zijn en zo. Ik vind er niets bewonderenswaardigs aan hoor om je neus achterna te gaan op het gebied van relaties. Ik mag hopen dat Adam Curry nu niet de bedoeling heeft om hier een gewoonte van te maken.

ellen

ellen

31-05-2009 om 06:10

De breuk van adam en patricia

De breuk tussen Adam en Patricia bewijst voor mij dat grote leeeftijdsverschillen in een relatie vaak niet werken. Patricia kan er dan wel 'goed' uitzien, maar ze is wel 60. Ik ben van de leeftijd van Adam en ik heb een aantal oudere vrienden. Ik merk dat een aantal van hen zich mentaal al helemaal voorbereid op het pensioen. Er blijft dan wel genoeg over voor een vriendschap tussen ons, maar als mijn partner een dergelijk energieniveau zou gaan vertonen, zou ik dat toch heel lastig vinden. Ik heb trouwens geen oordeel over die verandering bij mensen; waarschijnlijk denk ik er over 15 jaar net zo over. MAAR NU NOG EVEN NIET.
Overigens had ik toen ik 21 was even een relatie met een 'man' van 34 en hoe verliefd ik ook was, dat leven van hem met al die stellen die net kinderen kregen en voortdurend over hypotheken praatten, ik had er nog even geen zin in!!!!

Ik geloof niet

dat een man/vrouw je leven uit een sleur haalt en dat je dan met die persoon wel gelukkig blijft. Een persoon is volgens mij nooit de oplossing voor alle problemen.

Kijk verliefd zijn, nieuwe seks, reizen, etentjes, allemaal zalig. Maar er komt ook dan inderdaad zoals Kaaskopje ook aangeeft een moment dat hij/zij chagerijnig wordt, hoofdpijn heeft, het dopje van de tandpasta er niet op doet, gezeur over geld, hij die telkens porno moet kijken, zij die altijd zeurt over haar moeder, voordat je het weet sta je op 2e pinksterdag in een woonboulevard en nog meer ellende.

Dus denk na, een liefdevolle relatie is toch geweldig en dat na al die jaren nog steeds !!

Ach geef elkaar in bed een keertje een veeg uit de pan, verras elkaar met een reisje eens in de zoveel jaar, flirt wat met andere mensen en je voelt je al beter.

Overigens vind ik een relatie van 20 jaar, zeker in de showbusiness (waar heb ik het eigenlijk over...haha), heel succesvol !

Kaaskopje

Kaaskopje

31-05-2009 om 15:54

Fladderbeestje

Dat groene blaadje is meer van zijn eigen leeftijd dan Patricia ondanks haar uiterlijk en vlotte manieren ooit zal zijn. We hebben het niet over een 'oude' Adam, die zo nodig opnieuw wil beginnen met een jong blad van 20.
Ik ben het met Ellen eens dat een relatie met een groot leeftijdsverschil niet eenvoudig is. Onmogelijk zal ik niet beweren, want het is vaak genoeg al mogelijk gebleken. Ik heb het in mijn familie ook meegemaakt. Zwager was 18 jaar ouder dan mijn zus en ondanks dat hij zichzelf bij hun kennismaking nog voorhield dat hij een jonge god was, bleek die jonge god na een jaar of wat toch trekjes van een man op leeftijd te krijgen. En die man op leeftijd stond nu eenmaal anders tegenover het een en ander dan zijn veel jongere vrouw.

Kaaskopje

Kaaskopje

31-05-2009 om 16:02

Dochter

Dochter Curry is trouwens al 18. Scheiden doet altijd zeer, maar je kunt hem niet verwijten dat hij Patricia laat zitten met een kind die nog middenin de puberteit zit.

Tirza G.

Tirza G.

31-05-2009 om 17:20

In de familie

Lang lang geleden kwam (ja, het wordt ingewikkeld) de zus van de schoonzus van mijn moeder "thuis" met een veel oudere man, wel een dikke 20 jaar ouder, misschien wel 30 zelfs. Mijn moeder werd met hem geconfronteerd op verjaardagen bij haar schoonzus enzo en was er altijd helemaal vol van. Niet alleen van het feit dat hij 20 jr ouder was, maar ook van wat en hoe hij was. Het was de klassieke baas-secretaresse-relatie, hij had al grote kinderen en was een proleet van de bovenste plank die ook naar dames als mijn moeder knipoogjes zat te geven en ranzige grapjes maakte. Brrrrr.
Begin dit jaar had ik het genoegen dat echtpaar (ze zijn nog altijd bij elkaar, toch zeker wel 20 jaar) weer eens te ontmoeten. Aaaaaaaaah, wat een belevenis. Ik had me nooit gerealiseerd dat "zij" van mijn leeftijd is, zelfs nog wat jonger dan ik. Begin 40 dus. En hij is een opa, jemig de pemig, wat verouder je snel boven de 60-70. Hij is al dík met pensioen, is gewoon een oude mán en zij, tja, zij is een leuke frisse vrouw.
Ik vond het toch zo verbazingwekkend. Hij was nog altijd even ranzig. En zij nog altijd even onderdanig, brrrr.

Tirza

Oh bah onderdanig

ik hou niet van onderdanige vrouwen, die hebben zo'n "sla mij hoofd" (Giphart, Phileine zegt sorry).

Ach dan maar hopen dat die oude viezerik rijk is en zij er toch nog wat leuks aan overhoudt.

Rafelkap

Rafelkap

31-05-2009 om 19:39

Beroemdheden

mensen willen altijd wel ruilen met beroemdheden, of een dagje Maxima zijn bijvoorbeeld, kijk maar naar de oplagen van de glossy magazines/roddelbladen. Maar het leven is natuurlijk geen boeketreeksromannetje.
Maar ik denk dat de kern van kerriekipjes' posting is ze ergens ontevreden is over haar eigen leven.

Julia64

Julia64

31-05-2009 om 20:56

Ja precies

Net wat Rafelkap al zegt, er ligt natuurlijk een fundamentele onvrede ten grondslag aan wat Kerriekipje zegt.
Ik ben al bijna 18 jaar samen met mijn vriend, en natuurlijk is het allemaal niet meer zo spannend als in het begin. Maar we houden wel heel veel van elkaar, en hebben het over het algemeen erg fijn samen. Juist doordat we een aantal ups en downs hebben overleefd en elkaar nu zo goed kennen vind ik onze relatie alleen maar waardevoller en rijker worden. Moet er niet aan denken aan alle energie die het zou kosten om dat weer helemaal opnieuw op te bouwen met iemand anders.

groet
Julia

Kaaskopje

Kaaskopje

01-06-2009 om 00:34

Heel veel ouder

Bij een leeftijdsverschil van 30 of 40 jaar kan ik me ook niet zoveel voorstellen. Stiekem denk ik dan toch: hij moet wel heel rijk zijn of geweldig in bed. Toch kan ik me nu wel voorstellen dat een relatie met een verschil van 20 jaar niet zo heel gek is, of het verstandig is is een tweede. Stel, de vraag is vooral aan diegenen van rond de 40/50 jaar, dat een jongeman van 23 jaar helemaal holderdebolder van je is en je ervan weet te overtuigen dat jij de ware voor hem bent, weet je dan écht zeker dat je dat afslaat omdat jij de 'oude viezerik' niet wilt zijn? (even los van of je getrouwd bent of niet)

Tirza G.

Tirza G.

01-06-2009 om 00:44

Nou kaaskopje

Wat ik van mezelf merk (ik ben achter in de 40), is dat ik die leeftijdscategorie als "optie" uitschakel. Ik merkte het voor het eerst heel erg overduidelijk (vond ik zo grappig dat ik het heb onthouden) bij de eerste serie van Idols, met Jim en Jamai. Die waren toen een jaar of 15. Dochterlief zat zwijmelend op de bank en ik kon alleen maar denken: ocherm, ocherm, die kínderen, waar begínnen ze aan, wat zijn ze jong........
Door de sport van dezelfde dochterlief verkeer ik geregeld tussen de leuke en mooie mannen in de leeftijd tot 28 jaar ongeveer. Ik vind ze allemaal leuk en aantrekkelijk (ik ben niet blind ), maar als "moeder" zeg maar. Ach gos, jongen toch, dát gevoel.
Ik kan me er echt helemaal níets bij voorstellen, bij een knul van 23 die warm voor me loopt. Ga lekker spelen jongen

Tirza

kerriekipje

kerriekipje

01-06-2009 om 10:43

Onrust vs verantwoordelijkheid

tja, dat hele leeftijdsverschil van Adam en Patricia heb ik eerlijk gezegd nooit zo'n ding gevonden. Bij de een lukt het wel om samen oud te worden met een groot leeftijdsverschil, bij de ander niet. Dat iemand onderdanig is of zich als een ranzige proleet gedraagd heeft niets met leeftijd te maken.

Even voor de duidelijkheid-zoals gezegd in 1e posting-: ik neem mijn verantwoordelijkheid voor mn gezin, ik loop mn doos niet achterna en ik prijs me heel gelukkig met een langdurige liefdevolle relatie. Ook wij hebben onze ups and downs en ook wij hebben soms hard moet werken om onze treintjes gelijk te doen sporen. Ik ben een liefdevolle moeder, hardwerkende vrouw, sparring partner en na 15 jaar ook nog met regelmaat een fijne minnares voor mijn man. Dus voor de goegemeente: ik deug hoor!

Maar dat neemt niet weg dat het ook wel eens aantrekkelijk kan zijn om je hele leven om te gooien, juist geen verantwoordelijkheid te hoeven dragen en onbezonnen een avontuur in te gaan? Althans, ik merk dat ik dat ik soms wat onrustig kan zijn... dit leven nog tot het eind... Het is een basis waar menig mens jaloers op kan zijn, maar soms lijkt het me heerlijk om juist mijn verantwoordelijkheden niet te hoeven nemen en mezlef volledig op de 1e plaats te zetten. Heel egoistisch en onverantwoord en niet reeel want daarvoor ben ik te serieus en hou ik teveel van man en kinderen maar er zit een ander avontuurlijk vrouwtje met een rugzak om en bergschoenen aan dat af en toe aan mijn deur klopt.

Ik neem toch aan dat ik niet de enige ben die af en toe de boel de boel wil laten?

Na ja, misschien moet ik maar eens een avontuurlijke vakantie boeken ofzo..

Primavera

Primavera

01-06-2009 om 10:56

Verschil in levenservaring

Herkenning in wat Tirza beschrijft. Ik ben achter in de 30 en kom door mijn studie en sport weer in contact met studiegenoten van begin 20. Terwijl het over de studie of sport gaat voel je het leeftijdsverschil niet, maar zodra ik ze bezig zie met afspraakjes, verkeringen, bij de groep horen, etc voel ik ineens een mijlengroot verschil. Iets in de trant van ojee, jullie moeten allemaal nog.... de jacht om iemand te vinden die bij je past, de angst dat dat niet gaat lukken, de onbeantwoorde verliefdheden, het nog onwetend zijn wat er allemaal bij een relatie komt kijken om het over kinderen nog maar niet te hebben, de onzekerheden, de fixatie op uiterlijk, het proberen je beter/anders voor te doen met het idee dat je daar iets mee te winnen hebt, de idealen die nog niet met de werkelijkheid gebotst hebben, enz. De naiviteit wat betreft de eventuele eerste baan is gewoonweg vertederend. Niet zozeer het leeftijdsverschil , maar het verschil in levenservaring (oei, dat klinkt pas echt oud zorgt voor een niet te overbruggen kloof.
Ik heb soms bijna medelijden met ze. Al dat gedoe kost minstens zoveel energie als een gezin bij de studie, dus wat dat betreft zijn we quitte. Ik heb dat gelukkig allemaal al gehad en ben voor mijn gevoel meer dan geslaagd voor dat deel van mijn leven. Nu kan ik innig tevreden elke avond weer samen met mijn man in bed kruipen. Mijn man, van wiens liefde voor mij, zoals ik ben en niet zoals ik me voordoe, ik zeker kan zijn. Mijn man, die in 9 jaar huwlijk precies weet wat ik prettig vind en ik van hem. Soms kunnen we puberaal verliefd ineens de gezamelijk de lunch overslaan om in een wat langere pauze van het werk ervan te profiteren dat we het huis voor ons alleen hebben, en ik ben blij dat dat niet meer in een geparkeerde auto hoeft.
Nee werkelijk, als ik denk aan wat we allemaal opgebouwd hebben en alle tijd en energie geinvesteerd in elkaar leren kennen, liefde, wederzijds begrip en samenwerken... ik moet er niet aan denken dat ik dat allemaal weer opnieuw zou moeten doen met iemand anders en al helemaal niet als ie 20 jaar jonger is. Ik zou dat toch meer het idee van krijgen dat ik iets met een eventuele schoonzoon probeer te beginnen aangezien ze wat leeftijd betreft en levenservaring toch dichter bij mijn oudste dochter zitten dan bij mij. Inderdaad, voor een warmlopende 20-jarige knul zou ik ook denken: ga lekker spelen jongen, maar zoek een speelkameraadje die wat dichter bij jou zit wat levenservaring betreft
Primavera

Ga het dan doen joh!

Spaar wat geld, koop een grote rugzak en bergschoenen ga die toch maken !

maak een plan en voer hem uit, als dit is wat je wil dan moet je dan doen, WANT JE LEEFT MAAR 1 KEER !

Tocht dus

trektocht. Waar wil je naar toe, Afrika, India, the grand canyon, de Kilimanjaro beklimmen....

Schrijf 5 dingen op die je zeker wil hebben gedaan voordat je dood gaat. En voer die 1 voor 1 uit, alleen al de voorpret lijkt mij precies wat jij nodig hebt. En misschien is je man ook geinteresseerd in 1 van die dingen maar zo niet dan is dat geen ramp, je kan het alleen doen.

Maylise

Maylise

01-06-2009 om 14:05

Jongere man

Voor Dalida liep het ook niet goed af....


http://www.youtube.com/watch?v=GX2e9Si-FLY

Maylise

Jade

Jade

01-06-2009 om 14:05

Kerriekipje,

Dat laatste stukje uit je posting herken ik wel ("weg uit alle verantwoordelijkheden"), maar zoals Adam Patricia in de steek heef gelaten vind ik een minne streek (ik denk even zwart-wit). Dat had, zoals Fladderbeestje ook al zegt, netter gekund.

Kaaskopje

Kaaskopje

02-06-2009 om 02:41

Tante

Tirza: Ik kan me er echt helemaal níets bij voorstellen, bij een knul van 23 die warm voor me loopt. Ga lekker spelen jongen
Ik heb een aantal collega's in de leeftijd van 20 tot 30 en ouder. Bij die jongens van 20 en ouder zitten een paar die erg leuk zijn uitgevallen, bij de meesten heb ik toch een soort tante gevoel. Maar net als Tops zou ik onder andere omstandigheden niet meteen nee zeggen hoor als iemand van 28 interesse heeft. Je hoeft er inderdaad niet mee te trouwen.

Kees

Kees

02-06-2009 om 12:45

????? kerriekipje

Je hebt bewondering voor Adam Curry die in een bevlieging zijn lul achterna loopt? Sorry hoor, maar daar kan ik geen bewondering voor hebben.
Snap het wel hoor van die bevlieging enzo, maar vroeg of laat komt meneer Curry zichzelf echt tegen en staat hij weer te janken bij zijn ex voor de deur als zijn jonge kippetje hem inruilt voor een beter exemplaar.

Prima, maar neem dan wel de verantwoordelijkheid en niet gaan janken als je weer met lege handen staat zou ik zeggen.

Maar bewondering hebben hiervoor? Nou, nee, maar wel begrijpelijk.

dynastie

dynastie

02-06-2009 om 15:30

Jonge kippetje cees?

Ze is maar zes jaar jonger dan hij he! Wellicht is het een heel verschil met zijn eerste vrouw, maar het is nou niet bepaald een jong kippetje.

Valt wel mee

wat ik wel raar vind is dat die Mickey (hoe typerend, ik mag haar gewoon niet) meteen zsm wil trouwen met hem.

Waarom moet ze meteen zsm trouwen en dat overal zeggen ? Ga eerst eens kijken of jullie bij elkaar passen zou ik zo zeggen, of jullie na de eerste maanden geneuk elkaar daarna nog wel leuk vinden !

Hij is toch nog niet officieel gescheiden ? Realiseert zij zich wel dat hij een dochter heeft waarmee zij vroeg of laat ook mee zal moeten omgaan op een hopelijk positieve manier ?

Overigens ben ik 5 jaar jonger dan mijn vriend, ik vind dat geen groot leeftijdsverschil. IK bedoel, mijn dochters schelen straks 6,5 jaar.

Triviaal geheugen

Pfff, ben ik nu de enige veertig plusser die zich nog goed kan herinneren dat Partricia ruim twintig jaar geleden plots verliefd werd op Adam Curry en van het ene op het andere moment haar echtgenoot Joey Fresco na een langdurig huwelijk in de steek liet voor de veel jongere Adam. Ze bleken toen samen op Ibiza of een dergelijk eiland te zitten...

Wel vervelend voor haar toenmalige man en stiefzoontje, voor wie dit erg onverwachts kwam.

Adam Curry presenteerde in die tijd nog Countdown, afwisselend met Jeroen van Inkel en er is zelfs nog een afscheidsuitzending uitgezonden met een onbekende zanger die Patricia en Adam in een Amsterdamse kroeg hadden horen zingen. Met de naam Rene Froger! Hij zong toen "Winter in America is cold", want het nieuwe stel vertrok naar de USA.

Wel een erg geval van l'Histoire se répète!!!!

En ik zit me ondertussen maar af te vragen waarom ik me deze triviale informatie nog zo goed kan herinneren. Adam was toen nog wel een lekker ding, maar ondertussen valt hij wat mij betreft ook in de categorie 'griezel'.

Dus dames; misschien toch maar beter de bergschoenen opzoeken en de reis boeken, en weer wat quality-time in de relatie steken......

Karly

kerriekipje

kerriekipje

02-06-2009 om 19:52

Vliegende lul kees?

Kees, hoezo weet jij zo zeker dat Curry in "een bevlieging zn lul achternaloopt" en straks weer bij zn "ex staat te janken als zijn jonge kippetje hem inruilt?"

Ik vind dat behoorlijk vooringenomen en cynisch. Het kan toch zo zijn dat je halsoverkop verliefd wordt en daar zo overdonderd door raakt en zo bijzonder voelt dat je dat niet wilt of kunt negeren? Ik spreek niet uit ervaring hoor, maar ik kan me voorstellen dat het mensen kan overkomen.

En dan meteen weer dat gedoe over veratnwoordelijkheid: neem je verantwoordelijkheid Curry! Vingertje erbij Kees? Wie zegt dat hij de verantwoordelijkheid niet neemt? HIj neemt de verantwoordelijkheid voor zijn eigen geluk. Hij heeft het toch tegen zn vrouw opgebiecht binnen 6 wkn, hij blijft voor zijn dochter zorgen, hij wil een zorgvuldige afhandeling van de scheiding...

Ok, bewondering, begrip... wat je wilt. Maar ben wel benieuwt: als je zo negatief tegenover hem staat, waarin begrijp je hem dan wel?

Ik ga echt zelf die reis wel boeken en met mn bergschoenen wat qualitytime bij het haardvuur doen maar Come On... er gaan toch bosjes relaties uit elkaar op een veel onzorgvuldiger en slechtere manier?

Marieke

Marieke

02-06-2009 om 22:12

Zum kotzen

Ik heb geen mening over met wie Adam het wenst te doen en met wie niet. Maar dat stuk in de Telegraaf is echt vreselijk. Zou hij dit echt zelf bij elkaar geblaat hebben of is dit de wraak van la Paay? Veel lulliger kun je hem niet voorstellen!

Prulletje

Prulletje

02-06-2009 om 22:19

Dames, dames.

Verliefd worden op een ander, scheiden, leeftijdsverschil, andere relatieproblemen. Komt bij de besten voor. Ook BNers zijn net mensen, en waarschijnlijk was de relatie al een tijdje slecht. En wat betreft het interview: We hebben het dus over de Telegraaf? Ben ik de enige die die krant met een kilo zout neemt? Get a life!

Prulletje

Tirza G.

Tirza G.

02-06-2009 om 22:48

Karly karly karly

Meid, ik weet meteen hoe oud je bent! Was er ook niet iets met een advertentie op de voorpagina van de Telegraaf in de trant van: Patries ik hou van je - ofzo?
Ach, wat was het leven vroeger toch mooi. En beter. Adam Curry wás een dwalm en is nog steeds een dwalm. Alleen weet Patries het nú pas.

Tirza

Sancy

Sancy

02-06-2009 om 22:50

Ja ja ja!

De advertentie op de voorpagina ("Ja, het is waar, ik houd van Patries", zoiets was het toch?) de aflevering van Countdown, ik weet het ook nog allemaal.
*sluit zich aan bij Karly en Tirza*

Kaaskopje

Kaaskopje

03-06-2009 om 00:47

Nee hoor karly

Ik weet het ook nog En ook toen vond ik Adam Curry eigenlijk een melkmuil. Ik verbaasde me dat Patricia wat in hem zag, maar omgekeerd vroeg ik me ook af wat hij met haar moest. Dat gevoel is eigenlijk nooit overgegaan. Ach ja, het kan verkeren sprak opoe...

Holiday

Holiday

03-06-2009 om 10:24

Midlife

Ik snap denk ik wel ongeveer wat kerriekipje bedoelt. Curry heeft zich totaal verloren in een ander en daarom durft ie dat grote avontuur aan van het roer om en noem het maar op allemaal. Want zonder Mickey zat ie nu natuurlijk gewoon nog bij Patries. Hij zegt(volgens de welingelichte telegraaf dan he) dat hij nú beseft dat ie niet meer gelukkig was. Nou dat geloof ik direct. Die man verkeert in een midlifecrisis en dat zeg ik niet denigrerend. Dat is voor sommige mensen een echt probleem, een echt depressief gevoel. Je realiseren van is dit het nou. En daar oprecht niet goed van worden. Komt er op dat moment Mickey voorbij en die begrijpt hem zo goed...ja daar is geen houden meer aan.

Als hij binnen een jaar ongeveer weer op aarde is geland, zal hij misschien niet direct naar Patries terughollen. Want tussen die twee is het natuurlijk echt helemaal stuk nu. Maar de eerste barstjes in de relatie met Mickey zijn er dan ook en hij zal beseffen dat hij niet van de liefde alleen kan leven. Dan heeft hij weer gewoon een relatie die onderhouden moet worden. En als ik het goed begrijp is hij daar niet zo heel goed in want eigenlijk geeft ie dat zelf toe: hij zegt niet over zijn probleem te hebben gepraat met Patries.

Het lijkt me heerlijk om nog eens op zonovergoten ibiza te zitten met een man waar ik smoorverliefd op ben. Maar dan niet op de brokstukken van een relatie. Ik zou niet kunnen genieten.

Nah cobi toch

maar misschien was Patries wel heel erg gek op die Adam van d'r !

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.