Home » Forum » In bed liggen bij kinderen in de ochtend

In bed liggen bij kinderen in de ochtend

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Erwin
In bed liggen bij kinderen in de ochtend

We zijn een samengesteld gezin. Ik heb een eigen zoon van 7, mijn vriendin een eigen zoon van 13 en samen een baby van 10 maanden.

Mijn vriendin geeft snachts borstvoeding daarna legt ze onze baby tussen ons in. Onze baby is meestal vroeg wakker rond 6:30. Mijn eigen zoon van 7 kwam deze ochtend om 6:30 onze slaapkamer binnen en vroeg papa ik kan niet meer slapen. Ik zei ik kom nog wel even een half uurtje bij je liggen totdat het 7:00 uur is dan moeten we opstaan. Mijn vriendin werd toen wat geirriteerd en zei nee niet bij jouw zoon in bed gaan liggen en dan nog een half uur slapen kom maar met zijn vieren in ons bed liggen, ik moet al borstvoeding geven snachts ik wil niet alleen op onze baby letten in de vroege ochtend. Ik ben toen maar naar beneden gegaan met onze baby en mijn zoon want met zijn vieren slapen dat lukt toch niet. Mijn vriendin zei toen okay dan blijf ik nog een een half uur in bed liggen en dan sta ik morgen vroeg met de kinderen op.

Ik vind het jammer dat ze me begrenst in dat ik in de ochtend niet even bij mijn zoon van 7 kan liggen zodat hij in ieders geval nog een half uurtje meer slaap mee pakt. Hij is toch al niet zo'n goede slaper.

Ik vroeg me af hoe andere ouders/stiefouders tegen dit voorval aankijken..

AnneJ
Praktisch oplossen?

https://www.wonenenco.nl/maak-plaats-voor-het-familiebed/?harvest_referr...

Over samengestelde gezinnen weet ik niet zo veel, het lijkt me lastig dat je soms moet schipperen. Maar wij hadden een supersize bed waar iedereen in paste.

Overgenomen van mijn broer die iets oudere kinderen heeft.

Wilgenkatje
belangen

dat halve uurtje slaap van half zeven tot zeven uur - daar draait het niet om, toch? (baby's die om half zeven wakker worden en dat 'vroeg' noemen - hahaha!)

Zoon (7) wil ook gezelligheid zoals hij die in het grote bed ziet.
Vriendin wil niet in haar eentje op de wakkere baby letten.
Vader wil vriendin en zoon tevreden houden.
Jullie boffen dat zoon (13) zich nog even niet met het ochtendlijk ontwaken bemoeit.

Als ouders om de beurt eruit en vast naar beneden gaan met degenen die niet meer (willen) slapen - dat lijkt me de beste oplossing. Een kind van 7 dat wakker is geworden, gaat echt niet nog een half uurtje slapen. Een baby evenmin.

Tijgeroog
Prima voorstel, toch?

Wat was er mis met haar voorstel dat de 7-jarige bij jullie erbij kwam liggen? Er gaat toch door niemand meer echt geslapen worden, en dan samen een beetje doezelen en wakker worden en knuffelen is wel een mooi begin van de dag. Lief ook dat ze jouw zoon er gewoon bij vraagt (ik ws even bang dat ze hem er juist niet bij wilde hebben)

Aagje Helderder
Hmmm

Ik zou het halve uur samen in bed door vader met zijn oudste zoon ook wel zien als een mooi moment voor hen samen. Zoon moet zijn vader al delen met een stiefbroer en een halfbrus dus een momentje voor hen samen lijkt me ook wel waardevol. Ik vind dat vriendin daar ook wel oog voor mag hebben.

Ad Hombre
Niet gezond

Kinderen van 7 die hun ouders in bed nodig hebben om te kunnen slapen vind ik niet gezond. Het is ook een soort claimgedrag, lijkt me.

Met z'n allen gezellig in een bed lijkt me een stuk beter.

@Emma
Alleen met baby

"...., ik moet al borstvoeding geven snachts ik wil niet alleen op onze baby letten in de vroege ochtend. "

Ik probeer me er, buiten mijn eigen referentiekader, iets bij voor te stellen. Is het echt zo erg om een half uur alleen met baby in bed te liggen?

Flanagan
Moe

Je vriendin zou mogelijk dieper kunnen slapen, minder op de baby hoeven letten en meer uitgerust zijn als de baby ipv tussen jullie in, in een aanhangend bedje sliep.

Als ik, als klein kind, merkte dat mijn zus niet in haar bed lag, ging ik ook op een holletje naar mijn ouders. Niet uit claimgedrag, maar uit gezelligheid.

Erwin
Opgelost

Dank jullie wel voor jullie reacties. We zijn tot het besluit gekomen dat ik meer help snachts met flesvoeding zodat mijn vriendin beter slaapt. Ze vindt het dan niet erg als ik even bij mijn zoon ga liggen als die niet meer kan slapen. Van de andere kant is hij misschien ook wel oud genoeg om af te spreken dat hij pas om 7:00 mag opstaan en samen met hem een leuke wekker kopen. Het ging me inderdaad ook een beetje om een momentje van vader en zoon (zoals Aagje omschrijft) omdat ik hem door de zomervakantie al 3 weken niet had gezien en dit was weer de eerste nacht bij ons.

Knurf
Ad

'Kinderen van 7 die hun ouders in bed nodig hebben om te kunnen slapen vind ik niet gezond. '

Lees nou eerst eens, voor je reageert!

Ad Hombre
Knurf

"Lees nou eerst eens, voor je reageert!"

Ik lees ook en dit stond er:

"Ik vind het jammer dat ze me begrenst in dat ik in de ochtend niet even bij mijn zoon van 7 kan liggen zodat hij in ieders geval nog een half uurtje meer slaap mee pakt. Hij is toch al niet zo'n goede slaper."

Blijkbaar kan het kind 's ochtends niet slapen tenzij pappa bij hem in bed komt liggen. Dat vind ik niet gezond.

Phryne Fisher
Jee Ad

Het kind is 7, geen 17.

Knurf
Ach

'Dat vind ik niet gezond.'

Nou en?

Ad Hombre
Knurf

"Nou en?"

Erwin vroeg mijn mening, vandaar...

"Ik vroeg me af hoe andere ouders/stiefouders tegen dit voorval aankijken.."

Je moet toch eens wat beter proberen te lezen, Knurf.

Pennestreek
Gezellig met zijn allen in bed

lijkt mij een prima oplossing. Ik kan me best voorstellen dat je zoon het ook leuk vindt, bij jullie in bed. Maar als hij net 3 weken bij zijn moeder is geweest, is tijd met jou ook heel belangrijk.

Als je vriendin de baby in bed niet meer veilig vindt, wat ik me kan voorstellen met 10 maanden, dan kunnen jullie overwegen de borstvoeding ‘s nachts af te bouwen en/of de baby in zijn of haar eigen bed te laten slapen. Op die leeftijd kregen ze bij mij alleen nog ‘s ochtends en ‘s avonds de borst, verder aten ze gewoon vast en kregen ze nog een fles tussendoor. Maar ‘s nachts nog voeden lijkt me niet meer nodig op die leeftijd.

Fijn dat jullie er samen uit zijn gekomen.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.