Home » Forum » Intrekken of niet

Intrekken of niet?

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

17 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sam376
Intrekken of niet?

Twee jaar geleden heb ik een hele lieve man leren kennen. We zijn allebei gescheiden na een lange relatie. Hij heeft een dochtertje van 8 en samen met zijn ex vrouw hebben ze het co-ouderschap en dat verloopt goed. Inmiddels heb ik zijn dochtertje ook leren kennen en ook dat gaat gelukkig goed.
Voordat ik hem leerde kennen heb ik mijn huis verkocht met de intentie een nieuw huis te kopen in een andere stad. Dat leuke huis waar ik naar op zoek was, kwam alsmaar niet voorbij. Ik ben daarom tijdelijk gaan huren. Nu heb ik, na veel huizen te hebben bezichtigd, een huis gevonden dat mij erg fijn lijkt. Toen gaf hij aan dat hij eigenlijk graag zou willen gaan samenwonen. Hij woont in een andere stad dan waar ik naartoe wil verhuizen. Voor de beeldvorming: dat is niet ver van waar ik wil gaan wonen. Ik zou ook graag samen willen wonen. We zijn het erover eens dat we dat rustig aan moeten opbouwen voor zijn dochtertje. Hij woont in het huis dat hij samen met zijn ex heeft gebouwd. Het huis ziet er exact hetzelfde uit als toen ze nog samen waren en zij heeft nog een sleutel (dat vinden ze praktisch). Ze gebruikt de sleutel niet zonder overleg, althans dat is wat ik begrijp. Hoe graag ik ook naar de stad van mijn wensen wil verhuizen, geef ik mijn plannen graag op om naar ‘zijn’ stad te verhuizen. Ik zou bij wijze van spreken 2 straten verderop bij hem vandaan willen gaan wonen. Maar de stap naar het huis dat hij samen met zijn ex heeft gekocht en ingericht voelt voor mij erg moeilijk. Ik ben bang dat ik - zelfs als we verbouwen en nieuwe meubels neerzetten - me daar niet kan aarden en dat ik het nooit als mijn/ons huis zal kunnen beschouwen. Het feit dat zijn ex de sleutel heeft, maakt die drempel gevoelsmatig ook nog hoger. Hij wil in verband met zijn dochter niet verhuizen. Ook niet naar een huis in dezelfde wijk (wat voor mij dus geen probleem zou zijn). En dat snap ik ook; we moeten een zo stabiel mogelijke situatie in stand houden voor dat meisje. Nu heb ik voorgesteld om toch te gaan voor een eigen koophuis en dat we dus latten. Daar is hij intens verdrietig van. De andere optie is dat ik toch bij hem intrek, maar dat grijpt me bij de keel. Wie heeft hier ervaring mee? Wie is toch ingetrokken en heeft daar juist wel of juist geen spijt van. Gaat het latten werken? Zouden jullie je verhaal willen delen? Alvast bedankt!

Ad Hombre
Sam

Jij doet een concessie door naar zijn stad te verhuizen. Hij doet een concessie door samen met jou ene nieuw huis uit te zoeken. Misschien is het leuk om samen een nieuw huis te bouwen. Dat is mooi synbolisch en hij heeft al ervaring.

juf Ank
Als

Het niet goed voelt, niet doen.
Ik zou in jouw geval denk ik, akkoord kunnen gaan met een grootste scheepse verandering in huis om het gevoel te krijgen dat het mijn huis is. Maar als jij het niet zo voelt moet je het niet doen.
Ik heb zelf in mijn niet-assertieve periode een tijd samengewoond met een man die al in dat huis zat. (niet eens met een andere vrouw geweest was) Maar ik heb me daar altijd gevoeld alsof ik mocht logeren. Hij was iet van zins e.e.a. aan te passen maar ik heb er niet genoeg op aangedrongen.
Je vriend maakt een hele duidelijke keus voor zijn dochter en ik denk dat dat voor het meisje inderdaad een hele verstandige is. Ik vind dat op zich wel heel erg voor hem pleiten. Maar of jij je er daarom aan wil conformeren moet je zelf kiezen.

@Emma
Latten werkt

Het voelt voor jou niet goed en gelukkig ben je daar duidelijk over. Jouw vriend heeft eerst iets op te lossen met zijn ex en zijn dochter. Dat is een langdurig proces. Wat vindt zijn ex ervan dat jij in dat huis zou komen wonen? Hoe gaat dat dan met die sleutel?
Ik zou ook nooit in het huis van mijn vriend willen wonen. Zijn ex heeft daar nooit gewoond maar ik denk dat het nooit het huis van ons tweeën zal kunnen worden.
Wat betreft de ex: ik heb mezelf aangeleerd duidelijk te zijn over de aanwezigheid van zijn ex in ons leven. Het voelt voor mijn goed en het schept een hoop duidelijkheid tussen hem en mij. Wat hij met zijn ex en dochter heeft laten we daar en wat hij met mij heeft is voor ons. Ik heb geleerd mijn plek op te eisen en hij heeft de tijd die te geven. Omgekeerd, met hem in het leven van mijn dochter en mij, is het overigens ook het geval. Wij zijn nog niet aan samenwonen toe. Latten is voor ons beter.
Jouw vriend heeft een dochter en een ex, daar houdt hij rekening mee en jij snapt dat heel goed. Het geeft jullie relatie de tijd. Ik hoop dat hij dat gaat inzien, dat het gaat om jullie relatie en niet om het samen alles delen (inclusief de ex).

Alison
Werkt niet

Toen ik hem leerde kennen woonde mijn vriend in het huis waar hij met zijn voormalige vrouw had gewoond. In al die jaren heb ik me daar nooit op m'n gemak, laat staan thuis gevoeld. Die ex kwam daar ook nog af en toe over de vloer wat helemaal niet ok voelde.
Mijn vriend verhuisde naar een nieuwbouwwoning met een vrijwel nieuwe inrichting. Daar voel ik me meer op mn gemak maar het is niet mijn huis en dat zal het ook nooit worden. Dat is wel iets wat me tegenhoudt om te gaan samenwonen. Ik ben het met mijn voorgangers eens, als het niet goed voelt niet doen.

Flanagan
Kennismaking

Hoe goed ken je haar eigenlijk? Misschien valt ze ontzettend mee.
Ze hebben een dochter, maar als je met hem verder gaat, zul je haar vaker spreken en zien. Het feit dat zij ook een sleutel heeft, kan in praktijk ook meevallen als je met haar praat en erachter komt dat ze best een fijn persoonlijkheid is.
Je ziet hobbels. Zoek eerst uit of die hobbels wel terecht zijn.

(Je vind hem heel aardig en de co-ouderschap verloopt zonder problemen. Accepteer dat hij een geschiedenis heeft waar je geen deel aan hebt gehad.)

@Emma
Ex

Ookal zou je de ex kennen en aardig vinden en goede afspraken maken, dan nog heb je het volste recht om iets niet te willen als het voor jou niet goed voelt.
Het gaat niet alleen maar om het accepteren dat hij een geschiedenis zonder jou heeft. Het gaat juist ook om het accepteren dat er grenzen zijn bij een nieuwe partner, en daar heeft je vriend evengoed mee te dealen.

Alkes
latten

Waarom huur je niet iets in de stad waar hij woont? Kun je over een jaar of wat alsnog besluiten te gaan samenwonen en dan inderdaad in een nieuw gezamenlijk huis.
Ik vind latten zolang er (jonge) kinderen zijn sowieso de beste oplossing.

@Emma
Alkes

Maar dat was nou juist het probleem: vriend van ts heeft daar grote moeite mee.....

Flanagan
Emma,

Klopt, het hoeft niet van één kant te komen.
Toch scheelt het, als contact met de ex naar ieders tevredenheid verloopt ipv afgunst en achterdocht.
Een wereld van verschil; twee van onze vrienden zijn gescheiden. Hij kreeg rond die tijd een jongere vriendin waar zijn ex moeite mee had omdat ex en die nieuwe vriendin ook verschilden in principes. Later heeft hij een nieuwe vriendin ontmoet. De twee vrouwen kunnen het goed met elkaar vinden.
Vriendin heeft ook een nieuwe vriend, haar ex vind hem heel geschikt en is blij voor haar.
Het is ook fijn voor hun kinderen; op feesten zijn beide ouders met partners op een leuke manier aanwezig.

Je kan het zelfs doortrekken; zou TS wel met hem willen samen wonen als ze in een huis wonen, die ze samen gekocht hebben terwijl de moeder van het meisje een rol blijft spelen.
Is het probleem nu eigenlijk de woning of de gezinsvorming?

@Emma
Flanagan

"zou TS wel met hem willen samen wonen als ze in een huis wonen, die ze samen gekocht hebben terwijl de moeder van het meisje een rol blijft spelen"

Ja dat is zeker waar en iets om te overwegen. Wat mij betreft: ik heb de ex van vriendmans leren kennen en het is een aardig mens. Dat neemt veel onrust weg bij mij en bij haar. Daar is wel twee jaar aan vooraf gegaan. Nu is het prima, maar ik heb helemaal geen behoefte aan etentjes met z'n drieën, in het belang van het contact rondom hun kind, iets wat zij voorstelde. Ik doe er ook niet aan mee. Ik kan goed overweg met hun kind, het gaat goed met haar. Dat is ook anders geweest in het begin. Wat ik leer in deze relatie: rustig aan, alles op zijn tijd, verwachtingen bijstellen, niets doen wat niet goed voelt. Een relatie beginnen als je kinderen hebt leek me heel leuk, en dat is het ook. Maar ik had geen idee wat een aardverschuiving dat is voor alle gelederen: dus voor de exen, de kinderen en ook voor ons zelf.
Ik vind het volkomen logisch dat ts niet bij haar vriend wil intrekken. Ik hoop echt dat haar vriend bijtrekt en in gesprek blijft.

Sam376
Het vervolg

Dankjewel allemaal voor de reacties. Ik begin langzaam maar zeker overtuigd te raken van het feit dat een eigen koophuis voorlopig het beste gaat werken. Ik heb me de afgelopen dagen nog meer gerealiseerd hoe gevoelig ik ben. Mijn vriend heeft veel contact met ex omwille van het kindje. Ze eten om de woensdag samen, drinken om de zaterdaochtend koffie, vieren feestdagen samen, gaan samen op vakantie. Zijn laatste verjaardag vierde hij met zijn dochtertje en zijn ex...samen eten en wandelen aan het strand. As we speak zijn ze op vakantie in Duitsland. Ze hebben afgesproken dat elk jaar te doen. Ik zal er nooit iets over zeggen en heb er zeker geen oordeel over, maar het raakt me wel enorm. Het is absoluut geen wantrouwen, maar het doet me ergens wel pijn. Ik realiseerde me vanochtend dat ik me al niet fijn voel en dat ik dat wellicht heftiger zou beleven als ik bij hem zo wonen; iets te confronterend om zulke dagen alleen thuis te moeten zijn. In een eigen huis ben iets verder weg van de emoties.

Miekemieke
klinkt bijna als een lat relatie

Wat je vriend heeft met zijn ex maar dan zonder seks. Wel fijn voor de dochter maar misschien ook verwarrend voor het kind. Kinderen zien vaak hun ouders toch het liefst samen en dan lijkt mij zoveel dingen samen doen een verkeerd signaal naar het kind.

@Emma
Sam376

Ik begrijp je gevoeligheid en het siert je dat je geen oordeel hebt, maar bewaak je grenzen. Je vriend heeft een modus gevonden om samen met zijn ex een soort van gezin in stand te houden om het kind te ontzien. Dat is prettig en het gaat prima voor alledrie zolang er geen nieuwe relatie is. Bij ons kwam daar een bom onder te liggen zodra ik in beeld kwam. Wat ze op de verjaardag van hun kind doen gaat mij niet aan maar ik wilde niet als een soort bij-vrouw zijn verjaardag en andere verplichte gezinsmomenten delen. Je vriend zal hier echt, omwille van jou, afstand moeten nemen van zijn ex.

juf Ank
dat denk ik ook

Als hij een serieuze relatie met jou wil aangaan, zal hijwaarschijnlijk afstand moeten nemen. tenzij jij zelf bereid bent om alles te laten zoals het is. Maar dat hij op vakantie gaat met ex en kind, ik zou het als nieuwe vriendin erg moeilijk vinden.
Ik snap het heel goed dat het je zeer doet, al zou het alleen al zo zijn omdat zijn vakantiedagen opgaan aan hen. Bespreek dit heel goed met hem en...ik denk inderdaad dat samenwonen gon iets is wat je niet moet doen, voorlopig.

Hoe had je vriend zich dat eigenlijk voorgesteld als hij nog zo'n intensieve omgang heeft?

Flanagan
Huizenmarkt

Nu ligt de prijs voor een koopwoning wel tamelijk hoog.

Als je een huis koopt in een andere plaats en binnen een jaar toch gaat samen wonen, zul je waarschijnlijk je huis wrs verkopen. Het is de vraag of je dan geen verlies gaat draaien.

Als je een huis koopt in zijn woonplaats en jullie gaan toch uit elkaar, wil je misschien weg uit die plaats en zit je met de verkoop van je huis, en eveneens het risico op verlies draaien.

Zeker nu je relatie vraagtekens met zich mee brengt, lijkt het beter om nog even te huren.

Maar je kan ook van een gokje houden en het koophuis zien als een investering die je evt wilt verhuren als je er zelf geen gebruik van maakt. Dat hangt helemaal van jou persoonlijkheid af. Sommigen nemen graag een risico en draaien hun handen er niet voor om. Dat hangt er wel van af hoeveel financiële ruimte je hebt.

Jaina
Snap het

Ik zou er ook niet aan beginnen. Het lijkt mij veel prettiger om samen opnieuw te beginnen. Ik zou het zelf ook niet willen overigens. Als mijn man en ik nu uit elkaar zouden gaan en ik een nieuwe vriend zou hebben dan zou ik zeker niet hier met hem willen wonen. Dit is het huis van mijn man en mij en ik heb hier zoveel herinneringen aan ons samen. De tuin is zijn ontwerp, hij heeft de indeling en inrichting mede bepaald. Sommige dingen zijn zo omdat hij het wilde. Dit is echt ons huis.
Met een andere man zou ik een ander huis willen en ik zou samen dat tot onze plek willen maken.

Overigens zou ik met deze man sowieso nog niet aan samenwonen beginnen. Hij is nog erg verbonden met zijn ex en ik zou niet in een soort 3 mans verhouding willen zitten.

Het lijkt mij verstandiger om eerst nog wat te blijven latten.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.