Home » Forum » Jaloezie sinds emotioneel ontrouw

Jaloezie sinds emotioneel ontrouw

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Nala
Jaloezie sinds emotioneel ontrouw

Hallo,

Ik heb een relatie van bijna 5 jaar.

2 jaar geleden verbrak mijn vriend de relatie omdat hij de druk rond de bouw niet meer aan kon. Er moest veel beslist worden en daarbij komend hadden onze ouders andere standpunten omtrent het investeren van geld en het beschrijven ervan.
Toen mijn vriend en ik naar een notaris zouden gaan voor informatie, verbrak hij de relatie. Hij zag het niet meer zitten. Hij kon de druk niet aan. Ik moest hem met rust laten.

Toen ik duidelijk maakte dat ik de relatie niet wou opgeven, nam hij mij terug met eisen. Ik moest meer gaan investeren in zijn hobby, zijn vrienden en de bouw ging niet door.

Aarzelend stemde ik in, maar ik was niet klaar om hem te verliezen. Toen begon mijn angst zich te ontwikkelen.

We begonnen opnieuw, maar ik merkte iets anders op aan zijn gedrag. Voor de eerste maal in onze relatie nam ik zijn gsm en ontdekte ik sms'en tussen hem een zijn vrouwelijke collega.

De inhoud ging over mopjes tussen hem en haar, onze problemen en soms fliterige sms'en van hem naar haar. Ook ontdekte ik leugens die hij vertelde over ons. Hij vertelde dat hij nog geen beslissing had genomen omtrent samenwonen, terwijl wij al verschillende appartementen hadden bezocht om te huren.

Het heeft 5 maanden geduurd vooraleer hij het contact stopte. Tot die tijd heeft hij ook gezegd dat het niets was. Mijn zelfvertrouwen nam af en ik werd wantrouwig.

Ik probeer er mee om te gaan, maar het is niet simpel. Daarom ben ik in therapie gegaan. Om het te verwerken en proberen los te laten.

De therapie helpt, maar het wantrouwen blijft aanwezig. Ik ben niet meer op mijn gemak in de relatie als voorheen. Ik betrap hem soms eens op nieuwe leugen en hij heeft onze belangrijkste belofte verbroken. Hij had mij beloofd nooit meer bij haar in team te werken, maar toen ze hem vroegen om een vervanging te doen van een week kon hij geen neen zeggen. Hij wou zijn werk niet teleur stellen.

Nu vraag ik mij af of ik teveel verwacht of dat ik beter met deze relatie ophoud? Ik vraag mij af hoe anderen omgaan met jaloezie en wantrouwen na een vertrouwensbreuk?

Azalea
Is dit een serieuze vraag?

Hoeveel moet er gebeuren voorr jou?

Dumpen die man!
Waarom zou je blijven?

Puinhoop
Draadje over ontrouw

Dat is wel wat erg kort door de bocht, maar ik zou je van harte het draadje over ontrouw (Verder na ontrouw deel zoveel) aanbevelen om eens te lezen hoe ontrouw in zijn werk gaat en hoe andere vrouwen (dat zijn de meesten) daar mee om gaan.

Maar deze signalen klinken mij in elk geval helemáál niet goed in de oren! Met een andere vrouw je huwelijksproblemen bespreken, oi oi, dat heeft bij mij man geleid tot van alles tussen de lakens met die dame. Dat is altijd een hele foute boel. Zoals ik hem toen ook al zei: dan denkt de ander natuurlijk dat er een vacature openstaat en gooit alle charmes in de strijd om je in zijn/haar bed te krijgen. Supernaïef om te denken dat je werkelijk alleen 'zo goed met haar praten kan'. Zo'n wicht is echt niet geïnteresseerd om jouw huwelijk weer op te vijzelen, juist niet!
Dat alleen al te doen -bellen/Appen met een andere dame over jullie problemen- is een daad van ontrouw.
En verder: leugens vertellen over jullie (die van mij vertelde dat we geen sexleven meer hadden, vette leugen), haar over al dan niet samenwonen met jou vertellen...dat klinkt toch alsof ze al in de coulissen staat te trappelen. Zelfs áls hij al zou denken dat hij alleen met haar praten wil, dan zou hij dat toch zeker niet moeten doen met een vrouw die hèm wel ziet zitten.
Kortom, wat mij betreft is hij alle grenzen al over gegaan. Omdat jullie niet getrouwd zijn en nog geen kinderen hebben, nog geen hele vaste verbintenis hebben dus, zou ik nog eens heroverwegen of dit wel de man is waarmee je verder wilt.
En zoja, dan is therapie samen misschien een idee. En dan zal hij toch heel wat grenzen van jou moeten gaan respecteren, überhaupt grenzen voor wat je al dan niet doet in een vaste relatie, voordat hij met eisen naar jou toe kan komen.
Succes!

tsjor
Verschillende snelheden

Nala, het lijkt alsof er verschillende snelheden zijn: jij wil graag vast (samenwonen etc.) en hij wil zo te zien wel een relatie met jou, maar is nog niet toe aan een vastleggen. Ik weet niet of de problemen van de familie rond de notaris daar invloed op hebben gehad, of dat hij daardoor juist beseft dat hij meer tijd nodig heeft om na te denken.
Heb jij voor je eigen gevoel nog tijd om een relatie te hebben zonder dat je samenwoont? Of ben je bang dat hij nooit zal willen samenwonen? Wat zijn zijn belemmeringen?
Wat betreft jaloezie en lezen in zijn telefoon, tsja, daarvoor moet je vooral bedenken of je zelf zo wil worden. Het is niet aan hem om dat te veranderen, het is aan jezelf. Wil je iemand zijn die jaloers is, de partner niet vertrouwt, stiekem berichtjes leest etc.? Hoe zou je zijn als je dat niet zou doen, als je dat los zou laten? Kijk in de spiegel en ga daarover het gesprek met jezelf aan.

Tsjor

Moeke
Nala, waar ben je?

Hé Nala, laat eens wat van je horen, joh! Hoe gaat het?

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.