Home » Forum » Kan dit werken

Kan dit werken

16 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sb
Kan dit werken

Ik probeer het zo kort mogelijk te maken als er vragen zijn kan ik daar later nog op antwoorden.

Sinds 4 maanden een leuke man aan het daten.
We hebben exact dezelfde situatie toevallig.
We zijn beide gescheiden maar hebben nog best intensief contact met beide exen ivm de kinderen.
Er bestaat bij ons beide geen romantische of intieme verhouding meer met onze exen.
Wel slapen onze exen soms bij ons(apart) ivm werk of nacht diensten en t wonen in andere woonplaats/school enz.
We staan er beide achter dit zo voor onze kinderen te willen en geen andere partners in het leven van kids te brengen.
Wel hebben wij het enorm leuk samen.. we doen leuke dingen buiten de kinderen om etc. Alleen verlegde we al snel onze grenzen dus bij elkaar over de vloer terwijl kinderen sliepen.. wat risico mee brengt en steeds meer en meer.. waardoor dit uiteindelijk toch is geklapt door foute puberale keuzes van ons beide hadden we minder aandacht voor de kinderen, toen heeft zijn ex aan de bel getrokken wegens de afspraken en hij ook. Ik zie nu ook in dat ik mezelf ben verloren in deze hele relatie. Niet de moeder was die ik wilde zijn.

Toch verwachten we nu allebei hetzelfde een relatie buiten de kinderen om. We doen samen leuke dingen en komen niet bij elkaar over de vloer want kinderen kunnen er achter komen(door spullen bijv) en willen dit beide niet.
We gaan het dus leuk hebben mocht dit echt jaren lang duren w8en we tot kids groot zijn.. we zijn alleen zo bang weer ons doel( de kinderen een stabiele basis) uit het oog te verliezen doordat we het zo leuk hebben dit mag niet meer gebeuren...
We verlangen wel beide naar intimiteit, gesprekken.. dus je zou denken mooi..

Iedereen zal wel denken jezelf zo wegcijferen voor kinderen maar hier staan wij toch wel erg achter.

Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben?

Kinderen wonen bij ons. In het weekend zijn kids bij zijn ex en mijne wisselend ivm werk.
Dus zullen elkaar nu weinig gaan zien. 1x pw misschien..

Onze kinderen doen het zeer goed onder deze omstandigheden en willen dat zo graag houden

Phryne Fisher
Hmm ja

Wij, 12 jaar lattend, zien elkaars kinderen ook nagenoeg niet (hij de mijne nooit, ik die van hem soms), maar we houden onze relatie niet geheim. Dat lijkt me ook geen doen, en ik zie ook niet in waarom dat zou moeten. 4 maanden is nog wel erg kort, en ik krijg ook het idee dat jullie nog heel pril gescheiden zijn (gezien de betrokkenheid met de exen). In dat geval is het een goed idee om de relatie nog even buiten beeld van de kinderen te houden.

juf Ank
maak

je keus: bedenk of je inderdaad een celibatair leven wilt leiden om te voorkomen dat je kinderen met een nieuwe partner geconfronteerd worden en doe dat dan ook. Of bespreek met je nieuwe vriend dat jullie de afspraak gaan herroepen.
Want ik vind eigenlijk dat dit soort afspraken tussen twee exen gedoemd zijn om te mislukken. En als je op een normale manier rustig opbouwt, je kinderen goed aftast om te kijken of je niet te snel gaat dan is er volgens mij geen vuiltje aan de lucht. De kinderen kunnen er niets op tegen hebben als je zorgt dat hij niet ineens te veel in hun leven is. Daar hoef je helemaal niet moeilijk over te doen als dat eens een keer gebeurt.

De ergste nachtmerrie voor je kinderen: dat papa en mama gaan scheiden, is toch al gebeurt. Als je zorgt dat de kinderen niet te veel 'last ' hebben van de nieuwe partner lijkt me dat echt niet nog eens zo traumatisch als jullie schijnen te denken.

Sb
.

Ze begrijpen nu nog niet echt dat papa en mama gescheiden zijn. Al wonen we niet samen we doen het beide wel samen. Als er echt nieuwe partners komen gaan beide exen toch wel lastig doen en zullen er hoe dan ook dingen gaan veranderen en spanningen komen. We willen dit beide niet op dit moment. Je weet nooit na een hele tijd hoe we erover denken natuurlijk maar voor nu nee.
Mede doordat we exen nodig hebben ivm nachtdiensten werk en ze niet hier wonen en kids gewoon naar school moeten volgende dag. Is dit bijna onmogelijk allemaal..

Maar de tijd zal het leren.

@Emma
Gezin

Je hebt met je ex een modus gevonden waarin je een soort van samenleven in stand houdt die voor iedereen acceptabel is. Zó acceptabel dat de kinderen niet eens doorhebben dat jullie uit elkaar zijn? Dat is allemaal leuk en aardig en leefbaar, maar zodra één van de twee een ander heeft ligt daar een bom onder natuurlijk, en dat is nu het geval. Jullie hebben elkaar niet eeuwig nodig ivm nachtdiensten, daar zijn echt andere oplossingen voor. Ook als je écht uit elkaar bent en niet meer zo afhankelijk bent van elkaar is het hebben van een nieuwe relatie ingewikkeld genoeg. Wat Phryne zegt: je bent niet de hele tijd bij elkaars kinderen maar je hoeft niet stiekem te doen. Je hebt de tijd om het rustig op te bouwen.

Sinilind
Ik vind het raar

Kijk dat ouders hun best doen om hun kinderen het leed van een scheiding te besparen js super. Maar
jullie leiden eigenlijk de eigen kinderen om de tuin, en ik vind het echt ongezond. Het lijkt me dat je samen met de ex-partners een modus vivendi kan bestaan zonder dat er gelogen wordt.
Daarnaast is het voor een nieuwe partner niet te doen dit. Ook al willen jullie hetzelfde is er toch een moment dat het gaat wringen. Of deze relatie gaat uit en jij komt een andere man tegen die het niet goed vindt. En dan?
Ik vind het ongezond.
Sini

Jasmijn
ook nogal apart

Ik vind het ook nogal apart en erg onhandig. Geheimhouden lijkt me geen goed plan.
Jezelf en jullie afspraken zo aanpassen dat de kinderen er weinig tot geen last van hebben is een goed idee. Ze zullen toch aan het feit moeten gaan wennen dat jullie gescheiden zijn.
Trouwens, jullie exen zullen op een gegeven moment ook nieuwe partners gaan krijgen, vermoed ik zo, gaan zij dan ook alles geheimhouden?
Dat moet je echt niet willen lijkt me, je leeft maar één keer, en dat kan best met een nieuwe partner en jullie kinderen. Latten is ook een prima beginpunt en dan zien jullie wel hoe het uitpakt. De kinderen zijn niet van suiker hoor, je kunt best e.e.a. rustig uitleggen.

Sb
Exen

We hebben met exen beide dezelfde afspraak dus geld niet alleen voor ons.
Dit is mijn 2e scheiding geweest en 2 kinderen. Daarom begin ik er liever niet meer aan... dus een soort friends with benefits zal het worden.

Ik ook
Waarom?

Waarom stel je vraag of het kan werken, als je een dag later aangeeft dat dit precies is wat je wil?

juf Ank
tja

Als je er liever niet aan begint, ben je gewoon al te laat. Volgens mij ben je niet helemaal eerlijk, tegen je kinderen niet, tegen je ex waarschijnlijk niet en hier op het forum waarschijnlijk ook niet.
Wees gewoon duidelijk tegen de kinderen: jullie zijn gescheiden en dat is nu eenmaal niet anders.
Hoe lang zijn jullie nu eigenlijk gescheiden en bezig met de schijn een beetje op te houden voor de kinderen? Ik denk eerlijk gezegd dat onduidelijk zijn en dingen stiekem proberen te doen, veel meer schade oplevert voor ALLE partijen.
Speel gewoon open kaart en doe wat goed is voor de kinderen.

Sb
Gestopt

We zijn gestopt. We hebben het te leuk maar het gaat gewoon niet zo... bedankt voor de reacties

juf Ank
ben benieuwd....

Hoe lang je dit volhoudt, Sb! Sterkte

Sb
Gestopt

Helaas zijn keuze...
Hij zegt geen toekomst.. en zo door rommelen heeft weinig zin we zetten onnodig dingen op het spel vind hij en zijn kids komen echt op 1 en daar is geen nr 2 daarna.
Hij verzekerd dat het door de hele situatie komt( er spelen meer dingen) maar ik denk dat t ook aan mij ligt. We hebben weer zon enorm leuk weekend gehad.. wat een klik... uren praten het was zo midden in de nacht.. lachen... alles klopt tussen ons voel ik dit nou zo enorm fout aan......

juf Ank
misschien...

want hoe lang ben je nu eigenlijk gescheiden, Sb?

Sb
Gescheiden

Ik 1 jaar
Hij woont nu 2.5 jaar alleen met kinderen.

juf Ank
oke

Dat valt best mee. Dan is er toch een bepaalde rust in de situatie gekomen toch? Maar goed, ik denk dat als iemand toch een punt zet achter de relatie dat het gevoel dan blijkbaar ook niet sterk genoeg was.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.