Home » Forum » Lat relatie

Lat relatie

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

5 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
wvk1970
Lat relatie

Hoe doe je dat? Op een goede manier een lat relatie laten slagen?

Mijn vriend en ik hebben sinds een half jaar een relatie. We komen allebei uit een lange relatie en zijn wat onhandig begonnen. Hij heeft de eerste paar maanden volledig bij mij gewoond ivm de omstandigheden. Hij heeft nu zijn eigen huis terug en ik heb ook mijn eigen huis. We hebben allebei kinderen en willen (nog) niet echt gaan samenwonen. We wonen ook niet in hetzelfde dorp, maar 1,5 uur bij elkaar vandaan. Door ons werk is het mogelijk om soms bij hem en soms bij mij te zijn. Afhankelijk wie, wanneer de kinderen heeft, hebben we daar agenda technisch best een leuk basis schema voor bedacht. So far, so good....

Nu komt mijn vraag:
Elke paar dagen wonen we dus allebei ergens anders, meestal wel samen bij hem of bij mij, soms apart als dat zo uit komt. Maar in beiden huizen ligt dan was, is de koelkast half gevuld en moet het huishouden en de boodschappen gedaan worden. Ook wil je een woning netjes en opgeruimd achter laten. Hoe pakken we dit praktisch aan?

Wie heeft er ervaring en wil praktische tips uitwisselen?
Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

Sinilind
Niet handig

ik heb ook al ruim een jaar een LAT relatie. Gelukkig allebei in dezelfde stad. Ik vind het moeilijk voor alle redenen wat je opnoemt, plus een paar anderen. Wat ik erg belangrijk vind is de eventuele problemen of irritaties die erover ontstaan te blijven bespreken en uitpraten met je vriend. Want het is, vooral wanneer er kinderen in het spel zijn, ontzettend moeizaam.
Enige tip die ik je kan geven (en verder ga ik meelezen want ik ben benieuwd) is gelijk de klusjes aanpakken die gedaan moeten worden. Was draaien zodra er genoeg voor een volle trommel is, hup gelijk hangen of drogen, hup gelijk kast in. Idem ditto met afwas, boodschappen. In het begin liet ik weleens dingen liggen om sneller bij mijn vriend te kunnen zijn, nu maak ik eerst alles wat af moet, zelf als het betekent dat ik twee uren later bij hem ben. Hij doet hetzelfde.
Sini

riza
niet ideaal

mijn vriend en ik hebben ruim 3 jaar een lat relatie. We hebben beide kinderen en wonen een uur bij elkaar vandaan.
Ik vind het allerminst ideaal. Mijn kinderloze weekend breng ik met hem door terwijl ik dan juist tijd zou hebben om mn eigen dingen te doen.Ook wbt sociale contacten vind ik het lastig. Omdat we elkaar al zo weinig zien zijn we geneigt om andere contacten dan te laten liggen. Onze levens zijn erg apart en niet geintegreerd in het "normale"bestaan. We zouden het liefst willen samenwonen maar dat gaat niet ivm de kinderen en werk. Maar..er zitten ook voordelen aan. Ik ben baas in eigen huis en irritaties hebben niet een grote voedingsbodem omdat we elkaar zo weinig zien.
Ik lees graag mee met dit item

wvk1970
Gedeelde smart....

Goed om de reacties te lezen, gedeelde smart is halve smart. Wat gek toch dat we voor liefde onszelf in allerlei bochten wringen. Ik kan wel wat met de tip om alles maar gelijk te doen, dat doe ik nu ook. En genoegen nemen met de momenten samen ipv zo veel mogelijk bij elkaar willen zijn.
Nog meer tips zijn welkom.....

Hollie H
2 jaar verder

We zijn inmiddels 2 jaar verder maar hoe is het nu met @wvk1970? ;-)

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.