Gratis vakantiegeld met deze actie op Ouders.nl doe gauw mee!
Relaties Relaties

Relaties

Fransien

Fransien

05-03-2013 om 11:08

Man heeft vreselijke schoenen gekocht

En hoe zeg je dat nou vriendelijk? Man koopt al jaren gewoon zelf zijn schoenen en dat zijn altijd gewoon normale degelijke zwarte stappers. Hij heeft een nogal smalle voet (erg smal) dus het is altijd zoeken voordat hij een lekker zittend paar heeft, een van de redenen dat hij bij voorkeur alleen gaat winkelen. Maar deze keer heeft hij grijze suede slof-achtige dingen gekocht die eigenlijk helemaal niet bij zijn kleding staan, en hij is er reuze trots op, en ze waren ook nogal aan de prijs... Hoe pak ik dit nou een beetje tactisch aan.


Naar laatste reactie
Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.

Niet

Hij is er blij mee, dus blijkbaar vind hij ze mooi en zitten ze lekker. En hij moet er mee lopen. Bekritiseerd hij jouw kleding? Zo niet, hooguit als hij er om vraagt zeggen dt het jouw smaak niet is.

Pippe Lientje

Pippe Lientje

05-03-2013 om 13:27

Jeetje...........

als je tegen je eigen vent als niet eerlijk kan zijn....

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

05-03-2013 om 14:14

Kan wel

Maar hoeft niet....

Ik zou hooguit een beetje bijsturen: dus in de trant van, goh schat volgens mij staan die schoenen beter bij die broek en kun je bij wat je nu aan hebt beter ... aandoen. Of heeft hij maar een paar schoenen?

Dan wordt het of uitzitten, of hem (subtiel) zo ver krijgen dat ie ergens nog goedkoop 2e paar op de kop tikt.

krin

krin

05-03-2013 om 14:15

Ook jeetje, maar dan anders

Pippe Lientje, wat heeft dit met eerlijk zijn te maken, als eerlijk zijn hier feitelijk afkraken betekent?
Zijn voeten, zijn schoenen, wat wil je doen, hem verbieden ze nog aan te trekken? Vind je nou echt dat hij ermee voor gek loopt en wil je hem voor een afgang behoeden? Of vind je ze gewoon niet mooi, mede omdat ze te anders zijn dan anders en ben je zo geschrokken van zijn acute gebrek aan smaak dat je daar nodig op moet ingrijpen?
Ik ben het eens met dirksmama. Desgevraagd kun je zeggen dat je ze niet mooi vindt, en als je niet op die vraag kunt wachten, zeg je gewoon op normale toon dat ze jouw smaak niet zijn.

Merel

Merel

05-03-2013 om 15:26

Mijn man

Mijn man zou zeggen, "nou én, ik vind ze wel leuk". Natuurlijk zou hij het leuker vinden als ik ze ook prachtig vond, maar het is zijn smaak. Misschien kan je het nog een beetje bijsturen door te zorgen dat hij ze aandoet bij iets wat er goed bij past, ik ben trouwens nu wel heel benieuwd hoe ze eruit zien, kan je geen plaatje googlen?

Fransien

Fransien

05-03-2013 om 16:18

De schoenen

http://www.vanarendonk.nl/heren/Floris-van-Bommel/10560/Grijs/982.80.2?gclid=COvGnN_u5bUCFchc3godygQATA#44
Dit zijn ze, denk daar een zwarte broek en een oranje corduroy overhemd boven. Toen hij ermee thuis kwam heb ik gezegd dat ik er nog wel even aan moest wennen, dat ik iets heel anders verwacht had. Hij loopt er volgens mij mee voor gek en zijn collega's zullen hem dat niet zeggen. En hij heeft maar 1 paar nette schoenen, de vorige kan hij niet meer aan, die hebben na 3 verzolingen de geest gegeven.

Wat is daar mis mee? ik vind ze super leuk!

Pantoffels? Nou nee zeg. Gewoon lekker vlotte, gezellige, comfortabele schoenen die makkelijk combineren met veel verschillende outfits. Zoals jij het beschrijft met de combinatie vind ik het nog steeds niet klinken als iets dat niet kan. Maar ja, smaken verschillen natuurlijk. Voor gek lopen met deze schoenen? Nee, natuurlijk niet!

Maki

Maki

05-03-2013 om 16:42

Na het lezen..

..van je berichtje had ik me vreselijke schoenen voorgesteld. Lijkt me toch niet dat je hiermee voor gek loopt, wat je stijl ook is. Ik zou meer moeite hebben met een oranje corduroy overhemd

Maylise

Maylise

05-03-2013 om 16:43

Niet netjes

De schoenen zijn op zich prima. Het is ook niet echt mijn smaak maar je loopt er heus niet mee voor gek. Echter het zijn niet echt nette schoenen. Onder een pak bijvoorbeeld zou het inderdaad wat vreemd staan.
Bij een minder net outfit kan het prima. Het hangt dus een beetje af van waar hij werkt of dit soort schoenen problematisch zijn.
Op een bank of een advocatenkantoor is het misschien niet geschikt maar als hij bijvoorbeeld leraar is of sociaal werker dan kan het vast prima.
Desnoods kan hij er toch nog een paar bijkopen als binnenkort blijkt dat hij echt nette schoenen nodig heeft?

margje van dijk

margje van dijk

05-03-2013 om 16:55

Leuke schoenen toch?

Ik vind er echt niets mis mee.
En wat netjes is hangt erg van de context af. Ze kunnen prima voor netjes vind ik. Ze zijn alleen niet stijf. Maar netjes hoeft niet stijf te zijn.

Je man heeft een goede smaak

Margje

mama 5

mama 5

05-03-2013 om 17:03

Leuk

Ik vind het leuke schoenen. Wel duur. Ik denk niet dat ze mooi staan bij een zwarte broek, maar ik houd niet van de combi zwart/grijs. Onder een donkergrijze broek zullen ze wel mooi staan denk ik.
Ik zit er niet op te wachten, dat mijn man zich er mee bemoeit wat voor schoenen ik draag, dus andersom bemoei ik me er ook niet mee. Tenzij hij om mijn mening vraagt natuurlijk.
Ik loop de halve zomer op Birckenstocks, die vindt hij lelijk geloof ik. Hij gaat daarentegen altijd in het pak naar zijn werk, dat vind ik erg lelijk, zo'n pak. Tja.

nathalie

nathalie

05-03-2013 om 17:26

Niks mis mee

vind ik ook. Zelfs misschien bij een zwarte broek, want de onderrand is dan wel donkerblauw maar zo donker (op het plaatje tenminste) dat het ook wel bij zwart zou kunnen passen.
Het zijn geen Nette Schoenen nee, maar dat is een oranje corduroy overhemd ook niet.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

05-03-2013 om 18:04

Nee, prima toch

Onder 3-delig grijs zouden ze wellicht een beetje raar staan. Maar bij een oranje corduroy lijkt me dit prima kunnen.

Tihama

Tihama

05-03-2013 om 18:15

Hahaha

"grijze suede slof-achtige"

Ik zag al pantoffels voor me: sloffen. Over smaak valt niet te twisten, maar ik vind dit dus een prima schoen. En als ik zijn collega was zou ik er helemaal niks geks van denken.

Tihama

marinade

marinade

05-03-2013 om 18:30

Nou fransien

Juist leuk dat je man eens van het degelijke zwarte stappers-pad afstapt. Nu jij nog
Ik vind het leuke sportieve schoenen, niets mis mee.

Leuk juist

Ik vind dit wel leuke schoenen. Lijkt mij overigens heel logisch dat een volwassen man zijn eigen schoenen koopt. Mijn man koopt ook weleens schoenen die ik niet mooi vind. Ik bemoei mij daar niet mee.

Puck

Puck

05-03-2013 om 19:50

Net als maki

Ik dacht hetzelfde als Maki, sorry. Ik vind een oranje corduroy shirt minder mooi dan die hippe schoenen. Bij een 3 delig kostuum zijn ze minder geslaagd, maar dan nog.... lekker zelf laten uitzoeken wat hij draagt. Uit dit draadje blijkt dat jij misschien vind dat hij voor aap loopt, maar dat een heleboel het daar niet mee eens zijn. Misschien stelt dat je gerust?

Fransien

Fransien

05-03-2013 om 20:03

Hmmm

Het stelt inderdaad gerust dat jullie vinden dat hij er niet mee voor aap loopt, ik vind ze namelijk echt vreselijk maar dat was jullie waarschijnlijk al duidelijk. Hij hoeft er niet vreselijk netjes bij te lopen, het is geen type voor driedelig pak (al zou het hem wel staan), hij werkt in de IT en moet er een beetje representabel uitzien, maar pak is zeker geen vereiste.

Roosje Katoen

Roosje Katoen

05-03-2013 om 21:01

Prima schoenen

Maar niet bij een pak of een nette broek, daar zijn ze te sportief voor. Met een mooie donkere spijkerbroek en een leuk overhemd is er niks mis mee hoor.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

05-03-2013 om 21:05

Fransien

Fransien, misschien een ongepaste vraag, maar vind je jullie relatie eigenlijk gelijkwaardig? Ik sta namelijk een beetje te kijken van de manier waarop je schrijft dat hij echt wel zijn eigen schoenen koopt, het gebrek aan vertrouwen dat je hem lijkt te hebben ("hij loopt voor gek en heeft het niet door") en het feit dat je aan óns vraagt hoe je met je man in gesprek moet gaan over die schoenen. Het komt op mij eerlijk gezegd wat vreemd over. Als je dit al een ingewikkeld onderwerp vindt om met hem over te praten, hoe gaan jullie dan om met de echt complexere vraagstukken in het leven?

lennest

lennest

05-03-2013 om 21:05

Mooi!

Ik vind het mooie schoenen, zou willen dat mijn man met zulke schoen thuis komt!

Yaron

Yaron

05-03-2013 om 21:27

Wel hip

Ik vind ze wel hip, zeker onder een spijkerbroek. Maar als mijn man met schoenen of kleren thuis komt die ik niet mooi vind, dan zeg ik dat eerlijk, hij trekt zich er ook niks van aan (helaas), andersom zegt hij het tegen mij ook eerlijk (en ik trek me er soms wel wat van aan)

Verstuurd met de Ouders Online iPad app.

Idd leuke schoenen...

maar niet bij alles.

Maar dat geldt voor bijna elke schoen denk ik. Ik snap nooit zo goed als volwassen mensen maar 1 paar schoenen bezitten en nieuwe kopen als die echt af zijn. je kunt toch niet bij elke outfit dezelfde schoenen aan? Niet qua model, maar sowieso al niet qua kleur. Of je moet idd altijd in een spijkerbroek lopen of zo.

Kostentechnisch maakt het volgens mij ook al geen moer uit. Als je meerdere paren schoenen hebt gaan ze ook langer mee. Klein beetje tijdloos inkopen (bij herenschoenen al helemaal geen probleem) en klaar is kees.

Ingrid (man met minstens 10 paar schoenen denk ik. Hij heeft een schoenentic. Maar zijn oudste paar is vast wel 8 jaar oud.)

Dendy Pearson

Dendy Pearson

05-03-2013 om 21:42

Tjonge

Wat een lelijke schoenen. Ik vind ze echt niet mooi. Maar als mijn man daar gelukkig mee zou zijn, dan mag dat van mij. Ik loop in de zomer ook graag op Birkenstocks, dit jaar met pauwenprint. Die vindt mijn man ook spuuglelijk, maar het interesseert hem verder niets hoor.
Dus ik zou er niets van zeggen hoor.

Dendy

toja

toja

05-03-2013 om 21:45

Hip

Ik vind het ook leuke hippe schoenen. Leuk met een spijkerbroek en en leuk overhemd (oranje corduroy klinkt dan weer niet hip ).
Ik had hele andere schoenen verwacht na je beschrijving, haha. Een soort grijze instappers of zoiets....

Verstuurd met de Ouders Online iPad app.

Tango

Tango

05-03-2013 om 22:02

Precies ja

Grijze instappers, of van die sloffen met een open achterkant, daar dacht ik aan. Dit valt toch wel mee. Vind het een leuke schoen hoor, wel duur. Man hier koopt vooral bij de Schoenenreus, liefst zo goedkoop mogelijk. En dan komt hij ook weleens met een vreemde schoen thuis. Laatst een paar lelijke sportschoenen maar ja die draagt hij toch niet zo vaak. Ik zeg het ook eerlijk als het mijn smaak niet is. Niet dat hij zich daar iets van aantrekt...maar dat geeft ook niet.

Kaaskopje

Kaaskopje

06-03-2013 om 00:13

Nou spuit 11 ook nog even

Niks mis met die schoenen Ik vind het schoenen voor onder een spijkerbroek. Donkerblauw of grijs. Zwart.. mwah, het kan wel, maar het zou mijn keus niet direct zijn. Ik vind het niet echt schoenen voor onder een zwarte pantalon.
Om eerlijk te zijn zou ik eerder verbijsterd zijn over het bedrag van de schoenen dan over de schoenen zelf. Maar dat is een kwestie van wat je te besteden hebt voor dit soort dingen.
Ik deel met een aantal de verbazing over dat je dit niet direct met je man hebt besproken. Natuurlijk is het lastig om kritiek te geven over iets waar je man duidelijk blij mee is, maar zoals bij veel is het de toon die de muziek maakt. 'Ik zou misschien niet deze schoenen gekozen hebben, maar als jij er blij mee bent, ben ik blij voor jou.', klinkt aardiger dan 'Wat een spuuglelijke dingen, daar loop je mee voor aap.' Ik zou wel suggesties doen over waar de schoenen goed bij passen. "Misschien moet je ook een paar nieuwe broeken kopen, die mooi staan bij je schoenen."

Wikke

Wikke

06-03-2013 om 01:03

Leuke schoenen, maar ook andere kopen

Ik vind het ook best leuke schoenen. Helemaal geen rare.

Maar: je man moet wel ook andere schoenen kopen. Het is namelijk beter voor de voeten en voor de schoenen om af te wisselen. En: geen enkele schoen past overal bij. Niet bij alle kleren, maar ook niet bij alle gelegenheden, omstandigheden en weer. Dus: meer schoenen aanschaffen, en ze allemaal afdragen, dan kom je uiteindelijk net zo duur uit.

En je man heeft geen goedkope smaak en een voorkeur voor kwaliteitsschoenen, kennelijk. Wat dat laatste betreft mag je blij zijn. Wat het eerste betreft: moedig hem aan om vaker in de uitverkoop bij goede schoenenwinkels of op Internet te zoeken. Nu kun je op Internet nog goede aanbiedingen voor "winterschoenen" vinden. In juni start de zomeruitverkoop al weer. Zwartjes (in Amsterdam en Amstelveen) bijv., die dit soort schoenen verkoopt maar ook veel "nette schoenen", kondigt de uitverkoop altijd goed aan.

Ik had me iets heel anders voorgesteld!

Ik kreeg visioenen van die grijze instap opa-pantoffels...

Dit vind ik een keurige, zij het wat dure, schoen, die prima past bij de wat informelere kledingstijl in de IT-sector. Als advocaat, notaris of bankier kun je misschien beter van die zwarte begrafenisschoenen dragen. Maar met deze schoenen loop je volgens mij niet snel voor gek. Dat loop je eerder met een oranje shirt als het geen WK is, vind ik.

Rafelkap

Rafelkap

06-03-2013 om 06:16

Jaren mee

Het valt wel mee met de prijs want een van Bommel gaat jaren mee. Mijn man doet echt jaren met zijn van Bommels (andere) en hij draagt hetzelfde paar het hele jaar door. Als ik vind dat een aankoop minder geslaagd is zeg ik gewoon dat ik iets niet zo mooi vindt. Deze schoenen zijn meer voor in de lente/zomer en mooier bij een lichte broek of spijkerbroek. Koop idd een ander paar dat wat donkerder is.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.