Home » Forum » Man mishandelt mij

Man mishandelt mij

22 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Manon75
Man mishandelt mij

Ik hoop dat ik mijn verhaal wat duidelijk neer kan zetten. Ik ga een poging doen. In 2012 ben ik gescheiden van mijn ex man omdat hij mij mishandelde. Was een relatie van 12 jaar. Dit zou mij nooit meer overkomen....dacht ik.

Ik ben best snel weer getrouwd met mijn huidige man, het voelde goed en hij was erg lief voor mijn beide kinderen. (Uit mijn vorige huwelijk) Zij zijn nu 13 en 15. Samen hebben wij ook een kindje gekregen, nu 2 jaar. Mijn man is dominant, dat zag ik toen ook wel maar denk dat ik de signalen niet op wilde pikken, niet nog een keer. Hij houd van een borrel en als hij drinkt is hij poeslief, wil overal over praten. Maar de volgende dag is hij heel erg boos, schelden, boze blikken. Hij drinkt steeds meer, nu zo.n drie x PW en dan ook stevig. Als ik er wat van zeg dan is het mijn schuld want door mijn gedrag gaat hij drinken. Als ik de dag ma zijn drinken er wat over zeg dan word ik verrot gescholden...ben ik een hoer of nog erger. Soms trekt hij mij aan mijn haren vd bank af. Laatst had ik een heel blauw been. En ik ben een waardeloze moeder in zijn ogen, terwijl ik altijd degene ben die voor de kinderen zorgt. We werken beide en als het geld binnen komt dan pint hij weer 100 euro of zo om inde kroeg te verdwijnen.

Ik ben het zat!! En wil niet langer dat mijn kinderen in deze situatie zitten. Een haar terug is het dusdanig geëscaleerd dat hij een straatverbod kreeg van 10 dagen. Vele gesprekken gehad bij Fier. Hij is toen voor een half jaar naar het buitenland vertrokken maar sinds hij terug is, is het een drama. Ik wil weg maar ik weet niet hoe??? Hij zegt steeds dat hij zal zorgen dat de kinderen bij mij weg worden gehaald. Er zijn schulden. (Heb vroeger met mijn ex al bij het gkb gezeten dus daar lan ik niet terecht) Ik sta ingeschreven bij de woningbouw maar nig niet lang genoeg, niet eens voor een flatje)

Ik weet het niet meer. Ik wil dit niet voor mijn kinderen, ben op, kapot. Ben vd week ingestort op mijn werk, kon niks anders dan huilen. Ik ben er weer ingetrapt. Daar ben ik ook zo bang voor. Hij kan zo mooi lullen dat hij iedereen naar zijn kant krijgt. Ik heb voor maandag een afspraak staan bij de huisarts. Ben zo bang dat veilig thuis erbij komt en dat ik idd door zijn praatjes de kinderen kwint raak. Hij zegt al steeds “ ik zorg dat de jongste in een pleeggezin komt, want je bent waardeloos”. Sorry van mijn lange verhaal.

Manon75
Typfouten

Mijn excuses voor de typfouten, lig op bed en typ dit op mijn iphone

skik
Pleeggezin?

Ach meis toch, wat een ellende. Ga na de huisarts, zoek hulp en ga weg bij die man. En je kindje gaat niet naar een pleeggezin. Die blijft gewoon bij jou. Als die man van je je kind van je af wil pakken zou hij er wel voor zorgen dat hij de zorg op zich zou nemen, maar hij dreigt met een pleeggezin? Geen poot om op te staan. Sterkte!

skik

tsjor
Fier

Kun je kontakt opnemen met Fier? Misschien kun je naar een blijf-van-mijn-lij-huis.
Tsjor

Sonja
bewijs

Sonja, heel naar dat dit je nogmaals is overkomen. En dat je situatie met geld en gezamenlijk kind zo penibel is.

Maar hierin blijven is veen oplossing.

Als je bang bent dat hij mooi praat en mensen kan ompraten (herkenbaar, die heb je er meer), is het dan een idee dat je eerst bewijs verzamelt door een paar dingen te doen:
- met je iPhone opnames te maken (heb je een hoesje erom heen waardoor je door voorkant niet ziet? - zo nee? Koop eerst zo'n hoesje) van zijn boze buien en van gesprekken met hem over zijn teveel drinken en zijn boze buien en geweld na afloop. Probeer hem te laten bekennen dat hij zegt dat het jouw schuld is dat hij zo doet. Beschrijf de mishandelingen die hij jou heeft aangedaan en vraag of hij snapt daar je dat niet meer wil (zodat vastligt dat hij het niet ontkent maar jou de schuld ervan geeft). Eis dat hij er wat aan gaat doen, concreet. Behandeling dus voor zijn drinken (ik begrijp dat het alleen daaraan gerelateerd is?).
- ga naar de politie om te vertellen wat hij jou aangedaan heeft. En vraag wat zij ermee kunnen en wat ze je adviseren. Zorg dus dat het in elk geval vastgelegd wordt en vraag of je daar een kopie van kunt maken (of evt een foto).
- als je niet meteen vandaag durft te vertrekken, ga bij de eerstvolgende mishandeling meteen naar de huisarts of eerste hulp om foto's te laten maken van de mishandelingen en wees daar klip en klaar (niet bagatelliseren) en ga dan weer naar de politie om het in het dossier toe te laten voegen.
- mocht je niet meteen durven te vertrekken en hij mishandelt je weer, bel het alarmnummer (woon je in NL of België?) zodat ze meteen komen en dat in hun dossier genoteerd wordt
- zijn je kinderen erbij als hij jou mishandelt of in huis en hebben ze het door? Leg hen uit dat als het nog een keer gebeurt ze *meteen* het alarmnummer moeten bellen. Als zij het vaker hebben gezien, dan kunnen zij dus ook getuigen voor jou en hoef je je al helemaal geen zorgen te maken dat je je kind kwijt raakt.
- diet hij de kinderen ook wat aan? Ben je bang je kind 50/50 met hem te moeten delen (bang voor het kind)? Win dan nu alvast juridische hulp in wat je wel/niet moet doen. Als je weinig inkomen hebt kan je vast een toevoeging (betaalde rechtshulp) krijgen. Zoek wel op internet eerst goed naar een advocaat gespecialiseerd in echtscheidingen en liefst ook iemand die veel ervaring heeft met mishandelende mannen (huiselijk geweld). Vraag er expliciet naar als je niets op websites kunt vinden en of zij als ze die ervaring niet hebben, iemand weten die die ervaring wel heeft.

Ik heb geen tips rond huisvesting, maar zodra je kunt regel een andere woning. Liever mindere (kleinere) woning dan bij iemand met geweld in huis.

Sterkte.

Manon75
Bewijzen

Ik heb idd bewijzen, video opnames dat hij tekeer gaat en fotoos van de blauwe plekken. Heb idd een hoesje om mijn foon zodat hij niet doorheeft dat ik hèt opneem. Screenshots van app gesprekken waarin hij mij voor alles uitmaakte wat lelijk is.

Hij heeft de kinderen nooit aangeraakt. Dreigt er voor te zorgen dat de kinderen bij mij weg worden gehaald want ik ben een waardeloze moeder zegt hij. En niemand zou mij geloven want ik ben gek etc etc. Ik heb mijn ouders nog maar mijn vader woont in het buitenland en mijn moeder aan de andere kant van Nederland. Volgens hem is dat omdat ze mij niet meer moeten. Ik heb idd niet heel veel contact met mijn moeder maar dat is denk ik omdat zij goed met de situatie weet om te gaan. Ze weet het nl wel.

Ik heb wel inkomen, werk 20 uur in de week. Zal dan ander werk moeten zoeken omdat ik buiten mijn eigen woonplaats werk. Ik kan straks geen auto meer betalen ivm schulden. De schulden zijn opnieuw ontstaan omdat hij totaal niet met geld om kan gaan. Zodra er geld is moet het ook op en geef ik hem de pin niet dan word hij hartstikke boos.

Ik zie het gewoon even niet meer, alles om mij heen lijkt gitzwart. Ik wil niet bij (de weinige) vriendinnen aan kloppen, ze zien mij weer aankomen.

Wel is er vorig jaar hulp geweest vanuit het wijkteam en Fier. Dat is afgesloten omdat hij naar het buitenland vertrok en alles rustig was in huis. Hij kwam dan 1x per maand vier dagen thuis en dat was te overzien..die paar dagen.

Angela67
rekening

begin alvast geld achter te houden op een slimme manier, is er iemand die je hierin kunt vertrouwen? eigen rekening openen waar hij niets van weet?
gr Angela

V@@s
kind kwijtraken

Het is lastig om als je erin zit hier objectief naar te kijken, maar mij lijkt de kans groter dat je je kinderen kwijt raakt als je ze in deze situatie laat. Juist om je kinderen te behoeden moet je zo snel mogelijk weggaan of zorgen dat je partner vertrekt. Van wie is het huis? Huren jullie? Of is het zijn eigendom?

Manon75
Rekening

Ik heb internetbankieren op mijn iPhone, op deze rekening komt zowel mijn salaris als die van hem. Hij weet dus hoeveel erop staat en kan de overschrijvingen zien. Ik heb wel eens mijn wachtwoord veranderd maar dan word hij woest. Dan pakt hij mijn foon af en wil deze door midden breken als ik hem het wachtwoord niet geef.

Doenja
zorg

Open een nieuwe bankrekening alleen op jouw naam. Zorg dat je werkgever weet dat er binnenkort een moment komt dat je salaris op een andere rekening gestort moet worden.
Ik weet even niet wat ik moet zeggen Manon, heb er jaren in gezeten. En weet hoe het is. Je denkt dat je er nooit meer uitkomt. En je bent bang je kinderen te verliezen. Die angst is reëel. Ik mag mijn kinderen ook bijna niet zien, doordat ik schulden opliep en te weinig inkomen had daarna om een zelfstandige woonruimte te huren.

tsjor
Hulp

Inderdaad: eigen bankrekening. Maar zodra jouw salaris daar niet meer op binnenkomt zal er ruzie ontstaan, dus rond die tijd moet je echt weg zijn.
Kijk of het mogelijk is dat je moeder een vluchtadres kan zijn. Wat zijn dan de gevolgen voor de kinderen (school) en voor jou (werk)? Kun je in die omgeving alvast werk zoeken, een school voor d ekinderen zoeken, inschrijven voor een huurwoning etc.?
'Wel is er vorig jaar hulp geweest vanuit het wijkteam en Fier. Dat is afgesloten omdat hij naar het buitenland vertrok en alles rustig was in huis. Hij kwam dan 1x per maand vier dagen thuis en dat was te overzien..die paar dagen.' Hij is terug en de problemen zijn terug, dus ik denk dat het goed is om kontakt op te nemen met het wijkteam en Fier.

Tsjor

Jasmijn
met die rekening

Je kunt een eigen rekening openen en dan van je salaris rekening contant geld opnemen en dit weer storten op je eigen rekening. Telkens kleine beetjes zeg maar. Als hij bijvoorbeeld vraagt waar die 100 euro is die je hebt opgenomen, dan zou je kunnen zeggen dat je er boodschappen (contant) van hebt gedaan, zoiets.
Zou je in nood bij je moeder terecht kunnen?

Sonja
Geld

Ik neem aan dat jullie in gemeenschap van goederen getrouwd zijn?

Dan is dus al het geld van jullie samen. Alle tegoeden en schulden moeten jullie delen.

Als je nu een eigen rekening opent (sowieso nu al doen! - misschien nog even wachten met salaris erop laten storten), is al het geld op die rekening OOK van hem. Formeel. Maar hij heeft er recht op.

Dus: als je geld wilt wegsluizen moet je dat anders doen. Normaal zou ik dan niet adviseren, maar als je een man heeft die jou regelmatig onder bedreiging geld laat pinnen wat hij dan gebruikt (hoezo - heeft hij zelf geen pinpas??), dan zou ik weinig scrupules hebben om nu een plan te bedenken om in elk geval een deel van het geld weg te sluizen. Maar dan dus niet op een eigen rekening zetten (dat is nl. voor de helft van hem!), maar in een ouwe sok doen, bij je moeder neerleggen, op een andere plek contant, waar hij niet van weet.

En het slimste is om dat (dus) te doen met contant geld. Dus neem vaker contant geld op om boodschappen en andere dingen van te kopen en sluis steeds een klein deel (zodat het niet opvalt) weg naar jouw ouwe sok. Dit kan je doen zolang jullie nog samen wonen en in elk geval tot het bedrag dat hij door bedreiging jou afhandig heeft gemaakt (meer kan natuurlijk ook, maar tot dat bedrag zou ik er bij zo'n man zelf geen moeite mee hebben).

Sonja
Hoe snel

Hoe snel wil je weg? Zo snel mogelijk? Of wil je goed voorbereid zijn?

Als je goed voorbereid wilt zijn zou ik, naast die andere tip, beginnen met het vinden van een beter betalende baan. Dus meer uren en hoger salaris. Dat is altijd handig, al is het maar om meer te kunnen huren en die schulden langzaam aan af te betalen.

In de tussentijd zou ik zuinig zijn met uitgaven (sorry, ik begrijp niet waarom mensen met schulden met een iPhone rondlopen, hopelijk een hele oude?), dus niet meer dure dingen kopen. Ook met boodschappen: hoe goedkoper hoe beter (en meer wegsluizen).

Als je een beter betalende baan (op reisafstand van waar je nu woont) vindt, kan je makkelijker iets anders huren in de buurt. Hopelijk hebben anderen nog tips voor woonruimte vinden.

Zorg dat je je bewijs veilig stelt! Dus NIET alleen op je eigen telefoon, maar sla het op op je laptop en op een usb stickje bij familie of zo.

Manon75
Verdere uitleg

Het huis waar wij in wonen is van mijn schoonouders, wij huren het van hun. Ik heb al veel huisjesmelkers gebeld maar ook zij hebben weinig tot niks.

Dat mijn man geen eigen pinpas heeft is omdat het mijn rekening is, staat alleen op mijn naam dus geen en/of rekening. En hij heeft daarvan geen pas omdat hij dan steeds staat te pinnen, helemaal als hij gedronken heeft. Dan is er geen rem bij hem...nergens op.

Ik heb idd een iPhone, deze heb ik al jaren met een abonnement van 8.50. Heb geen huistelefoon en wil wel kunnen bellen ivm de kinderen (naar school, huisarts etc) Zit ook nooit over mijn belminuten heen. Ik doe al bij de Aldi boidschappen, maak een werklijst en dat gaat prima.

Ik werk in de zorg via een uitzendbureau....20 uur op papier maar werk vaak meer.

tsjor
Vraag van Sonja

Ik denk dat de vraag van Sonja relevant is: 'Hoe snel wil je weg? Zo snel mogelijk? Of wil je goed voorbereid zijn?'

Je kunt ook twee dingen doen: organiseer een noodscenario en werk aan een goed voorbereide echtscheiding.

Dat de rekening alleen op jouw naam staat is op zich gunstig, dat het huis van de schoonouders is ook. Je hoeft hem dan alleen maar te vragen een rekening te openen, waarop hij (of jij) zijn salaris stort. Ji hebt dan ondertussen jouw inkomen.

Dat je werkt in de zorg is ook gunstig, dat kan op veel plaatsen.

Voor een noodscenario heb je nodig:
- pinpas
- paspoort
- vervoer
- adres voor eerste opvang
- telefoonnummers van werk, scholen van kinderen, politie

Voor een goed voorbereide scheiding heb je nodig:
- woonadres
- werkadres
- school voor kinderen
- kinderopvangadres
- advocaat

Ongetwijfeld vergeet ik dingen, dus ik hoop dat er aanvullingen komen.

Tsjor

Sonja
geld

Heeft je man wel een eigen rekening?
Komt zijn salaris daarop binnen?

Waar betalen jullie gemeenschappelijke kosten (huur,,gwl, internet, boodschappen, onkosten kinderen) van?

Zijn jullie inderdaad in gemeenschap van goederen getrouwd?

Eens met Tsjor, zorg voor een noodscenario en regel een goed voorbereid vertrek.

Eva
Opnames

Ik vraag me af of stiekem gemaakte opnames uiteindelijk als bewijs meegenomen worden, dat kan een ander misschien beter beoordelen. Ik weet wel dat ik op mijn vingers getikt werd toen ik zonder overleg een opname aan een psychiater wilde laten horen van het geschreeuw van mijn man. Of hij het wel goedvond dat ik dat liet horen. Ze vond het niet netjes van mij om dat zo plompverloren te doen en de opnames gingen ongehoord weer in mijn tas.

annie
Maar Eva

Wat zou een psychiater met zo'n opname kunnen doen? Welk doel zou het kunnen dienen, waarom wilde je dat laten horen?

tsjor
Geen strafzaak

' Bewijzen' zijn alleen maar relevant als het om strafzaken gaat. Maar relatieprobemen gaat om civiele zaken: twee verschillende mensen, twee verschillende meningen. Dan zijn ' bewijzen' niet ter zake doende.

Tsjor

Sonja
Tsjor

"' Bewijzen' zijn alleen maar relevant als het om strafzaken gaat. Maar relatieprobemen gaat om civiele zaken: twee verschillende mensen, twee verschillende meningen. Dan zijn ' bewijzen' niet ter zake doende."

Dit is onzin.

Ook in civiele procedures (echtscheidingszaken) heb je met bewijs te maken.

Ben jij jurist, Tsjor?
Ik denk het niet.

Ik wel.

Dus graag niet zulke stellige uitspraken over juridische kwesties doen (die dan ook nog fout zijn).

En voor de duidelijkheid: als particulier mag je gewoon zonder toestemming van de ander opnames maken en die kan de rechter gewoon meenemen als bewijs.

tsjor
Sonja

Als het gaat om echtscheiding wordt er toch geen schuldvraag vastgesteld? Dus je hoeft toch niet te bewijzen dat de ander je mishandelt? Ik heb wel meegemaakt dat dergelijke ' bewijzen' als niet-ter-zake-doende opzij werden geschoven. Tot frustratie van degene die het verzameld had.
Als iemand aangifte wil doen wegens mishandeling is het wel relevant.

Tsjor

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.