Home » Forum » Mcfight

Mcfight

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

15 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Ronja
Mcfight

Vandaag reden we na een lange dag in de auto met een kapotte airco en twee tieners en 1 kind naar huis. Ik stelde voor om langs de mcdrive te gaan. Het was sws al te laat om nog te gaan koken bij thuiskomst. Tieners en zoontje vinden dit alledrie geweldig en hadden dit al gevraagd en ze hadden zich gezien de omstandigheden echt kranig gedragen (2 uur bij oma op gezeten voor oma's verjaardag, achterbank is nogal krap voor drie slungelige kids en niet geklaagd en het was loeiheet door de kapotte airco).
Man had niet zoveel zin in de mcdrive, maar ik gaf aan dat hij later nog een pizza kon bestellen ofzo (dat vindt hij veel lekkerder dan dat mcdonalds eten). En hij gaf aan: nou vooruit dan, ik neem wel zo'n burger met bacon dan.
Man reed en moest dus de bestelling doorgeven (aangezien dat 'spreekding' aan de bestuurderskant zit) Hij vroeg mij vast alles op te schrijven zodat hij de bestelling goed door kon geven. Dat deed ik, maar ik schreef voor één van de kids met m'n domme hoofd het verkeerde product op. Manlief las braaf het lijstje voor, maar bij dat product riepen dochter en ik: Sorry het moet een sunday ijsje zijn! Ssst mond dicht riep mijn blijkbaar enigszins gestreste partner. En hij herhaalde de foutieve bestelling. Dochter had maar één ding doorgegeven (zou thuis nog een boterham pakken) en zo had zij dus in feite niets. Dus herhaalde ik nogmaals wat het juiste product moest zijn: een sundayijsje!! Manlief werd hierop woedend! Hij riep heel hard (de persoon aan de andere kant van de lijn was hoorbaar geschrokken) ' Houd je kop!' en herhaalde (ook al wist hij inmiddels het juiste product) het lijstje. Het uitje, wat tot dusver best aardig was verlopen, viel meteen in het water. De kids waren geschrokken, manlief zei de hele route niets meer en ik had geen zin meer in wat voor eten dan ook.
Hoe zouden jullie hierop reageren? In het verleden werd ik of erg boos als partner zo reageerde. Woorden als 'houd je kop' vind ik nl echt onacceptabel. Als mijn kind of wie dan ook dat tegen mij zegt, zou ik daar echt iets van zeggen. Ik zei dus ook tegen mijn man: ik vind dit echt geen taal zeg, om tegen je vrouw te bezigen. Hierdoor werd hij alleen nog maar bozer. Hij vind het altijd nogal stressvol bij de macdrive (normaal roept iedereen mee als één van ons de bestelling doorgeeft, wat natuurlijk niet handig is) en nu wilde hij het eens goed doen zonder gedoe. Ik snap dat hij dit niet leuk vond, maar wat hadden we aan een product dat toch niemand wilde hebben.
Wat is nu een goede reactie volgens jullie: Boos worden vanwege het 'houd je kop' of hem maar vergeven vanwege de voor hem stressvolle situatie op een toch al hete dag achter het stuur. Hij zit nu boos in de tuin omdat wij door hem heen riepen terwijl hij al twee keer aangaf dat we stil moesten zijn en omdat wij volgens hem vaker zulk irritant lastig gedrag vertonen.

Triva
de goede reactie was

meteen roepen: oh sorry ik heb een foutje gemaakt, x moet een sunday ijsje zijn.

Ronja
Precies dat

riep ik idd, maar hij was toen al aan het bestellen.
Probleem is, ik heb niet een heel gezond beeld van relaties gekregen toen ik jong was, en nu twijfel ik altijd erg. Vroeger als mijn toen vriend me uitschold voor dombo of dingen zei als rot op huilde ik. Na therapie werd ik heel assertief, ik pikte het echt niet meer als hij schold. Inmiddels zou ik graag naar een wat normale reactie willen.
Ik heb nu gezegd: sorry dat ik het niet goed had genoteerd, want ik snap dat het voor jou een stressvol moment was, maar ik vind het echt niet oké dat je meteen roept 'kop dicht'.

Maro
nou ja

Als jij hebt gezegd `sorry dat ik het niet goed had genoteerd, want ik snap dat het voor jou een stressvol moment was, maar ik vind het echt niet oké dat je meteen roept 'kop dicht'.
dan kan je toch eigenlijk verder niks. Dan heb je het goed gedaan. Eigenlijk zou ik het nu netje van hem vinden als hij zou zeggen `ja sorry dat ik schreeuwde, maar ik was gestresst` En dan samen kijken hoe je het in de toekomst beter aan kunt pakken

Jung
Ooh herkenbaar

Mijn man wordt daar ook altijd gestresst van. Vond ik altijd zo overdreven maar hij is niet de enige lees ik. Verder eens met Maro.

AlisonH
Eens met Maro

En verder een tip: laat je man ietsjes verder doorrijden, dan kan degene die links achterin zit de bestelling doen. Doen wij ook altijd, man heeft er ook een hekel aan.

Sallie
Sneu

voor je kinderen, wat je nog zou kunnen doen (en misschien gedaan hebt) is het iig even met ze oppakken.

En als dit te stressvol voor hem is gewoon niet meer doen zo. Idd kind op achterbank laten zeggen, of als het niet alleen een mc drive js auto even parkeren en binnen gaan bestellen. Of bestellen, tegenwoordig bezorgen ze ook.

En misschien hadden niet alleen de kinderen zich kranig gehouden die dag maar hij ook.

Phryne Fisher
Hmmm

Ik ben ook niet op mijn best als ik het warm heb en tegen mijn wil iets ga doen (naar de Mac). Daarbij heb ik een hekel aan de McDrive, dus ik kan me de uitbarsting voorstellen. Ik zeg zelf wel altijd sorry als ik verbaal uit de bocht vlieg, en vind het al snel zielig als kinderen niet hun gewenste ijsje krijgen.
Mijn partner kan flink mopperen en opdrachten geven als we samen klussen. Ik laat dat lijdzaam over me heen komen. Het is niet persoonlijk bedoeld en als de klus klaar is, is hij weer gewoon lief.
Niet te vaak doen, dat soort stressvolle dingen.

Tinkerbel
Sorry zeggen

Ik herken het, wordt er ook altijd geïrriteerd van als dochter doorheen tettert, dus snap het ergens wel. Het is niet netjes van hem dat hij dat roept en naderhand mag en kan hij daar wel sorry voor zeggen vind ik. Daarna het voorval vergeten.

Wendelmoed
Banaan

Zelf houd ik van bananenmilkshakes maar vraag altijd om aardbei.
Mijn man komt dan blij aan met een milkshake voor mij en verwacht een dank je wel terwijl ik juist teleurgesteld reageer omdat het niet de goede smaak is.
Dat is de kinderen ook al overkomen en inmiddels is het bij ons thuis een running gag dat ik altijd aardbei vraag terwijl ik banaan wil.
Het is gewoon mijn fout en ik weet dat inmiddels. Ze vragen het me ook gewoon niet meer want ik wil toch banaan...

Inmiddels heb ik ook geleerd om er niet over de zeiken en het gewoon op te drinken, want niets zo vervelend als iemand een plezier willen doen en dan gezeur krijgen, en in mijn geval nog onterecht ook.

In een gezin samenleven betekent wennen aan elkaars quirks.

Dat je man het bestellen erg stressvol vindt, het tegen zijn zin moet doen terwijl hij ook al moet rijden, en dat het dan toch weer niet goed is en iedereen gaat zeuren, daar zou ik ook van ontploffen. Het klinkt niet als iets dat aan hem ligt, eerlijk gezegd.
En het is niet alleen zijn verantwoording om het gezellig te houden, hij is geen reisbureau.

Eef
Normaalgesproken

Ronja, is je man normaalgesproken wel lief en respectvol naar jou?

Zo ja, dan zou ik er geen punt van maken en volgende keer echt ervoor zorgen dat degene linksachter de bestelling doet of dat jullie van plaats verwisselen voordat je die straat van de MacDrive inrijdt om stress bij je man te voorkomen.

Als hij echter vaker respectloos is naar jou en geen excuses aanbiedt, dan .. tja. Goed gesprek misschien.

juf Ank
wendelmoed

hhhuh...je wil een banaanmilkshake maar je vraagt om een met aardbei. En als man met aardbei aankomt ben je teleurgesteld?
Serieus....Waarom doe je dat dan?

Ad Hombre
Ank

Hormonen denk ik ;-)

Sallie
Oh ik snap dat!

Bananen willen en aardbei roepen...
Tsja dat kunnen hormonen zijn, stress, verbaal niet zo sterk of slim of kom maar op, tig redenen te bedenken.

Lastige is vaak een beetje dat we een erg verbale samenleving zijn en dus ook erg vh verbale uitgaan.
We nemen alles wat gezegd wordt _dus_ ook heel serieus.

Is zeker een grote valkuil binnen mijn eigen relatie. Hoewel ik zo goed weet van mezelf dat ik vaak net 'het verkeerde' zeg, dwz, iets dat ver afstaat van wat ik bedoel (maar ik ben nu eenmaal verbaal niet zo sterk), ik toch zo mijn verwachtingen heb naar partner en van hem eigenlijk wel verwacht dat hij meent wat hij zegt enz...

Bij mijn (andere) medemensen kan ik vaak wel goed tussen de regels doorlezen en hun bedoeling ergens er tussen in toch oppikken. Maar bij partner lukt dat niet zo goed.
(terwijl partner daar echt heel slecht in is, in verbaliseren dus wat hij bedoelt)

Bella1234
No big deal

Hi!
Dit komt mij heeeel bekend voor, mijn vader is ook altijd zo’n stress kip. Vroeger als we bijvoorbeeld in een restaurant zaten moest hij perse de bestelling doorgeven en als 1 van ons er dan doorheen tetterde naar de ober....” sssssst hou je mond”. Ik moest er altijd om lachen en als me vader was uitgepraat zei ik snel; Meneer sorry maar ik wi dit ipv dat. Mijn vader was dan al weer helemaal geïrriteerd dat ik toch nog de ober aansprak om de bestelling te veranderen. Ik denk dat iedereen wel een soort autisme heeft of een soort tik, met zulke dingen merk ik het vaak bij mijn vader. Of een soort van perfectionisme dat hij perse de bestelling helemaal foutloos wilt doorgeven. Misschien echt een vader/manne ding? \_0_/ IDK
Ik zou me er als ik jou was niet te druk om maken, misschien kan je het op een grappige manier aankaarten? Zodat hij niet nog geïrriteerder word? Maar volgens mij is hij buiten dit incident gewoon wel lief toch?

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.