Home » Forum » Mijn man wil contact met andere vrouwen niet opgeven

Mijn man wil contact met andere vrouwen niet opgeven

3 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Lady Butterfly
Mijn man wil contact met andere vrouwen niet opgeven

Hallo,

Mijn man en ik kennen elkaar al 31 jaar, waarvan we 23 jaar getrouwd zijn. Ons huwelijk is geen easy ride geweest. Mijn man komt uit een probleem gezin met alcoholmisbruik en echtscheidingen. Dit heeft ertoe geleid, dat hij een depressie heeft gehad en een aantal jaar later zat hij tegen een tweede depressie aan. Daarnaast heeft hij alle ruimte gekregen om zich te ontwikkelen en om te studeren (Hoge school en daarna universiteit). We 2 kinderen (inmiddels 13 en 9 jaar) en ik heb mijn carrière stopgezet om voor de kinderen te zorgen.
Voor jaren kabbelde ons huwelijk zomaar een beetje voort. We vonden het beide eigenlijk wel OK en hebben beide niet veel energie in het huwelijk en elkaar gestoken. Het is niet zo, dat we geen gevoelens voor elkaar hebben. Maar we doen zomaar ons dingen uit automatisme. Inmiddels is het seksleven ook tot een nulpunt gedaald (al jaren). Dus het lijkt een broer-zus relatie te zijn geworden. Daar zijn we beide debet aan. Onbewust zit er bij ons beide wel een gevoel van ontevredenheid, maar geen van beide neemt initiatief om het aan te pakken. Het kabbelt maar voort.
Totdat mijn man op een dag in gesprek raakt met een vrouw tijdens een treinrit. Ook zij zit in een onbevredigende relatie en het gesprek maakt daardoor het een en ander bij mijn man los. Nadat mijn man er met een vriend overgesproken heeft, besluit mijn man het gesprek met mij aan te gaan. Daarin vertelt hij ij, dat hij niet verder wil in een broer-zus relatie. Dat hij wakker geschud is door het gesprek en dat we moeten bekijken hoe nu verder.
In de gesprekken die hierop volgen, zijn we tot elkaar gekomen. We hebben een aantal randvoorwaarden met elkaar afgesproken, waaraan we beide zouden werken. En we hebben ook beide duidelijk uitgesproken, dat we met elkaar verder willen. Dat er nog steeds sprake is van liefde voor elkaar. Inmiddels hebben we het vuurtje in bed weer doen oplaaien. Dat is vooral dankzij mijn inspanningen tot stand gekomen. Uiteraard heb ik niet in mijn eentje seks, maar de aanzet om het nieuw leven in te blazen komt van mij en niet zozeer van mijn man. De punten waar mijn man aan moest werken, zijn nog ongewijzigd. Daar is nog weinig tot geen vordering in gemaakt. Ook blijkt hij nog steeds contact te hebben met de vrouw uit de trein. Maar zolang je in gesprek blijft, kan het nog goed komen. We willen er uiteindelijk samen voor gaan.
Maar dan blijkt, dat hij met nog meer vrouwen contact heeft. Niet via de app, maar via een speciale app-site KIK, waar je "anoniem" elkaar kunt ontmoeten. Als ik hem ermee confronteer, ontkent hij eerst natuurlijk. Als hij merkt, dat ontkennen geen zin heeft, geeft hij toe maar zwakt hij alles af. "Het heeft niets te betekenen". "Het zijn maar algemene gesprekken". Alleen vinden deze gesprekken pas plaats als ik in bed lig. Eerst wordt gecontroleerd of ik al slaap en dan gaat hij de aan het appen. Ik heb mijn man te kennen gegeven, dat ik wil dat het stopt. De teksten die hij algemeen vindt, vind ik niet zo onschuldig: "……Daarom ben je ook zo leuk……Ik wil je graag een keer ontmoeten……Mijn privacy is voorbij want er komt iemand thuis…….welterusten lieve [haar naam] xxx……[mijn naam] wou seks maar ik was er met mijn hoofd niet bij…….". Voor mij zijn dit geen onschuldige teksten. Ik heb dat ook naar mijn man aangegeven. En ik heb gezegd, dat dit moet stoppen. Als hij met mij verder wil, moet dit stoppen. Want misschien is dit nu nog maar wat onschuldig ge-app, de aard van de tekst doet mij vermoeden dat hier echt wel gevoelens uit kunnen groeien.
Maar mijn man geeft mij niet de indruk, dat hij wil gaan stoppen. Hij zegt dat je nooit alles in 1 persoon kunt vinden en dat hij daarom contact met anderen heeft. Dat ik introvert ben en hij extravert en dat hij daarom moet appen met andere vrouwen. Ik was al introvert toen hij 23 jaar geleden met mij trouwde en dat is zelfs gedurende de jaren een stuk minder geworden. Alsof dat ik, omdat ik wat introverter ben dan hij, me er maar bij neer moet leggen dat hij het met andere vrouwen aanlegt. En dan wil hij het verborgen houden en nog verder verstoppen zodat ik het niet meer kan zien. Maar dat is voor mij geen optie. Een relatie moet voor mij open en eerlijk zijn. Ik ben helemaal open en eerlijk tegen hem. Hij mag van mij alles zien en weten. Ik heb geen geheimen.
Dus wat nu? Moet ik net doen of het niet bestaat? Of hier een halszaak van maken en mijn huwelijk erop stuk laten lopen? Ik weet het niet. Ik wil mijn huwelijk niet stuk laten lopen, maar leven met de achterdocht en geheimzinnigheid kan ik niet. Ik weet niet hoe ik mijn man ervan kan overtuigen dat dit moet stoppen. Heeft er iemand een idee?

Lady Butterfly

Wenda
Re:

Ik denk dat je huwelijk al stuk is. Je man geeft doodleuk aan zijn gedrag niette willen veranderen voor je en wijdt het aan jouw Introvertheid . Je hebt al eerder afspraken met elkaar gemaakt waar jij je aan de jouwe hebt gehouden doet hij dat niet aan de zijne.
Ik vermoed dat wanneer je man via de app daadwerkelijk aan het daten gaat (als hij dat niet nu ook al doet) het een kwestie van tijd is voor hij iemand tegenkomt waar hij weer helemaal verliefd op kan zijn. En dan heb jij het nakijken.
Blijven jullie uit elkaar uit liefde voor elkaar of omdat het (financieel) wel makkelijk is en uit elkaar gaan zoveel gedoe op gaat leveren?
Ik denk niet dat je je man kan overtuigen dit gedrag te stoppen. Je hebt het al aangegeven en daaraan had hij naar jouw zeggen geen boodschap. Als het voor jou niet acceptabel is (begrijpelijk) dan kan je hooguit aangeven dat je bij hem weg gaat en daad bij woord voegen. Al is het maar eens een week naar een vriendin, zodat hij erover na kan denken. Bij jou blijven en de intimiteit thuis houden of bij je weg en op zoek naar liefde elders. Je kan dan zelf ook nadenken of je je man dit gunt en accepteert, maar dan dus niet stiekem of dat je op die manier leven niet voor je ziet.
Sterkte met nadenken en overwegen. Hopelijk krijg je nog meer reacties

syl
beetje gek

om opeens na 23 jaar te zeggen dat je niet alles in 1 persoon kunt vinden. Is dat altijd zijn standpunt geweest, of is dat nieuw? En geldt dat dan ook voor jou, wil hij nu een open relatie, of geldt dat alleen maar voor hem?