Home » Forum » Mijn moeder is over alles bijna negatief

Mijn moeder is over alles bijna negatief

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

2 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Annoniem
Mijn moeder is over alles bijna negatief

Ik zou graag tips en ideen willen wat jullie met mijn verhaal kunnen.

Goededag formon leden

Ik ben vrouw van 34 en heb al aardig wat mee gemaakt om lang verhaal kort te maken ik heb 2 kindjes van 2 ver schillende vaders de oudste is 4 jaar vader heeft mij tijdens de zwangerschap het ziekenhuis ingeslagen. Was situatie waar ik me geen raad mee Wis voor de bevalling ook depressief geweest en gedacht dat ik het niet aan kon na de geboorte draaide alles ik was zo gelukkig zo verliefd om mijn kleine. De vader heb ik na de geboorte nog een maand op de hoogte gehouden maar elk gesprek werd ik uit gescholden en ruzie dus daar ben ik mee gestopt nu 4 naar later heeft hij zijn kind nog steeds niet gezien. Ik hoor hem niet meer en we weten niet beter. Ze doet het erg goed leuke vrolijke meid iedereen die haar ziet is gek op der.

Mijn 2 kleine is 8 maanden voor haar hadden we bewust gekozen ik was nog wat angstig door mijn vorige zwangerschap maar mijn vriend heeft me het vertrouwen gegeven. Maar na 25wk zwangerschap ging de realist slechter, we zijn bijde erg eigenwijs en wat we ook tegen elkaar zijden kon ons niks mee schelen de gespreken liepen uit in ruzie ook ging hij dinge over de rug van mijn dochter spelen dat keurde ik niet goed toen ben ik vertrokken. En kwam weer in dal terecht. Wij hebben bijde fouten gemaakt. Maar houden erg veel van elkaar ondanks wat er gebeurt is. Ik heb hem bij me bevalling gelaten. We hadden afspraak dat die in de kraam week er zou zijn. Maar helaas was die er niet in de kraantje nu zijn we op dit moment erg veel aan praten en zeg die ik wis me geen raad. Ik voelde me niet welkom dat kan ook begrijp ik zat doen totaal niet lekker in me vel. Maar nu de weken dat we aan praten zijn zijn we er achter gekomen dat we allebei nog steeds van elkaar houden en elkaar niet kwijt willen en hij er echt voor zijn kleine er wil zijn en ze bonus dochter. Nu hebben we besloten op hulp er bij te gaan zoeken om er samen uit te komen en veder te gaan. Maar dan komt het volgende probleem Mijn moeder ze is altijd al negatief over mij bijna over alles in verleden ook geen een vriendje was goed genoeg terwijl alles bij me zus goed is. Alles van mij woord afgekraakt ik wil ander werk en krijg je dat kan je niet moet je niet doen. Maar ook over deze man zeg ze hoe kan je na alles wat er gebeurt is waarom laat je je gebruiken bij ons komt hij er niet meer in en ze debk dat hij mijn dochter zal misbruiken terwijl ik er heilig van over tuigt ben dat die dat nooit zal doen en ik het nog al een beschuldiging vind l, als ik dan aan mijn moeder vraag hoe kom je hier bij zeg ze om dat die haar wel eens op schoot heeft. Dat wil die kleine dan zelf ze is dol op hem en hij op haar.

Ik pak ook het negatieve van mijn moeder steeds over ik zou zo graag willen dat ze is positief is over mij ze hoef er niet achter te staan maar een keer een woord van joh als jij denk dat hij jou gelukkig maakt ga er voor. Maar dat komt er helaas niet uit.

Ik ben radeloos. Het gesprek aan gaan met mijn moeder heeft geen zin dan krijg ik als antwoord je moet ontzag hebben voor je moeder. Maar ik ben van mening dat je gewoon moet kunnen praten met elkaar. En dat lukt niet. Ik weet niet wat ik hier mee moet. Maakt mij verdrietig. Ik wil beste voor mijn kindjes. En ik vecht hard voor mijn kids.

Wie heeft er tips of hulp of het zelfde probleem Ik hoor graag jullie ervaringen en meningen.

Al vast bedank
😘

elledoris
onveilig

Goed dat jullie hulp hebben ingeschakeld. Zo te lezen is er bij jullie beide wel het een ander aan de hand. Ik vermoed dat jullie je niet veilig hebben gevoeld tot nu toe. En dat is het moeilijk om de ander te vertrouwen en ook om goed aan te geven wat je graag zou willen of wat je niet begrijpt. Het is belangrijk dat je bij jezelf rust en vertrouwen leert vinden. Pas dan kan je dat ook bij de ander vinden en geven. Ik hoop dat jullie dat gaat lukken.

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.