Home » Forum » Moet ik boos zijn 0

Moet ik boos zijn?

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

14 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sam376
Moet ik boos zijn?

Mijn vriend en ik zijn bijna 2 jaar samen. Hij heeft een dochter uit een eerdere relatie en voedt zijn dochter in co ouderschap op. Al enige tijd heb ik twijfels over de band met zijn ex. Dat heb ik ook aangegeven. Ze zijn gescheiden, maar lijken elkaar niet los te kunnen laten. Ze appen de hele dag met elkaar, houden elkaar op de hoogte van het reilen en zeilen van het leven (wat ze aan het doen zijn op vakanties, in de weekenden etc) en delen supermarkt pasjes, bibliotheek pasjes, koffers, servies etc. Zijn ex wil alles over ons weten en dus ook over onze relatie. Laatst kwam ik erachter dat hij het er uitgebreid met haar over mij heeft gehad en hoe ik in de relatie sta. Omdat ik een vervelend onderbuikgevoel blijf houden, heb ik vandaag zijn telefoon gecheckt. Ik kwam erachter dat hij niet alleen alles met zijn ex deelt, maar ook contact heeft met een oude relatie. Ze wilden met elkaar afspreken. Hij vertelde wel - nadat zij vroeg hoe het zat - dat hij een prille relatie heeft, maar meldde er ook bij dat we niet samenwonen en dus mag gaan en staan waar hij wil. Hij wilde afspreken om te zien hoe de spanning zou zijn en omdat hij baalt dat ze nooit goed hebben uitgezocht of het echt wat kon worden. Uiteindelijk heeft zij de afspraak afgeblazen. Ik heb hem vandaag daarmee geconfronteerd, wetende dat in zijn telefoon kijken niet goed is. Maar nu gaat het dus alleen daarover. Hij voelt zich nu belazerd. Hoe zou ik deze situatie moeten aanpakken?

@Emma
Twee jaar!

Jullie hebben al twee jaar een relatie. Jouw onderbuikgevoel is vanaf het begin legitiem geweest en toch heb je het nodig gevonden eerst eea te checken op zijn telefoon voordat je er iets mee gaat doen.
Nu heeft hij een stok om mee te slaan helaas. Blijf jij maar bij je onderbuikgevoel en beslis zelf of je hiermee verder wil. Of je boos moet zijn? Hooguit op jezelf, dat je dit al twee jaar hebt laten duren.

Trix
Mag

Ja hoor, je mag boos zijn. En hij ook op jou. Belangrijker lijkt me de vraag of jullie elkaar nog gaan vertrouwen.

Kaaskopje
Vraag hem

wat belangrijker is: dat jij op zijn telefoon gekeken hebt (wat inderdaad niet is zoals het hoort), of de wijze waarop hij contact heeft met zijn exen? Welke van de twee is belangrijk en erg genoeg om de relatie om te beëindigen? Op de telefoon kijken? De exen? Draai het om. Hoe zou hij dat vinden?

Jasmijn
2 discussies met hem voeren

Ik zou met hem gaan praten en vooraf afspreken dat we het over 2 dingen gaan hebben. Het kijken in de telefoon en vervolgens zijn gedrag naar zijn exen. Als eerste zou ik het dan maar even over die telefoon hebben, dat zit hem hoog. Hij heeft het blijkbaar nodig daar een heel punt van te maken (ergens ook wel logisch), ik zou hem daarover laten praten/klagen/boos worden. Ik zou mijn excuses daarover aanbieden (zonder een "ja maar.....") en dan na max een kwartier de discussie stoppen en zeggen; laten we verder gaan op het volgende punt, dit is nu duidelijk, ik zit hier fout.
En dan beginnen over hoe hij omgaat met zijn exen. Wat bedoelt hij met een prille relatie, als je al twee jaar met elkaar omgaat? Etc. etc.

Eerlijk gezegd zou ik een man, die zo spreekt over mij en onze relatie, én de omgang met zijn laatste ex, al helemaal niet oke hebben gevonden en dit al veel eerder hebben aangekaart/afgekapt (als hij daarmee akkoord was gegaan natuurlijk) of hem maar naar zijn ex hebben terug verwezen en de relatie gestopt.

Marga
tja

Daar wordt het altijd op gegooid "Wat? kijk jij in mijn telefoon?" en vervolgens gaat het vrijwel alleen daar over.
Ik zeg altijd maar: dat lijkt toch net op een roofovervaller die tegen de politie zegt "ja maar jullie reden door rood".

Het is niet netjes, in iemands telefoon kijken maar ja blijkbaar had je intuïtie hierover wel gelijk. Inderdaad wat Jasmijn zegt: twee discussies

William
Sam

Neen, je hoeft niet boos te zijn, maar ik zou wel per direct de relatie beëindigen.

Flanagan
Stok

Hij heeft helemaal geen stok om mee te slaan, dus zet jezelf niet tegen een muur omdat je in zijn mailbox keek. Had hij zijn mailbox maar niet moeten vullen met bedenkelijke berichten waar jij bij ter sprake kwam.
Jij hebt daarentegen wel genoeg om hem te confronteren met netelige vragen want hij heeft met anderen over jou gebrieft. Hij heeft anderen de indruk gegeven dat jullie relatie niet serieus is. Hij heeft met zijn ex een contact waar jij buiten gehouden wordt.

Aan jou de vraag of je die discussie en confrontatie nog wilt aan gaan. Want wat schiet je ermee op? Wil je hem een kans geven om de relatie om te zetten in een serieus kader? Is hij dat waard?

Bobbie
Wegrennen

En niet meer achterom kijken.
Klinkt rigoreus maar over 5 jaar in een gelukkige andere relatie ben je jezelf dankbaar.
Als je nu de signalen krijgt "moet" je nu handelen.

Niki73
Niet boos

Ik zou niet boos zijn, ik zou weggaan. Deze lapzwans verdient jou niet.

Raffie
helemaal mee eens

Wegwezen!

juf Ank
inderdaad

Geen tijd insteken. Afronden

Xenia
Wauw

Wat een eikel.

Wil je echt nog bij hem blijven?

Zou je willen uitleggen waarom je dat overweegt?

Hoe vind je dat je zelfvertrouwen is?

En je eigenwaarde?

Ik denk o.b.v. wat ik lees dat het goed is als je daarmee aan de slag gaat. Ik denk dat het heel fijn is als die (zelfvertrouwen en zelfwaarde) beter zijn. Ook beter in een volgende relatie.

Neem jezelf serieus. En zorg goed voor jezelf. Jij verdient beter.

123
Pril

Hij heeft blijkbaar een ander beeld van de realtie dan jij. De term pril laat zien dat het wat hem betreft alle kanten uit zou kunnen. Wil jij een relatie hebben met iemand die weinig commitment aan jou heeft? De "proeftijd" van jullie relatie is allang voorbij. Als hij het nu nog niet zeker weet, dan blijft dat zo.

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.