Home » Forum » Mond houden of gewoon zeggen of verlinken

Mond houden? Of gewoon zeggen? Of 'verlinken' ?

18 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Korine
Mond houden? Of gewoon zeggen? Of 'verlinken' ?

Beste ouders.nl lezers,
Sinds een paar maanden zit ik op een koor. Nu help ik een handje vooraf en achteraf met het neerzetten van de muziek installatie.
Opeens blijkt het niet meer optimaal te werken. De zware tonen komen niet meer uit het apparaat.
De eerste keer dat ik vroeg of ik een handje kon helpen, heb ik gezien dat er een van de dames aan een knopje draaide!
Nu vraagt de dirigent iedere oefensessie " wie heeft er aan dat ding gezeten?"
Ik weet wie! Ik heb het gezien, maar durf het niet te zeggen, omdat ik daar alleen kom voor de gezelligheid en het zingen. En niet degene wil zijn die haar ' verlinkt' wat men dan duidelijk opmerkt.
Wat zouden jullie doen? En hoe zouden jullie hiermee omgaan?

Angela67
eerst naar de persoon toestappen die het gedaan heeft

ik zou zelf denk ik naar die dame toestappen of haar even bellen. Dan kun je haar uitleggen wat je gezien hebt, checken of je het inderdaad juist hebt gezien. Daarna, beetje afhankelijk van haar reactie, kun je zeggen dat je het een vervelende situatie vindt. . . (en dan tactisch je mond houden). Kijken of zij de hint begrijpt. Als ze in alle toonaarden ontkent maar jij weet het echt zeker dan zou je nog kunnen overwegen om het toch te melden. Maar eerst eens kijken wat ze zelf zegt?
gr Angela

Jasam
Horen, zien en zwijgen

Het is jouw probleem niet.
Het is een probleem van de dirigent en de dame in kwestie.
Niet mee bemoeien.

Rafelkap
elke keer?

Begrijp ik het goed dat er een dame is die elke keer aan de knopjes zit? Of heb je het 1x gezien en verdenk je haar ervan dat ze dit elke keer doet? Een soort pyromane maar dan met knopjes (doet me denken aan mijn zoontje :-) )

Ze heeft er waarschijnlijk geen erg in de boel in het honderd te sturen. Ik zou haar als ze de volgende keer met haar stoflap dichtbij het apparaat staat waarschuwen dat ze niet aan de knoppen moet zitten, anders wordt de dirigent boos.

bibi63
pfffff

Wat is dit nu weer voor een vage posting? Waar gáát het over. Een forum voor en door ouders en nu weer een onbekende met een vage vraag. Ik heb het idee, dat na het invoeren van het nieuwe forum, er ineens een heleboel vreemden binnendringen met rare postings.
Bibi

Hetty
ha,ha ik begreep het verkeerd

Eerlijk gezegd dacht ik dat het over overspel ging van een van de koorleden. Dus hele andere knopjes in gedacht, sorry ;-) . Mijn tip niets zeggen over de dame. Misschien deed ze het per ongeluk en voelt ze zich al schuldig. Mits ze de knopjes expres sloopt en je haar dat meerdere keren ziet doen, dan zou ik er wat van zeggen. maak je niet te druk.... Ik heb ook wel eens op mijn eerste werkdag in mijn zenuwen per ongeluk de computer uitgezet i.p.v. aan. Een collega had dit gezien. Toen kwam de baas binnen en begon meteen te mopperen over wie dit gedaan had. Omdat ik net nieuw was durfde ik niet te zeggen dat ik het was. Geloof me ik was die collega die niets zei en mij een knipoog gaf heel erg dankbaar. Had hij gezegd dat ik het was dan was ik niet blij met hem geweest.

Angela67
kapot?

ik zit me nu af te vragen of ik het ook goed begrepen heb? ik ging er vanuit dat de installatie echt stuk is op bepaalde tonen, dat lijkt me toch vervelend (voor iedereen). En weet je, als iemand echt iets per ongeluk stuk heeft gemaakt dan denk ik ook dat je met een WA-verzekering best een eind kunt komen als oplossing. Daarom denk ik: als die persoon echt per ongeluk iets verkeerd heeft gedaan dan zou het toch prettig zijn als het gewoon opgelost kan worden.
Maar als het allemaal niet zo belangrijk is en feitelijk alleen bij 'gemopper' van de dirigent blijft weet ik ook niet of ik er nu iets van zou laten merken.
gr Angela

Rafelkap
leuke kost

Ik vind dit leuke kost om over na te denken. Na een nachtje slapen raak ik er steeds meer van overtuigd dat het een 'zieklijke' obsessie-voor-knopjes is en zij het doet om de reactie van de dirigent. Wie weet is ze wel verliefd op hem.
Of ze saboteert de boel omdat ze het repertoir niet meer aanlokkelijk vindt. Misschien heeft ze hier al over geklaagd en niet haar gelijk gekregen en is het meer 'pesten'.

Maar mijn zoontje doet het ook om de reactie en ik denk dat dit op latere leeftijd zo doorwerkt (om er weer een 'ouder'-onderwerp van te maken).

Ik zou haar rustig van een afstand observeren en verder niets doen. Je mond houden is sowieso niet handig in een koor.

Esmee
Korine

"De eerste keer dat ik vroeg of ik een handje kon helpen, heb ik gezien dat er een van de dames aan een knopje draaide! Nu vraagt de dirigent iedere oefensessie " wie heeft er aan dat ding gezeten?"

Je zegt: "Iedere oefensessie vraagt hij wie er aan dat ding gezeten heeft..."

Vraag:
Gebeurt dit iedere keer dan? Of is het 1 keer gebeurt waarna het stuk ging en dirigent iedere keer tot vervelends toe vraagt wie er aan dat ding gezeten heeft?

Kan meerdere dingen betekenen:

1) Ze wil jou er niet bij hebben, weet dat jij helpt om de boel klaar te zetten en wil je een hak zetten door steeds dat ding kapot te maken…."
2) De apparatuur was aan naar de knoppen (leuke woordspeling trouwens) en ze probeerde nog het e.e.a. te verhelpen…
3) Ze heeft het echt bewust kapotgemaakt om de boel te saboteren.

Wat ik zou doen:
niets zeggen, maar wel haar heel goed in de gaten houden. Zodra je het haar weer ziet doen, haar erop aanspreken.

Esmee
Optie 4

Ze vindt die mooie knopjes onweerstaanbaar, kon er niet afblijven en heeft het per ongeluk kapot gemaakt waarna ze niets durft te zeggen…...

Dalarna
Als

Als het eenmalig was en er is niets stuk zou ik mijn mond houden.
Als ze het elke week doet zou ik er met haar over praten.
Als het eenmalig was en er is iets stuk zou ik er ook met haar over praten.

Stenna
optie 5

Het draaien aan het knopje had er niets mee te maken, de apparatuur is om een andere reden stuk gegaan toevallig rond hetzelfde moment.

wil40
Gewoon zeggen tegen Truus.

"Truus, de dirigent blijft maar zeuren over lage tonen die niet meer uit het apparaat komen, draai de knopjes eens de andere kant op dan hebben we geen hoge tonen meer, hebben we wat variatie."

Audia Filia
de knopjesdraaister houdt niet van die lage tonen

Ik denk dat de knopjesdraaister niet van (teveel? slechte kwaliteit?) lage tonen houdt. En dat ze de enige is met een beetje kennis van geluidsapparatuur. Door aan het knopje te draaien heeft ze de lage tonen weggedraaid.

Draai hetzelfde knopje de andere kant op, en de lage tonen komen weer terug.

Nog beter: ga eens met zijn allen goed naar de geluidsapparatuur luisteren en overleggen of deze wel goed klinkt, wat de eventueel verschillende meningen hierover zijn, en hoe deze beter zou kunnen klinken.

Geluidsapparatuur, zeker ook maar niet alleen bij amateurs, wordt vaak ondeskundig gebruikt en is vaak van abominabele kwaliteit.

Laat het streven zijn dat het zo goed mogelijk klinkt (niet zo hard mogelijk). Zachter is vaak beter.

Kan echt leuk en leerzaam zijn om daar eens met zijn allen goed naar te luisteren en over de luisterervaring te praten. Probeer allerlei instellingen, experimenteer met de plaatsing van de speakers, experimenteer zo mogelijk met andere apparatuur. Wat vind je mooier/beter? En kun je uitleggen waarom?

Stenna
maar

Ik begreep dat de apparatuur stuk was en niet dat het met het terugdraaien van het knopje weer opgelost zou zijn? Dus gaat het toch meer om aansprakelijkheid (en klikken)?

mirreke
Wat een geweldige draad...!

om zo achter elkaar te lezen. Slapstick, echt hilarisch :-)

Heks
Bord soep

Sommige mensen zijn anders, sommige heel erg anders.....
Waar is Tinus P als je hem nodig hebt? Van hem las ik hier ooit de uitdrukking de diepgang van een bord soep. Dit topic brengt de herinnering weer boven:-)

Kaaskopje
Ha fijn... intriges

wat zijn haar motieven? Waarom wil ze de dirigent tot razernij brengen? Is het de wraak van een ex-minnares? Of is er geld aan zijn dirigentenstokje blijven hangen en zij weet dat? Of heeft ze hem besprongen en heeft hij verteld dat er niets mooiers is dan muziek en zij er bleek bij afsteekt? Het moet iets érgs geweest zijn, anders ga je niet zomaar aan de knopjes van de muziekinstallatie frutselen als doorsnee koorlid.

Ik zou haar nu niet verlinken. Gewoon goed op haar letten en op heterdaad betrappen en melden dat je het gaat melden als ze ermee doorgaat. Alleen weet ik niet of je het risico wilt lopen dat ze aan jouw knopjes gaat draaien tot je vals klinkt. Misschien toch maar doen alsof je niks gezien hebt dus.