Home » Forum » Niet voor karretje laten spannen…

niet voor karretje laten spannen….

99 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
karretje
niet voor karretje laten spannen….

Als iemand voor jou even dingen probeert te regelen.

We zouden ergens naar gaan kijken. Lopend was het ongeveer een km lopen. X vond het te ver (type klagerig: liever-lui-dan-moe). X vind alles al snel ver en het was nog koud ook, dus nee. OK. X niet mee.

Wij zouden met de auto gaan met onze kinderen en van daaruit direct door naar huis rijden.

Toch trokken X en diens man hun jas aan om mee te gaan, waarop X wat klagerig begon te kijken en moeilijk begon te doen.

Direct begon man van X te regelen dat X wel mee zou kunnen met ons en dat ons zoontje wel met man mee kon lopen (kind had niet eens een sjaal om en het was koud die dag)????? WTF??

Ik irriteerde me er behoorlijk aan dat iemand anders even beslist over wie met ons mee zou rijden.
Gelukkig reageerde mijn man niet op het geregel dus X moest lopen. X was me toch nijdig zeg….Tja, X hoefde niet, maar besloot zelf te gaan. Alleen had X even niet door dat wij ons niet meer voor het karretje lieten spannen….

Man van X doet dat wel vaker. Dat regelen over dingen die ons aangaan zonder dat wij hierin gekend worden.

Katniss
OK

Nou, goed geregeld dan. Niet over je heen laten lopen.

Iselo
Schoonmoeder

Laat me raden: X is je schoonmoeder!

wizzer
Gezeur

Ik vind je zeuren. X is neem ik aan oud, zoon is jong en fit ga ik van uit. Ik vermoed dat zoon zonder problemen die km had kunnen lopen. (en sjaal? Dat vind ik het meest absurde excuus wat ik gehoord heb. Hier liggen sjaals nog allemaal op de kapstok te verstoffen aangezien de winter nog moet komen).

vlinder72
Wie is X

Hoe oud is X? Had X er niet bij gekund in de auto. Als er drie kinderen in zaten dan had de oudste misschien kunnen lopen. Of jij of je man.

Geen idee hoe het precies zat maar soms is het handiger om geregel van familieleden maar gewoon te accepteren. Ik hou niet van geruzie in de familie.

Is het een vage kennis dan hoef je die niet meer te zien. En hoef je je ook niet meer te ergeren. En heb het prima geregeld.

klein duimpje
He bah

Ik vind je een muggenzifter.....voor jou is 1 km peanuts terwijl het voor een ander een marathon is. En dat terwijl er een auto beschikbaar is en je er zelf gebruik van maakt....

Nastia
Sja

X is liever lui dan moe, maar jullie gingen die ene kilometer met de auto... Moest X daarna ook weer terug lopen?

Stenna
x

Is vast de schoonmoeder, denk ik ook. Wil je alleen even klagen (mag!) of is er een vraag?

AnneJ
Inderdaad

Dit klinkt als een typisch 'koude kant' verhaal. Hopelijk geeft het geen frictie in je eigen huwelijk. Partners houden er meestal niet van als ze in een gedwongen positie komen tussen hun ouders/met name hun moeder en hun eigen partner/met name man.

wizzer
Het kan natuurlijk ook willekeurig elk ander echtpaar zijn.

Maar ook dan lijkt het me juist, wanneer je je kinderen bij je hebt, goed om voor te leven dat je de ander tegemoet komt.

Dus bijvoorbeeld als je echt vindt dat jouw kind die km niet kan lopen door aan te bieden dat je zelf gaat lopen, zodat degene die om wat voor reden ook vind dat het voor hem of haar te ver is, kan rijden.

Ely
Mijn stem

Gaat ook uit naar de schoonmoeder optie, dit klinkt als typische kouwe kant ergernis.
Enne, dat je zoon zijn sjaal niet om had, kwam dat ook door x?

Jasam
Dit gaat nergens over....

Als je wilt, kun je natuurlijk je eigen hel op aarde creeren.

Mijntje
1 km

Ik ben wel benieuwd waarom jij met de auto ging? Was jij daar ook te lui voor of had je soms geen sjaal bij je? 1 km lopen is toch niet zo ver? Waarom niet met z'n allen even heen en weer lopen?
Jullie zijn gewoon allemaal hartstikke lui!

skik
Mijntje

"Ik ben wel benieuwd waarom jij met de auto ging?" Omdat ze daarna direct doorreden naar huis. Stel je voor zeg, anders had hun kind zónder sjaal een kilometer heen én terug moeten lopen.

skik

Mijntje
tip: betere voorbereiding

Maar een uitstapje begint met een goede voorbereiding. Zorg voor warme kleding! Ook al is het een zachte winter, maar kinderen dragen nog geen sjaal, misschien eind deze week.

Jippox
pfoe

Wat klinkt je verschrikkelijk onvriendelijk, ik moet er niet aan denken iemand over de vloer te hebben die zo over mij zou denken, dus ik denk maar zo dat je die X geen plezier doet met je aanwezigheid.
Gewoon niet meer op bezoek, dus. Heb je meteen een win-win situatie (beter voor jou, beter voor x)

Mocht het inderdaad om een schoonmoeder gaan, dan is je reactie natuurlijk volkomen ongepast. Je laat oma toch niet door de kou lopen?!

karretje
reactie

Zoals ik al zei: Wij zouden daarna direct doorrijden naar huis! Wij zouden niet meer teruggaan naar huis van X en man, maar dus direct doorrijden.
X is bovendien niet oud en mankeert bovendien ook niets (in ieder geval niets lichamelijke).

X had gewoon geen zin om die km te lopen. Meestal krijgt X het wel voor elkaar dat er iets geregeld wordt (X hoeft maar klagerig te kijken en man gaat dingen regelen), maar die vlieger ging dus even niet op nu. X gaat ook nooit ergens heen als X niet voor de deur opgehaald wordt en ook weer thuisgebracht wordt.

Jippox
oplossing

De oplossing gaf ik al: niet meer bij x op bezoek. Beter voor jou, beter voor x. Simpel.
Nogmaals: ik snap werkelijk niet waarom je omgaat met iemand waar je duidelijk zo'n hekel aan hebt.

Jippox
en dat direct doorrijden

Als het gaat om 1 km is dat natuurlijk een volkomen kul argument.

Annet
Andere mening over direct doorrijden

Het direct doorrijden is juist een goede reden om met de auto te gaan, al was het 500 meter verderop. Dat doen wij ook. Het gebeurt wel dat we iemand nog afzetten maar wij blijven in de auto zitten.
Mijn ervaring is dat bezoek erg uitloopt als je na een activiteit gelijk naar huis wil. Samen terug naar huis maakt het lastiger om ook echt te gaan. Verwachtigen bij familie/vrienden zijn soms toch dat je nog binnenkomt, even wat drinkt, etc. Ook al heb je het van tevoren gezegd.

karretje
Jippox

Waarom is dat een kul argument? Wij zouden al niet teruggegaan zijn namelijk.

Jippox
omdat

Het nauwelijks tijd kost om iemand even 1 km terug te rijden en af te zetten en dan de rest weer op te pikken en naar huis te gaan. Een moeite van niks, als het iemand was die je aardig had gevonden...

even zo
extra tijd

Los van het feit of je iets over hebt voor iemand:
Jippox schrijft dat het nauwelijks tijd kost, dit klopt dus niet.

1 km lopen kost 12 minuten heen, terug lopen dus ook, naar mijn idee kost het dan dus toch al bijna 25 minuten aan lopen.
Als "karretje" dus haar zoon had moeten laten heen en terug lopen zodat X in de auto had mee kunnen rijden had het dus wel extra tijd gekost.

Jippox
even zo

Ze gingen iets doen of bekijken op 1 km afstand. Een paar gaan lopen, de rest vast met de auto. Als je na een poosje 'klaar' bent op die plek, dan laat je de rest nog even daar en rijdt met de auto op en neer om x plus man thuis te brengen. En daarna pik je de rest weer op.
Dat klinkt toch niet als een vreselijk grote of tijdrovende moeite. Maar goed, het punt is denk ik dat èlke moeite in dit geval te veel is. En dan moet je dat vooral niet doen.

Jasmijn
met de auto

Tja, met de auto kost dat ongeveer 3 minuten. Lijkt me inderdaad geen opgave om iemand even te matsen met een extra ritje. Het is geen zomerdag, het was koud begrijp ik (ivm de sjaal).

n@nny
Snap het wel

Uit Karretjes verhaal begrijp ik dat het laten meerijden met X zou betekenen dat Karretjes zoontje dan moest gaan lopen. En dat de man van X dat even zo had bedacht.

Ik zou ook niet zo blij zijn als iemand anders de regie over zou nemen over MIJN auto en zou beslissen dat zijn vrouw meer recht heeft op een zitplaats dan mijn eigen kind. Hallo zeg, daar ga ik zelf nog altijd over. Ik kan het aanbieden, maar als je het opeist ga ik steigeren.

Is het een incident, dan is het sop de kool niet waard natuurlijk. Maar uit Karretjes verhaal begrijp ik dat dit een patroon is geworden.

Kortom: ik denk dat het goed is dat je een keer 'nee' hebt gezegd. Blijft de vraag staan waarom je eigenlijk met zulke vreselijke mensen contact hebt...

karretje
begrijp het

Jullie kunnen alleen afgaan op wat ik hier nu schrijf en inderdaad…dat klinkt wat vreemd of onaardig.

X echter was al een paar keer geweest naar datgene waar wij voor het eerst naar zouden gaan kijken. X had geen zin omdat X al eerder had gelopen en het te ver vond (het is dus niet de eerste keer dat X daarheen gegaan is). Dat X ineens besluit om wel te gaan, is aan X.

Wij zouden sowieso met onze eigen auto gaan en na bezichtiging direct door gaan. Het zit 'm in het feit dat X toch gaat, vervolgens een vies gezicht naar Xman trekt die vervolgens alle registers opentrekt om het X weer zo prettig mogelijk te maken. Snap het wel. X is nooit tevreden en daar heeft man van X later erg veel last van want X blijft daar op doorzeuren (net zoals ik nu doe ha,ha,ha). Zo gaat het keer op keer. Krijg sterk de indruk dat wij alleen TAXI mogen zijn wanneer het hun uitkomt.

Karretje
N@nny

"Ik zou ook niet zo blij zijn als iemand anders de regie over zou nemen over MIJN auto en zou beslissen dat zijn vrouw meer recht heeft op een zitplaats dan mijn eigen kind. Hallo zeg, daar ga ik zelf nog altijd over. Ik kan het aanbieden, maar als je het opeist ga ik steigeren".

Zo is het inderdaad en niets anders. Het is overigens al eerder gebeurd, helaas.
En ja X is mijn schoonmoeder. Contact is al zeer beperkt hoor.

vlinder72
X

Toen ik eens liep te klagen over het irritante gedrag van mijn schoonmoeder zei mijn man "maar het is wel mijn moeder". En weet je. Hij heeft gelijk. Het is zijn moeder. Ze houdt van haar zoon. En van haar kleinkinderen en ze heeft mij erbij gekregen. Ze vindt mij vast ook irritant. Sindsdien ben ik vriendelijker. En slik ik wat vaker. En accepteer ik het als manlief gesommeerd wordt om langs te komen omdat er iets kleins aan de hand is. Dat is dan dus 1,5 uur rijden heen en 1,5 uur rijden terug.

Je kan je schoonmoeder niet veranderen. En je druk maken over zulke futiliteiten als een km meerijden is zielig. Je had haar gewoon mee kunnen laten rijden en je had zelf kunnen lopen met je schoonvader. en terug had ze alsnog kunnen lopen omdat jullie gelijk door naar huis gingen.

caton
het zou niet eens in mij opkomen

Om in de auto te stappen als dat betekent dat mijn moeder of schoonmoeder dan zou moeten lopen! Dan loop ik dat stukje wel!

Jaina
Karretje

Je schrijft dat jullie perse in de auto moesten want jullie zouden doorrijden naar huis na afloop. Vervolgens stelde je schoonvader dus voor dat je schoonmoeder mee zou rijden maar dat je zoontje dan kon gaan lopen. In die constructie zou je schoonmoeder dus sowieso zelf teruggelopen zijn. De suggestie van je schoonvader ging alleen over de heenweg en verlangde verder dus geen enkel omrijden van jullie.
Waarom zou dan niet jij of je man of je zoontje kunnen lopen terwijl schoonmoeder met de auto ging?
Waarom zouden jullie sowieso niet even aanbieden om schoonmoeder op de terugweg af te zetten? Waarom zo moeilijk doen?

Pagina's