Home » Forum » Nieuwe partner erg streng voor mijn kinderen

nieuwe partner erg streng voor mijn kinderen

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

21 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Elsemiek14
nieuwe partner erg streng voor mijn kinderen

hallo allemaal,

dit is de eerste keer dat ik hier op het forum kom.

Ik ben 3 jaar geleden van mijn ex man gescheiden en heb vrij snel daarna de man van mijn dromen ontmoet.
Hij heeft na dat we 3 maanden aan het daten waren mijn kinderen ontmoet en ik zijn kinderen.
de kinderen hebben elkaar een paar weken later op neutraal terrein elkaar ontmoet.
De kinderen konden het gelijk goed met elkaar vinden.

Ik heb een zoon van bijna 10 en een dochter van 7 en een half jaar.
Mijn vriend heeft 2 dochters de oudste is 9 en de jongste is 6 jaar.

Ik ben 2 jaar geleden bij hem ingetrokken omdat ik het heen en weer reizen zat was en ik meer bij hem was dan hij bij mij.
Ik heb in de buurt van zijn woonplaats werk gevonden en sinds ik bij hem in woon is de relatie enorm verandert.

Bij mijn zoon is afgelopen juni ADHD geconstateerd en mijn vriend doet al sinds ruim een jaar erg streng en vernederend tegen hem tijdens het ontbijt.
Mijn zoon is net als mij in de ochtend erg moe en moet echt wakker worden voor dat er tempo in komt.
Mijn vriend kent dat niet want die staat op en die kan bij wijze van gelijk gaan hardlopen of aan het werk gaan.

Mijn zoon eet door dat hij niet echt wakker is in de ochtend niet echt door. Ik heb met psychologen al verschillende methodes besproken en uitgevoerd en dat werkt dan echt wel maar mijn vriend is van mening dat dit een week moet en dan moet hij dat uit zich zelf wel kunnen.
Dit is door zijn ADHD niet het geval, en als hij na een weekend bij zijn vader is geweest al helemaal niet.
Mijn vriend heeft daarom al een aantal keer tegen mijn zoon gezegd nou als jij niet door eet gaat er een knuffel kapot die bij jou in bed ligt en dan vooral zijn lievelingsknuffel die hij al vanaf de geboorte heeft.
Er is al 1 van zijn reserve lievelingsknuffel kapot geknipt wat mij aan het hart gaat.

Zijn kinderen zijn ook niet perfect en daar doet hij niks tegen. Zijn oudste dochter geeft hem een elke keer een grote mond en dat accepteert hij of zegt er alleen op een lieve toon wat van.

Ik heb hem als eens gevraagd waarom hij zo tegen mijn kinderen doet zegt hij "jou kinderen zijn hier zo goed als altijd en mijn kinderen zijn hier maar een halve week en dat is het verschil" .

Ik moet van hem zijn kinderen lief behandelen omdat die al zoveel mee gemaakt hebben. En mijn kinderen moet ik van hem ook streng behandelen want anders walsen ze straks over mij heen, terwijl zijn kinderen alles voor elkaar krijgen en eigenlijk nergens straf om krijgen.

Door deze situatie heeft hij al een aantal keer gezegd pak je spullen maar en vertrek.

Ik ben anderhalf jaar lang zwaar overspannen geweest, dus vanaf het moment dat ik bij hem ben gaan samenwonen.

Als hij mij echt de deur uit zet sta ik letterlijk op straat want door hem heb ik geen contact meer met mijn ouders. Ik sta wel al een jaar ingeschreven hier in de gemeente maar dat duurt lang voor je een huisje hebt.

Ik weet niet wat ik met deze situatie aan moet.

wie kan me tips geven.

@Emma
Knuffel kapot?

Wat een akelig dreigement. Dit gaat niet goed! Maar dat schrijf je ook al. Uit je laatste zinnen maak ik op dat je al een scenario aan het bedenken bent voor als hij je de deur uit zet. Probeer er een realistish scenario van te maken. Ga naar je huisarts en zoek hulp en informatie, over huisvesting, werk, inkomen. Dat geeft je een wat steviger basis om met je vriend te onderhandelen. Het kan nooit zo zijn dat je elkaars kinderen gaat opvoeden en al helemaal niet als het tegen jouw gevoel in gaat, ook niet als je samenwoont en hebt afgesproken alles te delen. Het blijft jouw zoon. Zijn dreigement over die knuffel is schadelijk voor hem.

Miekemieke
Griezelige psycho

Dat van die lievelingsknuffel kapot knippen dat is toch ziek?
Die man heeft geen greintje empathie, run forrest run!

Fransien
Niet goed

Allereerst ben jij de ouder van je zoon en maak jij de beslissingen. Hij kan met jou overleggen maar hij kan niet tegen je in gaan.
Ten tweede is knuffels kapot maken, vooral als het je favoriete knuffel is, absoluut totaal buiten elke proportie.

Waar ik van schrik is dat je vanwege hem geen contact meer hebt met je ouders. Ik weet niet hoe dat is gebeurd maar dat doet bij mij alle alarmbellen afgaan. Is het mogelijk om dat contact te herstellen?
En zorg dat je een plan B hebt, kun je bij vrienden logeren? Bij een broer of zus? Desnoods bij je ex, ook hij zal een gelukkige zoon willen.

Ginny Twijfelvuur
De man van je dromen zeg je?

Waaruit blijkt dat dan?

tsjor
Vergissing

Het klinkt als een grote vergissing om zo snel met deze man verder te gaan. Ik ben het eens met Fransien en de anderen: ga niet wachten tot hij je het huis uit gooit, maar zorg dat je zelf weer een plek krijgt buiten zijn huis, voor jezelf en de kinderen. Herstel de relaties met je ouders en eventueel met je ex. 'Ik heb me vergist' in deze man.' Eventueel laat je de kinderen bij je ex en zorg je voor jezelf voor tijdelijk onderdak. Rustig wachten tot er een geschikte woning voorbij komt kan lang duren.
Je weet zelf dat dit niet goed is, dus ik denk dat je daarom zelf ook de stappen moet zetten die nodig zijn, zowel voor je kinderen als voor jezelf.

Tsjor

Pluk
Wegwezen

Zo snel mogelijk wegwezen. Herstel het contact met je ouders, trek er tijdelijk met je kinderen bij in. Ik heb een kind met ADHD. Je voorbeeld is zo schrijnend en zo schadelijk voor je kind. Haal je kind uit deze situatie.

Sally MacLennane
afschuwelijk!

Wat een afschuwelijke vergissing om met deze man samen te gaan wonen. Het bloed stolde in mijn aderen toen ik las over de knuffels. Wat een idioot, die man! Sorry dat ik het zo zeg.

Waarom heb jij dit allemaal laten gebeuren? Angst? Hoe word jij door hem behandeld?

Ga zo snel mogelijk het contact met je ouders herstellen om te beginnen. Zoek oude vriendinnen op die je waarschijnlijk ook kwijt bent geraakt. Neem de touwtjes weer in handen.

Sally MacLennane
slechte tip

"Eventueel laat je de kinderen bij je ex..."

Dat zou ik dus nooit doen.

Utrechtse
Sally

"Eventueel laat je de kinderen bij je ex..."
Dat zou ik dus nooit doen.

Ik denk dat ze de vader van de kinderen bedoelde, niet deze nieuwe toekomstige ex.

Sally MacLennane
Utrechtse

Verkeerd gelezen, sorry!

juf Ank
grote vergissing

Je moet inderdaad weg bij deze man. Hij meet met verschillende maten. Je moet echt niet accepteren wat hij je kinderen aandoet. En je zegt; 'Er is al een knuffel kapot geknipt', maar HIJ heeft een knuffel kapot geknipt he!? Als ik je zoon was dook ik zijn kledingkast eens in met een scherp schaartje. Wat een idioot. Daar kun je je kinderen niet aan blootstellen! Kom voor ze op!

tsjor
Anders dan

Ëventueel laat je de kinderen bij hun vader". Dat had ik moeten schrijven.
Sally: dat zou ik dus nooit doen. Dat zal dan een algemene uitspraak zijn, want ik neem aan dat je de ex niet kent en verder schrijft Elsemiek er weinig over.
Met andere woorden: je suggereert dat een vader, elke vader, nog erger is dan deze meneer. Je kunt ook kijken naar wat een moeder haar kinderen aan kan doen, vanwege de liefde. Ik denk, in deze situatie, dat de kans groot is dat de kinderen veiliger zijn bij vader, dan nu bij moeder. Tenzij vader een nog ergere idioot is of zwaar verslaafd of ernstig gestoord.

Tsjor

tsjor
Gekruisd

Ik zie de vergissing van Sally al. Berichten hebben elkaar gekruist.
Neemt niet weg dat je in deze situatie goed moet kijken naar wat op de eerste plaats een veilige plek voor de kinderen is. Ook al is dat niet bij jou. Kinderen gaan voor.

Tsjor

Sally MacLennane
Tsjor

Ik heb het verkeerd gelezen, sorry. Ik ben het juist helemaal met je eens! Eventueel kinderen naar de vader (er vanuit gaand dat er nog gewoon contact is natuurlijk zonder complicaties) en zelf bijvoorbeeld antikraak gaan wonen.

Pluk
Ja

Inderdaad, als je zelf niet apart kunt gaan wonen met je kinderen, dan zou ik ze tijdelijk bij hun vader laten wonen. Ik denk dat dit iets is waarbij je meteen een keuze moet gaan maken voor je kinderen. Ook al zie je ze dan minder.

Optimist
Vertrekken!

En wel z.s.m.

Bij het lezen van je eerste bericht dacht ik precies wat Ginny Twijfelvuur schrijft. Hoezo man van je dromen? Als hij zo omgaat met je kinderen? Als door hem het contact met je ouders verbroken is?

Ik sluit me aan bij de rest: zo snel mogelijk weg daar.
Zo'n stiefvader is schadelijk voor je kinderen.
Je ouders lijken me een goed begin. Geef aan dat nu ziet hoe je vriend werkelijk is en dat je hun hulp nodig hebt. Als ze het niet voor jou willen doen, dan waarschijnlijk toch wel voor hun kleinkinderen.

En wat betreft de ADHD. Die gaat niet over, daar wordt je mee geboren en daar ga je mee dood. Heb zelf ADHD en mijn puber-zoon ook. Elke ochtend vergelijkbaar gedoe als bij jou. Jongens zijn vaak al wat minder snel met planning en structuur, ADHD-jongens hebben hier nog veel langer begeleiding bij nodig. En dan zit je zoon nog niet eens in de pubertijd en niet op het middelbaar onderwijs. Dan wordt dit helemaal een uitdaging. Hij zal de komende jaren vooral baad hebben rust, regelmaat, structuur, geduld en begrip. Hij gaat niet geholpen zijn met een ongeduldige dreigende stiefvader. Kies voor je kinderen. Dat is het enige juiste dat je kunt doen.

Myrna
Elsemiek

Wat naar.

Je "vriend" (met dat soort vrienden heb je geen vijanden meer nodig :-(...) IS niet de man van je dromen maar LEEK dat waarschijnlijk in het begin.

Wat je schrijft is zeer zorgwekkend. Eigenlijk ziek. Dat kapotknippen van de knuffel, dreigen met kapotmaken van andere knuffels, ongeduld, jou zeggen het huis uit te gooien. Het klinkt heel ongezond en zorgwekkend.

Het is ook zeer beschadigend voor je zoon en ook je andere kind (al lijkt hij zijn pijlers vooral op je zoon gericht te hebben).

Ik ben met de anderen eens dat ze zo snel mogelijk daar weg moet.

Dus de vraag is: wonen je ouders in de buurt?

Ik zou als eerste het contact met hen weer herstellen en je ongelijk bekennen. Hij leek zo lief en aardig, maar is dat (nu) absoluut niet meer. Hopelijk kunnen zijn meedenken met een oplossing zodat je daar zsm weg kunt gaan.

Hoe is je relatie met je ex? Kan je weer terug naar die omgeving? Fijner voor de kinderen als de ouders dicht bij elkaar in de buurt wonen.

Schrijf je in voor een woning (in de omgeving van je ex), zoek naar een baan die van daaruit enigszins te doen is. Zoek BSO uit, zodat je veel kunt gaan werken om meer mogelijkheden voor je zelf te creëren qua woning.

Blijf echt niet te lang bij die man. Heel slecht voor je zoon. En vast ook voor jezelf?

Hoe doet je vriend trouwens tegen jou?

Tot slot meteen een tip voor de toekomst: als je weer op jezelf bent, begin dan niet te snel aan een relatie. En als je een relatie krijgt, en de man wil niet vaak bij jou zijn (maar verwacht wel dat jij steeds naar hem komt), dan is dat een teken, een slecht teken.....

En als je eenmaal een woning hebt, kan je beter latten, zodat je niet nog een keer in een dergelijke moeilijke situatie komt. Zorg dat je zelfstandig bent met inkomen en woning en zorg goed voor je kinderen.

Maar de eerste stap is: zsm weggaan om je kinderen en vooral je zoon te redden van deze man!

Ad Hombre
Miekemieke

"run forrest run!"

Oh nee, je lijkt mijn zoon wel.

Maar goed, knuffels kapotknippen is geen goede eigenschap, zelfs niet voor droommannen... :-(

Miekemieke
Ad

Op het viva forum is het een standaard reactie als een vrouw om raad vraagt over het gedrag van haar vriend die na de eerste weken een droomman te zijn geweest ineens veranderd in een gewelddadig monster en pas weer lief wordt als hij zijn zin krijgt.
Bij gezonde vrouwen hebben deze types geen kans en worden weer verder in het datingcircuit rondgepompt tot ze een tijd blijven hangen bij een vrouw met weinig eigen waarde.

Ad Hombre
Miekemieke

Toch bijzonder dat mijn 12 jarige zoon daar dan mee aankomt...

"blijven hangen bij een vrouw met weinig eigen waarde."

Daar zijn er ook genoeg van.

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.