Home » Forum » Nooit samenslapen nieuwe partner

Nooit samenslapen nieuwe partner

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

32 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Bianca
Nooit samenslapen nieuwe partner

Hallo.Ik ben moeder van een zoon van 14.co ouderschap..de week dat zoon er niet is,is er tijd voor mijn relatie met een man die bij mij past en waar ik dol op ben..alleen kan hij nooit blijven slapen of ik bij hem..als er al iemand in zijn huis slaapt wordt hij al gespannen en slaapt slecht..We zijn dus nooit samen in de nacht en ochtend.Ook als het gezellig is geweest,moet ik naar huis in de avond om thuis te slapen.Verwer is het een lieve man die het goed bedoelt en vaak met mij wil zijn..echter..ik word verdrietig van de situatie.Hij kan er niets mee zegt hij..zichzelf niet veranderen.Wie herkent deze situatie?

Ad Hombre
Wennen

Is gewoon een kwestie van wennen. Ooit had ik moeite met slapen in een vreemde kamer. Toen heb ik een jaar gereisd. Nooit meer last van gehad.

Heeft die man nooit eerder een vaste relatie gehad of zo?

Bianca
Niet slapen

Jawel..maar dat slapen ging ook moeizaam..nooit samengewoond ook..dus misschien te erg gewend en eigen ritueeltjes voor slapen gaan en alleen in huis zijn

Ad Hombre
Bianca

Hoe doet ie dat op vakantie dan? Het advies blijft gewoon doen. Op een gegeven moment wordt hij zo moe dat hij omvalt. Net als bij een baby.

Exposure noemen ze dat in de psychologie.

Triva
inderdaad

Ik slaap ook zeer slecht ergens anders en als er iemand extra in huis is maar na een paar nachten went dat echt wel hoor. Ik vind ook dat hij hier even doorheen moet. Of ga samen op vakantie. Als hij dit niet voor je over heeft: beëindig de relatie. Volgens mij is dit voor iedereen wennen maar omdat hij nooit heeft doorgezet is het groter geworden dan nodig. Desnoods slaap je de eerste nacht in een andere kamer.

Laatbloeister
Samen slapen

Ik heb tot 12 jaar geleden een acht jaar durende latrelatie gehad. We sliepen wel regelmatig bij elkaar maar ik deed nooit een oog dicht. Kon er idd ook niet aan wennen met iemand samen te slapen.
Nu, op mijn 55e heb ik weer een relatie. Het heeft even geduurd maar na meer dan een jaar slaap ik prima bij hem. Sterker nog: ik kruip vaak dicht tegen hem aan en dan val ik heerlijk in slaap. Voor mij het ultieme gevoel van veiligheid. Het was niet zo dat die vorige partner niet fijn was, misschien ligt het ook aan mijn gegroeide vermogen te ontvangen.
Ik heb altijd gedacht dat ik niet kon samenwonen maar dat kan ik dus wel en over een paar jaar gaat het ook echt gebeuren. Geef hem tijd en ruimte en vooral: veiligheid.
Geniet van wat je wél met hem deelt :-)

juf Ank
weet je zeker

dat hij niet stiekem een andere relatie heeft?

bicyclette
nog meer?

Als ik zoiets lees, vraag ik mij direct af: wat voor eigenaardigheden heeft hij nog meer? Dit kan toch bijna niet op zichzelf staan?

Hiermee bedoel ik overigens niet dat je hem dus maar aan de kant moet schuiven, helemaal niet. Maar meer dat ik mij afvraag of dit het enige is dat speelt.

Miss
Post juf Ank

Ik vind het verdacht.
Maar goed misschien omdat ik zelf de bedrogen partij ben, kijk ik tegenwoordig anders naar de mens.
Mijn alarmbel gaat af bij je post. Toen mijn man, jaren, jaren geleden nog thuis woonde en ik nu terug lees in mijn dagboek dat mijn man niet bij mij wilde slapen. Weet ik NU waarom. De rest kun je vermoedelijk zelf wel invullen.
Maar ja ? Jong en onbezonnen... naïef en goed ter trouw.

Miss
Oh ja

Hij ging dan nog even langs de " friettent " doet hij dat ook? ( dat ik dit ooit gelooft heb)

Biancq
Niet slapen

Slapen kan hij ook niet op vakantie zonder slaapmedicatie..aparte kamers gelegen.Dan gaat het redelijk.Thuis wil hij geen medicatie en heeft hij vast ritueel dat bestaat uit thee muziek en alleen zijn..hij is 100 procent trouw.heeft ook andere angsten zoals iemand al vroeg.Zoals sociale en faalangst extreem piekeren en angst voor ziek zijn en angst voor niet kunnen slapen..zeer klein netwerk van kennissen.Hij heeft vooral contact met mij ..

Bianca
Wegestuurd

Het is meer dat ik na een leuke dag in de avond wordt weggestuurd..op de fiets naar mijn eigen huis.Terwijl ik het zo fijn vind samen in slaap te vallen of te ontbijten..dat knusse veilige gevoel is er gewoon niet.Dat mis ik.Is een behoefte die ik lang probeer te negeren omwille van zijn alleen slaapbehoefte en zo graag wil dat hij goed slaapt..

AnneJ
Apart slapen

Is het misschien mogelijk om niet samen maar wel thuis bij je partner te slapen?
Dat scheelt mogelijk in het koude douche gevoel en dat je toch weer in de benen moet.

Mijn dochter vind het ook moeilijk om samen te slapen. Ze doet het wel, maar dat kost haar haar rust en dan moet ze het inhalen. Maar apart slapen helpt wel. En niet gestoord (kunnen) worden daarbij. Niet spontaan gewekt met een ontbijtje of zoiets maar pas weer contact als ze zelf uit haar kamer komt.

Bianca
Wegestuurd

Ja Anne,is zeker een optie en snap ook dat slaap inleveren echt niet fijn is..alleen hij wil me dus ook niet in zijn huis in de nacht

Phryne Fisher
Hmm

Heb je echt trek in zo’n ‘probleemgeval’? Dat bedoel ik niet onaardig maar als alleenstaande ouder heb je het al druk genoeg met zorgen voor jezelf en je kind. Dan wil je toch ook een partner die niet ook nog eens zorg nodig heeft? En waar je niet mee op vakantie kunt of zelfs maar in een huis slapen. Dan ben je erg beperkt qua mogelijkheden.

maria
Alles kan

vast wel veranderen, maar ik denk wel dat hij dat moet willen.
Ik zou nog een x goed met hem praten en aangeven hoe belangrijk het voor je is.
Blijft hij bij zijn standpunt dan moet je in gesprek met jezelf. Maak de keuze om dit al dan niet te accepteren. Als je met hem verder wilt is het echt veel fijner je erbij neer te leggen.

Bianca
Fijne reacties

Bedankt voor de reacties.Ja Maria,goed advies geef je.De vraag is of ik dit zo wil en kan accepteren.En me er dan niet meer druk over maak..en mijn behoefte opzij kan zetten

juf Ank
in ieder geval

Zou ik dan vooral van hem verwachten dat hij dan in de avond bij jou is. Dan kan hij zelf het moment bepalen waarop er geslapen gaat worden en mag hij zelf de kou in.
Ik denk dat jij je ook gewoon steeds afgewezen voelt en dat versterkt het feit dat jij degene bent die weg moet gaan. Ik zou me ook afgezeken voelen als ik steeds zo weggestuurd wordt.

Kun je trouwens wel vertellen wat er zo leuk aan hem is? Of ben je erg zorgzaam en werkt hij op je hulpverlenersklier?

Bianca
Goede tip

Ja juf Ank,goed idee. Hij de avondkou in..ik niet meer in elk geval.Ja,ik ben te lief wellicht en hulpverleenster van beroep..ik ben me bewust van dat ik een pleaser ben denk en aanvoel wat iemand nodig heeft tenkoste van mijn eigen behoeftes. Daarom voel ik me denk ook afgewezen..ik begrijp en pas aan..en word afgewezen(ookal bedoelt hij het niet zo)

Laatbloeister
lieve man die het goed bedoelt

Ik las er overheen, maar je beschrijft hem als "een lieve man die het goed bedoelt". Is dat voor jou voldoende basis voor een relatie? Je voelt je steeds afgewezen, dat zal voorlopig niet afnemen. Kun je niet beter investeren in een relatie waar je blij van wordt? Hij heeft een klein netwerk van contacten, allerlei angsten. Het zal er niet makkelijker op worden voor jou.
Wat Phryne zegt: je hebt je energie nodig voor je zoon en voor jezelf. Niet voor een man waar je niet eens een weekend mee op stap kunt.

William
samen slapen ...

Hier een LAT-relatie en we slapen enkele keren per week samen, steeds bij mijn vriendin.

Er gaat toch niets boven samen in slaap vallen en samen ontwaken ?

Maar het slapen zelf gaat meestal beter wanneer ik alleen slaap, door hinderende geluidjes of gewoel van de partner. Daarom verhuis ik 's nachts soms naar de logeerkamer ernaast, en zorg ik dat ik 's morgens terug bij haar lig.

Je hebt een partner met serieuze issues; ik zou hier toch eens goed over nadenken, jij past jezelf helemaal aan aan hem ...

Niki73
Geven en nemen

Een raltie is normaal gesproken gelijkwaardig. Je geeft en neemt allebei even veel. Ik krijg de indruk dat jij nu vooral geeft en hij vooral neemt. Dat klinkt niet als een stevige basis voor de toekomst. Heb je echt zin om thuis nog steeds met je werk bezig te zijn? Nooit te kunnen ontspannen? Ik denk dat je jezelf echt moet afvragen of hij wel jouw droompartner is...

Paasei
Probleemgeval

Mmm.. dit gaat veel verder dan niet samen willen slapen.. sociale en faalangst.. extreem piekeren.. het blijkbaar heel normaal vinden dat jij gaat. Dat jij je naar hem voegt. Geen andere contacten buiten jou (ook nog claimen misschien?).

Sorry maar mijn haren gaan hier van overeind staan. Niet proberen m gelukkig te maken (dat kun je toch niet), denk eraan dat een partner toegevoegde waarde moet hebben en dat bedoel ik niet in de vorm van problemen! Ik zou heel hard weg rennen als ik jou was.

Ad Hombre
Paasei

Bianca heeft nog niet uit de doeken gedaan wat voor 'geval' zij is. Wie weet passen ze verder wel heel goed bij elkaar...

Bianca
Paasei

Ja..ik ben ook niet de makkelijkste..wil me graag belangrijk en graag gezien voelen door partner en sluit me daardoor dus beetje af voor hem.Houd ook van mijn vrijheid en laat iemand graag zijn ruimte hebben omdat ik dat ook wil..maar goed.,ik zal ook zeker niet de makkelijkste zijn misschien

Fély
Ik ben een notoire insomniste

Ikzelf heb enorme inslaapproblemen, al sinds mijn geboorte. Het kan uren duren voordat ik in slaap val en soms helemaal niet. Ik ben onder behandeling van een neurologe die gespecialiseerd is in slaapstoornissen. Zij heeft me geleerd dat in mijn geval een vast avond- en bedritueel van essentieel belang is. 10 jaar lang heb ik zonder partner geleefd en mijn kinderen hadden hun eigen slaapkamer. Nu woon ik sinds 2 jaar samen en op dit moment is mijn partner bezig met het optrekken van een muur zodat we ieder een aparte slaapkamer hebben. De afgelopen 2 jaar waren slopend en ik ben zelfs ziek geworden (hoge bloeddruk, maagproblemen enz.) door chronisch slaapgebrek. Ik heb gewoon absolute rust nodig, nog voordat ik in bed kruip. Vakanties en weekendjes weg zijn voor mij lichamelijk zeer vermoeiend omdat we dan een kamer delen, maar dat kan de pret niet drukken. Ik calculeer de slapeloosheid gewoon in.

Dus.... ik kan je vriend begrijpen als hij hetzelfde heeft als ik: een geringe tot geen productie van melatonine. Medicijnen, alcohol,kunstmatige melatonine, cbd, ik heb alles geprobeerd maar uiteindelijk heb ik geaccepteerd dat de situatie is zoals die is en mijn partner ook, alhoewel hij het jammer vindt dat we niet in 1 bed inslapen en wakker worden.
Maar (goede) slaap is zo belangrijk!

Onze relatie is heel goed, seks hebben we bijna dagelijks, maar samen slapen zit er gewoon niet in. Ik hoop dat dit bij jouw vriend hetzelfde is en zijn behoefte aan `s avonds alleenzijn daaruit voortkomt. Het kan echt goed werken, als je er maar over praat. Het hoeft echt geen afwijzing te zijn!

Fély
Oh ja

Ik heb in die 10 jaar 2 relaties gehad en was ook het liefste dan 's avonds alleen. Dat had niets te maken met mijn liefde voor mijn partner. Daar mijn kinderen om de week bij hun vader waren, bleef mijn vriend af en toe slapen en dan sliep ik in een van de kinderkamers. Soms pas nadat we samen in bed waren gekropen en hij al in dromenland was. Het klinkt voor velen misschien raar, maar het was dan altijd een verademing om alleen tot mezelf te komen en op mijn gemak te wachten totdat Morpheus kwam.

Bianca
Dankjewel

Dank voor je reactie Fely.Het lijkt me ook naar dit te hebben..en sta er miss niet genoeg bij stil hoe het is voor hem..maar ik mis gewoon een heel groot stuk intimiteit van het samenzijn..ook omdat we niet samenwonen of in aparte kamers..maar een paar uurtjes samen kunnen zijn.Mis ook affectie in het algemeen..samen delen van dingen

Guppie
Aan werken

Ik denk dat ie eerst wat moet doen aan die angsten. Vaak zijn er meerdere factoren; dingen die zijn gebeurd maar ook het voedingspatroon en tekorten aan voedingsstoffen. Kalmeringsmiddelen remmen de aanmaak van melatonine, waardoor ze het probleem in stand houden. Zelf zou ie daarin stappen moeten zetten; via hulpverlener, misschien iets als yoga.
Je behoeftes opzij zetten doen wij als vrouwen vaak toch al te vaak. Als het zo blijft gaat het je toch opbreken.
@Fély, stofjes als serotonine en melatonine kan je lichaam zelf aanmaken uit tryptofaan; samen met allerlei vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Gebruik zelf onder andere 5htp.
Belangrijk is wel ook om te zorgen voor een stabiele bloedsuikerspiegel, door te zorgen voor langzame koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elke maaltijd.
Benzo's en eventuele bloeddrukmedicatie werken verlagend op de melatonineaanmaak en zorgen voor verliezen aan vitaminen en mineralen. Alcoholgebruik zorgt, door de snelle suikers, voor pieken in je bloedsuikerspiegel en voor verliezen aan vitaminen en mineralen en doet, vooral bij grotere hoeveelheden, nog veel meer aan kwalijks voor je lichaam.

Laatbloeister
Guppie

Moeten we nou werkelijk geloven dat dit aan het voedingspatroon ligt? Ik lees wel vaker posts van jou, en iedere keer vraag ik me af voor wie jij reclame maakt.

Ad Hombre
Laatbloeister

Ze doet het puur voor haar eigen ego denk ik. Volgens mij plaatst ze ook alleen dit soort postjes, nooit inhoudelijk, alleen merkwaardig gedetailleerde pseudo medische verhaaltjes.

Pagina's

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.