Home » Forum » Oma’s vriend met ons kindje

Oma’s vriend met ons kindje.

84 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Pip
Oma’s vriend met ons kindje.

Lieve forum leden ,

Zit met een dillema...

Mijn moeder gaat met een man om , maar dat is niet haar vrind word elke keer gezegd.... de buiten wereld zou denken van wel!
Heb een goed gesprek gehad een keer met mijn moeder en uitgelegd dat als ze wat heeft dat gewoon kan vertellen. Maar nee het is gewoon EEN vriend.
Heb ook aangegeven dat als mijn dochtertje daar slaapt ik niet wildst jij daar ook slaapt... dat gebeurde namelijk weleens “onverwachts” (haar worden). Vannacht heeft mijn dochtertje bij oma geslapen en vanmorgen kwam die vriend “onverwachts” langs ontbijt brengen , en mijn moeder had het in haar rug dus ja gelukkig was hij daar zodat hij mijn dochtertje in bad kon doen. ( ma haar worden) eigenlijk ben ik hier woest over..... is dat raar? Hou niet van het feit dat hij mijn kind naakt ziet en onverwachts en toevallig opduikt.....

rutiel
Simpel

Misschien iets te simpel gedacht, maar mij lijkt het het handigst dat jouw dochtertje niet meer bij oma slaapt.
Jij wil niet dat de "vriend" (of wat het dan ook is) daar slaapt als jouw dochtertje er ook is. Jouw moeder negeert jouw wensen en laat hem zelfs toe jouw dochtertje in bad te doen.
Dan kun je haar wat dat betreft dus blijkbaar niet vertrouwen.
Dus ik zou zeggen: op bezoek bij oma prima, maar slapen (voorlopig) niet meer.

ipacarai
ik zou zeggen

bemoei je iets minder met het leven van je moeder

ik zou toch heel raar staan kijken als mijn dochter zich opeens zou gaan bemoeien met wie ik wel of niet omga en op wat voor manier. Doe ik bij haar ook niet.

is er een reden dat je de man niet met je dochtertje vertrouwd? Kan ik ook niet opmaken uit je bericht.

Pip
Ipacarai

Mijn dochtertje hoeft van mij niet met vreemde mannen in bed te liggen of in bad gestopt te worden , dat is de hoofdreden.

Verder heb ik het verhaal beknopt gehouden en niet alles uitgebreid verteld, bedankt voor je reactie

Jippox
vreemde man

Waarom is het dan een vreemde man? Het is de (of een belangrijke) vriend van je moeder. Vertrouw je haar oordeel niet?

Pirata
Nee

Niet je kind in bad laten doen door iemand die jij niet prettig vindt.

Erica
Doet het ertoe

of het een vriend of haar vriend is? Waarom slaapt hij bij je dochtertje in bed? Verder eens met anderen. Als je niet wilt dat hij daar ook slaapt als je dochter bij je moeder is, dan moet je je dochter niet meer bij haar laten slapen.

Flavia
Erica

waar lees je dat hij bij de dochter in bed ligt? Dat staat er niet en moet je dan ook niet insinueren.

Jan
slapen etc

Nou blijkbaar vertrouwt ts de man niet. Dan kan je wel voorstellen dat dochtertje daar maar niet moet slapen maar grensoverschrijdende gedrag komt ook buiten bed en bad voor. Nodig oma gewoon bij je thuis uit zou ik zeggen

Jippox
of

Kun je met je moeder bespreken dat jij het lastig vindt als jouw dochter bij iemand is die jij niet goed kent? En dat je dus graag die vriend eerst zelf wat beter wil leren kennen. Investeer wat tijd en moeite om hem ook echt te leren kennen. Misschien voelt je moeder zich dan vervolgens ook vrij genoeg om ervoor uit te komen dat het mogelijk meer is dan zomaar een vriend...

Flavia
grensoverschreidend gedrag

Ik lees nog steeds geen grensoverschreidend gedrag.

Wel een handeling die de moeder van dit meiske liever niet heeft. En dat is haar goed recht en haar moeder zou dat in mijn optiek moeten respecteren.

Maar gewoon alle mannen betitelen als mogelijke misbruikers gaat mij veel en veel te ver. En dit gebeurt hier ook weer.

Bij mijn vader en zijn vriendin zou dit ook zo kunnen gebeuren. Vader helpt zijn vriendin uit de brand want zij heeft rugklachten en dat meiske moet in bad. Zou hij met zijn eigen kleindochter ook doen, dus hij zoekt er niets achter en zou het meiske in bad doen.

Jan
tja

Als het niet goed voelt, zou ik het risico niet nemen. Beter een volwassen man ten onrechte niet vertrouwd dan het risico op beschadiging van het kind.

Pip
Betiteling

Nergens betitel ik deze man van ontucht of iets, maar ik vind dat mijn kind niet naakt gezien hoeft te worden door “ Jan en alleman “ en dat heeft ook met slapen te maken. Het is niet in dochter haar bed maar in mijn moeder haar bed. Laten jullie je kinderen dan door een vriend of vriendin van bv je moeder in bad doen en in bed erbij liggen etc. Je hebt toch een bescherming richting je kind

Pip
Deel 2

En heb het met mijn moeder al eens besproken maar dan komt hij in ene toevallig langs.... en o zo lief van hem ( zo word dat verteld). Ze had niet in bad gehoeven want ze is weer thuis. Dus het was geen noodzaak dat hij haar in bad moet doen omdat zij last van rug had.

Phryne Fisher
Hoe oud?

Hoe oud is het kind? Bij kleuters en jonger kan het wel eens voorkomen dat je er onverwacht een moet wassen of douchen. Vertrouw je het beoordelingsvermogen van je moeder niet?

Pip
Leeftijd

Dochtertje is 3,5 maar vind niet dat als ze jong is het ok moet zijn. Als je nu alles ok vind dan is het later ook allemaal oké vind ik. Dus als je je kind nu leert dat ze niet door iedereen naakt gezien hoeft te worden , leert ze dat meteen is mijn mening. En het was niet noodzakelijk dat ze gewassen werd.

bicyclette
en als het wel haar vriend is?

En als het wel haar vriend is, maakt dat dan verschil voor jou?

Wat is precies je probleem? En waarom vind je dat een probleem? Stel dat het heel serieus is met die vriend en hij trekt bij haar in, mag je dochter daar dan niet meer komen van jou?

bicyclette
oke, naakt dus

Oke, je wilt dus niet dat ze naakt gezien wordt.

Zeg dat dan gewoon tegen je moeder. En beperk je tot die boodschap: ik wil niet dat iemand anders haar in bad doet.

Limi
maar

Het is dus al vaker gebeurd en je hebt het er al vaker met je moeder over gehad? En de vriend is dus al een paar keer onverwachts langsgekomen?

Als jij dit niet ziet zitten, waarom is je dochter er dan nog steeds heen gegaan?

Kenfan
Nieuwe preutsheid

Je vroeg of je reacties raar was. Eerlijk antwoord: ik vind je toon licht hysterisch en ik vind het ongepast dat jij zou bepalen wie er wel of niet bij haar over de vloer mag komen. Of gaat zitten vissen of ze wel of niet een verhouding heeft

Ik ga je misschien iets heel schokkends vertellen, maar tot een jaar of 20,25 geleden was het nog heel gebruikelijk dat peuters in zonder zwembroekje op het strand liepen. En soms lagen de moeders er topless naast. Met de alomtegenwoordigheid van smartphones kan ik me voorstellen dat je dat dat niet meer doet, maar ik vind die nieuwe preutsheid ook wel eens doorslaan.

Jouw posting is daar een voorbeeld van

@Emma
nieiwe preutsheid

De één noemt het nieuwe preutsheid, de ander vindt dat het tegenwoordig legitiem is om je grenzen te kennen en te stellen.
Ik zelf opteer voor het laatste. Ts vindt het niet oké en dat kijkt me voldoende.

Erica
@Flavia

Ik las het in #4 en daarna ook in #13.

Maike
Eens met @Emma

En tevens boeit het niet echt wat men er hier van vindt - TS vindt het niet prettig dat dochtertje daar slaapt als vriend van oma er is, of haar in bad doet, enzovoort. Dat is haar grens. Als we die nou eens aanhouden en TS daarop gebaseerd van advies voorzien? Dat lijkt me voor TS veel prettiger. Zelf heb ik er verder weinig aan toe te voegen - of met moeder praten over deze grens, of dochter er niet meer laten slapen zijn al geopperd en ook wat ik zou aanraden.

Lou
Maar....

Pip zegt dat ze er woest over is en vraagt of dat raar is. Dus het antwoord van onder meer Kenfan is wel degelijk relevant. Ik vind het eerlijk gezegd ook raar om hierover 'woest' te worden maar ik heb het idee dat we niet het hele verhaal lezen hier. Dan zeg ik: bij twijfel niet doen. Oftewel: als het kennelijk zó niet goed voelt, dan moet je het ook maar niet toelaten.

Pennestreek
Lastig dilemma

Ik snap TS wel. Ik had het ook niet prettig gevonden als een vreemde man, zonder noodzaak, mijn dochter (of zoon) in bad zou stoppen. Aan de andere kant snap ik oma en haar vriend ook, zeker als deze vriend zelf kleinkinderen heeft. Dan doe je dat min of meer vanzelfsprekend en denkt er (als het goed zit tenminste) verder niet over na.
Ik vind wel dat oma de wens van haar dochter moet respecteren, en dus dat badderen niet aan vreemden over moet laten. Daar zou ik wel een hartig woordje over spreken met haar. Dan maar niet in bad.

Maar dan het slapen nog. Tja, dat is een ingewikkelder iets. Je kunt inderdaad niet voor je moeder bepalen wie er wel en niet kan blijven slapen, en wanneer. En om je dochter nou logeerpartjitjes bij oma door de neus te boren is ook weer zo wat. Is het een idee om dat logeren voorlopig te stoppen, totdat jij die man beter kent? En of die man nou een of de vriend van je moeder is, dat doet helemaal niet terzake en daar moet je je ook niet mee bemoeien. Echt, ik viel zowat van mijn stoel, bij dat stukje over een goed gesprek en dat je moeder het gewoon kan vertellen als ze wat heeft. Het is geen puber, en zelfs dan! Alsof ze jouw toestemming nodig heeft. Nee, zo’n opstelling kan echt niet. En ik kan me voorstellen dat je moeder er zonopstandig van is geworden dat ze zich niks van jouw protesten over dat in bad doen aan trekt. Gewoon om je te laten zien dat jij niets voor haar kunt bepalen.

Mjin advies zou dan ook zijn daarover je excuus aan te bieden en te kijken of je van daaruit dan een gesprek kunt voeren over jouw wensen/bezwaren.

Kenfan
Dames jullie hoeven het niet met me eens te zijn...

maar TS vroeg ook of haar reactie raar was. Daar had ik een antwoord op. Een ander dat van jullie weliswaar en het kan natuurlijk zijn dat het een retorische vraag was, maar het is hier nog steeds een discussieforum en geen koffiekrans.

Ik blijf erbij dat ik TS' haar reactie schromelijk overdreven vind.

Wilgenkatje
het privegevoel over het bed van grootouders

van een van onze kinderen weet ik dat ze het best vindt als haar kind (even, 's ochtends vroeg of zo, of bij dromen) bij ons in bed slaapt, maar dat ze er een vreemd gevoel bij heeft als het kind bij de andere grootouders in bed slaapt. Volgens mij is dat een puur biologische reactie. Het bed van eigen ouders (bij wie je zelf ook weleens in bed lag, toen je vroeger klein was) voelt anders dan dat van de wildvreemde ouders van je partner.

Dan heeft het dus niks te maken met onheuse bedoelingen van andere volwassenen, maar met dat het niet-eigen aanvoelt.

Wilgenkatje
en als oma erbij stond?

Bij dat badderen? Dat de vriend alleen het kindje optilde omdat zij dat niet kon met haar rugklachten? Vind je het dan nog steeds erg?

Vind het trouwens niet raar dat een kleintje dat 's nachts nog niet zindelijk is 's morgens even in bad gaat hoor. Zomaar aankleden lijkt me nogal onfris.

Kaaskopje
Ik snap het wel, maar

op de een of andere manier past de mate van woede die ik in alles proef, niet bij de summiere informatie die we hebben gekregen. Als moeder een vriendin had gehad, zou dat dan dezelfde afkeer hebben opgeroepen?

Ik snap je reactie wel Pip, misschien zou ik ook not amused zijn, maar zolang er geen reden is om de man te wantrouwen, zou ik het niet opblazen. Ik zou wel zeggen dat je dochtertje niet meer komt logeren zolang je moeder niet open kaart speelt. Ook als je de man wel zou vertrouwen, moet je gewoon van je moeder op aan kunnen en dat kun je nu niet.

Ik vermoed ook wel wat de reden is. Ze kent je langer dan vandaag en wil geen ruzie met je. Dus dan maar spelen dat vriend onverwacht komt. Erg toch? Ben je van haar leeftijd en dan moet je nóg stiekem doen over een "vriendje". Niet omdat haar ouders boos kunnen worden, zoals in haar jeugd, maar omdat haar dochter moeite heeft met de keuzes van moeder. Terwijl ze gewoon een volwassen vrouw is, met een nieuwe man in haar leven.

bicyclette
open kaart?

"Ik zou wel zeggen dat je dochtertje niet meer komt logeren zolang je moeder niet open kaart speelt."

Open kaart? Over wat? Wat ze tussen de lakens doen?

"moet je gewoon van je moeder op aan kunnen en dat kun je nu niet."
Waarmee je zegt: moeder liegt en is dus niet te vertrouwen.
Waar maak je dat uit op?
Waarom is moeder opeens niet te vertrouwen?
Wie zegt dat moeder liegt?

Waarom zou jij als dochter in vredesnaam MOETEN weten in welke fase die vriendschap zich bevindt? Of het een prille verliefdheid is, of een serieuze relatie of gewoon 'friends with benefits'? Als ze daarover voorlopig nog niets wil delen, prima toch? Of beter gezegd: ze wil er wel iets over delen, namelijk dat het gewoon een vriend is. Dat is dus de situatie.

(maar wat dit alles met het kindje te maken heeft, begrijp ik nog steeds niet)

Poeh hé
Vanuit mijzelf beredeneerd

Zou ik het niet prettig vinden als een voor mij vreemde man of vrouw mijn zoon in bad zou doen. Daarbij neem ik eventuele gevoelens van boosheid of ergernis niet mee.
Voor wat betreft de man in kwestie: al heeft hij nog zulke goede bedoelingen, hij zou zich er van bewust moeten zijn dat zijn handelwijze vragen en mogelijk ook achterdocht oproept. De beschuldiging van ontucht is gemakkelijk geuit, ook als dat volkomen onterecht is, dus om zichzelf te beschermen had hij de dochter van TS gewoon niet in bad moeten doen. En dat had de moeder van TS zich ook moeten realiseren. Punt. Hoe meer ik er over nadenk, hoe ondoordachter ik het gedrag van beiden vind. En dat staat voor mij los van de vraag in welke verhouding de moeder van TS en de man in kwestie staan.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.