Home » Forum » Ontrouw kun jij het negeren

Ontrouw kun jij het negeren?

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Tashi78
Ontrouw kun jij het negeren?

Ik ben benieuwd naar jullie mening.
Ik had gisterenavond met mijn beste vriendin een zeer emotioneel gesprek.
Zij gaf aan dat haar vriend waarmee ze nu een jaar samen is er hoogstwaarschijnlijk nog wat op na houdt met zijn ex.
Ze heeft stiekem in zijn telefoon gekeken en kwam erachter dat het ogenschijnlijk vriendschappelijke contact toch nog wel ets verder lijkt te gaan. De berichtjes zijn nog redelijk intiem te noemen en waarschijnlijk zien ze elkaar ook toch nog geregeld.
Ze vroeg mij wat hiermee te doen. Ze heeft dit namelijk stiekem ontdekt en vroeg zich af of ze hem hiermee kan confronteren. Ook twijfelde ze of ze de kwestie uberhaupt moet aanzwengelen omdat ze dacht heel gelukkig te zijn met hem.
Ik vond dit eerste best een lastige kwestie. Ik zou in eerste instantie de neiging hebben van wel, echter het stiekem kijken van haar in zijn telefoon verdiend uiteraard ook geen schoonheidsprijs. Ik heb haar geadviseerd om hem eerst te vragen naar de band met zijn ex wat zij nog betekend voor hem. Dit om te zien hoe hij hier zelf op reageert.
Wellicht biegt hij e.e.a. zelf op en zo niet vermoed ik dat het gesprek van zelf zijn weg gaat vinden.
Vanavond ziet ze hem ik ben erg benieuwd naar het verloop. Ik ben dus erg benieuwd hoe anderen hier naar kijken.
Zouden jullie het kunnen, het negeren doorgaan alsof er niks aan de hand is? Of meteen de confrontatie aangaan ondanks dat je zelf ook het vertrouwen van je partner in twijfel trekt en zijn privacy schend door in te breken op zijn berichten? Gr. T.

Iris
oeh

Nou ik zou dat niet makkelijk kunnen negeren. Ik denk nu dat ik inderdaad zou gaan vissen hoe hij nog met zijn ex omgaat en zo hopen dat ik ander bewijs zou kunnen vinden van zijn ontrouw. Dus niet meteen al opbiechten dat ik in zijn telefoon had gekeken. Echter het feit dat zij er naar gekeken heeft op de telefoon komt misschien omdat ze toch iets heeft gevoeld waardoor ze achterdochtig werd?

Lanza
Natuurlijk kun je dat niet negeren

Ze hebben pas zo kort een relatie. Hij heeft dus eigenlijk twee relaties. Weet ze zeker dat de relatie met zijn ex verbroken is?

Tenzij ze openstaat voor een polyamore relatie, moet ze hem natuurlijk confronteren. Sterker nog, in deze fase van de relatie kan ze het beter direct uitmaken. Als hij dit nu al doet dan gaat hij echt niet meer trouw aan haar zijn. Ze kan beter op zoek gaan naar een betrouwbare vriend, waarmee ze echt iets kan opbouwen.

Tashi78
Tja

Ze gaf mij al eerder aan dat haar vriend wel eerlijk aangaf af en toe nog vriendschappelijk contact te hebben met de ex. Hij was ook degene die de relatie met haar had beindigd.
Ik vind het erg naar voor haar ze is / was (?) Zo gelukkig met hem. Ik denk ook niet dat ik dit zelf zou kunnen negeren maar dat is altijd lastiger bepalen als je zelf er niet in zit.

Tashi78
Bovendien

De ex weet van hun relatie af. Siert haar alleminst dat ze er tussen blijft hangen. Maar goed ik weet uit ervaring dat sommige vrouwen het niet afschrikt met een bezette man "om te gaan".

Persephone
Een jaar?

Dan zit je feitelijk nog in de snuffelstage.

Natuurlijk negeer je zoiets dan niet. Het geeft namelijk een aardig inkijkje in hoe de toekomst met deze man eruit zal gaan zien. Ik zou het dus uitmaken. Jammer van dat jaar, maar behoed voor meer ellende.

Niki73
Nee, niet negeren

Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Wegwezen.

juf Ank
als je uit gaat van

een jaar een relatie en dit is al aan de hand, terwijl je nog volkomen in elkaar hoort op te gaan, dan komt het echt nooit meer goed. Dan is er geen sprake van een sterke diep gevoelde verliefdheid en liefde.
Dat is reden genoeg om er subiet mee te stoppen.
Daarnaast zit deze meneer zonder blikken of blozen te vertellen dat hij een vriendschap met haar heeft en blijkt hij gewoon vreemd te gaan. Die is dus echt niet te vertrouwen.
Bovendien: je vriendin voelde dat al want deed wantrouwig onderzoek zonder daarin eerlijk te zijn. Haar manier van communiceren roept ook vragen op.

Maar goed deze relatie gaat hem gewoon niet worden. geen woorden aan vuil maken.

Syboor
uitmaken mag altijd

>Ze vroeg mij wat hiermee te doen. Ze heeft dit namelijk stiekem ontdekt en vroeg zich af of ze hem hiermee kan confronteren.

Denkt die vriendin dat ze nu "voor straf" bij hem moet blijven? Of denkt ze dat ze zijn toestemming nodig heeft om het uit te maken?

Ja, ik snap dat ze nog twijfelt en dat een bekentenis zou helpen om van haar eigen schuldgevoel af te komen. Maar die gaat ze niet krijgen. Confronteren van een leugenaar heeft geen zin. Dat geeft geen inzicht in de situatie, alleen maar verwarring. En als ik jullie twee zo hoor, over haar schuldgevoel en het idee dat je niet zomaar kunt kiezen om een relatie te verbreken, dan is de kans groot dat ze door zo'n confrontatie alleen maar dieper verder vast komt te zitten in deze ongelukkige relatie.

Had ze onterecht - zonder goede reden - gesnuffeld in zijn telefoon, dan zou haar "straf" het einde van de relatie. In deze situatie is het einde van de relatie een beloning, niet een straf.

Bouw haar zelfvertrouwen op, vertel haar dat ze beter verdient dan hem, en dat ze ook echt wel weer iemand zal vinden die haar veel gelukkiger gaat maken dan hij, en dat de intuitie die haar ertoe dreef om de telefoon te bekijken volkomen terecht was. Moedig haar aan het uitmaken kort en krachtig te houden; ze is hem geen verantwoording verschuldigd. En na het uitmaken lekker iets leuks gaan doen met z'n tweeën.

Klavertje 4
Tashi78

Hier toch een ander geluid.
Ik heb ook een goede vriendin die een nieuwe relatie heeft met een man met de nodige problemen. Niet vreemd gaan, maar andere problemen waarvan ik ook zouden denken: " meteen wegwezen!" Eigenlijk van het begin af aan. Maar voor haar ligt dat echt anders. Ik denk dat graag een relatie willen hebben een belangrijker argument is dan deze problemen. Als ik dan zeg dat ze snel weg moet wezen, dat deze tijd juist nu nog vooral leuk en gezellig moet zijn, voelt zij zich niet gehoord. Ik stel wel vragen over de situatie en hoe zij daar zelf instaat. Ik vind dit ook heel moeilijk om aan te zien omdat je de problemen boven haar ziet hangen. Maar haar hier steeds mee confronteren werkt niet. Succes.

Fridde
Wat is er nu gebeurd

Gaat hij vreemd of niet vreemd? Of zijn het alleen wat spannende tekstberichten? Wat is -redelijk intiem- in een bericht?. Zien ze elkaar wel of niet, waarschijnlijk schrijf je?

Ook dat berichtjes sturen verdiend geen schoonheidsprijs maar is wat anders dan vreemd gaan