Home » Forum » Overdracht

Overdracht

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

112 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
pat
Overdracht

Ik ben gelukkig getrouwd, 2 schatten van kinderen, enige tijd geleden in gesprek geweest met een psycholoog owv een probleem... de behandeling is nu een half jaar geleden gestopt, en nu hebben we (privaat)terug contact met elkaar opgenomen, zouden iets gezellig gaan afspreken, vriedschappelijk met toch wel een duidelijke chemie ertussen...(hij is gescheiden, alleenstaand) en ik kan het niet weerstaan, het is veel sterker dan mijzelf, Als er een half jaar tussen is, dan zou het geen overdracht meer zijn ? ervaringen ?

wil40
"chemie"

Je hebt een gelukkig huwelijk en nu wil je een afspraak maken met je ex-psycholoog omdat er sprake is van "chemie" tussen jullie? Welk soort chemie?
Wil je weten of de psycholoog in de problemen kan komen als jullie sex hebben?
Geen idee, belangrijker is of jij dan huwelijksproblemen krijgt? De psycholoog is vrijgezel en hoeft geen verantwoording af te leggen. Jij hoeft dat van mij ook niet, als je echtgenoot het ook een goed idee vindt. Of kan je dan gelijk door naar relatietherapie om je huwelijk te redden?

Sancy
Afgezien van de cliënt-hulpverlener verhouding

haal ik maar even Patroon #2 aan van het forumfeuilleton-in-wording:
Patroon 2
Vaste rubriek op OO: de soap. Naam van de soapster wisselt, inhoud is zeer voorspelbaar.
Soapster: Ik heb iemand ontmoet op internet/ oude liefde op Schoolbank. Ik heb vlinders in mijn buik. Wat moet ik doen?
OO-koor: Niet doen. Geniet van je fantasie en ga door met leven.
Soapster: Ik ga hem maar één keertje ontmoeten. Niets bijzonders, maar ik wil hem één keertje zien.
OO-koor: Niet doen.
Soapster (enige dagen later): Ik heb hem ontmoet en het was echt alsof wij elkaar ons leven lang al kende maar toch zo spannend. Dit is echt uniek en heel anders dan wat een ander ooit heeft meegemaakt. Zij zullen het nooit begrijpen. En ik heb mijzelf echt in de hand; één keertje maar.
OO-koor: ................etc. etc.
Wat mij betreft, kan de t.o. hier lering uit trekken. Het is een variatie op een thema...

pat
Veel sterker

Het is zo vreselijk veel sterker dan mijzelf, de psycholoog kent mijn man (van tijdens de behandeling).ik weet dat het flauw is, dat het fout is, maar het is zo vreselijk veel sterker dan mijzelf (voor ik dit zelf had leren kennen zou ik het misschien ook als zwak afgedaan hebben) En eigelijk weet ik niet of ik tijdens mijn leven niet eens van dat duiveltje wil proeven...(dit is waarschijnlijk weer een flauw excuus, ik weet het) ik ben trouwens al een veertiger...de bal is aan't rollen en het lukt mij totaal niet hem tegen te houden ... (uit schuldgevoel ben ik ook eens zo lief naar mijn man toe !)

pat
Sancy // feuilleton

kan je mij ook eens zo een schema geven met het verloop via de soapster (liefst een met goede afloop nadat er toch er toch genoten is van die hevige gevoelens...)
dus bvb soapster luistert niet en zet de volgende stap...soapster doet dwars en geniet van de passie...soapster is de rest van haar leven de gelukkigste en meeste beminde persoon ter wereld..of zoiets...zucht.. HUUUULLLPPP

purk
Bitter

van het duiveltje proeven....volgens mij hebben een heleboel scheidingen uiteindelijk een bittere nasmaak, pat.

groetjes van Purk

Tinus_p
Gaap

pat:
"dus bvb soapster luistert niet en zet de volgende stap...soapster doet dwars en geniet van de passie...soapster is de rest van haar leven de gelukkigste en meeste beminde persoon ter wereld..of zoiets...zucht.. HUUUULLLPPP"
Dit soort texten zijn vast onderdeel van zo'n feuilleton. Zo voorspelbaar. Gaaaap.

Sancy
Helaas pat

Ik ken veel scenario's die zo begonnen, van het forum, uit mijn directe omgeving en de minder directe omgeving. Ik heb slechts 1 (schrijve: één) keer een min of meer gelukkige afloop gezien. Dat was toen de persoon die deze "sterke gevoelens" kreeg, besloot om tegen alle gevoelens in het tegenovergestelde te doen en open kaart te spelen met de partner.

pat
Partner

Ik zou het eventueel wel willen bespreken mat mijn partner , maar psych wil niet dat ik dat doe,
Ik vrees toch wel dat psych echt voor mij ten strijde wil trekken en mij niet los wil laten...

purk
Wake up!

tuurlijk wil die psycholoog dat niet! Wake up and get real!

purk
Dr. rossi?

toevallig zijn naam? De psycholoog in Gooische Vrouwen....

pat
Onweerstaanbaar

- ik wil op de eerste plaats mijn huwelijk houden !
maar...ik ben nu extra lief voor mijn man, hij heeft er echt geen nadeel aan !... misschien vergeeft hij het mij wel...ik ben echt zijn liefste schatje...
- naar psych: Het is zo onweerstaanbaar !!!die aantrekking , en het is ook zo'n lieve man !

Sancy
Welja

"Ik zou het eventueel wel willen bespreken mat mijn partner , maar psych wil niet dat ik dat doe"
Zelden zo'n mooi geformuleerd excuus gelezen om de eigen verantwoordelijkheid te ontlopen.

Minet
Geweldig

Pat, ik heb hier op het forum veel van dit soort draadjes gezien, maar jouw reakties zijn echt van ongekende naïeviteit!
Ik wens je 1 ding toe: wordt wakker!!!

tonny
Hallo zeg!

Hier aarde! Hoor je ons eigenlijk wel??

Er komt alleen maar ellende van. 'Iets sterker dan jezelf' is allemaal onzingeklets! Dat 'iets' is geen aanval van diarree of zo, neem je verantwoordelijkheid!!

Tonny

pat
Kuisheidsgordel

eigenlijk kan ik misschien de sex wel aan de kant houden, maar de contacten op zich niet stilleggen, het praten, mailen, sms-en...is het ook fout als ik het daarbij zou kunnen houden en het fysische weet te overwinnen ?? lijkt jullie dat wel ok ?

Genista
Earth calling enterprise

"maar...ik ben nu extra lief voor mijn man, hij heeft er echt geen nadeel aan !... misschien vergeeft hij het mij wel...ik ben echt zijn liefste schatje..."
Je gelooft het echt zelf? Overigens citeer je nu vrijwel letterlijk uit eerdere soaps hier.
OO-koor: niet doen... (vruchteloos, wij zijn lang zo lief en begrijpend niet als die psych)

Genista
En nee, dat gaat niet lukken

Dat gaat niet lukken, alleen de contacten. Weet je ook wel.

Tihama
Hahahaha

"eigenlijk kan ik misschien de sex wel aan de kant houden, maar de contacten op zich niet stilleggen, het praten, mailen, sms-en...is het ook fout als ik het daarbij zou kunnen houden en het fysische weet te overwinnen ?? lijkt jullie dat wel ok ? "

Stay out of the kitchen if you cannot stand the heat

Je moet de kat niet op het spek binden

Minet
Advies

Pat, jij zegt: eigenlijk kan ik misschien de sex wel aan de kant houden, maar de contacten op zich niet stilleggen, het praten, mailen, sms-en...is het ook fout als ik het daarbij zou kunnen houden en het fysische weet te overwinnen ?? lijkt jullie dat wel ok ?

Mijn advies......overleg het vanavond gewoon met je man!

purk
Of

overleg het even met jullie drietjes. Wie weet vind je man het een fantastisch idee!

Rosa van der Zanden
Feuilleton

Waarom zouden we nog een feuilleton schrijven wanneer we de verhalen van Pat & de psych hebben?

Winona Ryder
Gewoon doen joh!

En dan na de sex tegen je man vertellen hoe het was. Tuurlijk zegt hij dat hij je vergeeft, je bent zijn schatje.
Oh maar dan vind je het ook niet erg dat je man daarna ook even flink van bil mag met een ander...?

Tinus_p
Stilleggen contacten

pat:
"eigenlijk kan ik misschien de sex wel aan de kant houden, maar de contacten op zich niet stilleggen, het praten, mailen, sms-en...is het ook fout als ik het daarbij zou kunnen houden en het fysische weet te overwinnen ?? lijkt jullie dat wel ok ?"
Of je nu met hem neukt of niet, als je denkt dat je huidige relatie iets voorstelt moet je dit aan je partner vertellen.
En verder, wat verwacht je nu van deze man? Hij was je psych, een beroepsaandachtgever. Nu geeft hij je weer aandacht, maar dan prive. dat klopt niet; hij kan professioneel en privee niet scheiden (ook al praat hij dat goed door te zeggen dat er een half jaar tussenzit). wat wil hij en wat verwacht hij?
Ik vind niet, dat je zondermeer verplicht bent dit contact stil te leggen, maar houd dit niet geheim voor je man (want dat is fout en gaat fout), en houd voor ogen wat jij wil en wat hij wil. Dan is het mss wel verstandig om het contact te verbreken, omdat het anders met je op de loop gaat.

Tinus_p
Leuk

pat:
"- naar psych: Het is zo onweerstaanbaar !!!die aantrekking , en het is ook zo'n lieve man !"
Leuk he, aandacht. Hoe zou dat over een halfjaartje zijn? Psych op je uitgekeken, partner heeft je op straat gezet.

Rafelkap
Als

je wilt dat je man ook zo doet: mooi weer spelen, poeslief doen en dan met een ander in bed gaat liggen, zou ik zeggen: doen! Maar als je zelf ook niet zo behandeld wilt worden zou ik me nog eens goed achter de oren krabben.

Je kan je niet verschuilen achter al die "krachten", dan heb je teveel boequetreeksromannetjes gelezen.

pat
Feuilleton vervolg

ok, een flash back uit mijn verhaal...
We (man en ik) hebben in het verleden een crisis moment gehad, mijn man had even wat met een collega, maar we zijn er sterker uit gekomen, zijn beide helemaal zeker van elkaar, want we hebben eigenlijk -volgens onszelf- een veel beter huwelijk dan de meesten ooit zullen hebben, we zijn al een kwart eeuw gehuwd en hebben het terug(al langere tijd) echt fijn met elkaar...maar toch is het mogelijk dat wat mij nu overkomt misschien toch een verborgen/onbewuste wraakactie is ?
maar het is dus wel zo dat ik en m'n man echt ons leven tot het einde met elkaar willen doorbrengen, ik heb hem zijn misstap in het verleden vergeven, hij is daar heel erg dankbaar om, en laat mij dat nu nog steeds duidelijk in alles zien
...en ik heb dus echt aan psych beloofd dat ik niets aan m'n man zal vertellen over onze chemie, hoewel ik dat dus volgens mijzelf gerust wel zou willen doen,
maar ik denk dus echt wel dat psych met mij graag een langdurige blijvende relatie zou willen beginnen
en ik wil zograag even door hem op handen gedragen worden...maar het lijkt zo verslavend dat ik vrees dat het eindpunt inderdaad onduidelijk is...

Yta Chalne
Misselijk

Vind je het ook niet buitengewoon smakeloos van jullie psych dat hij nu samen met jou dingen geheim wil houden voor je man? Fijne vent hoor. Goede smaak heb jij.

Maar ik stel voor dat je het gewoon probeert, dan hebben wij wat te doen. De komende twee weken kan ik niet lopen en ik verveel me nu al, dus mij doe je er echt een plezier mee. Je man en eventuele kinderen hebben gewoon pech, en trouwens, die hebben toch nergens last van. Je bent tenslotte leuker dan ooit!

Genista
Yta (ot)

Je verveelt je nu al? En de komende twee weken... Tip: in OT staat een draad waarbij je je voor iets heel leuks kunt inschrijven :-)

Yta Chalne
Genista

Niets haalt het bij het Echte Leven natuurlijk, dus doe mij dit maar. Maar ik heb inderdaad tijd genoeg om die hele soap in m'n eentje te schrijven. Als de koorts weg is en ik wat minder sacherijnig ben :-) Dus misschien meld ik me inderdaad wel aan, dank je voor de tip ;-)

Ellen Wouters
Vervolg

OK, ik speel even de storyliner, mag Pat straks de details invullen.

Pat nu: ik heb nog een keertje vreemdgaan tegoed, ik zou het wel willen vertellen maar dat mag niet van de psych, we gaan afspreken maar zonder sex.

Pat straks: we hebben afgesproken elkaar nog één keer te zien om het af te sluiten, ik vertel niks aan mijn man want dat zou hem zo kwetsen en dat is niet nodig, we sluiten het immers af, oeps, het afsluiten is uit de hand gelopen, wat nu? Nu vertel ik helemáál niks aan mijn man, het was zo ontzettend heerlijk, we weten allebei dat dit tijdelijk is maar ik geniet er zo ontzettend van. Oeps, mijn man is erachter gekomen....

Pagina's

Onderwerp gesloten

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.