Home » Forum » Ruziënde kerstgasten

Ruziënde kerstgasten

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kerstvrouw
Ruziënde kerstgasten

Ik heb met Kerst altijd de familie te eten. Vast groepje gasten waaronder mijn vader en mijn tante (zus van mijn moeder). Mijn ouders zijn gescheiden, al 20 jaar, en mijn moeder is al ongeveer zo lang ziek. Vader en tante hebben altijd op wat gespannen voet met elkaar gestaan. Zij vindt hem een irritante man, en hij beschuldigt haar ervan mijn moeder te hebben opgestookt om te gaan scheiden. Beide zijn waar, schat ik zo in ;-) Nu mijn moeder slechter wordt strijden ze om het hardst om haar met van alles te helpen, verregaande bemoeizorg, en in een goed blaadje te komen bij mijn moeder. Die het zich rustig laat welgevallen maar niet in staat is om te bemiddelen.
Nu heeft mijn vader dus gezegd dat hij met Kerst niet komt eten omdat mijn tante komt. Pfff! De status quo is dat ik heb gezegd dat hij welkom is, maar ik het wel heel jammer en kinderachtig vind. Mijn tante moet ik nog bellen, maar ik vermoed dat zij het wel al via mijn moeder heeft gehoord.
Wat moet je daar nou mee? Ik vind het vooral sneu voor hem dat hij nu in zijn eentje thuis blijft. Dat heeft hij aan zichzelf te wijten, maar ik vermoed dat hij nog wel de slachtofferrol gaat spelen. Eerlijk gezegd is het ook lastig als ze er wel beide zijn. Tante die zich dan met moeder bemoeit en mijn vader die de hele tijd loopt te sikkeneuren dat ze haar met rust moet laten.
Wel een beetje lullig alleen, dat je liever je tante dan je bloedeigen vader op bezoek hebt.

Angela67
waar zijn tradities voor

bij een traditie denk ik aan iets waar alle deelnemers aardig wat plezier aan hebben en moeite willen doen omdat ze er de waarde van inzien.
coûte que coûte zoiets in stand houden met dit soort onderhuidse én expliciete meningen helpt iets om zeep wat vroeger wellicht best goed ging.
Dus verzin iets anders voor 'beide partijen' oftewel, gooi gewoon even het roer om dit jaar en maak het luchtiger. Splits het gezelschap, ga iets ondernemen, ga bij de een langs met een ontbijtje en ga met de ander buiten de deur wandelen met chocomelk en lekkere taart. dat soort dingen. gewoon even niet aan traditionele kerstdis . . .
gr Angela

Kaaskopje
inderdaad... splitsen

's Morgens bij je vader langs voor een ontbijt. Eventueel door jullie meegenomen en 's middags bij jou thuis tante ontvangen voor het kerstdiner. Als het niet gezellig kan bij jou, dan maar zo.

Kerstvrouw
Ja

Dan moet het maar zo. Ik ga in ieder geval niemand uitsluiten. Kinderachtig gedoe.

Tas
Iedereen krijgt een uitnodiging

En aan hen wat ze er mee doen lijkt me? Ik ga daar echt niet tussenzitten.

mijk
en ondertussen is dus ook gewoon

je moeder ziek en wil niemand rekening met jou houden. Ik zou geloof ik eeen weekje weg gaan en dan zoeken ze het maar uit.... Iedereen buiten sluiten zeg maar.

tsjor
Of juist omgekeerd

Als vader en tante bij jou zijn met kerst, wie is er dan bij je moeder? Misschien kun je het omkeren: ze zijn heel bezorgd om je moeder, dan krijgen ze met kerst een etentje bij je moeder. Kan een lunch zijn, of kerstavond (was ooit een traditie bij ons: na de nachtmis kerstontbijt met warme chocolademelk en saucijzenbroodjes etc.). Iets waar je zelf niet teveel werk mee hebt. En wat je ontlast bij het kerstetentje, zodat je dan wat rustiger en met minder spanning daaraan kunt deelnemen.

Tsjor

Flanagan
Qulity-time pa-dochter

Ik begreep dat ze alledrie bij jullie kerst gaan vieren, dat je moeder daar ook aanwezig is.

Daar je vader ook veel tijd steekt in de zorg voor je moeder, zou ik hem apart uitnodigen voor een brunch zodat hij van jullie gezelschap kan genieten, zonder zich te ergeren aan een irritante schoonzus; quality-time met zijn dochter en haar gezin.
Het lijkt mij voor je moeder ook een stuk ontspannender als die spanningsveld niet leeft; er zijn genoeg andere dagen waarin die weer de kop op steekt.

Maar je kan ook alleen je ouders uitnodigen. Het in tenslotte jouw ouders. Je tante kan eventueel door een ander familielid uitgenodigd worden. Trek die kan niet alleen.