Home » Forum » Schoonzus

Schoonzus

33 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Even anoniem
Schoonzus

Mijn broer belde mij gisteren dat zijn vrouw op staande voet is ontslagen. Omdat zij geld heeft gestolen van een client. Er is ook aangifte tegen haar gedaan. Dus ze zal ook binnenkort moeten melden bij de politie denk ik zo. Vertelde tegen me broer dat hij haar moet dumpen en hij werd boos en hing op. Moet zeggen dat zei ik ook uit mijn eerste emotie. Maar dit is ook niet eerste ding met mijn schoonzus zijn ook dingen in het verlden geweest. Wil toch nu met mijn broer praten. En weet ook niet wat ik tegen mijn ouders moet zeggen. Mijn man vind dat ik het niet moet vertellen aan me ouders. pff dit is geen leuk begin van de vakantie. Dus ja wat moet ik doen?

AnneJ
Niets

Het is al 'onder de hamer'.

Knurf
Niets

Je broer belt voor steun en jij laat hem in de kou staan. En nu wil je ook je ouders nog opstoken. Lekkere zus ben jij.

Even anoniem
Ben gewoon boos en teleurgesteld

AnneJ en Knurf ben gewoon boos en teleurgesteld in mijn schoonzus voor wat zij gedaan heeft. Wij werken beiden in de zorg gelukkig niet bij dezelfde stichting. Maar ik zal voorlopig niks tegen me ouders zeggen dat laat ik wel aan mijn broer over.

Pirata
Excuus

Bel je broer en bied je excuus aan? Zeg dat het een te emotionele reactie was.

Knurf
Maar dan nog

'AnneJ en Knurf ben gewoon boos en teleurgesteld in mijn schoonzus voor wat zij gedaan heeft'

Je broer waarschijnlijk ook. Daarom belde hij jou. Jouw reactie was gewoon fout.

zebra
je broer bellen

je excuus aanbieden voor wat je gezegd hebt vanuit je eerste emotie en hem verder steun bieden waar gewenst.

Even anoniem
Heb me excuus aangeboden

Heb vandaag me excuus aangeboden aan mijn broer. Dat heeft hij gelukkig geaccepteerd. Hij is er echt kapot van. Schoonzus heeft gisteren een paar uur op het politiebureau gezeten voor verhoor. En dat was ook zwaar voor mijn broer en en hun 2 kleine kindjes. Ik zal zoveel mogelijk samen met mijn man mijn broer stuenen maar voor mijn schoonzus is het wat mij betreft echt over. Ze komt er bij ons niet meer in en wat dat aangaat bij mijn over ook niet meer. Ben er wat dat aangaat echt klaar mee.

tsjor
Jemig

'Ze komt er bij ons niet meer in en wat dat aangaat bij mijn over ook niet meer.' Dat zal je broer helpen, zo'n houding. Heeft de rechter al gesproken? Oh nee, jij bent zelf al een vonnis aan het vellen. Gelukkig zonder wederhoor, zonder advocaat voor haar en zonder enige kans op een pardon of op een beëindiging van de straf.
Wellicht kun je aan je broer vragen wat hij nodig heeft. Het zou kunnen zijn dat jij de kleine kindjes op kunt vangen als er iets speelt in de zaak, zodat broer zijn handen even vrij heeft en de kinderen er niets van merken, behalve dan dat ze wel heel vaak in de dierentuin zijn (of een soortgelijke activiteit).

Tsjor

Knurf
Eens met Tsjor

Wat een agresieve onverdraagzame reactie. Leuk voor de kinderen ook, dat hun moeder nergens meer welkom is.

Wie zonder zonde is ...

Miekemieke
Dit is geen zonde meer maar erger

Schoonzus heeft gestolen van kwetsbare clienten dat is echt heel erg! Ik heb ook in de thuiszorg gewerkt en stel dat mijn schoonzus ook dat werk deed en ze had gestolen dan zou ik haar voorlopig niet hoeven te zien.
Hebben jullie geen ouders of zo die afhankelijk zijn van thuiszorg?

Biebel
Niemand ontkent dat

Ik denk niet dat iemand zegt dat waar schoonzus van beschuldigd wordt, niet erg is. Integendeel.

Maar; het gaat allereerst nog over een beschuldiging. Natuurlijk, het lijkt erop dat het zo gebeurd is, maar we hebben hier een rechtssysteem dat het ook echt onderzoekt ipv dar ze mensen straffen ‘die ze toch al niet moeten en onbetrouwbaar vinden’. Die kijkt of het echt verduistering is of een misverstand of een hulpbehoevende die haar geld niet goed beheert.

Ofwel; laat het recht jaar werk doen. Steun je broer, want de impact op zijn gezin zal enorm zijn. Dat is een ding wat wel al nu vaststaat. Ze hebben wat vriendelijke gezichten in hun omgeving nu hard nodig. Zoals Tsjor zegt, vraag wat je voor hem kunt doen.

En als je dat niet lukt, ben dan eens eerlijk. Komt dat alleen door dit voorval, of zie je dit als de bevestiging van je eigen mening over haar? Weet dan dat wat je nu doet in elk geval niet de manier is om je broer te laten zien hoe jij het ziet.

koffie
Verdacht vs veroordeeld

Schoonzus is op dit moment verdachte. Wacht nu eerst de uitkomst van het politieonderzoek en eventuele rechtzaak af. Er worden regelmatig onschuldige mensen als verdachte aangemerkt. Zo werkt ons rechtsysteem. Eerst beschuldiging, dan (politie)onderzoek, als OM voldoende vermoedens heeft volgt een rechtzaak. Alleen de rechter bepaalt of er voldoende bewijs is om iemand te veroordelen.

Maak niet de fout om je schoonzus nu al te veroordelen. Ik snap de emotie, maar eigen rechter spelen is geen goed idee. Stel dat het toch anders in elkaar zit. Dan verziek je voorgoed je relatie met niet alleen schoonzus, maar ook met je broer en hun kinderen.

Wat anderen ook al zeggen: steun je broer en hun kinderen. Door te luisteren en praktische hulp.

Als het inderdaad tot een veroordeling komt, is het vroeg genoeg om het contact te verbreken.

tsjor
Nee

ouders zijn overleden. Maar ik heb in mijn leven wel te maken gehad met misdaden, zoals inbraak en diefstal. We hebben daar gelukkig een rechtssysteem voor. Daar vindt het oordeel plaats en wordt de straf bepaald. Ik hoef dat niet dunnetjes over te doen, of zoals hier vooraf al even op te leggen. Daarna en daarnaast moet iemand de kans krijgen om weer te herstellen en te resocialiseren. Dat kan het beste door mensen erbij te houden. Familie is dan toch de eerste plek waar mensen weer moeten kunnen beginnen. Door dat uit te sluiten loop je de kans op veel grotere problemen. Bovendien straf je zo ook je broer en de kinderen.

Tsjor

tsjor
Aanvullend

Ik zou ook na een veroordeling niet de band verbreken.
Mocht het tot een rechtszaak komen, dan zou ik een poging doen om aanwezig te zijn (of de kinderen op te vangen). Schoonzus weet ook wel dat het niet klopt wat ze heeft gedaan en zal zich schamen als familie haar voor de rechter ziet staan. Dat is al de eerste, belangrijke vorm van communicatie: het raakt ons ook.
Wat kun je nu doen, want een eventuele rechtszaak laat nog lang op zich wachten. Ik zou toch kontakt zoeken met broer en schoonzus en tegen haar zeggen hoe erg je het vindt. Laat je boosheid maar merken. En kijk maar hoe ze reageert. En hoe je broer reageert. Maar zorg dat er communicatie blijft.

Tsjor

Flavia
Handeling van persoon

Net als bij kinderen: veroordeel de eventuele handeling (als die bewezen wordt) maar niet de persoon.

Je schoonzus zal vast ook goede dingen doen.

Caesar
Miekemieke

Wat bedoel je met erger dan zonde? Een moord plegen is ook een zonde. Is dit erger?

Knurf
Ouders

'Hebben jullie geen ouders of zo die afhankelijk zijn van thuiszorg?'

Wat reageer je overtrokken. Diefstal van clienten is erg. Daarom is het ook strafbaar. Maar diefstal van wildvreemden, verkrachting, kindermisbruik, oplichting zijn ook erg. En daar worden mensen dus ook voor gestraft. Maar om dan die mensen meteen als paria te behandelen, lijkt me nogal overdreven. Dan zou de halve wereld genegeerd worden. Want jij hebt vast ook wel eens iets gedaan wat niet mocht.

Miekemieke
de nuance zoeken

Jullie hebben wel gelijk maar ik vind dat er hier (de laatste tijd?) ook wel erg hyper politiek correct wordt gereageerd. Ik wou daar wat tegenwicht aan bieden nochtans is het niet mijn wens dat het hier richting viva forum gaat waar het er nogal ruig en ongeciviliseerd aan toe kan gaan.

juf Ank
miekemieke

Met die algemeenheden schieten we niets op. Waar het om gaat is dat je een persoon in je naaste omgeving niet direct hoeft af te schrijven als deze een misstap begaat. Doe je dat wel, dan moet je niet raar staan te kijken dat TS daarmee haar familieleden gaat verliezen.

Wie probeert hier nu politiek correct te zijn?

zebra
er zijn

dat is momenteel het belangrijkste, eventueel de kinderen opvangen. Het is al moeilijk genoeg voor dat gezin.
Natuurlijk kun je van alles vinden van je schoonzus maar daar heeft je broer echt geen boodschap aan.

@Emma
Kinderen

Voor de kinderen is het pas echt moeilijk en verwarrend. Stel je voor dat jouw moeder zoiets doet en iedereen, ook familie, vertelt jou dat het hartstikke erg is en dat ze er helemaal klaar mee zijn en dat ze haar nooit meer willen zien. Het blijft wel hun moeder he? Ook als ze iets doet wat niet goed is. Kinderen mag je niet hun moeder afnemen of botweg uit hun systeem proberen te krijgen. Hou contact met vader en kinderen en help de kinderen door naar ze te luisteren. Die zullen het meer dan genoeg voor hun kiezen krijgen voor iets wat zij niet hebben gedaan.

Even anoniem
Ze heeft bekent bij de polite

Zojuist met mijn broer gebeld en ze heeft bij de politie toegegeven dat ze het geld heeft gestolen. Heb tegen hem gezegd dat ik er voor de kinderen en hem altijd klaar zal staan. Mijn broer is bang nu voor de gevolgen. Maar komende dagen heeft schoonzus een afspraak met een advocaat.

Knurf
Miekemieke

'Ik wou daar wat tegenwicht aan bieden '

Waarom zou je dat willen? Ik vind het interessanter om te lezen wat je echt vindt of meegemaakt hebt.

Knurf
Gevolgen

'Mijn broer is bang nu voor de gevolgen.'

Als het de eerste keer was, krijgt ze ontslag en een boete. Verder niets. Pas als ze kunnen aantonen dat ze het jarenlang strucureel heeft gedaan, bestaat de kans op gevangenisstraf. Maar het feit dat ze het heeft bekend, maakt de rechter wel milder.

wil40
En daarbij.

Het gestolen geld terugbetalen en geen WW uitkering.

Kate
Inzicht

Ze heeft bekend.

Heeft ze ook door dat ze echt niet goed bezig is geweest? Heeft ze spijt? En dan niet omdat het ontdekt is, maar omdat ze het gedaan heeft?

Iedereen maakt fouten, dit is een wat grotere fout dan andere mensen maken, maar als ze snapt dat het niet goed was, kan ze er wat van leren en haar leven beteren. Een beetje mildheid van de omgeving kan dan wel helpen.

Heb je een beeld hoe ze er nu zelf in staat? Naar voor je broer en de kinderen. Maar ook triest voor haar dat ze dit gedaan heeft, dat ze zich niet kon inhouden.

Hebben je broer en zijn vrouw geldproblemen dat je weet?

tsjor
Klaar staan

Ik begrijp dat je telefonisch contact houdt met je broer? Wonen jullie dan ver van elkaar? Want 'we staan klaar voor jou en de kinderen' klinkt een beetje vaag als je dat niet concreter kunt maken door de afstand.
Ik denk ndat je jezelf een geweldige pluim hebt gegeven, door een formulering te kiezen, waarbij je je schoonzus uit hebt gesloten: je staat niet klaar voor haar. Applaus.
Ondertussen ga je wel steeds bellen met je broer om te horen hoe het verder gaat en uit de toon die je hier aanslaat is dat een soort nieuwsgierigheid die schoonzus het ergste gunt.
Als je geen positievere insteek kunt vinden, dan zou ik de kontakten met broer, kinderen en schoonzus beperken tot de dingen eromheen, die juist niet te maken hebben met de aangifte, het verlies van haar werk en de komende rechtszaak, die nog heel erg lang op zich kan laten wachten. Anders gaat het de komende jaren alleen maar over dit voorval, terwijl ondertussen de toekomst voorbij glipt.
Praat dus vooral over het nu (wat heb je nodig, zal ik de kinderen een week in huis nemen, zodat jullie rustig kunnen bijkomen etc.) en de toekomst (ga je het redden met 1 salaris minder, red je het om te blijven werken, wat ga je doen in de vakantie, etc.).
Even niet hun hele leven stil laten vallen met dat ene moment, ook al wil je er zo graag van alles over zeggen en van vinden en bespreken met jan en alleman.

Tsjor
.

Even anoniem
verleden

Mijn schoonzus en ik hebben best een verleden met elkaar. We zaten namelijk bij elkaar in de klas op de middelbareschool en op het mbo. En we waren niet elkaars vriendinnen. Haar houding naar de leraren vond ik ook gewoon asociaal. Geef toe dat ik "not amused was"toen mijn broer een relatie met haar kreeg. Maar uit eindelijk heb ik het gecceapteerd. Maar om nou te zeggen dat we nu de beste vriendinnen van elkaar zijn nee we gedogen elkaar.

tsjor
Laat dat zo blijven

Je hoeft nu geen beste vriendinnen te worden, dat zou wel erg vreemd zijn. Maar gedogen is een goede constructie.

Tsjor

Cactus
Ik lees

Net in de krant over een vrouw die is opgepakt en wel 56000 euro heeft gestolen van diverse bewoners. Moest meteen aan dit draadje denken. Ik snap de eerste reactie vanTO wel. Je reageert uit emotie. Maar je schiet er niks mee op. Fijn dat je je broer en zijn kinderen steunt.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.