Home » Forum » Silent treatment een week lang genegeerd worden

Silent treatment! Een week lang genegeerd worden!

33 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Yasmin
Silent treatment! Een week lang genegeerd worden!

Hi,

Ik zit in een situatie waarin ik mijn vriend laatste tijd in twijfel trek. Op dit moment hebben we een ruzie over een ''beschuldiging'' die ik naar hem toe heb gemaakt.

Het zit namelijk zo dat mijn vriend nooit in de afgelopen 2,5 jaar zijn telefoon naast mij pakt. Hij bekijkt zijn berichten niet niks. Ik vertrouw hem en heb er niet achter gezocht dat het mogelijk iets zou kunnen zijn. Vorige week is het zo dat we naar de bioscoop zijn geweest en dat hij zijn telefoon naast mij erbij pakte. Ik wilde meekijken wat hij aan het doen was en voor ik überhaupt mijn ogen kon scherpstellen deed hij binnen een seconde zijn whatsapp gelijk weg.

Eerlijk gezegd zat ik er mee en onderweg in de auto heb ik een potje lopen janken. Hij vroeg me hele tijd wat er was maar ik kon het niet kwijt. De dag daarna heb ik op whatsapp een afbeelding gestuurd met erop 'Wanneer noem jij iets 'vreemdgaan'.
Hij noemde enkele voorbeelden en ik vroeg daarna gelijk en wat vind je van het achterhouden van informatie/berichten, net zoals jij gister toen je je telefoon snel wegdeed.
Hij vond de nasmaak van mijn vraag vies en vond het een vieze indirecte beschuldiging van vreemdgaan.

Echter vond ik het zelf geen beschuldiging en is het gewoon echt iets wat mij dwarszit. Het escaleerde heel snel en is mij sinds vorige week donderdag mij al aan het negeren. Geen antwoord niks. Mijn vriend is echt een schat van een jongen en ik kan alles met hem delen en ik zie hem ook echt als mijn beste vriend. Alleen is het enige nadeel dat hij introvert is. Het is ook pas dat sinds dit jaar dat hij met mij naar de bios gaat en leuke dingen met mij doet. Dit is niet de eerste keer dat hij mij een silent treatment geeft. De 4e keer in 2,5 jaar dat hij dit doet en als ik zeg hoelang gaat dit nog duren voordat je weer wilt praten, zegt hij 'ik zie wel'.
Als ik hem vraag 'boeit jou dit wel?', geeft hij daar geen antwoord op en haalt hij dingen erbij wat ik heb gezegd uit frustratie.

Mijn vriend is 29 jaar en hij weet dat ik negeren niet fijn vind. Ben echt ten einde raad.

Sally MacLennane
silent treatment = einde relatie

Ik weet niet of jij al dan niet ten onrechte hem wantrouwt. Of je hem terecht beschuldigt of te jaloers bent.

Maar niemand, NIEMAND, ook mensen die ten onrechte iemand wantrouwen of te jaloers zijn, mag met silent treatment behandeld worden.

Silent treatment is een smerig stukje psychologisch misbruik om iemand ergens toe te dwingen. Praat, maak ruzie, leg uit, zoek eventueel relatietherapie of zo, maar silent treatment is nooit, NOOIT goed te praten.

juf Ank
nou hoho

Natuurlijk is silent treatment een nare manier van omgaan met elkaar.
Maar het kan ook geen kwaad kritisch naar je eigen gedrag te kijken.
Jij bent niet in staat tot hem te spreken maar zit wel te huilen naast hem in de auto.
Daarna ga je pas met een grote omweg de volgende dag-via de app notabene- navragen hoe het nu zit. Een beschuldiging, ja. Dat is ook allemaal nogal wat.

Ik zou zeggen: geef openheid van zaken en kijk elkaar recht in de ogen als je praat. Wees eerlijk. Biedt je excuus aan voor je rare gedrag. Jullie hebben beiden fouten gemaakt!

Mari
silent treatment= agressie

Niet meer en niet minder. Stel een daad: zeg: "of we gaan praten en we praten het uit of ik stop de relatie. Ik wens niet zo behandeld te worden"

elledoris
zeg wat je voelt

Genegeerd worden is inderdaad vreselijk, en samenleven met een introverte niet prater is rete moeilijk. Maar ik lees inderdaad ook dat jij niet zegt wat jíj voelt, maar vragen stelt met een dubbele bodem. Dat is net zo killing. Heel anders zou zijn “ik zie dat je je whatsapp direct sluit als ik per ongeluk meekijk. Ik begrijp dat niet, Ik voel me daar onzeker bij en ga lopen piekeren of je misschien dingen doet waarvan je niet wil dat ik ze weet. Klopt dat?” Ik ben door schade en schande wijs geworden hierin. Wees eerlijk, hou het bij jezelf. Hij voelt zich nu aangevallen (vermoed ik) en jij voelt je afgewezen. Dat is echt een lastige situatie.

vlinder72
Kinderachtig

Iemand negeren is ontzettend kinderachtig maar wat jij deed kan ook niet.

Je bent blijkbaar ontzettend jaloers en onzeker. Je vriend hoeft jou niet mee te laten kijken in zijn telefoon. Hij vindt dat misschien niet prettig maar dat betekent niet dat hij iets verbergt. Vervolgens ga je zitten janken naast hem in auto maar vertel je niet waar je bang voor bent. Nee, je stuurt de dag erna een vreemde app over vreemdgaan waarvan jij hem zonder enig bewijs beschuldigd.

Je vriend reageert daarop door je te negeren.

Voor jullie allebei : "doe niet zo kinderachtig". Jaloezie is geen goede eigenschap. Jullie hebben allebei recht op privacy. Als er iets is zeg dat dan. Zomaar gaan zitten huilen is net zo gemeen als de silent treatment.

Volgens mij moeten jullie allebei eens goed met elkaar praten want blijkbaar zit er bij jullie wel een en ander goed fout in jullie relatie.

elledoris
misschien

Bekijkt hij wel zijn berichten als er anderen naast hem zitten? Loopt hij de kamer uit om zijn berichten te bekijken? Of zit ie gewoon weinig op zijn telefoon? Misschien wil hij dat ding wel helemaal geen rol laten spelen, gewoon gezellig met jou zijn. Is dit het enige wat je dwars zit, of heb je vaker het gevoel dat hij iets verbergt?

Miss
Eerlijk ?

Ik vind het stinken. Waarom je telefoon waar letterlijk iedereen tegenwoordig mee op staat en mee naar bed gaat zo abrupt (steeds?) weg stoppen als jij mee kijkt?
Ik vind het geen vreemde reactie van jou, doordat ik zelf nu ook zo wijzer werd binnen mijn eigen relatie.
Tuurlijk was het niet slim en netjes van je.
Ik zou er heel duidelijk in zijn, hij stopt met boos zijn op zijn manier, waarbij mij alarmbellen af gaan ( want mensen die boos worden vaak wat te verbergen hebben) of hij gooide zijn telefoon abrupt op je schoot en liet jou lezen en kijken. Zo van hier vrouwtje heb je hem, met een kwaaie kop wellicht.
Open en eerlijkheid is giga belangrijk.

Maar goed Dit is mijn eigen ervaring, en ons beide verwoest. Mijn man werd ook boos op mij als ik dit aanhaalden, later bleek mijn gevoel weldegelijk te kloppen en daarom begrijp ik je.

Dus Ik zou sowieso Mari s advies voor ogen houden.

Miss
Correctie

Beide is bijna.

Ik keek ook nooit mee, en keek er nooit in. Vind privacy zeer belangrijk. Maar zo reageren als hem stinkt en slaat nergens op.

Celia
Vlinder

"Zomaar gaan zitten huilen is net zo gemeen als de silent treatment. "

Echt?
Een huilbui in de auto is net zo gemeen als een week (!) silent treatment?
Meen je dat?

Eens met Sally en Mari.
Snel afkappen. Niet accepteren. Wees duidelijk.

Je vriend kan heel lief zijn, maar dit is heel fout en manipulatief gedrag. Erg naar.
Als hij hier niet mee kan stoppen en niet kan praten over wat hem dwars zit maar met agressief zwijgen beantwoordt, zal het niet minder worden, maar eerder erger.

Ga deze weg niet. Hebben jullie al samen kinderen? Zo nee, begin er niet aan, als hij dit gedrag niet stopt. Zo'n relatie wil je niet de rest van je leven en door kinderen wordt het nog moeilijker bij hem weg te gaan (been there done that).

Alison
Zwijgen

Zo eentje heb ik ook gehad. Langste was een dikke week en echt, dan doe je alles. Dan kruip je om het maar weer goed te krijgen.
Enige advies, kap ermee. Iemand die je dit aandoet zal dat blijven doen en het wordt echt niet beter.

Jan
Even nuance

Niemand leest mee op mijn telefoon. De afzender van die berichten stuurt dat naar mij. Niet naar iemand anders. Ook staat er ‘gevoelige’ informatie op wat niet op straat mag komen te liggen.
Dat kan bij vriend ook spelen natuurlijk...

Flanagan
Idem

Ik kijk ook nooit op de mobiel van man of die van de kinderen. De mijne ligt standaard in mijn tas. Die van man in de kast en van kind 1 op hoekje aanrecht. Alleen kind 2 slaapt ermee. Ik vind het irritant al die mobieltje in zicht.

Berichtjes man zijn vooral werkgerelateerd maar er zijn ook lollige vrienden die filmpjes doorsturen. Daar is hij niet blij mee want het is een bedrijfstelefoon. Een bedrijf kan een bedrijfstelefoon toetsen op telefoonnummers etc.
Kind 2 appt veel met verkering, grrrr
—-
Silent treatment: kan de wijze zijn waarop zijn ouders met elkaar omgaan...
Voorbeeld doet volgen.
Achterdochtig zijn gaat niet helpen bij het met elkaar leren communiceren.
Je geeft aan dat hij een schat van een jongen is. Nog geen nood aan de man.

Verder eens met Elledoris

Alkes
meekijken op telefoon

Eens met Jan, ik vind meelezen op telefoon ook erg irritant - en nee ik heb geen geheime minnaar- Het is precies de reden die Jan noemt, mensen sturen een bericht aan mij. Niet aan mijn partner of kinderen.
Iemand die graag meeleest is of erg nieuwsgierig of wantrouwend. Ik zou daar ook niet heel aardig op reageren.
Los daarvan vind ik negeren een no go in een relatie (welke relatie dan ook). Voor mij zou dat einde relatie betekenen maar dat komt ook omdat het totaal niet bij mij past.

Mijntje
belangrijk

"De dag daarna heb ik op whatsapp een afbeelding gestuurd met erop 'Wanneer noem jij iets 'vreemdgaan' "
Daar gaat het al mis vind ik. Je communiceert niet gewoon face tot face maar met je telefoon. Die telefoon is veel te belangrijk geworden in je relatie. Als je je partner onterecht beschuldigt en daar zo'n drama over maakt snap ik wel dat hij introvert wordt. Wantrouwen maakt onzeker of woedend, lijkt mij.
Maar: een partner die als straf blijft zwijgen valt ook niet goed te praten.
Dus ik weet niet of dit nog goed komt, er mist van jullie beiden iets op het gebied van communicatie. Het enige wat je kan doen is die telefoon wegleggen en eens rustig en goed praten, zonder meteen te beschuldigen.

mirreke
Beide 'fout'

Topic starter doet aannames. Die aannames bepalen haar gedrag, namelijk huilen in de auto zonder dat ze erover kan praten, en dan het versturen van vreemde appjes waarvan je vriend ook maar moet raden wat je er precies mee bedoelt, en waarom je ze stuurt.

Vervolgens is hij beledigd. Hij kan daar ook weer niet mee omgaan, en zwijgt jou dood.

Beide kan niet.

Je schrijft dat dit doodzwijgen al de vierde keer is. Het is dus duidelijk dat dit een tactiek is van vriend, om oftewel boosheid te uiten of omdat hij zelf ook niet kan praten. Even los van de aanleiding zou ik hier als ik jou was mijn conclusies uit trekken. Het is een onmenselijke behandeling, en het ontmenselijkt jou. Bovendien is het ook nog eens erg kinderachtig. Dit kan echt niet.

Verder over telefoongedrag.

Ongevraagd meekijken (ook door een partner of kind) vind ik een inbreuk op de privacy. Dat doe je niet. Berichten zijn privé. Daar moeten jullie het ook eens over hebben.

Maar wat topic starter volgens mij bedoelt is dat het gedrag van partner is veranderd. Hij keek eerder nooit op zn telefoon als hij bij haar was, maar nu ineens wel. En daar was zij verwonderd over of eigenlijk: argwanend.

Als je daar vragen bij hebt, dan stel je ze gewoon, net zoals Elledoris in bijdrage #5 dat voorstelt.
Benoem dingen, en ga uit van jezelf. Van wat jij voelt. Ik word hier onzeker van. ik ben hier verbaasd over. Ik word er verdrietig van.
Dan heb je een open en eerlijke ingang.

barbara
oei herkenning!

Afschuwelijk! Mijn moeder kon het ook doen als ik als kind iets fout had gedaan. Dan zei ze 'ga maar even weg ik wil niet meer met je praten" en dat kon ze dan de rest van de dag volhouden. Ook al had ik over mijn fouten nagedacht, soms kon ik dan naar haar toe gaan in de keuken en zeggen 'het spijt me dat er dit en dat is gebeurd, maar ik vond het ook niet leuk dat jij zus en zo deed, zullen we het dan nu weer goedmaken?" maar dan zei ze niets....terwijl ik echt mijn best deed het goed te maken, en ook mijn fouten toegaf (ik was een jaar of 12 ongeveer)
Later deed mijn ex het ook een keer, en toen we later weer on speaking terms waren (ik was uiteraard als eerste weer gaan praten en proberen het weer goed te krijgen) zei hij dat hij dit ook altijd bij zijn vorige vriendin deed. Hij was er echt trots op, ja zei hij, ik heb het een keer 4 dagen volgehouden en toen ging zij als eerste praten.... (en hij zei er nog net niet bij, dus ik had toen gewonnen, maar had wel een heel triomfantelijke blik)
Ik ben toen echt uit mijn vel gesprongen en gezegd, jullie hebben dus 4 dagen van je leven verspild met zwijgen naar elkaar om maar te winnen? Ben je niet goed bij je hoofd? Wil je nu een medaille ofzo? Woest was ik. Heb gezegd dat dit de eerste een laatste keer was dat hij dat ooit bij mij heeft gedaan.
Later ging het nog wel eens mis, het was denk ik echt zijn dingetje, dan ging hij tijdens een ruzie op de bank zitten en zette de tv aan en ging zitten kijken (en mij negeren) maar ik zette iedere keer de tv weer uit, en zei, we zijn aan het praten dus dan ga je geen tv kijken. Hij bleef de tv aanzetten tot ik zo uit mijn vel sprong dat ik de tv zo hard heb uitgezet dat het knopje stuk ging (toen ging ie niet meer aan) Daarna heeft ie het nooit meer zo erg volgehouden. Ik vind het prima als iemand zich even terugtrekt bij een ruzie maar uren/dagen negeren mag nooit, praat het gewoon uit, zeg wat je vindt en probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Ik zou vroeger ook wat meer met een omweg hebben proberen duidelijk te maken wat ik wilde zeggen, maar ben er al lang achter dat het zo niet werkt. Ik vind de uitleg van ElleDoris heel goed, zeg duidelijk wat je vertellen wilt en wat het met je doet.
Ik heb trouwens wel volledige openheid op mijn telefoon en mijn nieuwe partner ook. Beiden zijn wij belazerd door exen dus dit is een gevoelig puntje. Hij mag altijd meekijken op mijn telefoon en ik bij hem, geen probleem, hij weet ook de inlog code er van en soms komt er een berichtje binnen via de telefoon en ligt dat ding in de keuken, waar hij ook staat en dan vraag ik of hij even wil kijken wat er geschreven is.

Raffie
Telefoon

Ik vind het ook irritant als iemand meekijkt wanneer ik iets typ, maar ik sta mijn telefoon zo af en man mag al mijn berichten lezen. Doe het ook bij hem wel eens (soms vraag ik zijn telefoon omdat er een leuke foto op staat die ik wil hebben, en soms kijk ik dan ook even in zijn berichten. Gewoon nieuwsgierigheid)

Als je niets te verbergen hebt, kan je er ook geen bezwaar tegen hebben toch?

Wij vertellen elkaar trouwens ook erg veel, ook van gesprekken die we met anderen gevoerd hebben. Is dat heel gek? soms fijn om iets te kunnen delen...

Raffie
On topic

silent treatment zou ik nooit van mijn leven accepteren!

Niki73
Telefoons open

Ik heb ook een nieuwe relatie na een scheiding. Net als Barbara hebben mijn partner en ik geen behoefte meer aan privacy op onze telefoons. Die gaan open met een vingerafdruk, we hebben gewoon ook de vingerafdruk van elkaar op onze telefoons toegevoegd. Niks geen privacy, gewoon meekijken bij elkaar als je daar behoefte aan hebt. We zijn al te vaak bedonderd. Weet je wat? We vertrouwen elkaar en kijken vrijwel nooit op elkaars telefoon. Eigenlijk alleen als het nodig is voor iets praktisch.
Ik weet ook wel dat je een ander ook op andere manieren kunt bedriegen, maar de mobiele telefoon is zo ontzettend aanwezig in ons leven, dat we die in ieder geval wilden neutraliseren.

Niki73
Silent treatment

En dat je een paar uur boos bent, snap ik. Maar een week stilte? Echt niet gezond. De silent treatment is een vorm van psychische mishandeling, dat weet je toch? Dat moet je niet pikken. Praten of wegwezen. Dit verdient niemand.

tsjor
Vatbaar

Het werkt vooral als je laat blijken dat je vatbaar bent voor de negativiteit van de reactie. Als je nu al weet dat het een week kan duren, dan zou ik vooral een week zorgen dat ik leuke acitviteiten heb, ergens gaan logeren etc. en als er bij thuiskomst nog niet gepraat wordt, dan weer weg.
Overigens is de indirekt manier van communiceren via de app ook vreemd, op zijn zachtst gezegd. en het zou mij vreselijk ergeren als je dan zegt dat het geen beschuldiging is. Een uitnodiging was het ook niet, toch? En neutraal ook niet.
Wel grappig dat de mobiele telefoon een relatie-issue wordt.

Tsjor

@Emma
Eens met Niki

Een week lang iemand doodzwijgen is echt vele malen erger dan wat onhandig uit de hoek komen. Als je iets stoms zegt kan een ander reageren dan kun je ruzie krijgen en daar al of niet uitkomen.
Als je iemand een week lang negeert kan diegene smeken en bidden en zichzelf opvreten om een reactie. En dan niet reageren!
Het is niet de eerste keer "dat hij mij een silent treatment geeft". Je staat doodsangsten uit dat het weer zou kunnen gebeuren. Er is helemaal niets wat je goed of fout kunt doen.
Echt, ecnt, heel erg verkeerd dit, pure mishandeling.

@Emma
Nog eens pure mishandeling

http://nl.wikisage.org/wiki/Emotioneel_misbruik

Als iemand fysiek wordt mishandeld zeg je ook niet: moet je maar niet zo jaloers zijn of zulke domme opmerkingen maken of zo raar doen met die telefoon.
Ik vind het ecnt heel erg verkeerd dit.

Alkes
nog even telefoon en privacy

Voor degenen die hun partner alles laten meelezen. Weten jullie vriendinnen, familie, etc ook dat een bericht aan jou ook gelijk een bericht aan jouw partner is? Ik zou het best raar vinden als ik een vriendin aan wie ik wat persoonlijke sores app die ook aan haar partner- die ik nauwelijks ken - zou laten lezen. Maar als je vrienden dat ok vinden, dan is er niks aan de hand natuurlijk

juf Ank
emma

Ik vind dat je dan ook van emotionele mishandeling kan spreken als iemand naast je gaat zitten janken en weigert aan te geven wat er aan de hand is.
maar ja, een week lang stilte is wel weer belachelijk lang!

@Emma
Woorden niet vinden.....

......en daar een dag later onhandig op terugkomen is echt iets anders dan iemand bewust negeren en daarmee laten zien dat jij macht hebt over diegene.
Silent treatment is mishandeling en onhandig reageren is dat niet.
Het kan denk ik elkaar wel versterken. Hoe machtiger de silent treater zich voelt, hoe onzekerder en onhandiger de ander wordt. Het is ook niet echt iets wat je even oplost door op te houden met onhandige dingen zeggen en eens flink met je vuist op tafel te slaan of door een paar dagen bij je zus te gaan logeren. Zo werkt het niet.

Miss
Bevriezen

Wat ik bij mezelf herken is een soort bevriezings emotie. En schoot meteen in tranen. Letterlijk bij alles.
Nogmaals op zn moment wanneer het wantrouwen je aangrijpt binnen je relatie blokkeer je als het ware.
De foto sturen was niet handig, maar de makkelijke weg in een confrontatie aan te gaan. Het Is afstandelijker. Ik praat het niet goed maar kan het mij volledig inbeelden.
Heb je issues met vertrouwen yasmin? Misschien door voorgaande situaties met mensen.
Wellicht is het verstandig wat aan je assertiviteit te doen. Je hoeft deze stilte niet te pikken.
Maar doorbreek het maar eens als het bij je partner een geprogrammeerd systeem is, wat ontwikkeld is.

Barbara
Alkes

Mijn panter mág het lezen van mij, maar doet het nooit. Persoonlijke sores delen mijn vriendinnen en ik trouwens nooit via whatsapp, dat doen we liever in persoonlijke gesprekken. Whatsapp die ik krijg van vriendinnen gaat over ditjes en datjes.

Flanagan
Niet persoonlijk

Als silent treatment zijn manier van omgaan met teleurstellingen is, is het geen persoonlijke aanval maar eerder een zwaktebod. Yasmin kan hem zelfs leren hoe hij ook anders om kan gaan met frustratie. Ze kan dan meteen toegeven dat haar reactie ook geen schoonheidsprijs verdiende. Dat ze beiden kunnen leren van die toestand vol wantrouwen en stilzwijgen zodat ze de volgende keer anders reageren.

Alkes
Barbara

Ok in jouw situatie waarin op je telefoon nooit prive- berichten staan kan ik het me voorstellen. Ik vind het trouwens irrelevant of je partner in praktijk wel of niet mee leest. Jij vindt het ok en hecht minder aan de privacy van je vrienden dan aan het mogelijk wantrouwen dat je partner heeft. En toevallig komt dat bij jullie goed uit omdat je vrienden nooit iets prive's mailen, appen of chatten. Maar dat is lang niet bij iedereen zo die het ok vindt dat partner mee leest.

Pagina's

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.