Relaties Relaties

Relaties

Toch maar weer even de buren...

Al een tijdje heb ik last met de buren, ik heb er ook al eerder hier over gepost. Het zijn drie meiden, die zich gedragen alsof ze in een studentenflat wonen in plaats van in een woonwijk met kleine kinderen. Inmiddels heb ik mijn huis te koop gezet, maar de makelaar verwacht dat het nog wel even kan duren voordat het is verkocht. Intussen ben ik half overspannen van de overlast. Na wel 40 'goede gesprekken', uitnodigingen bij mij thuis, bemiddelingspogingen met derden en meer pogingen om begrip te kweken heb ik het opgegeven. De politie is geweest en kan wel 's nachts optreden, maar doet overdag niets tegen de voortdurende harde muziek. Ik heb al gebeld met het juridisch loket, de wijkagent, mijn advocaat, de gemeente... niemand die iets kan doen. Voorlopig zit ik hier dus nog en ik werk ook nog thuis, dus zit ik 24 uur per dag in de ellende. Heeft iemand nog tips? Praten helpt echt niet, dat heb ik al heel erg vaak geprobeerd. Ze zeggen alleen maar: "We moeten toch kunnen leven?" En hun manier van leven is zich van niets aantrekken. En terugpesten is eigenlijk niet mijn stijl.

Op het verzoekschrift

is de buurman bij ons langs geweest, zijn reactie was dus dat hij hem het niet uitmaakt dat we gelijk hebben, zolang zij er nog wonen heeft hij er geen zin in want het komt hem goed uit zo.

Enige is dat er geen schadeclaim bij is gedaan. Misschien ligt het dus wel aan onze advocaat, is deze niet agressief genoeg ?

Stoepkrijt

Stoepkrijt

23-12-2008 om 11:55 Topicstarter

Ja, lekker!

In een ver verleden woonde ik in een studentenflat waar ook een Molukker woonde die altijd met trassie kookte. Daar was ik toen niet altijd blij mee, want je kreeg de lucht bijna niet uit je kleren. Maar nu is het wel een goed idee. Trouwens, lekker patat en oliebollen bakken in ruim vet geeft ook een fijne marktlucht.
Manda, je advocaat zou een dwangsom kunnen eisen voor elke dag dat die schutting verkeerd blijft staan. Die is inbaar via de deurwaarder. Zodra de rechter uitspraak heeft gedaan gaat het in, tenzij de buren in hoger beroep gaan. In dat geval zou je advocaat in je memorie van antwoord moeten aangeven dat het heel duidelijk is dat de buren weten dat ze fout zitten, zodat jullie bij het winnen van het hoger beroep recht zouden moeten hebben op compensatie van de kosten. Gaan ze niet in beroep en heb je wel een dwangsom, blijf dan lekker een paar weekjes zitten en incasseer dan het geld, heb je leuk een extra centje. Doen ze het wel, dan claim je al je kosten in hoger beroep. En je hebt kans dat ze de schutting wel weghalen als er een dwangsom van een paar honderd euro per dag op staat. In welk arrondissement woon je (bij welke rechtbank moet je indienen)?

Dank je

voor de tips ! Het is in Haarlem.

Stoepkrijt

Stoepkrijt

23-12-2008 om 15:07 Topicstarter

Al ingediend?

Is je verzoekschrift al ingediend? En hebben de buren al een advocaat? Vaak is het gemakkelijker de advocaten met elkaar te laten praten. Die zijn niet zo emotioneel betrokken en dan kan het gewoon zakelijk worden afgehandeld. Als het een zaak wordt bij de rechtbank (en niet bij het Kanton), dan mogen zij zichzelf niet verdedigen en moet er een advocaat aan te pas komen. Wij zitten hier in arrondissement Utrecht, ik ken eigenlijk geen advocaten uit jouw omgeving.

Nee

de buren hebben afgelopen week een brief gekregen van onze advocaat dat we het nu naar de rechtbank brengen. Verder niets meer gehoord van onze advocaat, hij is nu ook dicht. Ben benieuwd wat we zelf moeten aangeven of dat we moeten wachten wat onze advocaat adviseert en gaat doen. Ik vind hem in elk geval weinig informatief.

Stoepkrijt

Stoepkrijt

23-12-2008 om 18:56 Topicstarter

Tja...

Ja, dat is de pest met die advocaten, die snappen niet goed dat het om jouw leven en jouw rust gaat. Dat heb ik er bij mijn exbaas wel ingepeperd, dat was ook een beetje een elitair mannetje. Elke dag was dat dikke discussie, hij vond dat ik te emotioneel was en ik vond dat hij een kouwe kikker was. Maar hij heeft het (na dik vijf jaar drammen) wel begrepen en dat maakt hem een betere advocaat. En hij mist me nog steeds, hij belde vorige week nog of ik weer bij hem wilde komen werken ;-)
Hoe kan een advocatenkantoor nou dicht gaan? Je moet hem toch kunnen bereiken! Heeft je advocaat de buren een termijn gesteld? Dan een verzoekschrift opstellen met een dwangsom en dat ter info naar de buren sturen voor je het indient. Indienen kost namelijk ook nog griffierecht en als de buren slim zijn halen ze die schutting alsnog weg.
Ik zou in ieder geval niet gaan zitten afwachten. Vertel je advocaat wat je van hem verwacht en aan de slag ermee.

MaximeM

MaximeM

23-12-2008 om 19:53

Manda

Hoi Manda,

Kan je niet gewoon alsnog je eigen schutting plaatsen, op je eigen terrein? Met andere woorden, de schutting van je buren valt dan in jouw tuin. Je kan ze dan zeggen dat ze hun schutting mogen ophalen binnen een week en anders haal jij hem wel weg (leuk voor in de open haard) of mag dat niet? Alsnog je eigen schutting op eigen terrein plaatsen? (net binnen je erfgrens dus)

Maxime

Ot ;-)

maxime, we willen ook zsm een eigen schutting plaatsen,
moeten nog eerst overleggen met onze advocaat, dan moeten de buren wel nog de kans krijgen aan hun kant een deur te plaatsen want anders kunnen ze niet over hun pad (nu zit er 1 deur aan onze kant).

Ik ga zelf niet die schutting verwijderen, dat moeten zij doen of zo'n speciaal bedrijf die het dan op hun kosten wegsloopt, het is nu zo uitgestippeld met die advocaat en de rechtzaak dat ik zelf niets meer ga doen zonder overleg met advocaat.

oh snot, wat is het ook een stomme onzinnige toestand om zo'n rot schutting, dat mensen zo volhardend kunnen zijn. Zij hopen dat wij het er bij laten zitten.

Zodra de advocaat weer open is gaan we een afspraak maken. Ik lag er laatst wakker van en dat is niet goed. Ik wil bovendien voordat de baby er is de boel dicht hebben.

Rafelkap

Rafelkap

01-01-2009 om 10:07

Hoe ben je de feestdagen doorgekomen?

Hoe ben je de feestdagen doorgekomen, Stoepkrijt? Zijn er alweer nieuwe ontwikkelingen?

Stoepkrijt

Stoepkrijt

02-01-2009 om 17:55 Topicstarter

Viel mee

De vakantie is hier redelijk rustig verlopen. Eerste kerstdag was ik 's middags zelf weg. In de ochtend was er nog wel lawaai van harde muziek, maar toen ik 's avonds terugkwam waren de buren niet thuis. Ik heb heerlijk met kind en zus gegeten. 's Avonds laat kwamen de buren één voor één thuis, maar ze hebben niet veel lawaai meer gemaakt. Tweede kerstdag heb ik overdag ook niet veel gehoord (was zelf weg van 11 tot 14.30). 's Avonds had ik een paar vriendinnen op bezoek en was dochter bij haar vader. Toen ging de muziek beneden wel hard, maar omdat dochter toch niet thuis lag te slapen hebben we de Notenkraker opgezet en (met ons overgewicht en een flinke slok op) het ballet nagedaan. De tranen liepen over mijn wangen van de lol. Met oud en nieuw leek het even uit de hand te lopen met een hoop gegil en gedoe en rotjes, maar om 23.00 uur vertrok ineens de hele meute naar elders. Om zes uur 's ochtends kwamen ze zo dronken thuis dat ze na 10 minuten waarschijnlijk bewusteloos neervielen en daarna hebben ze geslapen tot 12 uur. Toen ging de muziek weer hard, maar ik hoefde de Notenkraker maar even op vol volume te draaien en het was op slag rustig. Toen ik terugkwam van boodschappen doen schoten er twee schichtig het huis in. Dus óf ze zijn inmiddels bang, óf ze waren net iets stouts aan het doen.
Het blijft me wel bezig houden, maar ik slaap inmiddels bijna elke nacht in mijn eigen bed en word meestal niet meer dan één keer per nacht wakker van ze. Verder brand ik veel wierook en etherische olie met het idee ze een beetje uit te roken. En ik roep de geest van de overleden buurman (hun voorganger) op, om lekker te gaan spoken ;-)

Rafelkap

Rafelkap

03-01-2009 om 19:37

Stoepkrijt

Nu maar hopen op een rustig 2009. En anders stappen ondernemen zodat je er prettig kan blijven wonen.
succes!

een rustig 2009 gewenst ! Hopelijk gaan ze toch opeens verhuizen. Daar hoop ik hier ook op ;-)

Stoepkrijt

Stoepkrijt

04-01-2009 om 17:27 Topicstarter

Dank

Ik wens jullie ook allemaal veel rust en gezellige buren. Want beroerde buren kunnen je leven flink vergallen. Vrijdag was mijn zus hier voor één van onze projectjes en toen ging beneden de muziek weer hard. Ik merk dat ik dan meteen geïrriteerd ben, hoewel het niet eens idioot hard stond; met mijn eigen muziek op normaal niveau kon ik het niet meer horen. Maar het idee dat ik muziek op moet zetten om hun depressieve k**geluid niet te horen stoort me enorm.
Manda, hoe is het met je advocaat en de zaak?

Balen

man om gek van te worden die klotenmuziek, oh vreselijk !

Hier geen nieuws, ik heb de advocaat gebeld, hij gaat een concept opmaken die hij naar ons stuurt en dan gaat het richting rechtbank, er zit dan een dwangsom bij en het gaat naar de civiele rechter, ik dacht dat het naar de kantonrechter ging en volgens hem duurt het dan 4 maanden (!!! balen balen) voordat de uitspraak dan is en het rond is. Heb nog steeds de indruk dat de advocaat er zich niet in vast bijt, ik baal daar van want ik wil dat het sneller gaat.

ik wil gewoon zsm zelf die schutting er plaatsen, boel dicht, ander slot op de poort, klaar. ZUCHT. Ik heb wel besloten dat ik er niet meer dan 5 minuten van de dag over moet balen anders vreet het maar negatieve energie.

Stoepkrijt

Stoepkrijt

06-01-2009 om 20:25 Topicstarter

Rare advocaat

Dat kan die advocaat helemaal niet zeggen, hoe lang het duurt. Als hij het indient, moet de deurwaarder het stuk bij de buren betekenen (langsbrengen zodat de rechtbank zeker weet dat ze het hebben gehad). Dan krijgt de wederpartij zes weken de tijd om een advocaat te zoeken en met een verweer te komen. Lukt dat niet, dan mogen ze nog een keer uitstel vragen van 6 weken (zit ja al op 12). Komen ze met een verweer, dan zal dat inhouden dat ze vinden dat ze gelijk hebben (anders hoeven ze zich niet te verweren). Dan zal er een zittingsdatum worden bepaald, die ook weer minstens 6 weken verder ligt. In de tussentijd moeten beide partijen stukken indienen waaruit blijkt dat ze gelijk hebben. Op de zitting zal dat worden behandeld. Heb je pech, dan zal de rechter om aanvullende info vragen en de zitting aanhouden voor weer een week of vier. Is het duidelijk, dan zal hij binnen een paar weken vonnis wijzen.
Als je buren geen verweer voeren, of geen advocaat vinden die hen wil bijstaan omdat het een verloren zaak is, dan kan de rechter bij verstek vonnissen. En dan hoeven al die tussenstappen niet gemaakt te worden, dus dan gaat het veel sneller (maar toch nog altijd een week of 10). Is het vonnis eenmaal gewezen, dan kunnen ze ook nog in Hoger Beroep gaan. Zorg er dan voor dat je advocaat in zijn Memorie van Antwoord (verweer) een verzoek indient voor het vergoeden van jullie kosten op het moment dat je wint. Want het kan aardig in de papieren gaan lopen. Als je je bij deze advocaat niet goed voelt, dan wil ik wel aan mijn oude baas vragen of hij nog een goede 'confrere' heeft rond jouw woonplaats?

Dank

kijk daar heb ik tenminste wat aan, duidelijkheid ! De advocaat die ik heb is ook docent voor 'nederlandse orde van advocaten' en is gespecialiseerd in 'omgevingsrecht', daar heb ik hem op geselecteerd, verder leek het mij een capabele man toen we daar in het kantoor zaten.

oh zucht.. word er zo moe van. Tegen ons had hij het over circa E 1200 aan kosten voor de hele rits, was volgens hem een 1-2'tje, standaard zaak waar wij ijzersterk in staan.

Als ik nu overstap naar een andere advocaat ben ik E 600 euro armer (hebben we al betaald).

Stoepkrijt

Stoepkrijt

06-01-2009 om 22:54 Topicstarter

Tja

Dat is dan ook weer balen. Hij wilde jullie waarschijnlijk niet vermoeien met al die verzoek- en verweerschriften, of hij denkt dat je het toch niet snapt (ik ken vanuit mijn oude werk heel veel advocaten die allemaal denken dat zij de enige mensen zijn die intelligent zijn). En voor hem is het een zaakje, voor jou is het je leven. Misschien moet je dat eens tegen hem zeggen, zonder het verwijtend te laten klinken. Ik wens je veel succes en als je nog iets wilt weten, dan mail je maar naar [email protected]. Ik ben zelf geen jurist, maar heb bijna zes jaar processtukken verzorgd, vandaar dat ik op de hoogte ben van al die procedures.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.