Home » Forum » Trauma bij zoon van 29 vertellen aan schoondochter

Trauma bij zoon van 29 vertellen aan schoondochter?

10 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Betty
Trauma bij zoon van 29 vertellen aan schoondochter?

De laatste 8 jaar van het huwelijk was de vader
van mijn kinderen een alcoholist. (Nu ex man).

Dochter 26 en ik worden nu behandeld voor TRAUMA.

Ook zoon 29 heeft duidelijk last van trauma. Met grote kans dat mijn schoondochter gaat vragen wat er met mijn zoon is? Ik heb zo een idee dat schoondochter het goed kan vinden met ex man. Dus het zit ingewikkeld in elkaar.

Het grootste belang is mijn zoon en ja ook zou ik willen dat hij behandeld wordt voor TRAUMA.

Wat vinden jullie zal ik dit aan schoondochter vertellen?

Alvast bedankt.

AnneJ
Geen vraag

Je schoondochter vraagt niets. Het is een zaak van je zoon of hij het spontaan wil melden of niet. Misschien heeft hij dat zelfs al gedaan maar praten ze er niet over met jou.

Nee, ik zou dat niet spontaan melden. Alleen als ze er naar vraagt zou ik zeggen: we hebben allemaal een ellendige tijd gehad door het slechte gedrag van zijn vader als hij gedronken had. Ik heb nog veel te lang gewacht met scheiden. Die laatste misschien ook nog wel.

En misschien neemt je zoon je dat nog wel kwalijk.

Dus nee, ik zou er niet zelf over beginnen maar er desgevraagd ook niet over zwijgen. Maar je zoon gaat er zelf over of hij daar een trauma aan heeft overgehouden.

ElenaH
Nee

Je zoon is 29, tijd om hem los te laten. Grote kans dat hij zijn eigen manier heeft om hier mee om te gaan.

wil40
Nee.

Je zoon is 29 jaar en kan hierover zelf praten met zijn vriendin. Misschien is de relatie nog maar kort en heeft hij daar nog geen behoefte aan. Je schoondochter kan het goed vinden met je ex- man, er is dus contact tussen vader, zoon en schoondochter? Ik zou hun daar zelf een weg in laten vinden.

Eva
Nee

Dat kan je niet maken. Hij moet zelf kunnen beslissen wat hij wel en wat hij niet wil delen.

Annie
Betty

Als je verwacht dat je schoondochter jou vragen gaat stellen over hem dan zou ik dit eerst opengooien met zoon. Dus nu al, op een goed, rustig moment hier eerlijk met hem over praten.
Dat je verwacht dat ze je mogelijk vragen gaat stellen en wat wil hij dan wat je wel of niet zegt.
Overigens gaat het natuurlijk niet alleen over het stuk wat je zoon betreft maar misschien ook wel over jouw verhaal hierin, zeker als je een goede band met haar hebt.

ElenaH
Annie

'Overigens gaat het natuurlijk niet alleen over het stuk wat je zoon betreft maar misschien ook wel over jouw verhaal hierin, zeker als je een goede band met haar hebt.'

Volgens mij heeft de schoondochter juist een goede band met de ex van TS.

Annie
Ja Elena

Ik bedoelde los daarvan.

Farida
Niet mee bemoeien

Wat is dat toch met mensen dat ze zich overal mee willen bemoeien? De zoon is 29 laat hem zelf beslissen wie hij wat vertelt. Dat jij een trauma hebt wil nog niet zeggen dat hij een trauma heeft. Ook al zeg jij dat duidelijk te zien.

Betty
Beste AnneJ

Dankjewel. Veel gehad aan jouw woorden.

- Alleen als ze er naar vraagt zou ik zeggen: we hebben allemaal een ellendige tijd gehad door het slechte gedrag van zijn vader als hij gedronken had. Ik heb nog veel te lang gewacht met scheiden. Die laatste misschien ook nog wel.-

Tuurlijk heeft mijn schoondochter vandaag deze vraag gesteld en ik was erg content met deze woorden om het zo te omschrijven. Het was een mooi gesprek en we zijn weer verder tot elkaar gekomen. Het gaat om hun welzijn; zijn, haar en hun kindje. Beter nu weten wat er is, dan nog 20 jaar, doordrongen en dan 'Oh had ik dat maar geweten dan had ik ...
Niks net doen of er niks aan de hand is, beter samen elkaar steunen. En ... vooral handelen uit oogpunt van liefde en welzijn.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.