Home » Forum » Tweestrijd

Tweestrijd

9 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Elleke
Tweestrijd

Gedurende meer als 10 jaar ben ik samen met mijn echtgenoot. Ondertussen 2 kids n'a een moeilijke start. (lees twijfel bij hen omwille van een bepaalde persoon) is het jaren goed gegaan. Een relatie die nooit bestaat uit hoge toppen maar ook geen diepe dalen. Altijd veel affectie en goede verstandhouding. Nu enkele jaren geleden na een reis bleek mijn echtgenoot contact nog te hebben met een local die hij daar ontmoet had via Skype. Op uit gekomen, contact stopgezet en ondertussen zijn we weer 5 jaar verder zonder probleem.

Nu blijkt dat na een avondje uit hij de dame werrgezoen heeft die meer als 10 jaar geleden bij aanvang van de relatie voor twijfel zorgde. Op de avond enkel maar gezien, geen contact met gehad maar hij heeft er nu de dag erna wel contact met gezocht via social media. (grote mea culpa - ik heb grote vertrouwensissies omwille van al deze eerdere zaken en kan buiten zijn weten om op de berichten) ik heb deze dus opgepikt. Hij heeft contact gezocht. Het zijn heel flirterige berichten waarin hij zelfs foto's etc vraagt.

Ik weet en besef dat de manier waarop de info verkregen is niet ok is. De manier waarop er wordt gesproken ook niet.

Bottemline: hoe ga ik hier met om. Heb een zwaar gevoel. Wil hem niet confronteren met het feit dat ik kan meelezen. Ik zou wel willen weten hoe het nog verder gaat. Andere kant: ik ben enorm teleurgesteld en boos. Omwille van deze persoon heeft hij 10 jaar geleden een 2 weken de relatie stopgezet en dan daarna toch duidelijk gekozen om alles te verbreken (wat ook gebeurd is) maar als 1 glimp voldoende is om toch terug contact te nemen en te flirten, geeft dit persoonlijk een hele zware schaduw aan wat er is of nog is.

Any advice is welkom. Graag open, eerlijke meningen want ik zit in een tunnelvisie vrees ik...

AnneJ
Wat wil jij?

Het is vooral belangrijk om te bedenken wat jij zelf wil? Kun je het 'hebben' dat je man af en toe de spanning opzoekt? Tegelijkertijd kun je volgen of hij er meer serieuze plannen mee gaat maken.
In elk geval zou je je situatie, los van je partner, kunnen evalueren of je in staat bent zonder teveel kleerscheuren financieel en emotioneel uit de relatie te stappen.
Schrijf je in voor een andere woning, bij voorkeur in de buurt van je partner voor de kinderen. Zorg dat je dan stabiel kunt blijven.
Je hebt een voorsprong omdat jij weet hebt van de 'uitstapjes' van je partner.
Zit de kans er in dat het verder gaat dan zoenen wordt het spannend. Dan is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen als een condoom en testen.
Beoordeel de situatie van je 'concurrent'. Als daar ook een gezin aan hangt is de kans dat er een overstap gemaakt wordt iets minder.
En, kun je dit voor je houden? En niet argeloos je een keer verspreken tegenover je partner?
Hoe beter jij je hoofd koel kunt houden, des te beter. Hoewel ik me kan voorstellen dat het een enorme teleurstelling is dat je man blijkbaar niet geleerd heeft van de start van je relatie. Dat beloofd niet veel goeds. Dat wil niet zeggen dat hij je volgende week gaat verlaten, anders zou hij het niet geheim houden, maar de mogelijkheid blijft bestaan. Het kan een bom onder de relatie leggen.
Volg je eigen hart en je verstand. Ik kan me goed voorstellen dat je zeker geen drastische stappen neemt vanwege de kinderen. Die vinden het fijner als ouders bij elkaar zijn.

Elleke
RE: antwoord

Bedankt. Tot nu toe lukt het mij. Met de kleine connotatie dat hij denk ik wel merkt dat hrt niet mijn dag is. Maar hij heeft momenteel geen idee waarom.

Nee dat is hetgene ook constant door mijn hoofd speelt. Is het nu echt de bedoeling dat dit om de 5 jaar weer de kop opsteekt.

Ik ben in se financieel vrij sterk. Heb een eigen zaak. Hij is wel medeaandeelhouder maar he tloopt goed dus ik kan wel iets aan. Ook eigen woning samen met een hele mooie restwaarde bij eventuele verkoop, spaargeld etc. Ik zou niet ten onder gaan

Maar hrt wringt mrt mijn mening want de Kids merken niets geen ruzie. Happy mama en papa. Zien kusjes. Knuffels, hand in hand lopen en gaan het mi totaal niet kunnen plaatsen op deze leeftijd.ik geloof sterk dat je enkel 'mag' scheiden als de kinderen er geen slachtoffer van worden. En dat klopt nu totaal niet naar mijn gevoel.

Ik probeer mij idd sterk te houden nu. Niet te laten betrappen en we zien waar het naartoe gaat. Het blijft wel heel verontrustend om te korten vaststellen. Momenteel hebben afgesproken na onze vakantie elkaar te zien. Geen datum.

Haar situatie ken ik enkel van vroeger. 2 kids 2 verschillende vaders en nu blijkbaar nog 3 kids bij. Geen idee van de vaders en of eventuele partner.

Bedankt alvast voor je uitgebreide antwoord

Jo Hanna
Dat hij haar weer ontmoet heeft

Is dat wel met jou gedeeld? Of weet je dat ook door het meekijken?

Als dat wel een gespreksonderwerp is, zou je kunnen vragen hoe hij dat ervaren heeft en met hem delen dat het jou een onrustig, kwetsbaar gevoel geeft. En dan maar hopen dat er een oprecht gesprek over te voeren valt en dat hij eieren voor zijn geld kiest.

Het vervelende is natuurlijk dat als je dat niet doet, jij op de eerste rang zit om zijn bedrog te aanschouwen, terwijl je er niks mee kunt. Erg pijnlijk. Ik geloof dat ik dan uiteindelijk toch maar een keer met de billen bloot zou gaan en zou bekennen dat ik meekijk. Maar ik ben notoir slecht in zwijgen en geheimen.

Sterkte!
Groet,
Jo Hanna

Knurf
Wat vind je erger?

Dat hij weet dat je in zijn spullen hebt gesnuffeld of dat hij misschien vreemd gaat? Vertrouwen doe je hem nu sowieso nooit meer. Wil je in zo'n relatie blijven?

just-me
wat doet het met jou...

Mijn ex kreeg ook om de haverklap goedemorgen berichten met diverse liefdevolle smilies van verschillende dames in de loop der jaren.

Zelfs een keer een appje waarin hem gevraagd werd of hij mee ging naar de bios. (ik ben niet in zijn telefoon gedoken/weet tot op de dag van vandaag zijn code nog steeds niet... hahaha), maar lag op dat moment gewoon 's morgens naast hem een ontbijtje te nuttigen op bed) Zonder schroom dat appje openen en dan die reactie.... Ik kan vanavond niet. Ik kan vanavond niet? waarom geen reactie met 'dat ga ik niet doen; ik heb een relatie'.... ik kan me soms nog steeds voor de kop slaan hoe hij het altijd heeft kunnen brengen wanneer ik ergens naar vroeg en zelfs verborgen heeft kunnen houden dat hij veelvuldig vreemd ging. Dom vind ik het nog steeds van mezelf, maar aan de andere kant had mijn huidige partner wellicht nooit op mijn pad gekomen.

Maar terugkomende op jou.. ik dwaal af.

Je voelt een totale wegtrekker, krijgt het bloedheet; wat gebeurt hier... wil je dit gevoel iedere keer ervaren wanneer je communicatie tussen hem en haar leest. Het geeft je zoveel verdriet!

Nu op deze leeftijd raad ik je aan van je hart geen moordkuil te maken. Bevrijd jezelf van dit nare gevoel en confronteer hem.

Ik was destijds 16 dat ik een relatie met mijn ex kreeg, kneedbaar en volledig gefocussed op hem (zolang hij het maar in alles naar het zin had...). Ben totaal aan mezelf voorbij gegaan.
Als ik zie hoe ik nu zie hoe een relatie ook kan zijn, besef ik me temeer hoe dom ik ben geweest.

Lanza
Wel duidelijk

Volgens mij is het wel duidelijk welke kant het opgaat. Hoeveel signalen moet je nog krijgen totdat je snapt dat deze man onbetrouwbaar is en dit altijd zal blijven?

Aan jou om te besluiten of je hiermee kunt leven. Je zou ook kunnen besluiten de relatie open te breken? Dan heb je zelf tenminste ook eens een pleziertje ipv alleen maar met zo'n waardeloze vent in bed te liggen die eigenlijk aan iemand anders denkt.

Maar persoonlijk zou ik deze relatie niks meer waard vinden en mijn eigen weg gaan. Mag hij mooi als vrijgezel gaan daten, zoals hij blijkbaar zo graag wil.

just-me
open relatie

Tja, ik raad dat zeerzeker niet aan. Je man bewandelt kennelijk dat pad al... al zou het alleen maar contact zijn via app of iets dergelijks. Zo'n besluit neem je samen en hij heeft die keuze al gemaakt, lijkt me.

Dan ga je hem volgen in iets, wat voor jou onnatuurlijk voelt.
Helaas meegemaakt. Mijn ex uitte naar anderen dat we een open relatie hadden, alleen ik wist niet dat dat geuit werd. Dus als mijn ex gezien werd met een ander, dachten mensen alleen maar 'die hebben een open relatie, dus het zal wel'.

Maar dan nog bleef mij ex een rupsje nooitgenoeg. Wilde me ook in dingen betrekken. En omdat ik het domme idee had dat samen spannende dingen ondernemen, de boost zou geven voor de relatie? Nope, verre van dat. Ik ben mezelf compleet voorbij gegaan, negatief zelfbeeld. etc.....
En ging onze relatie top hierdoor... ook niet... want achteraf alle verhalen te horen nadat we uit elkaar gingen, zag hij nog gewoon andere vrouwen.

Verlaag jezelf niet tot iets waar je niet achter staat, maar laat je ook niet in de maling nemen. Voor nu heel moelijk allemaal om knopen door te hakken, maar ik kan vijf jaar later echt zeggen dat ik zo blij ben dat zijn leven, mijn leven niet meer is.

just-me
Hoe gaat het nu met je, Elleke?

Ik hoop dat je al wat meer in rustiger vaarwater bent.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.