Home » Forum » Twijfel relatie

Twijfel relatie

White noise helpt je baby slapen!

Lees in dit artikel hoe het werkt én hoe je ermee aan de slag kunt.

 

7 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Roosje
Twijfel relatie

Ik zit al een aantal maanden met een probleem. Ik heb een relatie van 8 jaar waarvan we 3 jaar samen wonen. Nu heeft mijn vriend een aantal maanden geleden uitgesproken dat hij de relatie niet meer ziet zitten. We leefde nogal langs elkaar heen. Ik ben een ondernemend type en hij is niet zo ondernemend en zat meer thuis. We gaven nog weinig liefde aan elkaar en deden meer ons eigen ding.

Ik haal veel energie uit het ondernemen leuke activiteiten. Onze interesses hierin verschillen nogal. Van hem hoeven al die activiteiten niet zo. Op de bank voor de tv is volgens hem ook prima.
Ik baal dat ik niet alles samen met hem kan doen. Dat de initiatieven vanuit mijn kant moeten komen en dat hij sommige dingen dan maar voor mij doet maar er zelf niet echt plezier uit haald. Ik zou bijvoorbeeld een verre reis met hem willen maken. Maar dat ziet hij niet zo zitten. Ik ben daarom al met een vriendin weg geweest maar dat is in mijn mening toch anders.

Daarnaast lopen wij al een aantal jaar tegen een probleem aan. We hebben al een aantal maanden geen seks meer gehad. In het begin probeerde ik het nog spannend te houden met een hotel overnachting of een leuk pakje. Echter voelde ik me steeds vaker afgewezen waardoor ik ook geen initiatief meer wilde nemen. Dit probleem hebben we meerdere malen proberen te bespreken echter zonder oplossing. Ik twijfel of dit ooit zou verbeteren. Ik heb al een aantal jaar af en toe de gedachten over hoe het met iemand anders zou zijn. Want ergens ben ik veel te jong (28) om geen seks meer te hebben. Ik heb nooit een vrijgezelle periode gehad en ben op dit moment benieuwd hoe dit zou zijn. Al is het maar om mezelf op seksueel vlak te ontwikkelen en weer eens te ervaren dat er iemand naar mij verlangt.

Na dat mijn vriend onze relatie wilde verbreken schrok ik heel erg. Ik besef me dat hij en zijn familie een steunsysteem zijn voor mij. Ik heb zelf niet zo veel aan mijn eigen familie en heb nog al wat vervelende periode meegemaakt. Hij heeft me die periode erg gesteund. Ik besef me dat als we de knoop door hakken dat ik dit steunsysteem kwijtraak. Ik heb nog nooit alleen gewoond en ik vind het ergens dood eng om alles alleen te moeten doen. Ik ben daarom naar de psycholoog gegaan.

Ze geeft aan dat ik bij mijn vriend blijf voor het veilig gevoel die hij en deze relatie me bieden en me emotioneel afhankelijk opstel. Door dit besef heb ik wel zo iets van ik wil graag op mezelf kunnen vertrouwen en het gevoel hebben dat ik het prima red alleen.

Op dit moment hebben we afgesproken apart te gaan wonen van elkaar. We wonen nu nog samen en Ik twijfel heel erg en op dit moment trekken we naar elkaar toe, we knuffelen veel zijn we lief voor elkaar. Dit voelt heel dubbel. We hadden vrijwel nooit ruzie en samen wonen ging opzich prima.

Ik weet op dit moment niet zo goed wat ik moet doen en merk dat al mijn energie naar mijn twijfel gaat. Als ik besluit er voor te gaan dan merk ik dat er toch iets knaagt omdat er wel echt wat moet veranderen en als ik besluit om te gaan dan ben ik bang alles kwijt te raken.

Sorry voor de lange tekst. Ik hoop dat iemand zijn ervaring wil delen.

Lanza
Het klinkt alsof

jullie niet bij elkaar passen. Vooral dat jullie maandenlang geen seks hebben is een teken aan de wand. Neemt hij wel eens initiatief? Doet hij wel eens moeite voor jou op dat vlak? Vinden jullie elkaar nog wel aantrekkelijk? Was dit in het begin van jullie relatie anders?

Voor de rest denk ik dat je prima activiteiten alleen of met vriendinnen kunt ondernemen, dat hoeft niet per se samen, maar jouw manier van schrijven komt over alsof dat voor jou wel erg belangrijk is. Daarom krijg ik dus echt het idee dat jullie niet bij elkaar passen.

Jullie zijn al vanaf jonge leeftijd bij elkaar, dus het is niet gek dat je allebei een andere kant opgroeit. Ik zou het uitmaken, zelf de komende jaren gaan bouwen aan een stevig en liefdevol netwerk van goede mensen om je heen, experimenteren in de liefde en jezelf eerst beter leren kennen voor je weer een relatie aangaat.

Roosje
Niet bij elkaar passen

Bedankt voor je reactie Lanza!

Ik ben er inderdaad ook bang voor dat we niet goed bij elkaar passen... ik durf het alleen nog niet echt onder ogen te zien.

Het initiatief vanuit zijn kant blijft uit. Ik heb het idee dat hij ook niet zo goed weet hoe en dat er misschien nu te veel druk op staat. We vinden elkaar nog wel aantrekkelijk maar in mijn beleving is hij nooit een man geweest met een grote behoefte aan seks.

Wat betreft de activiteiten heb ik inderdaad gemerkt dat ik dat belangrijk vind. Hij heeft ook duidelijk aangegeven dat zelf niet zo te hebben. Dus daar heb je gelijk in.

Lanza
Als dat nu al zo is

van dat lage libido, dan gaat het echt niet beter worden. Als jij andere/meer behoeften hebt, dan zou ik echt nu weggaan. Het is heel belangrijk dat je op dat niveau matcht.

Als jullie nu apart gaan wonen lijkt me dat een goede eerste stap om op eigen benen te gaan staan. Heb je een goed inkomen? Mijn ervaring is dat als je een redelijk inkomen hebt en wat gezond verstand, dat je prima terechtkomt. Jij kan dat. Net zoals miljoenen mensen op de wereld dat kunnen.

Roosje
Praktisch geen probleem

Inkomen is gelukkig geen probleem. Praktisch gezien zal ik het redden. Emotioneel gezien wordt het wel een dingetje. Maar ergens vind ik dat ik het wel een keer in me leven moet proberen op mezelf wonen en op mezelf leren vertrouwen.

AlisonH
Roosje

Angst om alleen te zijn is een hele slechte reden om bij iemand te blijven, dat weet jij ook wel. Verder sluit ik me bij Lanza aan: je kunt veel meer dan je denkt en je bent veel te jong om te blijven hangen in een relatie waar je weinig uit haalt behalve zekerheid.
Je hebt vriendinnen, werk, een inkomen... je zult heus op je pootjes terecht komen en wie weet vind je het alleen wonen straks wel heerlijk.

Lanza
Dat is heel belangrijk inderdaad

Het klinkt alsof je eraan toe bent om echt zelfstandig te worden en eerst nog wat dingen voor jezelf uit te vogelen voordat je de volgende fase ingaat. Dit lijkt me heel normaal als je al vanaf zo'n jonge leeftijd een relatie hebt.

Succes met de knoop doorhakken, het gaat je echt wel lukken.

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.