Home » Forum » Relaties » Vakantie 0

Vakantie

33 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kiki
Vakantie

Hallo allemaal een vraagje ik heb met mijn vriend twee kindjes en mijn man uit een eerdere relatie een zoon. Dit jaar gaan we voor het eerst in 5 jaar weer eens een weekje weg had daar enorm veel zin in totdat hij vertelde dat zijn neefje ook meeging en als klap op de vuurpijl ook mijn schoonmoeder nu heb ik dus nul komma nul zin meer niet alleen hebben we de vakantie betaald maar mag ik nu ook voor 6 pers boodschappen gaan doen en ook voor 6 man koken enz. Ik zie er als een berg tegenop ik weet nu al dat alles op mij neer gaat komen en blijf net zo lief met mijn kindjes thuis en laat hun gaan. Hie ga ik dit doen ik weet het niet meer dit zou ook vakntue voor mij moeten worden

wil40
Klopt niet?

Jij.
Je vriend.
2 kinderen met vriend.
1 kind van vriend
Een neefje.
Je schoonmoeder.

Ik tel 7 personen? Er is voor 6 betaald, mooi, ik zou lekker een weekje thuisblijven als ik jou was.

Flanagan
Takenrooster

Ik, vriend, twee kindjes, man , zoon, neef en schoonmoeder maakt. 8.

In een groepsreis, wordt koken dmv takenrooster ingevuld. Jullie zouden ook gezellig een weekje weg kunnen als je van te voren duidelijk maakt dat jij en je vriend de helfft van de dagen qua kosten voor boodschappen en de bereiding van de maaltijden voor jullie rekening nemen en je man en zijn moeder de andere dagen.
Op de dagen dat man en moeder staan ingedeeld, heb jij vrijaf en blijft je bankpas ongemoeid.
Heb je tijd om gezellig met de kinderen te ravotten of te zwemmen.

wil40
Flanagan.

Ooo, ik dacht dat man en vriend één persoon waren. Vandaar 7 pers. Altijd een gedoe, verhaalsommen.
Maar is de schoonmoeder dan de moeder van man? Of van vriend?
Ik raak helemaal van de leg.

Jou takenrooster vind ik een goed idee. Voorkomt vast onenigheid.

Kiki
Vakantie

Sorry beetje verwarring misschien omdat ik een beetje boos was gisteren maar man moet vriend.
Het gaat dus om mij, vriend, schoonmoeder, drie kinderen en neef.
Een taakverdeling zou idd fijn zijn maar dat zie ik niet gebeuren omdat ik meerdere vakanties heb meegemaakt en dan had iedereen vakantie behalve ik zo voelde het neefje en stiefzoon zijn een stuk ouder dan de twee jongste dus die gaan vooral hun eigen 'n weg m'n schoonmoeder voelt zich de koninging en zit de hele dag om op d'r wenken bediend te worden daarbij word het pas 4 weken voor we weg gaan verteld, gisteren dus komt ie thuis ja ik heb m'n moeder beloofd dat ze mee mag

Krisje
Tja

Dat neefje meegaat vind ik niet zo'n gek idee. Stiefzoon is ouder dan jullie kinderen en als neefje meegaat heeft hij ook iemand van zijn leeftijd.

Waarom moet schoonmoeder mee? Kan ze niet zonder jullie omdat ze niemand anders heeft of omdat ze geen vervoer heeft? Blijkbaar is je band met schoonmoeder niet dusdanig dat je zelf met haar kan praten.

7 personen mogen vast niet in een 6-persoonshuisje, dus het is zij of jij.

Anita
Nee

Heb je al overwogen om te zeggen: Nee, dat wil ik niet?

En mocht je het gezegd hebben, hoe reageerde je vriend?
En mocht je het niet hebben gezegd, wat weerhoudt jou?

Heb je verder wel een goede relatie met je vriend, waarbij ieder de ander respecteert en niet over de ander heen loopt? Oftewel, is dit een incident?

Kaori
maar, maar, maar

hoe kan het dat je eerst niet wist wie er allemaal meegaan dan?

Je overlegt toch eerst met je partner over de invulling van de vakantie voor er wat geboekt wordt. Dat is ook het moment om je voorwaarden te stellen.

Kiki
Vakantie

Ik wist of nadat er geboekt was hoorde ik dat zijn neefje ook meeging zijn moeder zou net kerst een dagje komen gisteren hoorde ik opeens dat hij haar beloofd had dat ze de hele week mee kon. Toen er geboekt was en gij vertelde dat zijn neefje meeging had ik al gezegt dat ik het jammer vond dat ik eigenlijk ook wel eens met mijn eigen gezin wilde omdat we al zo weinig doen als gezin altijd moet er wel iemand van zijn familie mee op sleeptouw gaan we een dagje weg moet moeder of neefje mee ook daar had ik wat van gezegt en dacht dat de boodschap duidelijk was maar niet dus

Flanagan
Alsnog

Het takenrooster kan alsnog uitgevoerd worden. Aan TS de taak om haar vriend duidelijk temaken dat ze niet alleen gaat koken. Dat ze niet de sloof in huis is. Moet ze natuurlijk wel schoonmoe of haar vriend de ruimte geven om voor de groep te koken. Vaak gaat het zo dat de sloof in huis zegt dat ze het wel doet zodat de anderen alsnog de luie stoel of het hazepad kiezen.
Als TS iets wilt veranderen dat ook ten goede komt in de toekomst, dan is dit het moment.

En wat de kosten betreft, dat hangt ook van het draagvlak van ieder af.

Een kind extra is niet zo'n probleem; luchtbed en slaapzak mee en eten in de huiskamer. Als de kinderen leuk met elkaar opschieten, kan die week best een succes zijn. Dus ook een succes voor jouw kinderen.

Ik heb ook niet zo'n geweldige band met schoonmoe. Maar ik weet dat ze graag in de aandacht staat en complimentjes krijgt over het door haar bereide avondeten. Dan voelt ze zich 'onmisbaar'.
Dus steek wat veren in der achterwerk door haar kookkunst te prijzen zodat ze die pollepel oppakt. Laat de kinderen haar eventueel helpen, wat weer goed is voor de oma-kleinkinderen band.

Je kan het weekend veel meer sturen dan je erg in hebt.

Maarre, waar gaat zij slapen? Bij jullie op de kamer?
Heeft je vriend daar al aan gedacht?

vlinder72
Hoe?

Schoonmoeder en neefje zijn nu al uitgenodigd. Ik zou ook heel duidelijk maken dat ik daar echt niet blij mee ben maar het is nu gebeurd.

Waar gaat schoonmoeder slapen? Hebben jullie een 7-zitter en gaat schoonmoeder dan achterin zitten? Jij bent ook op vakantie en maak dat nu al duidelijk (ook bij schoonmoeder en de kinderen). Jij gaat niet alle maaltijden verzorgen. Alle bedden opmaken. De was doen en opruimen. En doe dat dan ook niet.

Uitstaojes? Gaat schoonmoeder altijd mee. Ook als jullie iers gaan doen wat zij niet leuk vindt. Het is niet een entertain schoonmoeder vakantie. Je verwacht ook zelfstandigheid en privacy.

Wij nemen opa/oma wel vaker mee. En wij gaan ook op vakantie met schhonzus en zwager. Maar wel in aparte accommodaties. Wij maken ook afspraken over vrijheid. Wij doen wat wij willen. Soms gaan wij samen iets doen (vooral zwembad en strand - uitjes meestal niet) Samen eten soms wel soms niet. Op die manier blijft het leuk voor iedereen.

Lou
Boodschap niet duidelijk

Als de boodschap kennelijk niet duidelijk was, dan maak je hem alsnog duidelijk. Wat Vlinder schrijft: jij bent ook op vakantie. Jij gaat niet alle maaltijden verzorgen. Alle bedden opmaken. De was doen en opruimen.

Dit zou ik letterlijk zo zeggen als ik jou was. En inderdaad, dan dus ook niet doen.

Echt hoor, je moet nu even op je strepen gaan staan.

Muts
Delegeren

Niet lief vragen maar meedelen.
Ik ga koken, jullie wassen even af.
Wel/ondertussen geen keuze geven: wat wil je, koken of afwassen?

Maak jij koffie, dan ruim ik op.
Oma past op de kinderen dan doen wij boodschappen.

Gewoon iedereen inzetten en weigeren ze recht in je gezicht dan weiger je terug, neemt de jongste 2 onder je arm en gaat uit eten.

AnneJ
Inderdaad opdelen

Je kunt beter zelf de dingen doen die meer overzicht en planning vragen, zoals de menu's samen stellen, het boodschappenlijstje, en koken. Het ontbijt klaarzetten.
Daarbij kun je afspreken dat man met een kind de boodschappen doet. Dat een kind iedere ochtend even brood en de krant gaat halen, als het op een terrein is. En dat jij kookt maar dat er elke dag een groepje gaat afwassen en koffie zetten. Na het ontbijt en na het avondeten.
Ik heb het een paar jaar geleden met een groepje pubers gedaan. Tegen mijn verwachting in liep dat als een trein.:-)

zebra
zoals Muts aangeeft

zo zou ik het ook doen. Het is niet de bedoeling dat jij continu loopt te koken, boodschappen te doen, opruimen enzovoorts terwijl de rest de benen onder tafel steekt en verder niks uitvoert.

tante Sidonia
jonge jonge

Wat zijn jullie allemaal meegaand zeg! Zonder overleg iemand meevragen op een vakantie die we samen gepland hebben, zou voor mij de relatie op losse schroeven zetten. Ik zou dit zeker niet zo maar accepteren, is hij nu helemaal gek geworden?
Ik zou eerst eens goed met vriend in gesprek gaan over hoe we met elkaar omgaan en hooguit als hij veel spijt betuigt en beterschap belooft in overweging nemen of ik toch nog meega en probeer een oplossing te vinden.

Flanagan
Confrontatie

Soms leert men meer van de gevolgen van de keuze door het te ondervinden.
Door hem en schoonmoeder subtiel aan het werk te zetten, als gevolg van zijn keuze ( zonder overleg uitnodigen), blijft dit langer hangen dan een boze bui.
En is de kans groot dat TS zelf ook nog kan genieten van die week door ook vrije tijd te bereiken.

Pennestreek
Ik zou ook flink pissig zijn

zeker omdat je al zo lang niet met elkaar bent weggeweest. Ik snap dat hij het graag iedereen naar de zin wil maken, en dat hij het ook leuk vindt om zijn moeder een keer mee te nemen, maar niet op deze manier, dat kan echt niet!
Dus: tactiek van Flanagan volgen (taakverdeling maken en zelf zo min mogelijk doen in deze vakantie, maar zoveel mogelijk uitrusten en genieten) EN nu direct een week of lang weekend weg met jullie eigen gezinnetje boeken. Want tijd voor alleen maar jullie is ook heel belangrijk!

Flanagan
Terugblik ;-)

**Hallo allemaal we hebben het heel gezellig gehad met mijn vriend twee kindjes en mijn man uit een eerdere relatie een zoon. Dit jaar gingen we voor het eerst in 5 jaar weer eens een weekje weg had daar enorm veel zin in. Een neefje ging ook mee, en dat was een groot succes. We hadden geen omkijken naar de oudere jongens want man had voor beiden een BMX-fiets gehuurd en ze hebben zich kostelijk vermaakt. Ze gngen ook leuk om met de jongere kinderen. Zo speelden ze voetbal met zijn vieren of verzamelden de kinderen takken voor heuse kampvuur. De jongens hebben ons verwent met een kop warme chocomelk. Ze vonden het ook leuk om 's ochtends even op hun fiets naar de bakker te scheuren voor een zak croissantjes. Als klap op de vuurpijl bood mijn schoonmoeder aan met de kleintjes naar de indoor speelplaats te gaan, zodat man en ik een middag voor ons zelf hadden. Schoonmoeder heeft ook twee keer gekookt. De hutspot volgens oma's recept was heerlijk. Ik heb zelfs haar recept gevraagd. Ik was van te voren wat huiverig voor de kosten. Ik was bang voor 6 pers boodschappen gaan doen en ook voor 6 man koken enz. Maar het is mij hard meegevallen want oma legde wat bij en huurde een bolderkar voor de kleintjes. Zo werd boodschappen doen een feest ipv een straf. Ik zag er echt als een berg tegenop want ik was bang dat alles op mij neer gaat komen en bleef net zo lief met mijn kindjes thuis. Maar niets was waar, ik heb zo genoten van de kinderen en het huisje en de omgeving, dat ik besef dat mijn vriend het bij het rechte eind had om het neefje en zijn moeder uit te nodigen.
Volgend jaar voor herhaling vatbaar. ****

Ps het rooster was een groot succes want zo kon iedereen gelijk aangeven wat ze wilden gaan doen en wanneer.

wil40
Flanagan.

Jaaaa, zo gaat het gebeuren en zo zal het zijn:-)

Wel paracetamol mee, dagje hoofdpijn door alle drukte hoort erbij.

saar
Wauw

Wat een positiviteit.
Soms zou ik dat ook wel willen.
Toch weet ik niet of onze relatie het zou overleven als lief als verrassing zijn moeder mee zou nemen. Vrees eigenlijk van niet.

wil40
Saar.

Ach jawel, kan wel een eenzaam oud vrouwtje zijn. Kom kom, beetje mantelzorg moet kunnen:-)

Kiki
Vakantie

Bedankt allemaal voor jullie reacties ik ben bang dat ik me er maar in zal moeten schikken. Wil 40 een eenzaam oud vrouwtje is het absoluut niet ze zit overal op en in Zolang ze maar niets hoef te doen of betalen.
Ik hoop dat het net zo'n geweldige vakantie gaat worden als die van flanagang maar daar heb ik een heel hard hoofd in, mede omdat het leeftijds verschil tussen de kinderen erg groot is en de jongste van 5 en 1 jaar gewoon maar erg lastig zijn hoorde ik van de oudste zoon we zijn nog niet weg of het jammeren over de slaapkamers is al begonne en dan heb ik nog niet eens 's een takenrooster voorgeztu
-- -- -- --

Kiki
Vakantie

Bedankt allemaal voor jullie reacties ik ben bang dat ik me er maar in zal moeten schikken. Wil 40 een eenzaam oud vrouwtje is het absoluut niet ze zit overal op en in Zolang ze maar niets hoef te doen of betalen.
Ik hoop dat het net zo'n geweldige vakantie gaat worden als die van flanagang maar daar heb ik een heel hard hoofd in, mede omdat het leeftijds verschil tussen de kinderen erg groot is en de jongste van 5 en 1 jaar gewoon maar erg lastig zijn hoorde ik van de oudste zoon we zijn nog niet weg of het jammeren over de slaapkamers is al begonne en dan heb ik nog niet eens 's een takenrooster voorgeztu
-- -- -- --

Flanagan
Tips

In ieder geval heb je nu wat tips hoe je ellende kan voorkomen.
- geef de oudste jongens wat om handen.
- zet ze niet in als babyzitter
-de 1-jarige bij jullie op de kamer
-oma bij de 5- jarige, met een stapel mooie prentboeken uit de bieb zodat ze fijn kan voorlezen bij het slapen gaan.
-denk bij het 'voor wat, hoort wat' vooral aan je man zodat je niet alles alleen doet.
-en kom met dat stuk papier op de koelkast zodat je man en oma kan zien dat de taken verdeeld dienen te worden.

Je man heeft er ook belang bij dat jij het leuk hebt. Alleen kan hij het niet altijd ruiken wat in jouw hoofd omgaat.

wil40
Alles behalve dat stuk papier.

Zeker wel de taken verdelen. Mee eens. Gelukkig zou ik dat niet hoeven overleggen als mijn man een extra kind, neefje en moeder meeneemt. Sowieso niet, ook thuis ligt hij niet op de bank als er nog van alles moet gebeuren.
Maar als jou vriend het zonder pictogrammen lijstje niet begrijpt, tja, dan moet de koelkast maar beplakt worden...

Schoonmoeder verander je niet meer. Die is een weekje weg en denkt dat ze in een hotel zit. Heeft vriendlief wel gereserveerd met opgemaakte bedden bij aankomst? Anders ben je gelijk al kapot druk. Misschien kan je vast soep maken en ingevroren meenemen, scheelt weer voor de eerste avond.

Flanagan
Boerenkool met worst

"Oma, zou u de aardappelen willen schillen terwijl man en ik de bedden even samen opmaken?'

Maak het jezelf niet zo moeilijk. Op vakantie is de kok ook met vakantie.
En laat je man met de jongens de boodschappen doen!!

Pennestreek
Briljant Flanagan!

Ja, zou mooi zijn als de vakantie zo zou kunnen verlopen. Maar veel hangt inderdaad af van de toon van TS. En hoe haar man haar steunt, of niet.
Kiki, bespreek nu met je man hoe jij het graag ziet, en hoe hij kan helpen dat voor elkaar te krijgen. En zeg gewoon dat als zijn moeder niet van plan is iets bij te dragen, ze alsnog niet mee gaat. Kom op zeg, jij bent haar sloofje niet, en jullie zitten niet in een hotel. Dus iedereen draagt bij, zij ook. Alleen de kleine van 1 heeft een goed excuus om niks te hoeven doen, die van 5 kan ook helpen met de boodschappen en de tafel dekken.

Ik wens je een fijne vakantie!

Phryne Fisher
Alleen boodschappen en koken

Als ik vroeger met de schoonouders (soms ook schoonzus) op vakantie ging spraken we af dat ik de boodschappen en het koken deed, en verder niets. De kok hoeft niet op te ruimen of ander huishoudelijk werk te doen. Maar mag wel in haar eentje in alle rust boodschapjes doen, en ongestoord in de keuken staan terwijl de rest spelletjes doet. Schoonmoeder en -zus, alsook de mannen, hadden een hekel aan koken dus ik had het voor mezelf het beste geregeld ;-)

rocky
zelf

zou ik heel erg de neiging krijgen om man en de rest een hele fijne vakantie toe te wensen en zelf een weekje alleen thuis te blijven. Maar dat is misschien ook wat drastisch...

Kiki
Vakantie

Hahaha nou rocky dat was ook mijn eerste gedachte maar dan de kosten ik ook aan hoe verdrietig mijn meisje zou zijn.
Mijn schoonmoeder stand uit de tijd dat mannen niets hoeven te doen als wij bij mijn schoonmoeder zijn met een verjaardag of moederdag of wat dan ook ben ik altijd degene die eten haal betaal en afwas wand jou grens hoeven dat niet mijn meisje zet altijd voor het eten thuis alles klaar en als ze klaar is met eten haar bord en beker keurig op het aanrecht zo ga ik mijn zoon ook opvoeden

Pagina's