Home » Forum » Relaties » Verdrietig in huwelijk

Verdrietig in huwelijk

8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Panny
Verdrietig in huwelijk

Ik ben panny ,al heel wat jaren getrouwd en wij hebben samen een tiener dochter ,ons huwelijk gaat steeds meer de verkeerde kant uit ,ik voldoe niet aan de eisen van mijn man ,nl het sexuele ,hij heeft bepaalde fantasieën waar ik mij niet goed bij voel ,heb echt mijn best gedaan om er in mee te gaan maar kost Me steeds meer moeite met natuurlijk alle gevolgen ,hij is tegenwoordig enorm afstandelijk,praten er over wil hij niet meer ,ons laatste gesprek was ,dat hij het gemakkelijk zou hebben zonder mij maar me wel nog graag zag ,onze dochter is ook niet van gisteren en voelt wel aan dat er iets niet goed is tussen mama en papa maar dit bespreek je niet met je kind ,vind ik toch privé tussen ouders ,ik loop enorm zenuwachtig want weet het niet goed meer ,wij zijn 1 maal naar n seculoge geweest en die zei alleen ,jullie kunnen dit spelenderwijze samen oplossen ,niet dus ,het lukt niet ,als de sex niet is zo als in zijn fantasie dan wil hij gewoon niet meer en wijst me steeds af ,waarom ik dit mededeel is omdat ik begin te denken dat het helemaal mijn fout is dat wij nu zo samen leven ,ik knuffel hem nog wel maar dat is 1 richtingsverkeer ,dit doet zoveel pijn omdat een huwelijk en een gezin meer is dan zijn probleem ,graag jullie mening want ik geraak er niet meer uit ,

Mari
tja

Ik weet natuurlijk niet waarom het gaat maar ik vind het nogal dwingend klinken van hem. Heeft de seksuologe wel gevraagd wat jij ervan dacht en ervoer voelde? En heb je dat ook eerlijk gezegd? Ook tegen hem?
Meegaan in iets op seksueel gebied wat je tegenstaat, lijkt me niet goed voor een mens.
Iedereen heeft natuurlijk wensen en gevoelens op dit gebied maar zo gaan nukken als je je zin niet krijgt lijkt me erg kinderachtig en ook contraproductief: dan heb je er toch juist geen zin meer in als partner?
Ernstiger vind ik dat hij dus niet empathisch is voor jouw gevoelens hierover. Is dat op andere gebieden ook?

AnneJ
Voorkomen

https://sexuoloog.nl/2014/07/26/verschil-seksueel-verlangen/

https://www.praktijkvoorseksuologie.nl/behandelgebieden/verschillen-in-s...

Het komt heel vaak voor dat de sexuele wensen in een relatie verschillen. Hoe je daarmee omgaat kan heel persoonlijk zijn en hangt ook af wat de kwaliteit van de relatie is en hoe je ook verder met elkaar omgaat.

Ik denk dat het niet altijd op te lossen is en dan is het maar hoe belangrijk je dat vind of je er met elkaar uitkomt.

Soms kom je er met elkaar niet uit. Misschien wel vaker dan je denkt. En wat doe je dan?
Ik zou in elk geval trouw aan mezelf blijven, wat voor jouzelf belangrijk is. En beoordelen hoe ver je mee kunt gaan in de wensen van de ander zonder jezelf tekort te doen.

Sluit niet uit dat het tot een scheiding kan leiden en stel je daarop in.

Panny
Verdrietig in huwelijk

Bedankt al voor jullie duidelijke reactie,s !mijn man is enorm gesloten van karakter ,ik voelde al jaren dat er iets niet juist was ,maar wij hadden wel goede sex .geeft hij ook toe ,het is nu niet zo dat ik voor niets open sta ,maar het probleem word altijd maar groter ,zonder zijn speciale wensen word hij niet meer opgewonden ,tja soms doe je dan maar wat hij wil want geen intimiteit is nu ook niet de oplossing ,ik krijg het moeilijk omdat ik het gevoel heb dat het niet meer om liefde draait tov mij ,ik vind dit moeilijk om echt te zeggen wat zijn wensen zijn maar bv als man en je vrouw ligt naakt bij je en probeert je te verleiden en je blijft gewoon tv kijken ,nou da doet pijn ,dit kan eens gebeuren natuurlijk het is geen verplichting ,vraag ik wat er dan mis is ,krijg je geen antwoord ,nou ik word daar enorm verdrietig van en dan ben ik ook altijd niet in mijn beste humeur ,geef ik toe ,ik geraak op ,maar toch mis ik hem op dit gebied ,klinkt stom maar het is zo wel ,pfffff wat een ellende

Mari
Dit klinkt

gedesensibiliseerd. Wat betekent dat je ongevoelig bent geworden voor wat eerst normale seksuele prikkels waren. Ook gewone intimiteit wordt eigenlijk 'eng' voor zo iemand.

Dat kan bijvoorbeeld komen door veelvuldig (hard) porno gebruik. Hoe zit het daar mee.

Panny
Verdrietig in huwelijk

Zou kunnen,hij is enorm voor het visuele,maar zoals de meeste mannen neem ik aan ,ik kan niet buitenkomen of hij wil een naaktfoto van mij ,oeps heb ik toch effen verklapt over zijn fantasieën ,dus zou me niet verwonderen als ik er niet ben dat hij kijkt ,ja op zich heb ik daar niet zo een probleem mee ,denk dat de meeste mannen dit wel eens doen ,indien het niet je relatie schaad zie het daar geen graten in ,het is ook meer Joe hij met de situatie om gaat dat mij enorm stoort ,bedankt al voor het mee denken

Miekemieke
kijk uit!

Met die naaktfoto's, sommige mannen wisselen de naaktfoto's van hun partner uit in weliswaar besloten groepen maar toch. Ook een telefoon of computer kan gehackt worden en dan kun je zomaar op het wereldwijde web terecht komen.

Panny
Verdriet in buwelijk

Oeps het is hier deze avond ontploft,hij kan zo niet verder ,ik kan niet aan zijn eisen voldoen ,hij kan er niet meer mee om en is enorm gefrustreerd ,wilde hem duidelijk maken dat n huwelijk meer is dan zijn fantasieën maar hij vind dit niet ,is geen liefde van mijn kant ,hij doet ook veel voor mij zegt hij ,ben verdrietig vertrokken naar een betrouw iemand Vd familie en wil een paar dagen nadenken ,hij was enorm boos ,ik moet mijn hoofd leegmaken ,voel mij zo leeg ,dit is best heftig ,voel mij zo dat ik niet voldoe als vrouw ,heb nog weinig hoop ,zo veel verdriet heb ik nog nooit gehad ,hij schreeuwde nog als je nu vertrekt moet je niet meer terug komen ,zal een slaaploze nacht worden denk ik