Home » Forum » Relaties » Vriend appt me maar belt zelden

Vriend appt me, maar belt zelden

24 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Lizz
Vriend appt me, maar belt zelden

Ik wil jullie mening graag over het volgende:
Mijn vriend en ik zijn beide midden 40, en kennen nu elkaar ongeveer 2 jaar.
We wonen 3 uur rijden van elkaar, en zien elkaar niet zoveel daardoor, werk, gezin etc.
Mijn vriend appt mij heel veel , 's morgens vroeg, en ook regelmatig overdag en s avonds
Allemaal leuk, maar hij belt mij zelden, alleen als ik het benoem, dat ik dit mis ( nou ja, en DAT vind ik dus niet leuk)
Hij ontvangt/stuurt liever (zegt hij) foto's selfies etc. liefst

Ik twijfel eigenlijk de laatste tijd steeds meer, of hij wel echt van me houdt, omdat ik op mijn manier liever zijn stem hoor,en ik andersom ook denk, wanneer hij echt verliefd is, dit toch ook bij hem het geval moet zijn??

Wat vinden jullie?
alvast hartelijk dank:)

Mijntje
nou

mijn man appt en belt mij nooit (alleen om te zeggen dat hij later thuis komt) en we zijn al dertien jaar gelukkig getrouwd. Hij heeft wel een mobiel, maar vaak niet bij zich of niet opgeladen :-)
Ander verhaal natuurlijk, zoals ik kan opmaken uit je berichtje zie je hem niet elke dag. Maar laat het niet afhangen van zijn telefoontjes, maar hoe hij is als hij bij je is.

tante Sidonia
lizz

als dit het enige is dan zou ik me er maar geen zorgen over maken. Bellen is voor veel mensen een drempel en hordes mensen appen liever.

Je klinkt overigens wel een beetje als een afhankelijk iemand, klagen dat hij je niet belt...je kunt hem toch bellen als je zijn stem wilt horen?
En dan is dat de reden dat je denkt dat hij misschien niet meer zo verliefd is? Jullie zijn al drie jaar samen en zo te lezen appt hij je heel veel en belt hij als jij zegt dat je dat mist.
Stop je negatieve denkpatroon en geniet van wat je hebt.

Roda
Misschien hekel aan bellen?

Mijn vriend is vaak voor zijn werk in het buitenland en zou liefst elke dag bellen. Brrrrr, ik heb een bloedhekel aan bellen. Ik app wel, doe ik veel liever.

Misschien houdt jouw vriend ook niet van bellen?

Bella

In mijn huwelijk was mijn record 14 seconden voor een gesprek.
Met die afstand van 3 uur, als dan je enige communicatie vaak beperkt is tot chat of telefoon, kan ik me best voorstellen dat het dan karig is.
Ik vind je daarmee niet afhankelijk hoor, contact moet wel op en neer blijven gaan.
Het is niet leuk om dat steeds te moeten aangeven, hij is toch niet dom?
Hoeven geen ellenlange gesprekken te zijn, maar even een stem horen is fijn als je dat niet dagelijks hebt.

De afstand met mijn vriend is nog groter, maar ook ik herken een stukje luiigheid op dat gebied en ik twijfel geen moment aan zijn liefde. Maar ook hier soms dus wat lui. Terwijl praten zoveel sneller gaat en je de intonatie er bij hebt. Het is geen onwil, maar voorkeur en wat laks denk ik.

laz
appen

mijn voorkeur en niet laks. Ik heb een hekel aan bellen

Paddington
Bellen

vind ik verschrikkelijk. Bedrijven die aangeven: wilt u even bellen? Een ramp. Elke keer weer het gevoel dat ik een berg moet beklimmen, zo erg zie ik er tegen op. Mijn familie en vrienden weten dat. Ze zullen mij nooit vragen om 'even' te bellen. Als ze mij willen spreken dan bellen ze mij en andersom kunnen ze een appje of SMS verwachten. Dit betekent niet dat ik niet van ze houd. Ik ben daar heel open in (vroeger niet), maar ik heb geleerd dat duidelijke communicatie veel misverstanden kan voorkomen.

Persoonlijk zou ik het hem gewoon vragen. Niet per telefoon of app, maar als jullie bij elkaar zijn. Niet met een oordeel, maar gewoon voor jou om het te begrijpen. Communicatieproblemen worden eigenlijk altijd veroorzaakt doordat iemand voor de ander gaat invullen. Wees dat voor en vraag naar de reden. Niet in een waarom-vraag want dat komt vaak over als oordelend. Dus niet: "waarom bel je mij nooit?", maar "kun jij mij uitleggen wat de reden is dat jij voornamelijk appt en niet belt?".

Josien
makkelijker

Ik denk dat ik het ook wel begrijp, appen en selfiies sturen kan je makkelijk tussendoor doen. Ook als je drukke kinderen om je heen hebt, of als je op je werk zit o.i.d. Bellen is onhandiger want iedereen om je heen kan meeluisteren, dus kan je dat alleen doen als je ergens privacy hebt, bij skypen nog meer. Dus dat zou voor hem een drempel kunnen zijn? Net als dat ook veel mensen niet zo van bellen houden.
Ik vind bellen nog wel leuk om te doen, maar bijv. skypen weer niet. (dan moet ik de hele tijd naar het schermpje blijven kijken, terwijl ik vaak tijden het bellen dingen aan het doen ben) (ik loop al bellend het hele huis door, planten water geven, iets afstoffen (met mijn mouw), vaatwasser (zo stil mogelijk) uitruimen, dat soort dingen ;-)

mirreke
Aannames, aannames

Praat hierover, zeg wat je vindt en vraag wat je wilt weten. "Hou je niet van me? Want je belt me nooit?" Zoiets. "Waarom app je mij en bel je nooit?" Trouwens, je hebt het al gevraagd, en hij heeft antwoord gegeven. Hij appt liever. Duidelijk.

Ik heb het andersom. Mijn partner belt mij constant en ik word er gek van. Ik hou van appen, want dan kan ik reageren wanneer het mij uitkomt. Wij zijn al heel lang bij elkaar, maar ook dan kun je dus het niet eens zijn of andere gewoontes of wensen hebben. Dat zegt niets over niet van elkaar houden.
Ik erger me wel haha, en ik blijf zeggen dat ik liever app en dat hij me stoort als hij me belt, en hij blijft bellen.

laz
na 30 jaar haha. Mirreke

Hier was dat precies hetzelfde Mirreke. Iedere lunchpauze belde hij mij. Heel lief dat wel maar ik was dat ook wel beu. op een gegeven moment begon ik hem steeds net voor te zijn. Dan appte ik net voor 12 uur een berichtje waar hij dan in zijn(en mijn) pauze op doorging. Intussen heeft hij het daardoor afgeleerd(denk ik) en appt hij me de lastste 5 jaar in de lunchpauze.

mirreke
haha, ja hier ook 30 jaar al

Soms heb ik bijna spijt dat ik een mobieltje heb...

Hier geen standaardlunchpauze helaas... beiden zzp-er, dus ik kan echt elk moment verrast worden...

Hij belt juist liever, omdat hij dan in de auto zit en dus niet kan typen, en ik word er gek van omdat ik denkwerk doe en dan gestoord word in mijn concentratie. Dan kun je denken, zet m op de vliegtuigstand of zo, maar ik heb ook regelmatig telefonisch contact met opdrachtgevers die mij wel moeten kunnen bereiken...

Ik zeg het regelmatig en toch, en toch...

Lizz
reactie..in het verleden

Dankjewel voor jullie reakties, ik denk ook dat ik best onzeker ben, maar dat er nog een andere oorzaak speelt.
Ik ben de selfies eigenlijk helemaal zat, af en toe okay, maar elke dag
Ik denk, nu ik er het met jullie bespreek, het meer duidelijkheid geeft
Het lijkt wel of mijn vriend verslaafd is aan selfies van zichzelf te sturen, en andersom dat ook van mij verwacht, en ik dat af en toe leuk vind, maar het moet spontaan blijven.
We zien elkaar ongeveer 1x per 3 weken, dus dan is bellen 1x p week toch gewoon?Als je elkaar mist?
Kijk, in mijn vorige relatie zagen we elkaar bijna dagelijks, ja, dan hoeft bellen voor mij ook niet, en heeft appen absoluut mijn voorkeur.
Ik ben een twijfelkont, weet het, maar nu ik hier zit te tikken, merk ik dat ik het hele appgebeuren spuugzat ben, als het alleen hierom draait incl liefst 4 selfies per dag

Lizz
ps..daarnaast..

Merk ik dat het mij behoorlijk stoort, aan een man, dat hij zichzelf aldoor "gemaakt"op de foto zet,toch niet natuurlijk en tikkeltje eigendunk ook daarnaast.
Euhh ik vraag me nu zelf af, vind ik hem wel leuk genoeg nog?
Tot nu toe dacht ik, ben vast ouderwets, maar misschien valt dat toch ook best mee?

Lizz
als laatste

Heb ik het meerdere malen aangegeven, dat het averechts werkt bij me, uitgelegd, dat ik weinig met foto's heb, af en toe leuk, gewoon spontane foto, maar dat ik liever LIVE hem zie en spreek, oogcontact, stem ,mimiek etc..maar paar dagen later ..daar gaan we weer!
Dus appen vind ik zeker leuk, ook meerdere malen per dag, maar af en toe tevens bellen, is voor mij toch meerzeggend

Mijntje
Lizz

Ik denk dat dat je eigenlijke vraag is: vind ik hem wel leuk genoeg. En ik denk dat je dat heel goed wel weet, diep van binnen.

ijsvogeltje
gewoon

"We zien elkaar ongeveer 1x per 3 weken, dus dan is bellen 1x p week toch gewoon?Als je elkaar mist?"

Er is niet een 'gewoon'. Het gaat erom wat voor jullie werkt. Maar waarom bel je hem niet? Je hoeft toch niet op zijn initiatief te wachten?

tante Sidonia
huh

zo veel selfies sturen?? daar zou ik ook helemaal iebelig van worden en daar zou ik ook niet aan mee doen. Maar kun je daar niet gewoon over praten met hem?

Bosbes
begrijpelijk ja

Ja daar zou ik ook niet van houden, een man die telkens selfies stuurt.
En erover praten (stelt Tante Sidonia voor): ze heeft het al laten weten. En..het gaat erom dat hij dat wel heel leuk vindt, veel foto's van zichzelf maken en zichzelf dan showen aan zijn vriendin (en een reactie verwachten? Van: 'oooo leuk ben je hoor!' ?).
Mocht hij de boodschap begrijpen en het daarna niet of nauwelijks meer doen, dan blijft het toch diezelfde van zichzelf vervulde ijdeltuit.

Phryne Fisher
Skypen

Als mijn vriend in het buitenland zit Skypen we een of twee keer per week. Dat vind ik ook wel voldoende, zoveel spannends is er niet te vertellen. Elkaar een keer per drie weken zien en dan niet bellen tussendoor vind ik echt wel heel erg weinig. Zo'n Whatsappje heeft immers ook weinig diepgang. Daarbij gaat whatsappen bij ons nog wel eens 'mis' omdat het geen geschikt medium is voor echte inhoudelijke gesprekken.

Bella
Mwoah

Ben je meteen een van jezelf vervulde ijdeltuit als je elkaar selfies stuurt?

Een vriend een( paar) keer in het buitenland/ of regelmatig vind ik toch anders dan dat je hele relatie gebaseerd is op afstand en je dus in die eens in de drie weken elkaar zien de boel moet opbouwen. Als je elkaar dan ziet ben je blij en houd je denk ik geen diepgaande gesprekken.
En dat is meteen het zwakke punt in de relatie: te weinig (face tot face) communicatie.

Ik zou het leuk vinden die selfies, ik zie z'n gezicht graag en elke keer een oude foto bekijken is ook zo wat.
Dat gebeurt echt niet om te horen hoe geweldig je bent, toch wel wat weinig begrijpend vind ik dat.

Bella
Idd

Drie weken is erg karig. Ik moet het met minder doen en vind dat erg lastig.

tante Sidonia
maar bella

4 selfies minstens per dag... kom op???

Bella
Misschien

Wil hij wat meer van haar ontvangen op dat gebied en hoopt hij dat hij het zo terugkrijgt. Ik weet het niet, ik vind alleen niet dat als je wat minder gevend/gevoelig/ meer rationeel/ afstandelijker bent je iemand gelijk moet wegzetten als " weg zijn van zichzelf" .

Patriesie
Zelf bellen

Mijn vriend en ik appen heel veel maar bellen zelden. Meestal vind ik dat geen probleem maar soms wil ik gewoon even zijn stem horen en dan bel ik meestal zelf. Berichtjes sturen is allemaal leuk maar een stuk minder persoonlijk als elkaar echt spreken. Ik bel wel altijd later op de avond als we allebei ook echt even tijd hebben om rustig te praten.