Home » Forum » Wat met partner gaan doen

Wat met partner gaan doen?

29 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Cathy
Wat met partner gaan doen?

Mijn man en ik willen onze relatie weer wat nieuw leven in blazen.
Het plan is dus om elke 2 a 3 weken een doordeweekse avond, waarschijnlijk een maandag of dinsdag wat te gaan doen.

We werken allebei de volgende dag dus het moet bij voorkeur niet heel laat worden.

Wie heeft ideeën wat we kunnen gaan doen?
Ook fijn als het niet allemaal dure activiteiten zijn.
Uit eten en naar de film zou kunnen. Maar wat nog meer?

Hebben jullie ideeën? Noem maar alles wat jullie kunnen bedenken, hoe gek het ook lijkt, maar dan hebben we wat inspiratie om niet elke keer uiteten of naar de film te gaan.

Marie
Dansles?

Ballroom danslessen nemen?

Angela67
wandelen

een workshop volgen van 1 avond
skaten
avond-openstellingen zoeken van musea
klimmen in klimhal
zwemmen

moet het per se buiten de deur zijn?
anders kun je spelletjesavond doen, samen een mozaïek leggen,

gr Angela

Misdreavus
Pokémon Go

Ja ja, mijn man en ik spelen samen Pokémon Go, ik dagelijks, hij minder vaak, maar het maakt in de wijk wandelen net een beetje leuker. Eén keer in de maand gaan we tijdens community day 3 uur aan een stuk op pad om te vangen.
Verder doen we 's avonds niet zo veel, beetje tv kijken, als we helemaal wild gaan, dan eten we er toastje of stokbrood bij.

Tine Winkel
Samen iets gaan leren

Dus n soort cursus, bv schilderen, een taal, een sport, liefst iets wat je beide nog niet kunt?

Koosje
Vrijwilligerswerk

Samen iets doen voor anderen geeft voldoening, schept een band en er hebben meer mensen baat bij. Win-win dus

Enne eh misdreavus, misschien kun jij ook wat met de tips in dit draadje , hoe jij het omschrijft klinkt het eigenlijk uitdagend saai zeg maar. Smaken verschillen natuurlijk

Kaaskopje
Misschien is stap 1

dat jullie er over na gaan denken waarom het zo moeilijk is om zélf een activiteit te bedenken. Zijn jullie echt zó fantasieloos?

Wat misschien een idee is, is om te kijken wat er in het buurthuis, de wijkvereniging, georganiseerd wordt. Iedere wijk of ieder dorp heeft er wel een. Loop samen eens binnen en kijk wat ze doen. Hebben jullie een tuin en vinden jullie het allebei leuk om daar in bezig te zijn, ga dan tuincentra af. Binnenkort is alles weer in kerstsfeer. Wij hebben een poppodium en daar zijn optredens van artiesten goedkoper dan bij bijvoorbeeld Ziggo Dome. Ga eens ouderwets stappen met z'n tweeën. Kijk op Facebook welke evenementen daar allemaal te vinden zijn onder het kopje evenementen.

Knor
Kaaskopje

Kaaskopje:

'Misschien is stap 1 dat jullie er over na gaan denken waarom het zo moeilijk is om zélf een activiteit te bedenken. Zijn jullie echt zó fantasieloos?'

Tjemig, wat belerend! Ts zoekt wat inspiratie en gooit het in de groep, nou en?
De helft van de draadjes gaat hier over dingen die mensen zelf ook wel kunnen bedenken maar waar ze even wat extra input bij willen hebben

Samen op een koor, dansles, kookcursus, spullen van de kringloop kopen en dan opknappen/restaureren, samen hardlopen.

Angela67
kaaskopje en koos

het gebeurt vaker dat een TS reacties krijgt die niet een antwoord zijn op de vraag. Lang leve de forum-formule want daarmee krijgen veel onderwerpen andere dimensies. Maar in mijn ogen voegen jullie respectievelijke reacties niets toe vanwege de zogenaamd netjes geformuleerde vragen: wat belachelijk, Pokémon / wat belachelijk dat jullie niets kunnen verzinnen.
gr Angela

Paddington
Dansen

Mijn vriend en ik zijn vorig jaar begonnen met dansen, heerlijk om te doen. Je bent echt samen bezig en de kosten vallen best mee. Bij dansscholen zijn ook vrij-dansavonden en soms zelfs een diner dansant.

Daarnaast hebben we ook behoorlijk wat bordspellen die voor 2 personen zijn. Blijft ook heel leuk.

Samen muziek gaan maken is ook leuk.

Jasmijn
squash

Ik heb op een vakantiepark voor het eerst weer eens squash gedaan, ik vond het leuk en uitdagend (en vermoeiend) en leuk dat je ook best dicht fysiek bij elkaar staat. (bij dansen natuurlijk ook) maar bij tennis bijvoorbeeld al helemaal niet. Geeft je toch een meer 'samen' gevoel.

Mijntje
om en om

Misschien kunnen jullie om en om elkaar verrassen, zodat de sleur er niet in gaat komen: door om en om het intitiatief nemen, de ene week verzin jij wat, de volgende week hij, bv de even en oneven weken verdelen. Dan weer een etentje in een 'nieuw restaurant', dan weer een film die net is uitgekomen, een theaterstuk, concert, samen dvd kijken op de bank met een glaasje wijn, een bordspel. En de mogelijkheden zijn eindeloos, want eten (locaties en wat je eet) en bv films zijn elke keer anders.

Koosje
Huh Angela

Waar heb je het over?

Ik lever een inhoudelijke bijdrage door de suggestie te doen om samen vrijwilligerswerk te gaan doen en dat voegt niets toe ?

Kan wel zijn dat jij dat vindt maar ik zie niet zo goed waarom jij die norm stelt

Daarnaast geef ik één van de posters (dus niet ts) de tip om zich te laten inspireren in deze draad, zoals ik haar reactie lees ( #4) geeft ze zelf letterlijk aan dat ze ‘niet zoveel doet’ savonds. Wat is daar mis mee?

Aagje Helderder
Koosje

Omdat de woorden ‘uitdagend saai’ een oordeel bevatten. Dan komt je tip om ook eens naar de andere suggesties in een heel ander daglicht te staan.

Saar
Hahaha Koosje

Precies, omdat er niets mis is met 'niet zoveel doen' ;)

Verder vind ik het zeker niet fantasieloos zo'n vraag op het forum te gooien. Je moet er maar opkomen;)

Misdreavus
haha Koosje

Ik vermaak me prima op mijn bank, we doen gewoon niet veel 's avonds, want omdat mijn wekker 5 keer in de week om 4 uur gaat en ik daarom om 10 uur echt wel wil slapen, is er niet veel avond over om iets te ondernemen. En eerlijk is eerlijk, daar heb ik ook geen zin in als ik 's ochtends zo vroeg ben opgestaan.

We gaan wel eens naar (metal)concerten en motortreffens met burnouts en vuur enzo.
Is dat spannend genoeg? ;)

En dan ga ik nou maar gauw naar bed, avond tv kijken op de bank gehad, het is alweer bijna 10 uur en het moet niet te wild worden hier.

Kaaskopje
Het had aardiger gekund 😊

Ik ben dat duidelijk niet 24/7, sorry. Maar ik verbaas me weleens over dat mensen hulp nodig hebben bij eigen vermaak. Je weet zelf het beste wat een succes kan worden. Ik zou mijn man niet meekrijgen naar een workshop, dansles, soort of een koor. Een museum zou kans van slagen hebben. Een museum waar je het verleden zelf kunt beleven. Hoe noem je dat? Interactief? Openluchtmusea, op knopjes drukken voor beeld en geluid, dat werk. Dat vind ik zelf ook erg leuk.

juf Ank
Maar

waarom perse zo'n avond dat je de volgende dag moet werken? En niet lekker uit waarna je lekker kan uitslapen en niet op de tijd hoeft te letten?

Saar
(bijna) Iedereen Kaaskopje

Alles wat jij doet heb je vast niet in je eentje verzonnen, maar ooit ergens opgepikt van iemand anders. Ook als je dat niet in de gaten hebt en denkt dat je er geheel zelfstandig zelf op bent uitgekomen. Of doe jij zo'n unieke originele dingen?
Verder vind ik hier op forum om tips vragen niet echt hulp vragen.

Kaaskopje
Saar

Ik zei sorry... toch?

Saar
Uhh

Je zei sorry, en meteen daarachter aan weer je verbazing uiten dat mensen hulp nodig hebben bij eigen vermaak.
Daar reageer ik alleen maar op. Ik zie hier tips vragen niet als om hulp vragen.

Koosje
Haha misdreavus

Ik kon me al niet voorstellen dat dat serieus alles was wat je aan activiteiten te noemen had (en het dan ook noemde). Ik snap dat je avonden kort zijn als je zo vroeg op moet, hopelijk betekent vroeg beginnen met werken voor jou ook dat je op tijd klaar bent ...

En Saar, ik weet het nog zo net niet hoor, of er niks mis is met ‘niet zoveel doen’. Ik denk zeker dat er niks mis is met de boel in balans houden maar het beeld misdreavus in #4 neerzette (en nu dus heeft bijgesteld) leek me toch niet echt heel inspirerend voor een lang en gelukkig (huwelijks)leven. Maar zoals ik in mijn eerste post al zei: smaken verschillen

Kaaskopje
Saar

Ik heb ook ideeën aangedragen. Dus ik heb sorry gezegd, mijn verbazing geuit en een idee aangedragen. Of je tips vragen om hulp vragen vindt of niet... Ik vind van wel. Ts vraagt hulp bij bij het verzinnen van activiteiten. Ergens hulp bij vragen, in het algemeen, is prima.

Margotje
Saar

Ga tantra doen, zo'n mooie zachte impuls voor je relatie

Saar
Ok

Kaaskopje, we verzuipen een beetje in dit (non-) gesprek ;)
Ik vond het apart dat je meende te moeten opmerken dat het je verbaasd dat iemand hier om tips vraagt, that's all....
Ik vind het alleen maar leuk om tips uit te wisselen. En de draadjes waarin getipt wordt wat me niet interessant lijkt skip ik.

Lanza
Quote:

Waarom perse zo'n avond dat je de volgende dag moet werken? En niet lekker uit waarna je lekker kan uitslapen en niet op de tijd hoeft te letten?

Dan zouden wij nooit uit kunnen samen, want de jongste is standaard om half 6-6 wakker. Toch echt wel dat wij onze avondjes pakken hoor! Die 3-4 uurtjes doen ons iedere week weer goed. En je kunt best iets leuks doen in die tijd, naar een theaterstuk, uit eten, naar de film, cabaret, een festival, interessante lezing, of workshop. We vermaken ons goed.

AlisonH
Introvert

Deze introvert neemt nogal aanstoot aan de suggestie dat ee iets mis mee is om na een lange, drukke dag in alle rust te willen opladen voor de volgende. Sociale contacten vreten energie. Als je zelf energie krijgt van dingen ondernemen moet je dat zeker doen, maar wel even voor een ander beslissen dat het erg is om dat niet te willen vind ik aanmatigend.

On topic: in een koor zingen? Samen meedoen aan pubquizzes? Workshop fotografie? Workshop koken?

Tabitha
Geocachen

Wij gaan regelmatig op zondagmiddag samen geocachen. Hierdoor al veel leuke/mooie plekken ontdekt in de buurt die wij nog niet kenden. Er zijn ook mystery caches waarbij je eerst thuis puzzels op moet lossen. Ook leuk om samen te doen.

Enna M.
Pokemon Go is best leuk hoor!

Doe ik ook met mijn man, haha. En ik weet van best veel mensen die dat doen hier in de omgeving, hele gezinnen. Het verschilt in wezen niet heel veel van geocachen.

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.