Home » Forum » Wel een kaart sturen

wel een kaart sturen?

Is een reisverzekering ook nodig in Nederland?

En kun je geld terugkrijgen bij annuleren door corona? Lees het hier!

16 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Jessa
wel een kaart sturen?

Ik zit met een netelige kwestie. Mijn man is al zeker een half jaar bij me weg hoewel we nog wel officieel getrouwd zijn. Nu is een tante overleden die ik uiteraard ook gekend heb en altijd erg aardig gevonden heb.
Echter, ik heb geen rouwkaart ontvangen. Ik zit erover te denken om toch een condoleancekaart te sturen naar mijn schoonouders (die ook al maanden niets meer van zich laten horen) en naar zijn andere twee tantes waarbij ik mijn naam en die van mijn kinderen vermeld. Kan dat zo?

Kaaskopje
Ja

Als het jouw bedoeling is om het contact met je schoonouders omwille van de kinderen voort te zetten, zou ik hun zeker een kaart sturen. En als je de tantes ook een kaart wilt sturen, is dat alleen maar lief.

Kaaskopje
Oh ja

Ik weet niet of de tantes al van de scheiding weten, maar dat is niet jouw probleem. Dan weten ze het als de kaart bezorgd is.

Phryne Fisher
Ja hoor

Ik heb zelfs jaren later nog een kaart gestuurd aan mijn voormalig schoonouders toen de oma van mijn ex was overleden. Verder hebben we (helaas) alleen nog maar zeer incidenteel contact.

Jessa
kaart inmiddels toch ontvangen

Ik heb vanmiddag toch de rouwkaart ontvangen…..op mijn naam alleen wat weer confronterend was.
Mijn man draagt sinds kort ook zijn trouwring niet meer.
Ik vind de tante erg aardig, maar ik zie het niet zo zitten om naast mijn schoonouders en zus te gaan staan (die mij en mijn kinderen al maanden negeren) en de doen alsof. Daarnaast is er mijn man die mij niet meer wil. Ik wil ook niet ergens achterin gaan zitten want er zullen ook anderen zijn binnen de familie die van niets weten waardoor je de aandacht trekt en dat vind ik ook weer niet passend in deze situatie.
Mijn ouders en iedereen om mij heen zeggen dat ik gewoon kaarten moet sturen en het zo moet laten; puur uit respect en dan evt. een kaarsje moet branden op de dag van de uitvaart voor de tante.

Kaaskopje
Kaart

Als jij je nu ongemakkelijk voelt bij een confrontatie met je straks ex-man en zijn ouders, heel begrijpelijk overigens, dan zou ik het bij kaarten houden, en eventueel (als je die behoefte voelt) kort aanstippen dat je er in gedachten bij zult zijn, maar gezien de omstandigheden afziet van aanwezigheid bij de begrafenis zelf.

@Emma
kaart

Ik zou geen kaart sturen om het contact met je toekomstige ex-schoonfamilie vast goed te willen houden. Ik zou er zeker wel één sturen als het je werkelijk wat doet voor de anderen.
Je had nu wel een rouwkaart gekregen, misschien maakt dat je keuze makkelijker.

Ava
afscheid ervoor

Soms is er wel gelegenheid geboden tot afscheid nemen voor de plechtigheid. Dan laat je je kaart en rouwboeket achter (of schrijft in het boek). Je hebt toch je afscheid, je kaart en rouwboeket staan ook op de kist maar je bent er niet bij.

40er
Kaartje

Kaartje kan altijd, ongeacht de situatie.

Jessa
kaarten

Denk dat ik toch maar kaarten stuur. Dat vind ik wel zo netjes. Niet om het contact met mijn schoonouders goed te houden, want die is nooit goed geweest en nu al helemaal niet meer na maanden radiostilte…maanden waarin ik het vaak genoeg erg moeilijk had…Om daar nu te gaan zitten met een pokerface en hun te steunen, terwijl ik me voel alsof ik weggedaan ben…gaat me te ver.
Want naar begrafenis ga je toch voor de nabestaanden en om hun te steunen.

Lilian1
Jessa

Zou je dan wel een kaart sturen naar hen? Als t zo voellt? Of alleen uit beleefdheid met de namen. Ik zou wel een kaart naar het gezin wat achterblijft ( en die jou dus een kaart gestuurd hebben) sturen en t verder laten denk ik.

zebra
ik zou het doen

zoals Lilian1 het omschrijft, een kaart sturen naar het gezin van de overledene. Eventueel kun je erop zetten dat je in gedachten bij hen bent als je niet naar de uitvaart wil gaan. Je (ex) schoonouders zou ik geen kaart sturen in deze situatie.

to
wel een kaart

ik zou wel een kaart sturen.
Kleine moeite en het blijven toch de opa en oma van je kinderen.

Jessa
To

Ja, maar daar doe ik het niet voor hoor. Ze mogen dan in naam opa en oma zijn, feitelijk negeren ze de kinderen compleet.

Kaaskopje
Jessa

Wat lastig dit soort situaties. Ik begrijp je dilemma volledig. Misschien zijn de kaarten inmiddels op de bus, dan kun je de rest overslaan :-). Op zich kun je naar mijn idee beter teveel van het goede doen dan te weinig, dus als je de moeite wilt nemen om je ex-schoonouders een kaart te sturen kan dat nooit 'verkeerd' zijn, maar het idee om één kaart voor de hele familie naar het correspondentie-adres te sturen is ook 'goed'. Zeker als de band met je ex-schoonouders zo belabberd is.

Jessa
uithoren?

man was gisteren hier voor de kinderen. Hij had het erover dat de dag ervoor de kist gesloten was van tante. Ik wist daar niets van uiteraard. Hij begon over hoe ze erbij lag etc….
Man ging daarna weg met een van de kinderen.
Bij terugkomst begon hij erover dat ik een kaart had gestuurd naar een oom. "Ja", zei ik,"en naar je ouders en je andere tante". Het leek erop alsof hij me stond uit te horen of probeerde te peilen of ik nou wel of niet naar de uitvaart zou gaan.
Al met al, vond ik dit best nog vreemd aangezien mijn man zich nergens wat van aantrekt wat mij aangaat.
Of hij wordt rusteloos nu de rest van de familie iets meekrijgt wat ze niet wisten…...

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.