Home » Forum » Welke dating site

Welke dating site?

13 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Brave Hendrik
Welke dating site?

Ik zit midden in een scheiding. De knoop is doorgehakt na tien jaar genegeerd te zijn. Daarvoor ben ik niet over een nacht ijs gegaan. Dus toen ik eenmaal de knoop doorhakte was ik best ver op weg. Maar desondanks zal het nog nog wel een jaartje of wat duren voordat ik mijn leven weer op de rit heb.
Maar toch heb ik wel behoefte aan iemand om samen mee te boeken dat je leeft: lachen, huilen, praten, leuke dingen doen en misschien ook wel wat te knuffelen.
Ik heb inmiddels mijn licht op een paar dating sites opgestoken. Maar op gewone sites is men te serieusten zit men niet te wachten op iemand waarbij het leven flink op zijn kop ligt. En op de "ondeugende" sites is de insteek wel erg eenzijdig.
Kunnen jullie mij een tip geven op welke site ik het zou kunnen proberen?

Argis
geen tip maar

Kijk wel uit dat je niet te snel gaat.
Als het je om vriendschap gaat, zou ik niet knuffelen bij wijze van.
Ik snap dat je verder in het proces zit en vind het realistisch hoe je het omschrijft, maar het valt mij op dat veel mensen die gescheiden zijn of nog niet eens gescheiden zijn, al zo op zoek zijn naar iets anders.
De mens heeft behoefte (meestal) aan warmte, dat snap ik, maar je moet ook zorgen dat je volledig verwerkt en niet de boel "ontvlucht" doordat je bv niet alleen kunt zijn.
Alleen zijn is geen bal aan, maar ikzelf heb mezelf wel voorgenomen om door alle gevoelens heen te gaan en ik ben na 2 jaar nog niet uitgevoeld vwb het effect van de scheiding. Dat is natuurlijk voor iedereen anders, maar ik heb in mijn omgeving gemerkt dat het beter is om te ervaren en mee om te leren gaan, omdat het je meestal later in het leven anders toch wel gaat achterhalen.
Zoek anders op sites voor mensen die gezamelijk iets gaan doen in de omgeving en wie weet leer je zo nieuwe vrienden kennen door de uitstapjes. Een heel ontspannen manier van mensen leren kennen en bevalt het niet dan ben je zo weer weg. Met datingsites heb ik altijd het idee dat mensen zich langer beter voordoen en dat vind ik persoonlijk tijdverspilling. Met een directe ontmoeting als in een groep ervaar je direct een klik of niet.

Mijntje
ook geen tip

Ik snap dat je niet alleen wilt zijn, maar ik denk dat 'alle mannen' meer willen dan knuffelen. Dan kan je beter op een 'club', bv sport of muziek waar je nieuwe mensen ontmoet, zowel mannen als vrouwen of zie tips van Argis.
Ik denk ook dat je past echt een goede keuze kan maken voor een geschikte partner als je dit verwerkt hebt en dat je het de tijd moet geven.

Katniss
Tinder

Laagdrempelig en het is makkelijk om met mensen af te spreken. Het is overigens geen sterk punt om te zeggen dat je gescheiden bent omdat je genegeerd bent. Die valt in de categorie 'mijn vrouw begrijpt me niet' en is heel onaantrekkelijk voor vrouwen.

Tigerfeet
paiq

Ik heb alleen met paiq goede ervaringen. Verder vooral slechte. Ik heb alleen het eerste half jaar gedate. Het hielp me als afleiding en gaf me het gevoel dat ik nog mee telde.

Ik ben lid geworden van ouderalleen . Geen datingsite wel veel lotgenoten. Uitjes met en zonder kinderen. Daar ook mijn huidige vriend leren kennen.

Succes

Dater
Sites en verwerken

Mijn favoriete sites waren Tinder en Badoo. Gratis en laagdrempelig. En bij Badoo heb ik mijn nieuwe liefde leren kennen dus die site kan voor mij niet meer stuk ;) Let op voor Twoo. Die vonden het nodig om mijn hele adresboek een mail te sturen dat ik op zoek was naar een nieuwe liefde. En aangezien Gmail alle adressen meteen opslaat waren dat nogal wat mails. Daar heb ik vervelende reacties op gekregen :(
Argis, over dat verwerken. Uiteraard mijn respect voor je mening maar hoe verwerk je een mislukt huwelijk? Ga je op de bank zitten voelen hoe je er onder bent dat het zo gegaan is? Is het niet net als bij fietsen? Meteen weer er op stappen?
Ter illustratie zal ik vertellen hoe het voor mij werkt. Na een heel lang huwelijk bleek mijn man mij al een hele tijd te bedriegen. Terwijl ik hoopte dat we ondanks apart wonen nog terug samen zouden komen bleek hij al maanden met zijn nieuwe vriendin samen te wonen. Hij had er niet aan gedacht om het mij, zijn wettige echtgenote te vertellen. Hoe dan ook, ik was een wrak. Aan de kant gezet voor een 14 jaar jongere vrouw, een hoop ellende waar ik alleen voor mocht opdraaien, alleen de zorg voor de kinderen want meneer had het te druk met zijn nieuwe leven en nog wat van die dingen. In die tijd kreeg mijn moeder kanker en overleed uiteindelijk en ook dat mocht ik allemaal alleen opknappen en verwerken.
Ik voelde me oud, versleten, moe en onaantrekkelijk. En vooral heel eenzaam na een tijdje. In het begin was er het ongeloof maar toen het allemaal wat begon in te zinken en ik me realiseerde dat het echt over was voelde ik me alleen. Ik kan heel goed alleen zijn maar het is zo ontzettend fijn om je leven te delen met iemand die je lief is.
Wat ook meespeelde is dat ik een aantal oudere vrouwen tegen kwam waar me iets bij opviel. Ze waren allemaal al lang alleen en konden en wilden zich niet meer aanpassen aan een nieuwe man. Ze hadden een eigen leven opgebouwd en daarin was simpelweg geen plaats meer voor nog iemand.
Ik ben ruim 2 maanden nadat ik er achter kwam dat mijn man samenwoonde met zijn vriendin, begonnen met daten en sinds eind november is het dik aan met mijn vriend. En daar ben ik heel gelukkig mee. Verwerken doen we een soort van samen. Hij is langer geleden door zijn toenmalige vrouw bedrogen en hij kan daar nu heel goed mee omgaan. Zij praten zelfs samen over de problemen met hun kinderen. Dat is in mijn situatie onmogelijk. In dat opzicht is hij een voorbeeld voor me, zo kan het dus ook.
Ik verwerk dus al doende en tot nu toe bevalt het. Al realiseer ik me dat ik natuurlijk wel heel veel geluk heb gehad om meteen een geweldige man tegen te komen. Je kunt natuurlijk ook wat missers maken. Maar goed, dat zijn ook ervaringen.

Argis
Dater

Dat is inderdaad voor iedereen verschillend. Ik wil ook geen oordeel vellen, alleen een toevoeging geven. Een kennis van mij was 10 weken nadat zijn vrouw was overleden al aan zijn tweede(getrouwde) probeersel bezig. En die was niet eens besodemieterd, was een goed huwelijk weet ik van hen beiden. Kan of wil niet alleen zijn. Maar heeft ook met die vrouwen die vrouwen nog steeds een burn out door allerlei onverwerkte zaken dus erg gelukkig is hij nog steeds niet. Dat geeft in die nieuwe relaties weer spanningen, te hoge verwachtingen qua steun en begrip enz.
Daarom heb ik (voor mijzelf en door wat ik in mijn omgeving zie) zoiets van zorg dat je je eigen leven goed op orde en compleet hebt, deal met je gevoelens en laat daarna een man/vrouw een aanvulling in plaats van een invulling zijn in je leven, dan hoef je elkaars therapeut niet te zijn voor het verleden, maar kun je elkaars partner zijn in het heden en de toekomst. Zoiets :-)

S.
Tsja..

Drie jaar na mijn scheiding heb ik ook gedate via datingsites, je struikelt er over de getrouwde, nog scheidende of net gescheiden mannen die totaal niet aan een relatie met een ander toe zijn.

Relatieplanet is prima; daar zitten veel mensen die hetzelfde zeggen als jij, alleen doen ze zich iets leuker/interessanter voor met spetterende hobby's, allemaal gek op reizen maar ook films en wijn op de bank en een goed gesprek, etentjes enz. carpe diem all around!

Ik ben dus een keer een relatie begonnen met zo iemand en merkte pas na verloop van tijd dat hij alleen maar met zijn ex bezig was. Al snel viel me op hoe vaak ze ter sprake kwam maar dacht ach, het is zo'n lelijke domme vrouw; hij zal echt blij zijn dat het over is al heeft zij de knoop doorgehakt. Geen kinderen, mooi zo; die is dus weg en voorgoed, dacht ik.

Toen het kwartje bij me viel en ik besefte dat ik was wat jij zoekt: wat afleiding en seks en ook even laten zien aan ex dat hij een mooie slimme vriendin had waar zij niet aan kon tippen heb ik daar erg veel verdriet van gehad. Voel me gebruikt en bedrogen en dat ben ik ook.
Nog steeds verdriet van af en toe terwijl het al een jaar over en uit is.

Nu hij die scheiding echt verwerkt heeft zoekt hij weer volop contact, ik was toch wel erg leuk en kijk aan, ik ben (weer) single.
Hij kan het vergeten, iemand die mensen zo gebruikt.. laat maar.

Bedenk dus wel dat je met MENSEN contact legt, mensen die je enorm kunt kwetsen als je het goed speelt, want je doet het puur omdat je niet alleen wilt zijn, geen dag.. niet omdat je klaar bent voor een nieuwe relatie.

Google eens op REBOUND relatie; of wees eerlijk en ga gewoon toch maar wat rotzooien met een getrouwde vrouw via Second Love of Another Love; maar doe niet net of je een vriendin zoekt, want je laat al doorschemeren dat je gewoon panisch bent om alleen te zijn, dat zou je dan wel eerlijk moeten vermelden. Zoals je het hier opschrijft, letterlijk.

Je kan natuurlijk ook eerst leren om op eigen benen te staan.. dat is wel stukken aantrekkelijker voor vrouwen, en goed voor jezelf.

Ik ben er klaar mee; blijf liever alleen en als ik nog eens op een datingsite zit (pas kreeg ik weer een weekje gratis lidmaatschap kado) is het puur tijdverdrijf; ik peins er niet over om echt af te spreken met zo'n man. Ook niet als ik er al uren mee aan de telefoon heb gezeten.
Dat was dan om een avondje te kletsen zonder de deur uit te hoeven, ook dat is niet netjes van me ik weet het maar ik beschouw het als een praatje met een vreemde op een feestje, leuk hoor maar ik hoef hem niet meteen thuis te hebben.

Als ze denken door een praatje of chique etentje 'recht' te hebben op 'knuffels' stoten ze hun neus. Komt wel weer goed, ik heb me tenslotte ook danig vergist en leef nog steeds.
Eerst alles in orde hebben en leren jezelf te troosten als je het moeilijk hebt, niet in paniek naar een vreemde rennen en om entertainment vragen om de leegte maar te vullen.

Eerst van dat zelfmedelijden af!! En eens bedenken waarom je je 10 jaar lang LAAT negeren... daar kan je heel wat lege avonden mee vullen, en eens kijken wat jouw aandeel in het geheel was.
Succes en sterkte.

+ Brunette +
"Knuffelen"

Brave Hendrik is volgens mij vooral seksueel genegeerd maar misschien vindt hij het not done om een Second-Love-achtige verhouding te beginnen. Maar, wat anderen ook al zeggen, een vrouw de indruk geven dat je op een vriendschap/relatie uit bent is al helemaal niet sjiek. Op Badoo vind je van alles, van serieus tot lichtvoetig en het is gratis. Tinder heb ik nooit geprobeerd. Voor de meeste andere sites moet je betalen wil je er echt iets aan hebben.

Sven-rotterdam
Vraagje?

Hallo brave Hendrik,

Over zus broer relatie gevoel mag ik helemaal meepraten. Kids te jong om te scheiden. Ook ik ben aan het kijken. Wens is iemand in hetzelfde pakket waarmee je puur lichamelijk wederzijds de behoefte zou kunnen vervullen. Gewoon dezelfde leeftijd of ouder. Al ervaring opgedaan? Zijn het niet allemaal jonge meiden?

Gr

Sven

averer
Nooit weer trouwen

Heel erg herkenbaar verhaal. Ik ben 12 jaar getrouwd geweest maar na de dagelijkse sleur heb ik aan het huwelijk een einde gemaakt. Al tijden lang zit ik eigenlijk niet te wachten op weer een relatie en ben heel erg bang dat deze sleur weer een keer terug gaat komen. Ik zou dan ook nooit weer willen trouwen. Inmiddels heb ik wel wat contact opgedaan waarmee ik een open relatie of seksrelatie heb. Dit hoor je niet zo vaak en de maatschappij is hier ook nog niet helemaal klaar voor volgens mij. Via (link verwijderd door Forumbeheer) heb ik een vrouw ontmoet. Ze is niet uit een playboy geknipt maar voor mij is ze mooi genoeg. Ik ben vooral blij dat ik niet aan verplichtingen vast zit. Ik hoef niet mee naar verjaardagen en we zijn bij elkaar wanneer we willen. Als je direct weer gaat samenwonen zit je er meteen weer helemaal aan vast.

Succes met zoeken in ieder geval.

wim
RE: Nooit weer trouwen

Erg herkenbaar averer, ik heb al tijden een leuke relatie met een vrouw op (link verwijderd door Forumbeheer) hier neem ik genoegen mee. Ze is erg lief en knap.

Sinilind
E-matching

Ik heb mijn huidige vriend leren kennen via e-matching, en het is een gouden match geweest voor ons. Ik vind het een prettige en overzichtelike site. Je word niet gematcht maar mag zelf zoeken naar mensen die je leuk aantrekkelijk/leuk vind. Maar het is wel een betalend website, en bovendien denk ik toch eerder geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een serieuse relatie.
Sini, erg in love