Home » Forum » Welke lieve dingen doen jullie partners

Welke lieve dingen doen jullie partners?

35 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
John
Welke lieve dingen doen jullie partners?

Wat voor lieve dingen doen jullie partners? En gunnen ze jullie alles? Zo ja, hoe uit zich dat?

Bijv lief voor de kinderen die niet van de partner zijn, graag hoor ik kleine en grote dingen. Waarom wil ik dit weten? Omdat ik dit mis in mijn relatie en daarom heel nieuwsgierig ben hoe dit bij andere is. En vind het leuk om te lezen:)

bromvlieg
Wat hij doet

Mij elke ochtend ontbijt op bed geven.

Als de maaltijd klaar is zeggen: ik was wel af, ga jij iets anders doen ( maar dan help ik wel hoor!!)

Vragen: wil je koffie, thee, fris, een advocaatje? En dan maakt hij dat voor me/ons.

Vuilnisbakken legen en de container wegbrengen, dat gaat altijd vanzelf

Zeggen dat hij me mooi vindt en van me houdt

Nooit mopperen op zijn schoonmoeder

Vriendelijk en opgewekt binnenkomen na zijn werk

--------------------------------------

( wat hij nooooit doet: bloemen meebrengen, cadeautjes voor me kopen - voordat je denkt dat hij volslagen voldoet aan het beeld van de prins op het witte paard)

bromvlieg
Oh

Wij hebben alleen gezamenlijke kinderen. Dus wat dat betreft kan ik je niet van informatie voorzien.

Thomas
Bromvlieg

Vuilniszakken en containers wegbrengen is toch niet iets dat hij voor jou doet? Dat hoort toch bij het gezamenlijke huishouden?

John
Niet perse kids

Hoor graag alles hoor, niet perse kids etc. Leuk om te lezen!

Ff zo
Ehhh ... even nadenken

Ik heb echt lang moeten nadenken, want die van mij is niet van het inlevingsvermogen en mij allerlei dingen gunnen (nb ongediagnosticeerd asperger, dus dat verklaart het, heb mijn verwachtingen daarom ernstig aangepast).

Dus alle leuke dingetjes (sushi meenemen, kaarsjes aandoen, open haard aandoen, heel af en toe bloemen meenemen als er gasten komen), doet hij niet voor mij, maar voor zichzelf. Maar daar profiteer ik dan van mee :-) en laat ik dan wel merken dat ik het leuk vind/waardeer.

Maar na lang peinzen heb ik iets bedacht: een tijdje geleden heeft hij mijn auto ongevraagd door de wasstraat gedaan! Superlief.

En als ik problemen met de computer heb, dan kijkt hij daar ook naar (niet altijd meteen, duurt soms even, maar doet het uiteindelijk vaak wel).

Oja, en jaaaaren geleden heeft hij me een keer een cadeau gegeven dat ik niet had verwacht en waar ik heel blij mee was: een fotoshoot met het gezin. En dat terwijl hij niet graag op de foto gaat. Ook superlief.

En omdat het helaas niet heel vaak voorkomt, ben ik sowieso altijd blij als ik hem iets vraag en hij doet het ook (vrijwel) meteen.

Mijntje
luxe

In het weekend of in de vakantie krijg ik altijd 's ochtends koffie verkeerd, zonder dat ik het vraag of dat hij het vraagt. En een ontbijtje. Ook gaat hij altijd uit zichzelf afwassen na het eten en hij kookt ook en lekker (tenzij ik zeg dat hij dat niet mag :-) )
Hij vergeet nooit wat. Als ik hem vraag om iets te halen in de supermarkt vergeet hij dat nooit (ik wel) en als ik hem iets vraag te doen doet hij dit altijd.
Als ik in het weekend ergens naar toe wil klaagt hij nooit dat hij op onze jongste (zeer bewerkelijk) moet passen, hij gunt mij om er even uit te zijn. (Nu weet ik wel dat dit vanzelfsprekend is, toch weet je dan niet hoe bewerkelijk mijn jongste is. Het is namelijk heel fijn om samen te zijn om omstebeurt alle angst- en woedebuien etc. op te hoeven vangen. Ik doe dit ook niet graag alleen).
Ik heb het bijzonder goed getroffen zoals je leest.

(en net als bromvlieg krijg ik nooit bloemen of cadeautjes, maar die koop ik zelf wel ;-) Hij neemt trouwens wel eens speciaal voor mij chocola mee om mij op te beuren)

skik
Daar kan ik kort over zijn

Hij steunt, waardeert, vertrouwt en accepteert me volledig.

skik

mams
en hier

Hier zet man elke ochtend koffie als de wekker is gegaan en die drinken we in bed op. Hij zegt vaak dat hij van mij houdt en als ik hem vraag iets te doen of iets voor mij te pakken,doet hij dat meteen.
Ook masseert hij mijn benen of nek regelmatig in bed,erg lief.
Wat hij niet doet,ik herken een patroon in andere reacties,geen bloemen ,cadeautjes of leuke onverwachte dingen,zelfs onze trouwdag vergeet hij..

Niki73
Kinderen

Mijn vriend (sinds 1,5 jaar) heeft veel geduld en begrip voor mijn moeilijke zoon (ASS en puber), dat vind ik zo geweldig! Zoon merkt zelf ook dat hij geaacepteerd wordt zoals hij is en dat leidt tot goodwill van twee kanten. Ik vind dat ontroerend om te zien. Hij en mijn dochter zijn vier handen op 1 buik. Dus lief voor de kinderen: zeker! Ik kan gelukkig ook bijzonder goed met zijn kind door 1 deur.
Hij stelde laatst totaal ongevraagd voor om mijn dochter een woensdag van school te halen en met haar en grote broer te lunchen zodat ik naar een lunch met collega's kon gaan. Daar moet hij dus wel 2x een halfuur voor rijden en een paar uur werk laten liggen. Heel lief!
Verder organiseert hij dagjes uit (groot plusplunt!), brengt me soms koffie op bed, en hij kookt niet vaak, maar als hij het doet, steekt hij daar zijn ziel en zaligheid in. Hij ruimt altijd zijn eigen rommel op en vergeet mijn verjaardag niet (tenminste, al 2x niet).
Als ik het zo lees, bof ik enorm!
Er zijn heus ook wel punten van wrijving, maar daar vroeg je nu niet om :-)

bromvlieg
oh ja

(tuurlijk, dat afval is een huishoudding, maar het lieve eraan is dat ik het nooit hoef te vragen :) (een deel van de irritatiedingen betreffende huishoudelijke taken is dat de een de ander er steeds maar aan moet herinneren!) )

Onze trouwdag onthoudt hij altijd. Nee ik krijg nooit rosen of zo, maar we gaan altijd uit, iets doen, iets gezelligs.

Mijn verjaardag onthoudt hij ook. En hij is de hele dag in de weer met de catering, dat doet-ie perfect.

Oh ja hij laat me altijd uitpraten.
En als ik iets wil doen op een onhandig tijdstip, weet ik dat hij denkt 'gunst moet dat perse nu?' maar hij laat me lekker rommelen.

Hollie H
Geduld

Wat leuk om al die lieve dingen te lezen....

John, ik ben gewoon even nieuwsgierig... hoe lang is de relatie die jij hebt? En deed je partner die dingen voorheen wel?

Mijn vriend en ik (9 maanden samen) hebben een hele onbezorgde start gehad en zitten nu af en toe in wat zwaarder weer....maar hij is zo geduldig als ik weer 'ns in een bui zit. Hij en mijn zoontje zijn een geweldig setje samen, hij is altijd in mij geïnteresseerd en masseert ongevraagd mn nek en hoofd als ik druk ben. en bijvoorbeeld gister kwam ik redelijk overstuur bij hem om te praten en toen waren er tientallen waxinelichtjes aan en stond er een flesje wijn klaar met 2 glazen.... #Lief

Niki73
Gunnen

Je vroeg ook of wij elkaar alles gunnen.
Ja, ik gun hem alles wat hem gelukkig maakt en ik denk dat dat wederzijds is. Een per maand uitgaan met zijn vrienden zoals hij altijd al deed: natuurlijk! Met vrienden naar een festival dat ik afschuwelijk vind: ja, maar zonder mij alsjeblieft. Dagen, zelfs weken klooien met iets wat ik onbelangrijk vind: lekker doen als je daatblij van wordt! Maar als dat wat hem gelukkig maakt inhoudt dat hij er een tweede vriendin naast neemt of dat hij drugs gaat gebruiken, om maar wat extremen te noemen, dan word ik daar niet gelukkig van en dan gun ik het mezelf om te stoppen met de relatie. Dus ik vind dat hij alles mag doen wat hem gelukkig maakt, zolang hij rekening houdt met mijn grenzen en gevoelens.

Hollie H
Draadje 'wrijving'

@Niki73, zullen wel een nieuw draadje met 'Punten van wrijving' maken ;-))

Gunnen is geweldig...spreekt veel vertrouwen uit

Paddington
Wat doen wij

luisteren naar elkaar.

Verder: dan kookt de een, dan de ander. Hij is gewend aan alleen wonen en ruimt ook zijn eigen rommel op.

We vullen elkaar aan en accepteren elkaar zoals we zijn.

Wat gunnen we elkaar: heel veel. Natuurlijk zitten er bepaalde grenzen aan, maar af een toe een dagje/avond weg met vrienden/vriendinnen/collega's geen enkel probleem.

Jessica O
gewoon

Er zijn!
Laten merken dat ik zijn liefste ben. Me in het weekend laten liggen in bed, een lief appje oid sturen. We zijn wat dat betreft echt twee handen op 1 buik.

Katniss
Uitslapen

Mijn vriend is een vroege vogel maar hij laat mij altijd slapen. Als ik dan opsta heeft hij de tafel al voor me gedekt. Verder haalt hij dingen in huis die ik lekker vind, en tolereert hij eventuele rommel die ik maak. Er is eigenlijk niets wat hij me niet gunt, en omgekeerd, en we doen voor elkaar wat binnen onze mogelijkheden ligt.

Barvaux
Katniss

Ja, die herken ik eindelijk: hij laat mij rommel maken maar maakt zich daar niet zichtbaar druk om ;)

Verder is hij juist iemand die van alles voor mij zou willen kopen maar ik wil dat zelf niet dus de dames hier die graag wat willen hebben van hun man zijn (net als ik) met de verkeerde getrouwd.

Wat ik gewoon lief vind is dat hij zoveel doet in het huishouden dus gewoon snapt hoeveel werk dat is. Ook ruimt hij altijd de vaatwasser in en neemt het aanrecht af na het eten maar volgens mij is dat ook eigen belang omdat hij sowieso alles opruimt.

Welke lieve dingen hij doet? Hij IS gewoon lief en eigenlijk te goed voor deze wereld!

MoederMop
warmtebron

Ik mag mijn koude voeten aan hem warmen, hoe koud ze ook zijn. Hij kijkt ook altijd zo blij als hij ne ziet en brengt me aan het lachen .

Jaina
Lieve dingen

In kleine dingen kan mijn partner erg attent zijn. Mijn partner kookt meestal en hij houdt daarbij altijd rekening met mijn smaak. Als hij een groente maakt die ik niet zo lekker vindt zit er ook altijd een groente bij waar ik wel dol op ben. De ene helft van de ovenschotel is altijd met minder kaas omdat ik dat fijner vindt. Dat vind ik lief want ik hou veel minder rekening met hem als ik kook. Nu scheelt het dat hij veel beter kan koken dan ik en ik dus al blij ben als er een maaltijd op tafel staat.
Hij maakt altijd 's ochtends koffie en als ik thuis zit te werken brengt hij me de hele dag door thee. Dat doe ik trouwens ook wel. Als ik thee maak dan breng ik hem ook altijd thee. Hij denkt er alleen veel vaker aan dan ik. Hij neemt regelmatig iets mee voor mij als hij er tegen aanloopt op de markt of zo en denkt dat ik het leuk zal vinden. Hij boekt vaak spontaan een restaurant en dan haalt hij me uit werk om samen uit eten te gaan. Dat soort kleine dingen waardeer ik zeer.

Wat betreft meer grote zaken. Hij gunt mij mijn werk en accepteert dat ik thuis veel uren aan mijn werk zit; meer dan eigenlijk nodig is. Hij doet nooit moeilijk als ik naar een congres ga ook als ik dan een week of zo weg ben. Zelfs als het een paar keer vlak achter elkaar is. Het irriteert hem vast wel eens maar hij begrijpt dat het belangrijk is voor mij.

Hij heeft mijn twee kinderen uit een eerdere relatie volkomen geaccepteerd en hij heeft ze als zijn eigen kinderen groot gebracht. Hij heeft nooit onderscheid gemaakt en hij heeft altijd hun belang voor ogen gehouden. Dat waardeer ik enorm.

Hij is absoluut niet altijd even makkelijk en kan behoorlijk koppig zijn (maar ja ik ook). We hebben zeker vroeger ook enorm veel knallende ruzies gehad (nu veel minder) maar ik heb het altijd gewaardeerd dat hij erg attent is naar mij toe & dat hij mijn kinderen zo volledig heeft geaccepteerd.

Jaina
Gunnen

Nee, hij gunt mij niet alles. Ik gun hem ook niet alles. In de zin dat we toch wel bepaalde dingen belangrijk vinden. Ik gun hem geen minnares als hij dat zou willen. Hij gunt mij ook geen minnaar.
We geven elkaar wel vrijheid op andere gebieden. Hij gunt mij mijn werk; zelfs als het veel tijd vraagt. Ik gun hem ook zijn werk en zou daar best meer voor willen doen en laten maar die behoefte heeft hij zelf verder niet. Misschien gun ik hem dan weer dat hij minder ambitieus is.
Ik geef hem zeker zijn vrijheid om gewoon zijn gang te gaan en hij andersom mij ook; binnen het redelijke.
Maar we stellen ook wel eisen naar elkaar wat we acceptabel vinden dus ik denk niet dat we elkaar alles gunnen.

Katniss
Duh ;-)

Als je er zo naar kijkt... Nee, ik gun hem dan ook geen minnares, en hij mij geen minnaar. Ik gun hem alles in zijn werk, maar stond niet te springen toen hij de kans kreeg om een maand naar China te gaan. Natuurlijk 'mocht' hij (hij laat zich sowieso niets verbieden), maar ik was blij toen hij bedacht dat hij vier weken rijst eten tussen steenkoolengels sprekende Chinezen ook eigenlijk helemaal niet leuk vond ;-) Gek genoeg stonden er volop collega's klaar om die kans wel te grijpen.

Hanny61
Boterhammen smeren

Mijn man moet ´s morgens heel vroeg de deur uit. Hij legt ´s avonds zijn kleren klaar in de badkamer om mij niet te storen. Hij doet heel zachtjes en ik word ook zelden van hem wakker. En als kers op de taart ligt er dan een pakje gesmeerde boterhammen op de keukentafel om mee te nemen voor de lunch.
Verder kookt hij altijd, moet ik altijd verschrikkelijk om hem lachen, ook al vertelt hij voor de honderdste keer dezelfde grap(tot ergernis van de kinderen), maakt hij altijd de lekkerste cappuccino. Hij schenkt een glaasje in, als ik moe van mijn werk kom.
En gisteren vertelde ik hem, dat ik binnenkort een weekend met mijn zus naar Londen ga en dat ik dit al heb betaald met zijn creditcard. Zijn reactie: Oh, gezellig! Wanneer ga je?

Jaina
Katniss

Ik begrijp eigenlijk niet zo goed wat John bedoeld met elkaar iets gunnen. Hoe bedoelt hij gun je elkaar alles? Geef je de anders alles waar ze om vragen? Inclusief die minnaar? Is dat wat gunnen is ? Gewoon alles geven waar de ander behoefte aan heeft? Ongeacht wat je eigen mening is en wat het jou kost? Waarschijnlijk bedoeld hij dat niet maar ik weet het niet helemaal zeker.

Ik lees hier andere voorbeelden van iemand die schrijft wij gunnen elkaar een avondje uit met vrienden. Dat vind ik ook weinig met gunnen te maken hebben. Dat heeft alles te maken met dat je twee autonome volwassenen bent die autonome beslissingen nemen over hun eigen leven. Als mijn man een avond uit gaat met vrienden gun ik dat hem niet. Dat is namelijk niet aan mij om hem dat wel of niet te gunnen. Het is niet alsof ik de pot met avondjes weg in mijn eigendom heb en hem een avond gun. Ik kan hem niet iets gunnen wat niet aan mij is om te geven. Het is zeker niet aan mij om beslissingen te nemen over het leven van mijn man. Het enige wat ik hem in dat opzicht zou kunnen gunnen is dat ik een deel van zijn verantwoordelijkheden over neem zodat hem dit in staat stelt om iets te gaan doen. Als ik er echter niks voor hoef te doen of te laten dan heeft dat helemaal niks met gunnen te maken. Het vrij vreemd zijn als ik dusdanig in zou willen grijpen in zijn persoonlijke leven dat ik alles wat hij zelfstandig voor zijn eigen genot doe zou beschouwen als een gunst die ik hem verleen.

Voor mij is een gunst als je iemand vraagt om iets uitzonderlijks te geven waar die persoon die de gunst verleent een opoffering moet gemaken. Voor mij gaat dat verder dan dagelijkse dingen maar is iets wat veel uizonderlijker is. Een gunst is niet iets waar je recht op hebt maar iets wat je verkrijgt bij uitzondering. Als het gaat om avondjes uit dan heeft dat dus niks met een gunst verlenen te maken. Het is niet aan mij om mijn man dat te gunnen want het is simpel weg niet iets wat in mijn bezit is om te geven of te nemen.

Dus ik vind het een vrij verwarrend concept.

Of wat jij noemt van China. Dat zou voor mij geen gunst zijn in de zin dat hij van mij afhankelijk is of hij wel of niet mag gaan. Het zou hoogstens een gunst zijn als ik door zijn verblijf in China geacht zal worden om zelfstandig voor de kinderen en het huishouden te zorgen. Iets wat zeker met kleine kinderen wel opgaat maar nu met tieners en ouder niet meer relevant is. Als zijn verblijf in China afhankelijk zou zijn van iets bijzonders wat ik wel of niet doe dan is het inderdaad een gunst van mij om datgene wel of niet te doen wat zijn verblijf in China mogelijk maakt. Als er echter niet iets bijzonders is wat ik moet doen of laten om zijn verblijf in China mogelijk te maken dan is het dus geen gunst van mij dat hij daar heen kan. Het is immers dan niet aan mij om hem dit wel of niet te gunnen.

Ik snap dus eigenlijk gewoon niet zo goed waar John heen wil met het gunnen.

Katniss
Jaina

Volgens mij denken we er hetzelfde over. Nu scheelt het ook dat mijn vriend en ik geen gemeenschappelijk huishouden hebben. Als hij vier weken weg gaat mis ik dus 'slechts' zijn aanwezigheid, en moet ik af en toe zijn brievenbus legen.
Maar wat John bedoelt met het gunnen. Ik ken wel mensen die niet elke week een avond weg mogen, of die ieder weekend gezeur krijgen als ze te lang op de voetbalvereniging blijven. Oh, en waar ik persoonlijk echt allergisch voor ben zijn mensen die zelfingenomen blaten dat ze een auto voor hun vrouw hebben gekocht 'want dan kan ze ook nog eens ergens heen met de kinderen'. Dat gunnen ze haar dan ;-)

Half a twin
aNat pak halen

Mijn lieverd heeft vanmiddag in zijn pauze mijn handwerkmateriaal opgehaald in een winkel vlakbij zijn werk. Kan ik meteen vanavond verder. Helaas voor hem kreeg hij wel een flinke bui op zijn hoofd. Hoewel ik er wel zere vingers van krijg.

Nog even over dat gunnen, het is niet zozeer gunnen maar wel het mogelijk maken dat......

Toen onze kinderen nog klein waren vonden wij dat ze in de avond niet alleen moesten zijn. Dat de een dan een avond overwerkt, een avond sport en nog een keer naar vrienden wil is leuk maar de ander mag ook wat. En dan niet alleen de noodzakelijke dingen.
Een excuus van jij bent gisteravond al naar de ouderavond geweest, accepteerde ik niet alltijd als mijn leuke uitje gelijk viel met een klusafspraak bij vrienden. Naar de ouderavond is geen uitje voor je eigen plezier zeg maar.

Verder een zomdags ontbijt met ei, een kopje thee en de krant op bed als hij vroeg moet beginnen.Even op mijn gemak wakker worden voordat ik de kinderen met gesmeerde boterhammen op pad stuur. Heerlijk!

Bloemen op de trouwdag is lang geleden, sinds ik liet blijken dat ik de meegebrachte chrysanten vreselijk vond. Onze trouwdag is begin april, volop narcissen en tulpen te krijgen en dan het liefst de hele accubak vol, rozen desnoods maar chrysanten, wat een graftakken.

Hartje
Wat maakt de mijne zo speciaal

De biologische vader van mijn kinderen, mijn ex, is helaas niet echt een vaderfiguur. Mijn huidige man doet zonder klagen en compleet vanzelfsprekend alle (praktische) 'vaderdingen' voor en met mijn kinderen. Van helpen verhuizen tot vloeren leggen en leren fietsband plakken. Daarnaast vond hij het heel vanzelfsprekend om, samen met mij, contact te houden met mijn ex-schoonfamilie, toen bleek dat mijn ex met hen het contact had verbroken en de kinderen hun grootouders en familie van vader's kan nooit meer zagen. Hij gaat blijmoedig mee op bezoek bij mijn ex-schoonouders. Omdat hij het heel belangrijk vond dat de kinderen contact met hun hele familie zouden houden. Geweldig vind ik dat! Ex-schoonouders hebben hem ondertussen als schoonzoon 'geadopteerd' en we vormen, met mijn (ex) zwager en schoonzus, een vreemde maar gezellige familie.

Oh, en onze trouwdag kan ie niet vergeten. Da's namelijk ook mijn verjaardag..;-)

Stunnie Bun
John...

Richt je eens op het positieve i.p.v. jezelf bij deze berichtjes te beklagen met wat je allemaal niet hebt.
Wat doet jouw partner wel, hoe klein ook? Waarom ben je ooit op die ander gevallen?
En jij? Wat doe jij vooor lieve dingen voor je partner??

Ginny Twijfelvuur
Dat gunnen zie ik anders

Niet dat mijn man iets van mij mag, maar dat ik het leuk vindt voor hem, blij ben voor hem. En soms inderdaad ook dat ik iets mogelijk maak, mijzelf in een paar bochten wring zodat hij iets kan doen.

En dat dan wederzijds.

Niki73
Precies Ginny

Zo zie ik dat gunnen ook. Is hij blij, dan ben ik ook blij. En daar lop ik graag een stapje harder voor, ook al het mij niet interesseert.
Jaina, helaas, ik ken een paar stellen waar "iets voor jezelf doen" bijna als verraad wordt gezien. Daar moet lang over gebakkeleid worden. Zeer ongezond, vind ik.

Jons
Heel erg veel

ook al is hij niet romantisch van aard, of attent, hij is wel heel lief voor me.

Hij zet koffie voor me klaar als ik uit bed kom, kookt regelmatig (én lekker), houdt me uit de wind bij instanties waar ik moeite mee heb, houdt me in de gaten of het nog wel goed gaat met me (2 keer ernstig ziek geweest), moppert nooit als ik het even niet zie zitten om oudste naar bed te brengen terwijl het wel mijn beurt is (oudste heeft adhd en autisme en is nogal eens moeilijk tegen mij), waardeert mijn familie, laat het altijd weten als ik lekker gekookt heb (meestal).

Nee, hij neemt nooit bloemen voor me mee, kleine kado'tjes kan ik ook wel vergeten en bij verjaardagen/kerst moet ik ook voor mijn eigen dingen zorgen. Maar hee, dat weet ik inmiddels, dus dat neem ik maar voor lief en af en toe plaag ik hem ermee.

Pagina's