Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Relaties Relaties

Relaties

ClairedelaLune

ClairedelaLune

05-03-2017 om 19:44

Zelf beddegoed meenemen bij logeren

Mijn schoonouders hebben een gastenverblijf. Handig natuurlijk, maar onze band is niet super dus we komen er denk ik maar een paar keer per jaar en blijven misschien twee keer per jaar slapen. We ruimen dan alles goed op voor we weggaan: stofzuigen, afnemen, wc en badkamer schoonmaken, dat soort dingen. (Ze hebben ook een hulp voor het verblijf trouwens) Nu zijn we uitgenodigd te blijven slapen voor de verjaardag van schoonmoeder maar moeten we voortaan ons eigen beddegoed meenemen, oma vindt het wassen teveel werk. Maar de bedden en overtrekken zijn allemaal 2-persoons (we zijn met zijn vieren) en thuis hebben we alleen maar 1-persoons beddegoed. Schoonmoeder vindt dat we dat dan maar moeten aanschaffen- in een hotel slapen is per slot van rekening duurder- ik denk: we blijven gewoon niet meer slapen. Wat zouden jullie doen? Schoonouders zijn nog vrij jong, net gepensioneerd, gezond en zeer actief overigens.


Eigen dekbedden met overtrekken

Neem je eigen dekbedden met overtrekken mee en neem die dan weer mee naar huis. Iedereen blij.

Tsjor

Lente

Lente

05-03-2017 om 19:55

Slaapzakken mee?

En eigen kussen. Eventueel een eenpersoons hoeslaken over het matras ter hoogte van hoofd en schouders.

Of twee tweepersoons hoeslakens kopen en verder eigen dekbedden, hoezen en kussens mee. Gaan jullie met de auto?

V@@s

V@@s

05-03-2017 om 20:09

Tja

Mijn ouders nemen altijd heel gemakkelijk hun eigen dekbed mee als ze hier komen logeren. Scheelt mij was, en zij slapen onder hun vertrouwde dekbed (tweepersoons in hun geval), terwijl ik hier alleen eenpersoon dekbedden heb.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

05-03-2017 om 20:14

Beddengoed van oma wassen?

Of heeft ze doorlopend logés?

Maar eigenlijk denk ik dat het meer een kwestie is van (niet) willen. Als je je niet meer welkom voelt zou ik ook niet meer blijven slapen.

Geen probleem.

Ik zou de dekbedden van thuis meenemen en eigen kussens.

bieb63

bieb63

05-03-2017 om 23:02

Ik zou ook eigen dekbedden met hoes meenemen.
En verder is natuurlijk edn beddengoed was vsn 4 personen niet iets wat 1in 1 was past, dat xijn er wel 3. Dus ja, ik begrijp dIe belasting wel.

ClairedelaLune

ClairedelaLune

05-03-2017 om 23:11

Oke

Das vrij eenduidig.. Niemand vindt het echt raar blijkbaar. Goed dat ik het hier even kon toetsen! Ik denk dat we onze eigen dekbedden mee gaan nemen inderdaad, en dan hoop ik dat schoonmoeder toch de matrasovertrekken wil blijven wassen. Een beetje lastig is wel dat we niet voor de deur kunnen parkeren, het is een paar honderd meter lopen.

Sfera Sleutelbeen

Sfera Sleutelbeen

05-03-2017 om 23:34

Paar honderd meter

Chauffeur zet iedereen plus bagage af bij t huis, parkeert de auto en loopt dan in zijn of haar eentje terug. Een beetje moeilijk ben je wel zeg!

Lente

Lente

05-03-2017 om 23:39

Koop nou gewoon zelf twee goedkope overtrekken

Dan ben je van het hele gezeur af.

Jaina

Jaina

05-03-2017 om 23:47

neem gewoon 1 persoons overtrekken mee en gebruik die als een laken en het dekbed als een deken. Dan is het ook niet zo'n punt als het 1 persoons overtrekken zijn met een 1 persoons deken. je kan het dekbed ook dubbelklappen.

Hoeslaken?

2 hoeslakens bij de Zeeman, Ikea, Action of Kruidvat, kosten daar paar euro. Stop je thuis na een wasbeurt alles weer in de logeertas.
En ja, de chauffeur zet iedereen eruit met de spullen en parkeert even de auto.
Jij ziet idd veel beren op de weg. Gaan jullie wel eens op vakantie? Dat is pas een gedoe.

Tijgeroog

Tijgeroog

06-03-2017 om 00:02

Aanname

Het is natuurlijk een aanname, maar het zou natuurlijk zo kunnen zijn dat je er überhaupt niet de auto kunt komen. Misschien eens aan Claire van de Maan vragen?
In dat geval zou ik opteren voor wat wij doen als we naar berghutten gaan. (Daar kun je ook niet voor de deur parkeren) Lakenzakken kopen, bijvoorbeeld voor een paar euro bij de xenos. Lekker klein volume, licht en heb je thuis ook zo weer gewassen. Daar het dekbed overheen en klaar. (In een berghut liggen wel dekens, maar wordt er van je verwacht dat je zelf een lakenzak bij je hebt)

ClairedelaLune

ClairedelaLune

06-03-2017 om 00:05

Nou ja

Die laatste reacties vind ik niet zo aardig. Het verblijf is niet aan de weg, er kunnen geen auto's in de buurt komen, vandaar. En we gaan nogal eens op vakantie hoor.
Zoals gezegd, ik denk dat ik wat te gevoelig reageer op dit soort dingen omdat ik me niet echt welkom voel daar, maar dit verzoek is niet zo raar volgens jullie dus ik ga gewoon die dekbedden meenemen en er niks achter zoeken.

ClairedelaLune

ClairedelaLune

06-03-2017 om 00:06

Tijgeroog

Goede tip die lakenzakken!

Triva

Triva

06-03-2017 om 04:42

nee

Verzoek is niet raar, wij logeren regelmatig bij familie over en weer en nemen dan de dekbedden zo van het bed mee. We hebben speciale vaccuumzakken daarvoor. Voor de kinderen nemen we vaak slaapzakken mee maar in jouw geval zou ik twee goedkope dekbedhoezen kopen (marktplaats desnoods) vanwege de afstand. Hoe doen ze dat lopen met betalende gasten of hoeven die niet spullen van thuis mee te nemen?

Oja eenpersoonsovertrekken als lakens onder een twerpersoons dekbed? Heeft die tipgever dat ooit zelf uitgetest? Koop dan een tweepersoons LAKEN...

Andere reactie

Ik vind het wel raar. En ongastvrij.

Je ( gezonde, kwieke)?schoonouders hebben een gastenverblijf nota bene. En als jullie komen ( hun eigen zoon met gezin) dan soppen jullie na overnachten het hele verblijf schoon, en nu moeten jullie ook nog eens ( niks overleg, het wordt gewoon gemeld)? je eigen beddengoed meeslepen. Dat voelt voor mij niet meer echt als 'gast' zijn.. Ik geloof dat ik dan liever een knusse bed en breakfast in de buurt zou pakken. of alleen nog maar voor een dagje zou langskomen. Jullie waren 'uitgenodigd' om na een verjaardag te blijven logeren zei je! 'Uitgenodigd' betekent naar mijn idee dat je iets wordt aangeboden. Maar jullie krijgen wel een heel,uitgeklede versie van een slaapplek ter beschikking gesteld. Ik zou t gewoon vriendelijk afslaan.

Vergelijk: je wordt door iemand uitgenodigd om te komen eten. Kom je aan, ligt het boodschappenlijstje klaar, en kun je via de appie beginnen met boontjes doppen. Dat is toch ook raar?

Ingrid

Pug

Pug

06-03-2017 om 08:00

vreemd

Er is toch niets makkelijker dan beddengoed wassen? of bedoelt oma strijken en vouwen?

Moeten andere gasten dit ook zelf meenemen?

Tijgeroog

Tijgeroog

06-03-2017 om 08:25

Raar?

Ja, ik vind het ook raar en ongastvrij, maar in het kader van pick your battles zou ik me er niet te druk om maken. Want je schiet er gewoon niets mee op.
Overigens vind ik beddengoed wassen niet zo ingewikkeld, en strijken overbodig, maar het opnieuw opmaken van een bed vind ik wel veel gedoe. Zeker met 2-persoons dekbedden, dus vanuit dat oogpunt snap ok het wel.

Wilgenkatje

Wilgenkatje

06-03-2017 om 08:32

mwah, ongastvrij

het zijn weer schoonouders he

Als je eigen moeder er geen zin in meer zou hebben om na een/twee nachtjes logeren al het beddengoed te wassen en te strijken, zou je dan ook zo knorrig zijn?

Maggie

Maggie

06-03-2017 om 09:05

Flexibel

Ik weet niet om hoeveel nachtjes het gaat, maar als jullie bijvoorbeeld 1 à 2 nachtjes blijven slapen dan vind ik het echt gróte onzin om voor die 2 nachtjes schoon beddengoed te voorschijn te halen en die dan daarna weer in de was te moeten mieteren.
Zonde van het water, wasmiddel, milieu én de tijd eerlijk gezegd.
Hergebruiken voor andere gasten doe je natuurlijk ook niet.

Het is toch ook een beetje in de informele sfeer en ik neem aan dat jullie ook niks hoeven te betalen voor het verblijf.
Ik zou zelfs mijn schoonmoeder niet met dit extra werk willen opzadelen.

Beetje flexibel zijn hoor!
En om daarom weg te blijven, zou ik zo'n kinderachtig statement vinden, echt verwaand. Ze is jullie sloof niet.

En je laten afzetten voor de deur, even de boel lossen en de auto parkeren, hoe lastig is dat...

Triva

Triva

06-03-2017 om 09:18

schoonmaken

De vraag ging niet over schoonmaken maar hoeveel nachtjes blijven jullie als het nodig is om te stofzuigen, afnemen, wc en badkamer schoonmaken? Ze heeft een hulp toch? Dat doe je toch ook niet als je gewoon op een logeerkamer slaapt en gebruik maakt va douche en toilet? Kun jij er wat aan doen dat ze een 'gastenverblijf' hebben? Bedoelde je daar nu mee dat er normaal betaald wordt door onbekende mensen om er te verblijven?

Tijgeroog

Tijgeroog

06-03-2017 om 09:26

Maggie

"En je laten afzetten voor de deur, even de boel lossen en de auto parkeren, hoe lastig is dat..."

Nou, aangezien er geen auto's kúnnen komen moet er dus eerst een weg aangelegd worden voor dat dat kan. Misschien zelfs een hoop bomen gekapt worden. Vrij lastig dus...

Maggie

Maggie

06-03-2017 om 10:00

Okee

Ik had wat het vervoer betreft niet goed teruggelezen, sorry!
Klinkt wel als een mooie accomodatie als er ook geen auto's kunnen komen, echt.
Handzaam pakket meenemen dus, maar daar waren al goeie tips over.

zebra

zebra

06-03-2017 om 10:55

in dit geval

zou ik waarschijnlijk een paar goedkope 2 persoonsdekbedovertrekken kopen bij Zeeman of Wibra met bijpassende hoeslakens. Of slaapzakken meenemen, dat kan ook.
Het in de wasmachine stoppen van die was is niet veel werk maar het daarna strijken en opnieuw opmaken van de bedden is schoonmoeder misschien teveel, dit omdat het om een paar nachtjes gaat.
Misschien vraagt ze wel bewust aan jullie om jullie beddengoed zelf mee te nemen omdat ze denkt dat haar zoon dat vast goed zal begrijpen?

Jasmijn

Jasmijn

06-03-2017 om 11:14

Triva - het schoonmaken

Ik herken dat wel van mijn schoonouders. Ergens 'gewoon' logeren is anders dan dat je in een officieel gastenverblijf bent. Wij maken dan ook alles heel precies weer schoon omdat het er voor de nieuwe gasten niet 'gebruikt' uit mag zien. Dus geen spetter tandpasta mag per abuis achterblijven in de wasbak, alle prullenbakjes moeten weer leeg e.d.
Natuurlijk kan de schoonmaakhulp dat ook doen, maar dan moeten de schoonouders nog kosten maken ook om dat appartement weer te laten schoonmaken.
Wij hoeven nooit wat mee te nemen qua beddengoed en handdoeken, maar mijn schoonmoeder moet dus alle bedden weer doen zodra we weg zijn (we halen alles dan netjes af en leggen de was alvast klaar) dus ik kan me voorstellen dat het veel werk scheelt als dat niet hoeft.

Triva

Triva

06-03-2017 om 11:44

ingridt

'Ik geloof dat ik dan liever een knusse bed en breakfast in de buurt zou pakken. '

Wat kost dat voor vier personen? Sorry maar dat vind ik altijd zo'n makkelijke oplossing als je daar het geld voor hebt. Even met je eigen dekbedden slepen en je betaalt 25 euro voor de schoonmaakster en je bent er ook.

Angela67

Angela67

06-03-2017 om 11:50

jasmijn

volgens mij komt de schoonhulp ook nog eens dus die kosten worden al gemaakt. Natuurlijk laat je het netjes achter, maar echt zo goed schoonmaken alsof er niemand meer schoonmaakt én er geen hulp komt lijkt me overdreven.
gr Angela

Niet onaardig toch?

Iedereen denkt mee en komt met tips en oplossingen. Haal eruit waar je wat mee kan.
En nee, ik vind het geen ongastvrije of onaardige vraag van je schoonouders.
Je hebt met je gezin een riant gastenverblijf met eigen sanitair enz. tot je beschikking en je wordt van harte uitgenodigd.
Ik zou aankomen met mijn beddengoed, een aardigheidje en knuffel voor schoonmoeder en maak er gezellige, verder gratis(?) dagen van.

Dat jij je sowieso niet welkom voelt is misschien door andere ervaringen uit het verleden. Dat dit daardoor gevoelig ligt staat wat los van het meenemen van wat beddengoed.

Paar honderd meter lopen.

Je schrijft dat het een paar 100m lopen is. Daar zag ik dus ook geen probleem in. Valt voor mij niet onder afgelegen. Ze wonen dus vrijstaand met gastenverblijf, ja dan moet je een lap erf overbruggen. Klinkt heerlijk riant.

Je treft 't niet

Jij was toch ook degene die op een houtje moest bij familiebezoek en nog voor het avondeten afgeserveerd werd? Ik zou helemaal geen zin hebben in al die heisa als beddengoed aanschaffen en meeslepen en schoonmaken (vooral dat laatste,getver) na een verjaarsbezoekje. Dan zou ik er voor kiezen na afloop gewoon maar naar huis te gaan. Gebruiken ze dat gastenverblijf eigenlijk als broodnodige bijverdienste om een schamel pensioentje bij te vullen of zijn ze op de penning terwijl ze het breed kunnen laten hangen?

Ik schaam me met terugwerkende kracht dat ik ook wel eens gemopperd heb op mijn schoonmoeder. Ik sliep er altijd lekker uit of las een ouwe pocket van mijn schoonzusje in het opklapbed onder een oranjebruinbloemtjes dekbedhoes op de jongenskamer van man en zijn broer, en als ik beneden kwam stond de koffie klaar en waren de kinderen vaak ook al van een bordje brinta met veelteveel suiker voorzien. Wij hebben er pas onze handen uit de mouwen gestoken toen ze het zelf niet meer kon.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.